Nová Sportage-ovládání telefonu přes Bluethoot.

Re: Nová Sportage-ovládání telefonu přes Bluethoot.

Příspěvekod martinez » 20.09.2011 00:25

Patrik1974 píše:Ok ja mam tiez Nokia E52 a nahral som tam do nej najnovsi software z juna tusim verzia 72... a uplne v pohode funguje (fungoval aj so starsim sw). Aku verziu BT mas v aute? Este to ,moze byt problem, ja mam modelovy rok 2012 a BT version mam 1.5 tusim co mi ukazuje na radiu. Este moze byt ci mas customizovany telefon, lebo tieto customizovane bulshity od Globtelu a Slovenskych Telekomunikacii a este aj Kysliku maju tie vseljake webendwolk a ktovieco napalene v jadre symbianu takze aj to moze byt velky problem.

No neviem ako mam zistit aky softver mam na bluetooth.
Kia mi oznamila, ze maju vela problemov so Symbianom upgradovanym na poslednu verziu.
Nevravim, ze vsetci budu mat tento problem. Mne staci, ze ho mam ja. :(
Kia Sportage 2.0 CRDI, AWD, EX
martinez Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
8000 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Patrik1974 » 20.09.2011 20:03

martinez píše:
Patrik1974 píše:Ok ja mam tiez Nokia E52 a nahral som tam do nej najnovsi software z juna tusim verzia 72... a uplne v pohode funguje (fungoval aj so starsim sw). Aku verziu BT mas v aute? Este to ,moze byt problem, ja mam modelovy rok 2012 a BT version mam 1.5 tusim co mi ukazuje na radiu. Este moze byt ci mas customizovany telefon, lebo tieto customizovane bulshity od Globtelu a Slovenskych Telekomunikacii a este aj Kysliku maju tie vseljake webendwolk a ktovieco napalene v jadre symbianu takze aj to moze byt velky problem.

No neviem ako mam zistit aky softver mam na bluetooth.
Kia mi oznamila, ze maju vela problemov so Symbianom upgradovanym na poslednu verziu.
Nevravim, ze vsetci budu mat tento problem. Mne staci, ze ho mam ja. :(

Ak mas Sportage s navigaciou tak pod tlacitkom NAVI je take tlacitko so symbolom ozubeneho kolesa to ked stlacis na cca 5sec tak na display sa Ti zobrazi verzia map a vsetky softove verzie kadecoho a medzi tym je aj Bluetooth sw ja tam mam 1.5
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod martinez » 21.09.2011 23:15

Patrik1974 píše:
Ak mas Sportage s navigaciou tak pod tlacitkom NAVI je take tlacitko so symbolom ozubeneho kolesa to ked stlacis na cca 5sec tak na display sa Ti zobrazi verzia map a vsetky softove verzie kadecoho a medzi tym je aj Bluetooth sw ja tam mam 1.5

Praveze mam radio bez navigacie a to nie je az take zhovorcive. Takze verziu firmveru z neho neviem vypacit :x
martinez Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
8000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod laban » 21.09.2011 23:52

Pár otázek :
- jsi si jistý, že není problém v tel. :?:
- máš odzkoušeno připojení i párování k jiným zařízením :?:
- zkoušel jsi smazat spárovaný tel. v autě a opět jej přidat :?: ( možná jsi tohle už popisoval, ale ted nechci pročitat )

: Někdy po instalaci nového fw do tel. v něm zůstane nějaký bazmek z minula a začně dělat neplech ( např. přestane fungovat wifi v tel., nebo se tváří, že jde ale prostě se neumí připojit ... ). Duležite je neobnovovat ze zálohy nic jiného než Kontakty, zprávy, poznámky a kalendář ( data jako fotky atd. až poté přesunout z Pc do tel. ) nikoliv však vracet ze zálohy nastavení a aplikace :idea:
Řešení je několik -
- obnova tel. do továrního nastavení
- formát kódem *#7370# - přijdeš o data, a je třeba je přetím zalohovat do Pc a zákl. věci třeba přes Nokia Ovi Suite
- následně reinstalace fw přes SW v PC přes Nokia Ovu Suite
- formát pamětové karty přes spávce souborů + poté formát tel. tzv. Trojhmatem ( tj. pamět C, a obecně - přijdeš o data, a je třeba je přetím zalohovat do Pc a zákl. věci třeba přes Nokia Ovi Suite ) - je to nejsilnější HardReset tel. a opravdu zabírá lépe než jejich kódy
- nebo flas Fw přes program Phoenix v kompu, t.j. nahrání např. čistého fw dotel. s češtinou a bez nesmyslů od operátora jako jsou třeba Web&walk atp.

Ber to jako inspiraci či nápad, při možném řešení zmíněného problému :thu:
Protože mi moc nejde do hlavy, když tu někdo další píše, že mu to s novým fw komunikuje bezproblémů, tudíž může být chyba klidně v telefonu ;)
Pokud by jsi chtěl něco z toho odzkoušet, dej vědět, jsem jen uživatel Nokia tel., ale trávím dost času na fórech o mob. tel, tak mám vcelku NO :kia: přehled ;)
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod martinez » 23.09.2011 00:27

Myslim ze sa na to vykaslem. Nie je to az taky problem, ze nemam tel. zoznam v radiu.
Bluetooth inak funguje bez problemov a nechcem si roznymi resetmi a trojhmatmi zlikvidovat telefon. Kazdopadne nie som taky odbornik, aby som vedel, co tieto zasahy sposobia v telefone. Takze povazujte tymto moj problem za vyrieseny. Kazdopadne dakujem vsetkym za snahu o riesenie a ich prispevky. :D
martinez Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
8000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Marla » 26.10.2011 07:52

mam HTC Desire a spojenie je vzdy na prvy krat bez problemov. Prvy hovor je super, ale dalsie uz su s problemami.
na druhej strane ma skoro vobec nepocut. kedze jazdim na dlhe trasy, potrebujem hovorov v aute spravit viac.
vyskusala som pri zapnutom bluethoot zobrat telefon do ruky, ale mikrofon na telefone vobec nefungoval.
takze pracne pocas jazdy vypnut bluethoot a potom normalne telefonovat (a davat pozor na policajtov:-))
mate niekto podobne skusenosti?
KIA Sportage 2,0 CRDi EX 4WD, white, obj. január 2011, dodané jún 2011
Marla Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
20000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 26.10.2011 08:09

Mne to tiez robilo podobne. Kedysi som robieval viacero hovorov za sebou a uz druhy, alebo treti robil problemy. Vyzeralo to tak, ze som vytocil cislo, druha strana dvihla, ale ani jedna strana nic nepocula.
Po tom ako bolo v auto v servise s tym cerpadlom to uz funguje ok. Asi prepalili soft, alebo co.
Ked som siel na zraz do Jasova, tak som po ceste tam aj spat robil 2-3 hovory hned za sebou a slo to v poho.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod laban » 26.10.2011 08:39

U mě s Nokia N8 proběhlo více hovorů po sobě a bezproblémů ;)
Stiskněte a podržte tlačítko přijmutí hovoru na
volantu, dokud audio systém
nepřesune hovor na telefon.
Manuál kapitola 4 str. 130-141 :idea:

Obrázek
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 29.10.2011 20:35

tento prispevok som dal do nespravnej temy, tak ho vkladam aj tu:

zase mi blbne BT.
Dnes som nemohol sparovat telefon, auto ho vobec nevidelo. Az po dvoch vypnutiach a nastartovaniach to slo.
Potom som vytocil cislo, auto vyplo hudbu, ale nezvonilo. Az nakoniec zlozilo. Hned na to som mal spatny hovor, ale nezvonilo auto, zvonil telefon. Tak ho zdvihnem, dam ku uchu a zrazu rozpravam cez auto. Uz to fungovalo cez handsfree auta. Akoby si zo mna robila sportage srandu.
Inak zase piatok . Spominate? Uz som to kedysi riesil. Fungovalo to az raz piatok prestalo a odvtedy blblo.
Rada. Nepouzivajte handsfree v piatok. Zblbne to a uz sa toho nezbavite. :D
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod dracik33 » 31.10.2011 17:50

Zdravim, mam maly problem.
Kupil som original gps dvd autoradio do mojej Kii (http://motoprislusenstvi.cz/?85,special ... -2011-8974),
bol som pre istotu este v servise kde robia elektriku, tam sme vymenili radia stare za nove. Vsetko funguje ako ma (GPS, DVB-T, aj Bluetooth (kabel pri radiu).
Problem mam ze nejde mi Bluetooth na volante, pritom ovladanie radia ide, a ked dam v radiu Steering wheel setting, tak mi ukazuje signaly na volante,
kde ked stisnem bluetooth zap./vyp. a to velke tretie tlacitko, ukazuje signal. Ale nejde mi to. Ziadna hlaska, auto je ticho. :).
Nemate niekto nejaku radu?
dracik33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
37000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod dracik33 » 13.11.2011 20:14

dracik33 píše:Zdravim, mam maly problem.
Kupil som original gps dvd autoradio do mojej Kii (http://motoprislusenstvi.cz/?85,special ... -2011-8974),
bol som pre istotu este v servise kde robia elektriku, tam sme vymenili radia stare za nove. Vsetko funguje ako ma (GPS, DVB-T, aj Bluetooth (kabel pri radiu).
Problem mam ze nejde mi Bluetooth na volante, pritom ovladanie radia ide, a ked dam v radiu Steering wheel setting, tak mi ukazuje signaly na volante,
kde ked stisnem bluetooth zap./vyp. a to velke tretie tlacitko, ukazuje signal. Ale nejde mi to. Ziadna hlaska, auto je ticho. :).

Tak som sa dozvedel po precitani roznych for, a po telefonate s predajcom radia, ze bluetooth sa da nastavit na volante, ale hlasku uz nevyda ziadnu, pretoze
to bolo v original autoradiu asi v nejakej pamäti nahrane. Takze ak niekto budete menit radio za nove s DVD, Gps, DVBT, tak vam pojde len na 96%. Hlasky uz
nebude vydavat na bluetooth, a preto asi ani hlasom sa nebude dat zavolat.
dracik33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
37000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jardabr » 08.03.2012 11:38

Zdravím všechny KIAky, jako nový (a zatím spokojený) majitel Sportážky. Poctivě jsem si přečetl celou diskuzi i návod, ale nenašel jsem nikde, jestli jde v telefonním seznamu nějak listovat. Návod v češtině je úžasný, ale zrovna tu část o BT bych chtěl vidět třeba v angličtině. Nebo alespoň seznam příkazů v jazyce, který rádio podporuje (nemám navigaci). I když z předchozího asi bude vhodnější ta němčina, nebo polština. Čort znajet. Díky.
Jardabr Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ArtasI » 11.06.2012 21:50

Zdravím všetkých, tiež ako čerstvý, pyšný majiteľ novučičkej Kie. Napriek celkovému nadšeniu mám minimálne tri zásadné pripomienky ku konštruktérom, z toho jedna sa týka handsfree cez BT. Mám verziu "rádio bez navigácie", t.z. musím si vystačiť s hlasovým ovládaním. Od predaja bolo nastavené v angličtine a tento jazyk mi štandardne nerobí problém, ale prehovoriť tú "pani" aby našla kontakt podľa toho čo poviem, to som nedokázal. Tak som tu podľa tohto vlákna dnes zvolil Poľštinu, znova spároval môj a manželkin mobil a už sa to zásadne zlepšilo. Potreboval by som ale teraz jednu stranu z poľského manuálu, kde sú uvedené všetky príkazy pre hlasovú obsluhu, na ktoré auto čaká pri stlačení toho najväčšieho tlačidla na volante. Hlavne mi ide o "setup" cez ktorý si môžem hlasom vybrať druhý telefón zo zoznamu.
Kia Sportage III (2012) EX 2.0 CRDi, Kassa White, hnedý interiér, parkovací asistent pre pozdĺžne parkovanie, R18" pneumatiky.
ArtasI Muž
Nováček

Kia Sportage III (2012)
200 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod ArtasI » 11.06.2012 23:01

dracik33 píše:Zdravim, mam maly problem.

Tak k tomu rádiu môžem povedať, že to nie je "originál" v zmysle od výrobcu auta. Je to "čína made", ktoré sa dá kúpiť cez alibaba.com ešte lacnejšie. Tu by sa dalo povedať skôr, KIA Sportage kompatibilné, podľa mňa so zbytočnými funkciami ktoré nevyužijem.
Kia Sportage III (2012) EX 2.0 CRDi, Kassa White, hnedý interiér, parkovací asistent pre pozdĺžne parkovanie, R18" pneumatiky.
ArtasI Muž
Nováček

Kia Sportage III (2012)
200 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod blades » 12.06.2012 10:19

ArtasI píše:Zdravím všetkých, tiež ako čerstvý, pyšný majiteľ novučičkej Kie. Napriek celkovému nadšeniu mám minimálne tri zásadné pripomienky ku konštruktérom, z toho jedna sa týka handsfree cez BT. Mám verziu "rádio bez navigácie", t.z. musím si vystačiť s hlasovým ovládaním. Od predaja bolo nastavené v angličtine a tento jazyk mi štandardne nerobí problém, ale prehovoriť tú "pani" aby našla kontakt podľa toho čo poviem, to som nedokázal. Tak som tu podľa tohto vlákna dnes zvolil Poľštinu, znova spároval môj a manželkin mobil a už sa to zásadne zlepšilo. Potreboval by som ale teraz jednu stranu z poľského manuálu, kde sú uvedené všetky príkazy pre hlasovú obsluhu, na ktoré auto čaká pri stlačení toho najväčšieho tlačidla na volante. Hlavne mi ide o "setup" cez ktorý si môžem hlasom vybrať druhý telefón zo zoznamu.

No ja keď som preberal auto 8.6., tak predajca vravel, že do konca roka by mala byť k dispozícii aj čeština (ale vravel mi len o audiu s NAVIGÁCIOU). Vraj bude zvolávačka na prehranie softvéru. Dovtedy vydržím.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage