Originál LPG od KIA

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Originál LPG od KIA

Příspěvekod radek1910 » 25.07.2013 18:52

ahoj ked som si pozrel tvoje fotky z prestavby co ti spravily pod kapotou na motore tak asi ich roztrham ako pitbull :x :x :x :x mrkni si moje fotky v galerii po prestavbe na lpg a porovnaj... :D
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod masaj » 26.07.2013 12:36

Tak auto hotovo, ve Strakonicích něco měnili. Auto jede necuka ani když vytocim 5000ot, nikde nic ne bliká . Akorát nevím i když to tocim tak pořád sviti zelena a oranzova nic. Prý je všechno v pořádku benzin pristrikuje a nikde nemá nic blikat, tak budu věřit když bylo auto ve Strakonicích :cool: Musím pochválit přístup
vedoucího servisu ( p. Petr Čanda) ,auto předáno s plnou nádrží plynu (Já nechával s 1/4plynu).:co:D

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2
masaj Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Carel » 26.07.2013 12:47

Tomasafc píše:Když to tu vidím, tak to abych taky někam zajel, co?

Je teda normální že projedu celou lpg nádrž a ručička benzinu se vubec nehla nebo uplně minimálně? takže si spotřebu spočítám dle najetých a plný nádrže?

je možný že do nádrže se nevejde 80% lpg? když se vejde míň je to jen tlakem pistole u čerpačky?

Kde tankujete a kde rozhodně ne? Hoďte mi tipy, prosím.

děkuju

Do servisu KIA určitě :o .
Spotřeba benzínu je závislá od toho jak tomu šlapeš na krk. Od poslední plné nádrže BA (53 litrů) mám již ujeto 3050 km a ukazatel na 3/4. To zn. (53/4)*36,5=490 Kč.
Já tankuji u stejné čerpačky LPG. Na nádrži mají LOGO TOMEGAS, ovšem byla tam viděna cisterna PRIMAGAS :? . Jak to zachčí, tak obsluha vypne stojan. Každá čerpačka může mít opravdu jinak seřízený stojan. Pokud se chces něčeho dopočítat, doporučuji jezdit pouze k jedné čerpačce.
Carel Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2013)
20000 km @ min l/100km

Re: LPG - nesprávný chování + další dotazy

Příspěvekod -Petr- » 28.07.2013 12:13

pražák píše:
Carel píše:
pražák píše:ahoj kontrolka zhasínání je normální to když se motor chladí přivstřikem benzínu třeba jedeš i 3 km na benzín. Ted v tech teplotách častější jev hlavně když poskakuješ ve městě. Na PP se nespoléhej ten počíta dobře jen když jezdíš na benzín :( . LPG spotřebu si počítej mazáním počítače dojezdu,já mažu po každem natankování plynu max 30-33 l. Najedeš cca 350 -4OO km dle stylu jízdy.

Opravdu si nejsem zcela jist tím co zde píšeš. :) Nevím co máš za systém LPG . Pokud ovšem má "Tomasafc" Ceed JD 2013 a v tom LPG Lovato, tak není důvod proč by mu měl panel kontrolek při překročení cca 3000 otáček začít zhasínat. Normálně se to chová tak, že nic nebliká akorát se začně přistřikovat benzín a to se nikde nesignalizuje. Palubní počítač po namontování LPG je bohužel zcela nepotřebná věc. Jak dojezd, tak výpočet spotřeby je k nepoužití.

diky CAREL za hlašku :D nejsem si jist co zde píšeš.To mne zvedlo z gauče a jel jsem konat.Po zavolání do Strakonic jsem se jel ukázat na jejich servis AUTOGAS Liberec ,co viděl servisák v mém motoru zvolal ,,které prase ,,. Je ochotný LPG demontovat a namontovat,není divu že auto nefunguje správně. Zajel jsem do :kia: Liberec a dohodl se na zaplacení veškerých nákladů spojených s opravou :thu: . Servis provede AUTOGAS :thu: ,pak dám vědět po 31.7.Ještě pár fotek montáže :angry:

:shock: Co ti to tam namontovali? Taková změť hadic a káblů... to má být origoš přestavba? :lol: Koukni se na můj profil, TAK TO MÁ VYPADAT.... asi je dobře, že to tehdy KIA ještě nemontovala a tak jsem musel k panu Otrubčiakovi z Varů co to dělal už u x aut...můžu jen doporučit.

Jinak, ukazatel benzínu ukazuje reálně jen spotřebu benzínu, při jízdě na plyn neklesá.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pražák » 28.07.2013 15:49

Přestavbu dělala Kia Liberec asi první a poslední. Po mém výstupu to začne asi dělat jen Autogas Liberec :thu: .
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Re: LPG - nesprávný chování + další dotazy

Příspěvekod birkoff82 » 01.08.2013 22:09

Ahoj, neco podobneho se mi stalo pri cca 1000 km. V servise to prosel a nic nenasel. Ale v systemu LPG radeji zvysil citlivost snimani otacek ze zapalovaci civky. Pry ze by to mohlo delat. Od te doby klid.

Tomasafc píše:Ahoj Cee´dáci,

mám 1.4CVVT +LPG a po třech týdnech provozu se mi začíná dít tohle. Jedu na plyn a na kontrolním panelu LPG dojde ke zasnutí(nevím jestli jedu na LPG či benzín, po 3s se rozsvítí a panel ukazuje stav plynu a bliká dioda benzínu a plynu(jako by se znovu motor přepínal pro LPG( motor je dostatečně zahřátý) než dojde k přepnutí na plyn, opět panel zhasne a takhle dokola cca 4-5 minut. Po té se panel chová normálně. Na jízdu to nemá žádný vliv na palubce se neorzsvítí žádná poruchová kontrolka. Na co podle Vás jedu(lpg nebo benzín)? Máte s tím někdo zkušenosti?

Další je ukazatel dojezdu dojezdu na PP. Při plný nádrži LPG a benzínu ukazuje PP cca 750km, plyn jsem skoro celej spotřeboval a ukazatel benzínu je na maximu(jako by při startech nic nesežere nic z benzínu)? A po vyčerpání plynu mám dojezd dle PP cca 370km. Průměrná spotřeba je dle PP 6,5l . Ukazuje PP dojezd obou nádrží?

Jakou máte spotřebu a kde tankujete (Flaga, Tomegas, Linde či Shell) ?

Dál mi přijde, jakoby auto poznalo dle venkovní teploty( nyní ve vedru) po zapnutí větrání na najnižší teplotu, že je potřeba klima a zapne jí, po vypnutí si jí opět zapne. A musím jí vypínat(pokud jí nechci).

Děkuji za trpělivost při odpovědích.

Tomáš
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tomasafc » 04.08.2013 15:37

Mám už taky klid, ani si nevzpomínám, co mi řekli, že tomu bylo. Tak spekuluji na vyšším přistřikování benzínu, ale to asi ne. Kolikj ujedete na nádrž LPG? Než jsem auto kupoval, byl jsem asi trochu snílek, když jsem věřil udaným hodnotám sptřeby lpg. A že bych mohl jezdit za 1,1Kč /km. dle první nádrže spotřeba 8l/100km což je cca 1,3. Je to detail a i tak jsem spokojenej, jen jsem se chtěl prošetřit k milionu :).

Myslíte, že se dá zakoupit a nechat namontovat LED světla za moje neLED?

Jinak se mi zapíná klimatizace hned a musím jí vypínat, dělá vám to ceed taky nebo je to další anomálie toho mýho kousku?

Tomáš
Kia Cee´d Comfort 1.4 CVVT + LPG
Tomasafc Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
14000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 04.08.2013 21:44

Čau tak spotřebu v LPG máš dobrou, já jezdím za 10/100 v LPG (ale když říkám jezdím, nemyslím tím šnečí tempo). Ta klimoška to dělá takhle normálně, pokud chceš autoamtické zapínání vypnout podrž na manuální klimošce asi 5 sekund zmáčklý prostřední tlačítko, stejným způsobem lze opět aktivovat. Někde se tu o tom píše. Na nídrž udělám 250 km +/-, mám malou asi na 32L. Na světla ti neodpovím, nevím.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tomasafc » 06.08.2013 17:32

To je mazec těch deset, ale cena LPG je krásná.

k tý klimošce mám manuální, a přišel jsem na to, když dám foukání na okno zapne se klima. tak to asi je normální.

na kolik nádrží lpg vám vydrží plná benzínová?
Tomasafc Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
14000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod holbo » 06.08.2013 18:00

No ja jezdím na cca 8.5l LPG :thu: , co jsem pokukoval na spritmonitor jiná auta, tak plná nádrž benzínu je na cca 5000-6000Km. Ted se to pokouším změřit, a po 900km na LPG mam stále plnou nádrž.
Jinak s LPG prozatím najeto cca 1300Km a neprostá spokojenost. Snížení výkonu není znát. LPG se ráno přepne do cca 0,5km. Pokud je motor teplý tak se přepíná LPG hned po rozjezdu. Dle info mám už nainstalovanou jinak naprogramovanou jednotku :thu: , takže není nutné opakovat návštěvu servisu. Mám přijet pouze na garančku po cca 3000Km.
:kia: cee'd SW, 1.6 CRDi 7st DCT 100 kW, Exclusive, Navi, Winter, Color Grey, Smart Key
:kia: cee'd 1.4 CVVT + LPG, Comfort + Paket Plus - Prodáno
holbo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tomasafc » 06.08.2013 18:42

Přesně tak to mám. Co mám zadat do spritmotor aplikace "trip odometer" . díky
Tomasafc Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
14000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod holbo » 06.08.2013 19:26

tam nic, dej aktualni stav KM "Odometer" a "Trip odometer" ti samo spocita
:kia: cee'd SW, 1.6 CRDi 7st DCT 100 kW, Exclusive, Navi, Winter, Color Grey, Smart Key
:kia: cee'd 1.4 CVVT + LPG, Comfort + Paket Plus - Prodáno
holbo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tomasafc » 06.08.2013 21:16

ok, jsem lama asi ale jak si dám do podpisu statistiku ze sprint monitoru? pak to smažu asi sem ten dotaz nepatří.
Tomasafc Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
14000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod dong » 07.08.2013 07:11

Na seznamu aut si kliknes na "more" a pak "mileage ikon" pak uz jen zkopirujes kod u vybrane ikony do podpisu zde na foru.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod barny70 » 07.08.2013 09:09

Tomasafc píše:ok, jsem lama asi ale jak si dám do podpisu statistiku ze sprint monitoru? pak to smažu asi sem ten dotaz nepatří.

http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=2&t=2799&hilit=spritmonitor
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí