Tomasafc píše:Když to tu vidím, tak to abych taky někam zajel, co?
Je teda normální že projedu celou lpg nádrž a ručička benzinu se vubec nehla nebo uplně minimálně? takže si spotřebu spočítám dle najetých a plný nádrže?
je možný že do nádrže se nevejde 80% lpg? když se vejde míň je to jen tlakem pistole u čerpačky?
Kde tankujete a kde rozhodně ne? Hoďte mi tipy, prosím.
děkuju
pražák píše:Carel píše:pražák píše:ahoj kontrolka zhasínání je normální to když se motor chladí přivstřikem benzínu třeba jedeš i 3 km na benzín. Ted v tech teplotách častější jev hlavně když poskakuješ ve městě. Na PP se nespoléhej ten počíta dobře jen když jezdíš na benzín. LPG spotřebu si počítej mazáním počítače dojezdu,já mažu po každem natankování plynu max 30-33 l. Najedeš cca 350 -4OO km dle stylu jízdy.
Opravdu si nejsem zcela jist tím co zde píšeš.Nevím co máš za systém LPG . Pokud ovšem má "Tomasafc" Ceed JD 2013 a v tom LPG Lovato, tak není důvod proč by mu měl panel kontrolek při překročení cca 3000 otáček začít zhasínat. Normálně se to chová tak, že nic nebliká akorát se začně přistřikovat benzín a to se nikde nesignalizuje. Palubní počítač po namontování LPG je bohužel zcela nepotřebná věc. Jak dojezd, tak výpočet spotřeby je k nepoužití.
diky CAREL za hlaškunejsem si jist co zde píšeš.To mne zvedlo z gauče a jel jsem konat.Po zavolání do Strakonic jsem se jel ukázat na jejich servis AUTOGAS Liberec ,co viděl servisák v mém motoru zvolal ,,které prase ,,. Je ochotný LPG demontovat a namontovat,není divu že auto nefunguje správně. Zajel jsem do
Liberec a dohodl se na zaplacení veškerých nákladů spojených s opravou
. Servis provede AUTOGAS
,pak dám vědět po 31.7.Ještě pár fotek montáže
Tomasafc píše:Ahoj Cee´dáci,
mám 1.4CVVT +LPG a po třech týdnech provozu se mi začíná dít tohle. Jedu na plyn a na kontrolním panelu LPG dojde ke zasnutí(nevím jestli jedu na LPG či benzín, po 3s se rozsvítí a panel ukazuje stav plynu a bliká dioda benzínu a plynu(jako by se znovu motor přepínal pro LPG( motor je dostatečně zahřátý) než dojde k přepnutí na plyn, opět panel zhasne a takhle dokola cca 4-5 minut. Po té se panel chová normálně. Na jízdu to nemá žádný vliv na palubce se neorzsvítí žádná poruchová kontrolka. Na co podle Vás jedu(lpg nebo benzín)? Máte s tím někdo zkušenosti?
Další je ukazatel dojezdu dojezdu na PP. Při plný nádrži LPG a benzínu ukazuje PP cca 750km, plyn jsem skoro celej spotřeboval a ukazatel benzínu je na maximu(jako by při startech nic nesežere nic z benzínu)? A po vyčerpání plynu mám dojezd dle PP cca 370km. Průměrná spotřeba je dle PP 6,5l . Ukazuje PP dojezd obou nádrží?
Jakou máte spotřebu a kde tankujete (Flaga, Tomegas, Linde či Shell) ?
Dál mi přijde, jakoby auto poznalo dle venkovní teploty( nyní ve vedru) po zapnutí větrání na najnižší teplotu, že je potřeba klima a zapne jí, po vypnutí si jí opět zapne. A musím jí vypínat(pokud jí nechci).
Děkuji za trpělivost při odpovědích.
Tomáš
Tomasafc píše:ok, jsem lama asi ale jak si dám do podpisu statistiku ze sprint monitoru? pak to smažu asi sem ten dotaz nepatří.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]