joko59 píše:Odborníci tvrdia, že letné nahradia iba 20% kvality zimnej pneumatiky v zime, ale naopak zimné nahradia 80% z kvakity letnej v lete.
Mám kamaráta, jazdí na VW CADDY, Jazdí ročne cca 50 000 km, a obul si celoročné pneu. Je s nimi max, spokojný, a všetkým to odporúča.
Ja jazdím na dvoch autách, práca Astra, a volno, ročne tak 30000km a mám šťyry sady pneu všetky na diskoch. U mňa aj v Ba zima začína októbrom, a končí aprílom. Bez ohľadu na snech a mráz. Teplotu cesty neoklameme, mokro je aj v zime, a brzdné vlastnosti sú iné na zimných a iné na letných, veď to vieme všetci.
Verím kvalitám Michelinu, verím skúsenostiam niektorých šoférov, ale aj Michelin ponúka na zimu zimné, a na leto letné. A celoročné ponúka možno víkendovím vodičom, ktorí ak nechcú nemusia jazdiť. Tý, čo musia kazdý deň jazdiť, pravdepodobne celoročné gumy nekúpia. /okrem môjho kamaráta, ale to je iná téma./
RobertV píše:Ono je to hlavně kde se člověk pohybuje, já osobně bez zimních nemůžu jezdit. To bych se v zimě u nás nikam nedostal, silnice mimo hlavní tah co vede městem je vždy totálně pod sněhem s ledem. U nás je úplně normální, že jsou po okolí zaseklý kamiony, auta v pangejtu, zavátý silnice ......... občas mám bobky jet autem![]()
Ale dokážu si představit velký města, nebo níže položené městečka kde spadne 1 vločka za zimu, tam to je realné mít celoroční
Sanchez píše:Celoročné = nie.
25-ročný, slobodný a bezdetný frajer na výkonnom aute Vás rád pozdraví ťukancom... Potom budete ľutovať Vaše príspevky![]()
Nerozumiem, prečo šetríte na nesprávnom mieste. Majte celoročné gumy na svojom aute, keď jazdíte sami na okruhu, v opačnom prípade je to bezohľadné. Keď Vám niekto iný vlezie do jazdného pruhu v protismere a kvôli gumám spôsobí škodu /nemusí len materiálovú/, tak ho budete chcieť ....
Sanchez píše:Celoročné = nie.
25-ročný, slobodný a bezdetný frajer na výkonnom aute Vás rád pozdraví ťukancom... Potom budete ľutovať Vaše príspevky![]()
Nerozumiem, prečo šetríte na nesprávnom mieste. Majte celoročné gumy na svojom aute, keď jazdíte sami na okruhu, v opačnom prípade je to bezohľadné. Keď Vám niekto iný vlezie do jazdného pruhu v protismere a kvôli gumám spôsobí škodu /nemusí len materiálovú/, tak ho budete chcieť ....
JoeJoe píše:Sanchez píše:Celoročné = nie.
Myslím, že vyššie uvedené hypotetické "čo keby" situácie ovplyvní celoročná guma najmenej zo všetkých parametrov...
Samozrejme nie na ľade (tam je zbytočné všetko) a nie v hore plnej snehu (tam sa ani nevyberiem).
Za ten rok, čo celoročky mám, som zažil zopár tých 25-ročných frajerov, keďže ráno stávam v kolónach do práce a netrpezlivých vodičov je neúrekom. A aj z rizikových situácií som s dostal, pretože viem jazdiť a šoférovať, nie preto, že mám také alebo onaké gumy.
mv12 píše: vlastnosti pneu mohou radikálně měnit s ubývajícím vzorkem... (což třeba asi bude slabina oficiálních testů pneu, kde nasadí nové sady).
Sanchez píše:Nerozumieme si...kolegovia.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot]