Dodací lhůty nové Sportage..

Re: Dodací lhůty nové Sportage..

Příspěvekod jarino1978 » 11.06.2012 17:35

@blades : congrats :kia:

Tento týždeň som na rade ja. Moje auto bolo vyrobené 9.6.2012 o 4.27 hod. Bratranec, čo robí v Kií mal dnes tú česť ako prvý z rodiny si auto pohladkať. :)
Auto má vraj nejaké novšie parkovacie senzory, vraj ich montujú len 2 mesiace, sú vraj lepšie, ako tie predtým ( uvidíme ). Auto otestované na trati, všetko OK. Auto prešlo cez 4 výstupné kontroly + dnes ho dodatočne prezrel šéf OTK. Takže moje navoskované auto stojí v Kií na parkovisku, pripravené na transport a ja si doma nechty obhrýzam ( vraj mi malo v stredu doraziť do predajne - neoficiálne ).
Držte palce... :kia: :SK:

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mir.jar » 11.06.2012 17:41

ok, drzime.

co sa tyka tych senzorov, tak asi budu lepsie vyladene. Mne to pipa ako sproste ked cuvam v iba 15cm trave.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 11.06.2012 23:50

Ja mam senzory ok vyladene na mm aj s kamerou nepipa ked netreba zatial somnenapalil nikde :lol:
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod blades » 12.06.2012 10:16

fetko píše:blades - gratulacia k auticku. :thu:
Urcite sa este vytesujes. Ja som sa este doteraz nespamatal od radosti a chodim na Sportage hadam este aj po chlieb do Kauflandu, co mame asi 300m od domu... :D

Ďakujem Ti. A ak ti mám pravdu povedať, aj na ňom chodím dobreže nie aj na WC. Tiež sa nejdem nejako spamätať od samej radosti. No ako keď dieťaťu kúpiš jeho vysnívanú hračku.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod sportage ex » 08.07.2012 11:41

ahoj, zdvím všechny, také jsme si objednal sportage 2.0 Crdi 135kw 4x4 automat exclusiv, bílá barva - panorama sřecha, park pilot, kontrola tlaku v pneu, u ASAS MOST.
nemůžu se dočkat až auto konečně dorazí, objednáno 27.6.2012.
jelikož je to moje třetí KIA, tak jsme u prodejce pořádně omakl vystavenou sportage a předváděčku jsem vzal na panelovou cestu a terén, musím říct, že v autě nic nevrzalo a podvozek byl opravdu konfortní, vlastnil jsme sportage II a s tou jsem nebyl spokojený, trojka je ale opravdu o něčem jiném.
jen doufám, že nenarazím na špatný kus a budu tak nadšený jako z převáděcího vozu ve kterém jsem najel cca 50 km.
nevíte někdo jak se ted pohybují dodací lhůty u aut, které jdou do výroby? :CZ:
Naposledy upravil sportage ex dne 09.07.2012 21:45, celkově upraveno 1
sportage ex Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod litlbear » 08.07.2012 18:00

Ahoj všem,

tak jsem se konecne dockal. Auticko jsem si prevzal ve ctvrtek. Najel jsem s nim cc 250 km vedsinou po meste a naprosta spokojenost. Spotreba cca 6,6 l/100km.
Zatim jsem z nej naprosto hotovej. Nejradsi bych v nem jezdil i se smetim. Fotecky zatim nemam, ale urco jich par dam do garaze az bude pekne pocasi a bude ciste.

Zatim ahoj a preju vsem spoustu bezbecnych kilometru. :lol:
litlbear Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lubos761 » 09.07.2012 02:18

Gratuluji a ať ti dělá jen samé radosti.
lubos761 :thu:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod Luk-6 » 16.07.2012 23:02

Ahoj Dnes Zaplacena zaloho tak uvidime za jak dluho budeme jezdit :scooter:
Luk-6 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Trenkinen » 17.07.2012 09:28

Ahoj.
Takze onedlho sa aj ja pridam do rodiny :kia: .
Vo stvrtok 19.7 by som mal ist pren, zaplatene bolo vcera. Dufam, ze sa stihnu vybavit ostatne veci okolo auta - uz sa neviem dockat.
Auto bolo dovezene na predajnu takmer presne 2 mesiace po objednani. (v porovnani s oznamenou dobou cakania 4-5 mesiacov je to celkom fajn).
Ide o Sportage 2012 - 2.0 CVVT, 4WD, Phoenix Silver - výbava EX + navigácia,cúvacia kamera,SW,parkovací asistent,polokoza,tazne zariadenie.

Dufam ze si rychlo zvyknem. Doteraz som jazdil na Fabia 1. Trosku mam obavu, ze si nezvyknem na plynovy pedal v Sportage - nejako mi nesedi tento typ dlhych pedalov.
Trenkinen Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spido11 » 17.07.2012 09:31

@Trenkinen

neboj, po Fábii si veeeeeeeeeeeeeeľmi ľahko zvykneš aj na iný pedál. A tempomat to istí :lol: :thu:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 17.07.2012 16:25

Trenkinen píše:Ahoj.
Takze onedlho sa aj ja pridam do rodiny :kia: .
Vo stvrtok 19.7 by som mal ist pren, zaplatene bolo vcera. Dufam, ze sa stihnu vybavit ostatne veci okolo auta - uz sa neviem dockat.
Auto bolo dovezene na predajnu takmer presne 2 mesiace po objednani. (v porovnani s oznamenou dobou cakania 4-5 mesiacov je to celkom fajn).
Ide o Sportage 2012 - 2.0 CVVT, 4WD, Phoenix Silver - výbava EX + navigácia,cúvacia kamera,SW,parkovací asistent,polokoza,tazne zariadenie.

