Tekutá guma

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Tekutá guma

Příspěvekod mysho » 12.08.2012 16:25

Na to, ktoré mam v podpise (Ceed 09, seda metaliza, hatch, negarážované). O odolnosť strach nemám - http://plasti-shop.sk/blog/matneauto/6- ... e-wap.html
Čo sa diskov týka, tiež by som nemal strach. Ak sa náhodou niekde odrie, jednoducho to na tom mieste striekneš opät a je to ako predtým.
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 12.08.2012 16:31

nic proti, ale prezentacne videa predajcu su jedna vec a realita vec druha ;) pre mna je dolezita aj prakticka cast: osr*tie vtakmi, normalna mycka, tepelne rozdiely v zime (motor/vonkajsie prostredie), tropicke 40tky a priame slnko, v zime mrznuci dazd atd...mozno je to nato robene, mozno to vydrzi aj ovela viac ale tych mozno je zatial dost vela vzhladom k cene :)

kazdopadne som rad ze sa nato niekto da a presvedci aj ostatnych vlastnou skusenostou :thu:

p.s. pod tym videom co si dal je napisane: "Aj Plasti Dip má svoje limity a preto sa časté čistenie WAP-kou, najmä blízke prikladanie striekacej hlavice k disku neodporúča. Toto video slúži len na prezentačné účely výdrže Plasti Dipu v extrémnych podmienkach. Odporúčame disky oplachovať slabším prúdom vody. Nikdy neutierajte disk s látkou, ktorá zanecháva jemné textilné vlásočky, dajú sa len ťažko odstrániť!"

takze to asi kefy v mycke nevydrzi :o

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mysho » 13.08.2012 22:55

Skúsim a dám vedieť. Samozrejme sa podelím aj s nejakými fotkami, prípadne aj videom z umyvárky. Dúfam, že do konca mesiaca to už budem mať...

// BTW, video z myčky: https://www.youtube.com/watch?v=zgZkB0a5EAY

// decentný začiatok v prílohe 8-) (asi dám do čiernej aj elipsu v logu)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulko » 15.10.2012 19:25

... tak ako skúšal už niekto viac na vačsej ploche, zaujímali by ma skutočné poznatky hlavne ohladom opotrebenia ?
Sportage III 1,6 GDI, Comfort Plus, White
zulko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mysho » 01.11.2012 12:40

Mám to len na kapote a streche a nemám žiaden problém (jedine ten, že lišty na streche po bokoch, na ktoré sa upevňujú priečniky) som nezalepil a potom ked som strhával nadbytočný Dip, tak sa mi nepodarilo ho vybrať zo všetkých škár, takže potrebujem vybrať tie lišty von a vyčistit celý kanálik). Chcem dostriekať aj zvyšok auta, ale momentálne na to nemám priestor, takže to zatiaľ ostáva takto...

Na umyvárke som s tým nebol, pretože som so Ceedom nebol ešte ani raz, ale keby bola celá kasňa v Dipe, tak by som šiel bez problému, aktuálne to umývam len na WAPke (teda... viac neumývam ako umývam :D ).
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod robo_horvath » 11.03.2013 23:33

vyzera to zaujimavo. Zaujimalo by ma kolko sprejov treba na kapotu a hlavne ako sa z toho bude v lete odstranovat hmyz.
robo_horvath Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Prokeš » 12.03.2013 09:08

no mohl by si fotit za denního světla...
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod mysho » 30.06.2013 20:59

Tak som teda "dipol", foto "before" už v tejto téme je :) .
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod peto007 » 26.08.2013 19:33

co v pripade, ze mi niekto nacuva do auta ktore je takto osetrene, ja o tom nebudem vediet a pogumovanie nebude poskodene. nebude mi poskodeny/prehnuty plech hrdzaviet?
peto007 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2006)
151551 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rio2012 » 03.09.2013 22:39

V poslednej dobe vydavat stale viac aut (a hlavne luxusnych znaciek) nastriekanych gumou. Myslim, ze by stalo o tom pouvazovat. Treba nahlasit aj zmenu farby do technickeho preukazu? Jednalo by sa o pripad , ze by Plasti Dip mal rovnaky, alebo priblizne rovnaky odtien, ale nebol by taky leskly, ako povodna farba-bol by matnejsi. Popripade, existuje aj transparentny Plasti Dip?
rio2012 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mysho » 05.09.2013 19:42

peto007 píše:co v pripade, ze mi niekto nacuva do auta ktore je takto osetrene, ja o tom nebudem vediet a pogumovanie nebude poskodene. nebude mi poskodeny/prehnuty plech hrdzaviet?

Nad takým niečim som nikdy neuvažoval a myslím, že ani nemá zmysel nad niečim takým uvažovať.

rio2012 píše:V poslednej dobe vydavat stale viac aut (a hlavne luxusnych znaciek) nastriekanych gumou. Myslim, ze by stalo o tom pouvazovat. Treba nahlasit aj zmenu farby do technickeho preukazu? Jednalo by sa o pripad , ze by Plasti Dip mal rovnaky, alebo priblizne rovnaky odtien, ale nebol by taky leskly, ako povodna farba-bol by matnejsi. Popripade, existuje aj transparentny Plasti Dip?

Ak ostáva farba, tak zmenu riešiť netreba (v prípade, že je v TP aj "metatalíza", tak si nie som istý). Existuje aj priesvitný PD, avšak ten zmatňuje podklad (viď obr.: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater ).
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mysho » 18.09.2013 01:21

Menší update na 18" :)
Blaze Orange.
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mysho » 11.10.2013 17:33

Opäť menšia zmena :)
Kia Cee'd 1.4 80kW 2009
mysho Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 25.11.2013 17:37

na mojom druhom aute mam plasti dip nastriekany komplet od konca juna (par dni pred 3500km dovolenkou) a moje hodnotenie:
klady:
+ mne osobne sa to paci
+ na vlastne oci som videl ako dostali dvere supu od jednej babky na parkovisku ktora asi otvara dvere vykopavanim - bez poskodenia
+ robil som si to sam
+ pomerne lahka oprava ked sa to niekde poskodi...
+ uplne skvelo sa to udrzuje ciste a staci len wapkovat vodou, ziadne voskovani
+ idealne teraz na zimu pred kamienkami a solou

ale:
- na prahoh kde sa nastupuje sa to trha hned po par mesiacoch a to si davam sakra bacha ako nastupujem
- zadna lista spz osvetlenia je uz bez lebo sa to v mieste kde to prechadzalo na kufor zacalo odlepovat ako sa otvara a zatvara kufor
- na pumpe clovek musi tankovat jak v smokingu lebo benzin to rozleptava
- predny naraznik sa mi na hranch ktore su 90stupnove uz odlepuje
- za kluckami doskrabane od nechtov
- ked sa pumpar kym nie ste pri aute rozhodne byt iniciativny a prebehne vam nejaku cast papierovym obruskom tak ma clovek smolu lebo kusky papieroveho vlakna tam ostanu dost vela umyti
- motorova cast je o nieco teplejsia, pred dipom som nikdy necitil unik tepla spopod auta tak ako teraz
- bublinky na vstkych miestach ktore sa daju odmotovat no neboli (listy, klucky atd) proste kto to chce mat dobre musi pouzit primer ktory zvacsuje prilnavost dipu na vsetkych zahyby a konce hran a rozobrat pred aplikaciou vsetky listy, klucky, listu osvetlenia spz atd...

hoci je lahko opravytelny, opravovat nic nebudem lebo viem ze je to len na par mesiacov preto pockam tuto zimu a pojde na jar dole...na jesen som ochotny si dat na prednu kapotu a naraznik transparentny dip na ochranu pred kamienkami a na jar opat dole, inak to na aute velky vyznam okrem vzhladu nema...(pochopil som preco si predavajuci co propaguju tento produkt tak casto menia farby :D )

kde to vyznam ma su urcite disky, za par supiek ma clovek zmenu vzhladu s tym ze ked raz bude chciet predavat disky, lahsie ich preda s original lakom ako trebarz ruzove...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion