Nosič kol na zadní dvěře

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Nosič kol na zadní dvěře

Příspěvekod dr.krtek » 20.01.2011 17:03

Zdravím, má někdo zkušenost s nosičem kol na zadní dveře? Třeba http://obchod-thule.cz/nosice-kol-na-za ... -9106.html. Mám zatím střešní , ale vzhledem ke své "výšče" mám docela problémy s upevněním kol :D . a říkám si, že i spotřeba a jízda by mohla být příjemnější. díky
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nosič kol na zadní dvěře

Příspěvekod Mikalo » 22.01.2011 09:45

Spotřeba určitě menší a příjemnější jízdní vlastnosti např. boční vítr. Snadná manipulace. Mohu doporučit na tažné. :thu: :kia: :yes:
Naposledy upravil titanus dne 22.01.2011 09:45, celkově upraveno 1
Důvod: Zbytocna citacia
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod olin » 22.01.2011 21:39

Pokud vozíš víc než 2 kola, tak je to určitě dobrá věc - hlavně lepší manipulace pro menší postavy (to jsem i já).
Já vozím 2, takže je dávám dovnitř. Neumažou se :thu: a manipulace je ještě jednodušší, než s jakýmkoliv držákem a bez investice.
Foto je v mojí garáži. Jinak ještě jedno dětské by se tam asi dalo. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod souk69 » 23.01.2011 16:08

;) Jelikož my jezdíme s více koly, min.3 , tak jsem ani nezkoušel cpát kola dovnitř auta. Bylo by mě ho líto a taky proč, když má hagusy. Koupil jsem patky,příčníky a držáky kol Thule, tažné totiž potřebuji na obyťák, takže kola musí na střechu. A při nasazování kol do držáků používám skládací hliníkové schůdky, stály cca 300 kč. :roll:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod satir » 13.05.2013 06:35

Všechny zdravím...Jsem čekatel na novou Kiu SW a dopředu řeším, jak vozit kola - obvykle 2ks. Se střechou mám už zkušenosti, ale zajímá mě verze s držákem na tažném zařízení. Ti, kteří ho mají - co doporučujete? Jaký konkrétní typ se vám osvědčil? Jak moc omezuje toto zavěšení přístup do kufru? Předem děkuji za odpovědi. :D
satir Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zdenek.r » 13.05.2013 07:45

máme ho od lonska od léta, zatím cca výjezdů, včetně týdenních, zcela bez problémů, spotřeba snad ani nenarostla, máme variantu pro tři kola a hlavně: SKLÁPĚCÍ, což je bezva, protože lze vlýzt do kufru i při naloženejch kolech. dokupoval jsem si myslím jenom zamykání celýho systému na kouli, kola na tom zamykám kolozámkem.Pocit jízdy se neliší od normální, proti kolům na střeše, což jsme praktivoali předtím zásadní rozdíl ve prospěch nosiče na kouli.
odkaz: http://www.centrumnosicu.cz/, jsou schopný poslat, nebo i smontovat a předat už smonotvaný.
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 14.05.2013 06:59

vloni sem to taky řešil,chtěl jsem taky na zadní dveře, byl jsem přímo v prodejně Thule v č. Budějovicích a tam mi to rozmluvil prodavač, chytá se to na hrany čímž se muže poškodit lak a velká zátěž na ty dveře a panty on doporučuje držák na kouli nebo na střechu, tak jsem bral tyto a absolutní spokojenost zrovna byla akce 2 kusy cena 3180 kč...
Naposledy upravil Prokeš dne 15.05.2013 06:30, celkově upraveno 1
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod souk69 » 14.05.2013 20:15

:thu: Mám také tyto Thule na střechu a jsem spokojen. Při jízdě nepozoruji žádný problém. Snad jen to nandavání na střechu, proto vozím nízké skládací schůdky. Myslím, že při umístnění na zadní dveře, nebo i na kouli trochu brání ve výhledu dozadu. A hlavně když pak někam vyrazíme s obyťákem, tak bych stejně na kouli kola nedal a mít dva nosiče................. ;)
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod satir » 30.05.2013 19:31

Díky skluzu výroby se stále ještě nemusím rozhodnout-střecha nebo závěs. Z uvedených příspěvků za které mimochodem děkuji :roll: : brání kola umístěná na tažném výhledu dozadu, jaký je vliv na spotřebu při jízdě, a ještě podotázka: tažné bajonet, nebo pevné? Je mi jasné, co majitel, to jiný názor. Ale argumenty. Tedy jiné, než finanční... ;) . Ještě jednou děkuji za názory...
satir Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Nikodem » 31.05.2013 13:37

Mám Atera Strada 2 na tažné zařízení(je na dvě kola, existuje i na tři na lze přikoupit držák na čtvrté). Používám jej již na druhém autě. Výhledu nebrání, šířkou přesahují kola jen nepatrně konturu auta. Namontování na tažné je otázkou několika sekund a totéž je namontvání kola na držák. Výhodou je, že se nejen sklápí, ale také odsouvá dozadu, takže se získá výborný přístup do kufru. Už nikdy bych nešel do držáku na střechu (kdysi jsem měl) a na dveře bych nedal také nic.
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod achiles » 31.05.2013 15:07

mam dva nosice na strechu (thule 532) - nandani vcetne kola trva cca minutu. Do drzaku na tazne bych nesel kvuli cene, coz je 10k + 16k za kouli vs 2500,- za drzaky na strechu (+ pripadne 5000 za pricniky). Je to sice komfortnejsi, ale za ty penize mi to nestoji.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 02.06.2013 20:54

dovolím si trochu oponovat, cenu za kouli nepočítám, protože ji potřebuju, vozejk na střechu prostě nedám. a komplet na kouli pro tři kola nás vyšel na 3,5 i s náhradní značkou, což se podle mně blíží ceně za příčníky, pokud máš už hagusy, pokud ne, je to ještě víc, + držáky na tři kola. nehledě na spotřebu, která je významně menší na kouli / porovnával jsem obojí/, jízdní komfort taky a navíc třeba některý supermarkety s kolama na střeše nedáš .
z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Most » 01.07.2013 11:21

Dotaz: jaka je doporucena delka pricniku na ceed SW (2008)? 120 cm, 127 cm, 135 cm?
Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 01.07.2013 16:08

Thule Fitting Guide rika 120 cm.

Ja mam 120 cm na kratkem Ceedovi.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 02.07.2013 07:48

Tam je taky trochu otázka, jestli člověk bude mít na dosmrti stejný auto, většinou jde do většího. My máme příčníky 130 už asi na 4. autě, že oproti dopor. délce přečnívají na každý straně cca 4-5 cm nevadí, přes profil auta určitě nejdou, jenom jsme na jedno auto museli trošku profrézovat ty zářezy vespod. Ale při ceně orig. thule? Myslím, že nám dosloužej.
Závěr: možná delší nevadějí, dají se použít na víc aut.
Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Další

Zpět na ceed SW