Dufam ze si rychlo zvyknem. Doteraz som jazdil na Fabia 1. Trosku mam obavu, ze si nezvyknem na plynovy pedal v Sportage - nejako mi nesedi tento typ dlhych pedalov.

nazdar benziňák. vitaj v našom skromnom klube. neboj, budeš spokojný, tak, ako väčšina z nás. ja sa neviem stále toho auta nabažiť... Asi by som v ňom aj spával. :D Prajem len km bez nehody... :kia:

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod Trenkinen » 18.07.2012 17:21

Dik za privitanie.
Tak pre auto som isiel o den skor nez som povodne mal.
Prve dojmy su super.
Najviac sa mi paci parkovaci asistent pre pozdlzne parkovanie - aspon zo zaciatku ho necham nech mi sam toci volantom pri parkovani, nez si zvyknem na vonkajsie rozmery auta.

Dnes som len trochu pojazdil po meste (natankovat, prihlasit auto na znacky), takze len par km, ale uz sa tesim na dalsie jazdy.
Trenkinen Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod jarino1978 » 18.07.2012 20:03

tak zatiaľ to budeš zabiehať, ale ja som už po 1200 km auto pekne vyprášil :D Motor je veľmi pružný, nie je problém ťahať na 5-tke 50 km/h, motor sa netrápi, aj od tej rýchlosti slušne zaberá smerom nahor. Inak ja mám dlhodobú spotrebu zatiaľ 7,9-8,1 podľa tankovania, ale aj podľa PP, čiže na PP sa dá veľmi dobre spoľahnúť. Inak naozaj od 3500 ot smerom hore sa dejú naozaj divy, pekne ťahá do sedačky :roll:
Motor je veľmi tichučký, zo začiatku mi to pri rozbehu občas zdochlo, pretože som ešte nemal v ušiach cit na zvuk motora. Ale to už je dávna minulosť ;)
Parkovací asistent je super vec, ale veľmi oceňujem aj predo-zadné senzory, ktoré sú fakt presné a spoľahlivé.
Akurát si treba zvyknúť na iný spôsob radenia z 1-tky na 2-ku a potom na 3-ku, treba to robiť jemne, lebo pri daných stupňoch budeš počuť od motora taký netypický šramot podobný tomu, ako keď ja neviem reťaz o niečo žgre, alebo ako keby si zaradil cez zuby. Vraj to po čase ustane, neviem, či to registruješ aj ty :no: Inak keď to vždy vytočím pred preradením na 2500-3000 ot. , tak je to OK aj pri bežnom preraďovaní, na aký si asi zvyknutý.
Inak keďže si Trenčan a ja Ilavan, tak sa možno občas niekde stretneme :D :SK:

No a zajtra odchádzam do Chorvátska, už sa teraz teším, ako malý cicík, že sa konečne dlho na tej super káre povozím :kia:

jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 19.07.2012 02:54

@ Trenkinen:
Ahoj, vítej mezi benzíňáky... :thu:
Rád bych se na něco zeptal. Docela mě zaskočilo, pokud jsem správně pochopil , že máš automatický parkovací asistent, pro podélné parkování. Netušil jsem, že se něco takového dělá na Sportage. Mohl bys prosímtě nějak blíže popsat, jak to funguje zrovna u Sportky? Obecně princip je mě znám, jen jsem myslel jak a kde se zapíná na Sportce. Také by mě zajímalo, kolik kW máš motor? Ta spotřeba by byla slušná i na dvoulitr diesel. A pokud by ti nevadilo napsat, také by mě zajímala cena, v té tvé výbavě.
S přáním pěkného dne a spousty pohodových km lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 19.07.2012 07:38

@lubos : doplatok je podľa cenníka myslím 350 Euro = parkovací asistent. pribudnú ti potom aj predné parkovacie senzory a vedľa tlačítka P( zadný parkovací asistent) ešte tlačítko so symbolom volantu ( automatický parkovací asistent ). Ono to funguje tak :
- pred zaparkovaním stlačiť tlačítko auto parkovacieho asistenta
- do rýchlosti myslím 30 km/h prechádzať okolo aút (vzdialenosť od aút max. 150 cm ), ono si to samo vyhľadá pomocou senzorov vhodné miesto, resp. dostatočne bezpečné miesto ( myslím, že min. medzera celkového priestoru musí byť min. + 80 cm od celkovej dĺžky Sportage ), keď nájde , pípne a prístrojovke sa ti zobrazí, že našlo vhodné miesto a príkaz na zaradenie R ( spiatočky ). Ty si ešte vyberieš, či chceš parkovať po ľavej alebo pravej strane , zaradíš R a nerobíš nič iné, len reguluješ plyn a brzdu, volantom točí samo. V prípade potreby ťa vyzve na zaradenie 1-tky a plyn + brzda... Inak trafí sa vždy presne, dokonca sa to dá nasimulovať aj za pomoci PET coca-colových 2l fliaš...Inak funguje to presne takto :
https://www.youtube.com/watch?v=JM9RpH4JWog

Inak s tou spotrebou si to lubos myslel asi na mňa....Je to slušná spotreba, ale nie je samozrejme smerodajná pre každého. Každý jazdí iným štýlom, inými trasami, za iných podmienok. Takíto mi vychodí priemer na mojej trase do práce a späť ( mesto + mimomesto ), na nákupy na trase Ilava-Púchov ( mesto, mimomesto, diaľnica ). Uvidíme, aký priemer víde cestou do Chorvátka s plne naloženým autom... :D Dnes večer cestujem , tak sa teším...
Mám zatiaľ len 1700 km, motor je ešte stále surový, aj keď je badať, že každým kilometrom sa začína prebúdzať...

jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage