LPG do cee'du

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: LPG do cee'du

Příspěvekod TKcee´d2012 » 21.10.2012 11:11

Zdravím Kiáci!

Kupuju novou Kiu cee´d (nový model) 1.4 CVVT. Mám v plánu ho přestavět na LPG a uvažuju o systému ELPIGAZ, máte někdo s tímto systémem zkušenost? Je vhodné dávat LPG do nového auta? Máte prosím nějakou osvědčenou firmu na LPG v Jihomoravském kraji? Díky moc za odpověď.. :)
TKcee´d2012 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod -Petr- » 25.10.2012 12:13

Zdravím, tento systém mám, najeto na něm v LPG okolo 25000 km a zatím jakž takž bez závad (když už tak samý kravinky, většinou nezpůsobený plynem) - pročti si fórum a najdeš to. Elpigaz má přímo na svých stránkách možnost najít nejbližšího montážníka, který je jimi autorizován. Je to na www.elpigas.cz, mám přimazávání ventilů flashlube. S LPG spokojenost.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod radek1910 » 11.12.2012 21:11

Ahojte :kia: - ci ...
Auto mam prerobene na LPG a po cca 5 dnoch som bol na kalibracii RJ LPG a myslel som si ,ze uz mam pokoj ale po 3 dnoch sa mi zase rozsvietilo CHECK motora.. kolko krat ste boli vy na kalibrovanie map a ako jazdite plyn - benzin.... mne povedali ze 20 km plyn a 20 km benzin a ked mi kalibrovali tak mi nahrali mapy z plynu a ze uz je to hotove ,ale rozsvietila sa mi zase ta kontrolka tak neviem ze co a ako.... ale po montazi mne majitel povedal ,ze mam viac jazdit na benzin (cca 100km )a menej na plyn (cca 30 km) a prist na kalibraciu RJ ,ale mechanik zase 20km plyn a 20 km benzin....tak podla koho mam postupovat? :( ale urcite pojdem zase na tu kalibraciu len nechcem priblizne kazdych 5 dni chodit cca 150 km ....na kalibraciu... :( :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PeterZM » 11.12.2012 22:27

Ja mam plyn od septembra a kontrolka sa mi este nerozsvietila, mam Lovato eazy fast. Po montazi mi len povedali ze sa mam zastavit na bezplatnu prehliadku po 2500km, jazdim len na plyn teda akonahle sa prepne automaticky z benzinu.
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod radek1910 » 11.12.2012 23:18

ja mam ZENIT PRO + mazanie ventilov flashlube...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod kendo1 » 12.12.2012 00:43

ako tak pozeram tak len nam (tym co sme si dali LPG prerobit v Kosiciach pri OC Cassovia) asi svieti ten check motora aj po kalibraciach.....mam obavu ze to asi nevie technik nakalibrovat spravne :x :thd: alebo sa mylim?
cee´d 1,4 EX+ white cassa LPG
kendo1 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
10101 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 12.12.2012 16:55

aj mne sa zda ze s tym kalibrovanim ma mechanik hokej a nevie si dat rady ,ale je to len na nas ukor..... :x :x este pojdem raz na kalibrovanie v pondelok a do vtedy budem chodit na benzin aby som mal viac nabehane km-mapy na ba95-tke :x :angry:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod kosjak » 13.12.2012 16:25

...check svieti, lebo je asi bohata zmes /plynova/. tam kam chodim ja /Pezinok/ to vie nastavit len majitel, ostatny servisaci to vedia len vymazat a objavi sa to znovu
V Cee´d-e hrá lepšie punk než v Škode Forman. Punk forever !!!
kosjak Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
59580 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 13.12.2012 21:13

ak sa im to nepodari tak neviem co budem robit, ale skor asi skocim do ineho lpg servisu nech mi to nakalibruju .... :x

mam nabehanych cez 43000 km a myslel som si ze s kalibrovanim nebudem mat vobec ziadny problem ale vydrzalo to iba necele 3 dni tak dakujem.. :x a teraz mam zase behat cca 150 km na kalibraciu :?: :!: tak nech sa nehnevaju... este uvidim v pondelok ze ako im to tam pojde.... zatial beham treti den na benzin len aby som mal co najviac benz.map ... v pondelok to bude cez 250 km ak im to nepojde budem prekvapeny akou vyhovorkou ma ohuria... :angry:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod jin78 » 14.12.2012 16:12

V tomto tydnu jsem se rozhodoval pro instalaci LPG - nejvetsi problem je se zarukou na dotcene dily.

Pri dotazu na kia servis jsem dostal odpoved, ze LPG do kia ceed je ve stadiu priprav a bude v lednu 2013 (udajne i dodatecna montaz 1.4 + 1.6cvvt). Toto bylo jiste vyvolano tim ze Hyunday zacala do svych i30 montovat take LPG.
Takze vyhlizim leden.
jin78 Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
40000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 14.12.2012 19:20

:kia: zaspala dobu - mozno na vsetke automobilky tlacia ropne spolocnosti - olejari aj staty aby mali cisty zisk alebo dan z predaja benzinu a nafty :yes:

ako tak citam na nete tak skoda vyraba ... a dokonca seriovo predava... http://www.hybrid.cz/test/skoda-octavia-lpg-16-mpi
aj DACIA resp.renault ponuka.... http://www.dacia.sk/modelovy-rad/dacia-lpg/

a urcite su aj dalsi....
ja keby som mal na vyber v kii tak tiez si zoberiem seriovy model s lpg ale kia tu moznost nemala skoda....ale teraz som si dal lpg ZENIT PRO s mazanim ventilov flashlube... tak mam taky vlastny hybrid :lol:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Daniel » 17.12.2012 09:39

Cau.Rozmyslam si tiez dat do CEEDu LPG a na nete som nasiel montazny servis lpg-flavia pri Cassovii v KE,volal som tam a tiez mi ponukli system Zenit Pro,tak si citam kto ake ma s tym systemom skusenosti ,ale podla toho co tu pises niesom velmi o nom presvedceny.Ako si dopadol s tym rozsvietenim check kontrolky v servise?Nastavili ti to poriadne?Prosim ta napis ako si celkovo spokojny s tym systemom Zenit Pro.Volal som este do jedneho servisu v Krasnej (JUKON) a tam mi zas ponukli system Zavoli ,neviem co to je zac ,ale ten by som musel individualne prihlasovat ,co v konecnom dosledku by ma vyslo o 200Eur drahsie.Dik
Daniel Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod kendo1 » 17.12.2012 21:05

Caves no tak ja mam ten isty system Zenit Pro ako radek a mne sa tiez rozsviecuje check.Takisto som to daval robit pri OC Cassovia v KE este v septembri a uz som bol to 3x kalibrovat no stale mi svieti chceck a uz to pomalicky aj ignorujem lebo jazdit dookola na benzin sa mi nechce ked mozem na LPG.
Spravne si sa docital ze je montazne stredisko v Krasnej no este jedno je v Niznej Mysli pri KE...ked som im tam pisal ohladom cenovej ponuky tak mi ju stanovili v lete. citujem pana Kmeca z mailu:

Dobrý deň,
Robíme aj KIA Ceed.Cena je 1110 eur aj s primazávaním.Prepína sa automaticky po prvej akceleácii.Nádrž je namiesto rezervy aj s ukazovatelom stavu LPG na palubnej doske.Žiadne montážne pracovisko nepreberá garancie r.s.p. zodpovednosť.Platí však aj opačne-predajca vám nemôže siahnuť na záruku ak nevie preukázať,že prípadný problém spôsobilo LPG.čo sa týka financovania,splátkový systém zatial nerobíme.

S pozdravom,
Jaroslav Kmeco
Energas spol.s.r.o

Takze v blizkosti Ke mas na vyber 3 pracoviska. Myslim ze to pri OC Cassovia ma len menej schopneho servisaka, ktory nevie spravne nakalibrovat system a hovori kazdemu ze ma najazdenych malo benzinovych map :thd: , v Krasnej zatial neviem o nikom kto by si tam daval montovat LPG, v Niznej Mysli daval kolega system Landi Renzo ale do Nissanu a je spokojny. No ak by ti to nestacilo tak este je v Presove jedna dielna Progas tusim :)
cee´d 1,4 EX+ white cassa LPG
kendo1 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
10101 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 17.12.2012 21:54

no tak vas zdravim :kia: - ci....
tak dnes som bol zase na kalibracii v KE ale mozem to zhrnut ze KATASTROFA :angry: :angry: :angry: :angry: stal som pri aute asi 45 min a on si nevedel dat rady (mechanik)ze co ma spravit ... urobil som presne to ako mi povedal mechanik a to ze som asi 5 dni chodil na benzin a prisiel k nim na kalibraciu RJ ale nepomohlo mu to povedal ze nemoze mi nahrat benzinove mapy do RJ lpg lebo ked mi menili pred mesiacom sviecky tak mi ich nenastavili na lpg a preto mi nemoze nakalibrovat auto lebo nemam nastavene sviecky aj na lpg .spominal ze sviecka ma standardne koniec tej elektrody (alebo ako sa to vola kde vznika iskra vo valci) 1mm a mechanik v :kia: servise nech mi nastavi z 1mm na aspon 1.8 mm podla sablony resp.podla manualu...ked som hned volal do kii tak ma priamo mechanik a vstupny technik s citom vysmial ze to pocuju prvy krat a ked nevie mechanik nastavit RJ lpg tak spravil fusersku robotu lebo ziadne sviecky sa nenastavuju -oni to nerobia ani nepoculi ze by sa to malo robit.... tak teraz jazdim zatial aj na lpg aj na benzine... a budem si hladat ine stredisko na kalibraciu RJ lpg...ale este skusim zavolat do kii v KE co mi na tie sviecky povedia oni popripade pohladat na nete ci mal ten technik pravdu.... :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PeterZM » 17.12.2012 22:16

No ked toto citam tak by som odporucil dat si radsej namontovat Lovato easy fast ako ten Zenit pro. Ja ho mam od semtembra a ako som uz pisal kontrolka check sa nerozsvietila ani raz.

P.S. Sviečky su tam NGK a po montazi plynu sa s nimi nič nerobilo.
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí