videokamera do auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: videokamera do auta

Příspěvekod Marek_Km » 07.04.2012 20:02

@barny70

Nechávám, protože zas tak drahá nebyla (byl to vánoční dárek) :D , ale kdybych měl mít kvůli tomu rozbité sklo, to bych teda řval, to jo. Mám placené místo v hlídaných garážích, kde je to pod kamerou, v práci o to strach nemám, na návštěvách taky ne a už to nesundávám ani na parkovištích u obchodňáků. Zas tak nápadná není. Neodpojuji ji. Je napájená ze zásuvky 12V a když ucítí napětí, automaticky se zapne a začne nahrávat, při vypnutí zapalování je napájení do zásuvky zastaveno, automaticky ukončí záznam a vypíná se. Dá se provozovat i bez napájení s omezením podle vestavěného baterie, ale pak se musí zapínat a vypínat růčo. Z bezpečnostních důvodů by se asi měly věci zapojené do zásuvky odpojovat, si myslím, ale nedělám to. Kabel mám protažený nad stínítkem spolujezdce, pak za těsněním kolem dveří dolu, pak pod rohožkou spolujezdce. je to takové napůl amatérské, ale není to skoro vůbec vidět. Plánuji ji přesunout někam jinam - jak jsem psal zabírá kus pavého horního rohu, kam nejezdí stěrač a je tam špína. Někteří ji mají pod zpětným zrcátkem atd. Já jsem to udělal takto, protože té přísavce moc nevěřím a chtěl jsem to posichrovat, tak jak jsem dával odkaz je to nafocené.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod barny70 » 07.04.2012 20:09

@ Marek_Km

Videl som ako to máš pripevnené napevno, preto som sa pýtal na to vyberanie. No a nevedel som kadiaľ máš ten kábel vedený.
Vyzerá to že ten kábel je dosť dlhý na to aby len tak nevisel v kabíne :-)
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 07.04.2012 20:30

@barny70
Napevno to je, ale stačí odpojit kabel a otočit možná tak 0 1,5 - 2 otáčky závitu a je sundaná. Je to klasický závit s velkým stoupáním, jako jsou na stativech pro kamery, foťáky. Kabel je dlouhý, asi to bude i u jiných kamer a nebo aspoň stačí.

Jinak já kdybych měl zbytečných 7 a půl litru, tak kupuju Gopro 2 - ukázky z verze 1 a poslední z 2 jsou neskutečné a stojí za zhlédnutí.
Doufám, že to nebude bráno jako reklama, s tím to nemá nic společného. Jen se mi ta kamera líbí.

Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 07.04.2012 23:24

Protože Omaga kamery které mám v Sorentu upevněné u stropu na suchej zip jsou trošku náladový a občas se automaticky nezapnou tak asi zvolím ještě záložní variantu a to kameru Toshiba Camileo SX500 který byla v akci na Kase.cz a já jí měl za cca 3000 Kč. Na kvalitu nahrávání je perfektní,to Omegy jí nesahaj ani po kotníky, ale zatím jsem nepřišel na to jak jí automaticky zapínat po zapnutí zapalování. Zapíná se zmáčknutím tlačítka nahrávání a tím pádem to je komplikovanější. Nějaké řešení mě napadá, ale nerad bych jí moc rozebíral a vrtal do ní díky záruce.
Má někdo nápad na řešení tohoto rebusu?
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 08.04.2012 07:57

@Jirka N.
Psal jsi myslím, že máš OM 205, já mám OM 202, asi starší model, ale kromě toho, že se mi jednou resetnul datum a čas, tak jede asi furt v pořádku. Na 100 % to nevím, protože ani neodklapuju displej, takže poznám že funguje jen podle diod. Jinak s tím suchým zipem to není špatný nápad, ale pochybuju, že se díky tomu netřepe. Jak jsem zkoušel různá uchycení, tak bez přísavky na skle to nebylo ono, ale i tak jsi mi s tím nasadil brouka do hlavy. Moje poslední varianta uchycení, jak už jsem párkrát dával odkaz, je taková
14122011175a.jpg
ale moc to nevyhovuje. Proto asi budu zkoušet dál. Ty to máš kde u stropu? Hned za stínítkem, nebo někde jinde? Nepřenáší se do toho vibrace?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 08.04.2012 09:24

Zatím je to dobrý a neklepe se to díky speciální úpravě a zcela jinému držáku. Je to umístněné před clonou a ta se dá normálně sklopit a i tak kameře nevadí. Mám to na pravé straně vedle zrcátka a zabírá to i plochu na skle která je stíraná stěračem. Ten panel mám stále odlkopenej a díky nenaskočení datumu a času poznám že se blokla. Pak jí stačí ručně zapnout, nebo znova nastartovat a ona se většinou chytne. Zadní kameru kontroluju ve spětném zrcátku a tam taky vidím jestli nahrává díky sklopenému panelu. Kdyžtak udělám fotku jak jsem to vyřešil.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 08.04.2012 09:39

Jj, to by mne zajímalo, jak to máš. Akorát nerozumím, když jsi nejdřív psal, že to máš na suchém zipu a teď na držáku. Kdybych někdy měl tu lepší kameru, tak tahle půjde dozadu, akorát nevím, jestli to má smysl. Jedině v případě, že by za tebou někdo nedobrdil a nakouřil to do tebe - jedno takové video jsem taky viděl.
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 08.04.2012 15:21

Ok udělám fotku a bude to jasný. Ten držák jsem si vyrobil sám z pozinkovaného plechu a je vytvarován do úhlu pro optimální polohu kamery. Mezi kamerou a tím držákem je suchej zip a to umožňuje sejmutí kamery pro nastevení atd. Ten původní dtžák na sklo vůbec nepoužívám, ale pasuje na něj ta Toshiba a tak třeba najde využití. Předci jenom 10 Mpx u Toshiby je docela výzva.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jirka N. » 08.04.2012 16:58

Tak tady jsou ty fotky a poslední dvě jsou zadní kamera. Tím že jsou u stropu tak jsou nenápadné a můžou zůstat stále nasazené. Mám taky úpravu přepínání nápájecího napětí a můžu tak je ovládat klíčkem zapalování nebo přepnout na stálé napětí a tím pádem permanentní nahrávání do smyčky.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 08.04.2012 17:28

To přichycení plechu před držák stínítka - inspiraci jsi našel u mě, nebo to byla jen náhoda, že to mám taky tak? :D Jinak ale dát to přes suchý zip přímo na ten plíšek, tak to mě fakt nenapadlo :thu: Asi zkusím úpravu na tento styl. Dík za fotky.
Jo a byla ta zadní kamera někdy k užitku?
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 08.04.2012 17:55

inspirace to není mám to takhle od listopadu 2011 a udělal jsem to kvůli nanápadnosti. Ta zadní kamera mě chrání a to z důvodu že mě nabourali i ze zadu i ze předu. Tak pro všechny případy.
Tady je fotka jak mi nedal exot přednost a profrčel stopku, bylo to o fous v 50tce.
Obrázek
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 08.04.2012 17:58

Tak to pak věřím, po takových zkušenostech...
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 21.04.2012 10:25

Prakticky hned po posledních příspěvcích jsem zkoušel umístit kameru ještě jiným způsobem. Přímo přitáhnout k plíšku, který je přišroubovaný pod držák stínítka. Pravý horní roh okna jsem zavrhnul - tam stěrač před spolujezdcem nedosáhne a byl by špatný obraz. Zkoušel jsem to tedy ke středu před spolujezce, nebo řidiče, ale problém - bylo by tam vidět to zatmavení kolem vnitřního zpětného zrcátka. Nakonec jsem zkusil to dát před řidiče do levého horního rohu, nezavazí a jediný menší problém je, že stínítko můžu sklopit jen do pravého úhlu. Je to kvůli tomu, že ta kamera má napájení z levé strany a kvůli tomu kabelu to nejde přitlačit až do rohu. Mohl bych to vyřešit tím, že bych prohodil kabely - od kamery a navigace mám stejný, ale u navigace je koncovka do pravého úhlu a to by mi pomohlo, ale nechci riskovat, že bych mohl poškodit dražší navi tím napájecím kabelem. Sice mají skoro stejnou voltáž (je to přes mini USB), ale riskovat to nebudu. Takhle mi to vyhovuje a pak to sem s fotkou hodím.
Natáčí to asi takhle:

Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 21.04.2012 12:48

Já to mám s clonou u spolujezce podobný, díky kameře jde sklopit jen do kolmé polohy, ale to musí stačit. Proto jsem jí dával na pravou stranu aby mě neomezovala ve výhledu. Na mé straně plánuju udělat můj vynález a to jednostraně průhlednou sklopnou clonu a ta bude kvůli maskování na měřených úsecích v Praze, kde to přesáhlo únosnou míru. Takže sebeobrana protože nikde jinde u nás není taková koncentrace měření rychlosti a to i nesmyslně.
Kameru Omegu mám někdy chuť rozšlapat protože mají obě někdy takovou náladu že trucujou a nezapínají nahrávání. Něky zase fungujou několik dní bezvadně a pak zase blbnou. Jenže když fungujou tak záznam je vzhledem k pořizovací ceně perfektní.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mir.jar » 14.05.2012 18:27

Tak kamera je doma :D :thu:
http://www.ebay.com/itm/1280P-DVR-Road- ... 5153wt_982

3ks, jedna pre mna, jedna nalim2 a jedna pre barny70.
Po prepocte na EURa + to co chu colnici :angry: = cosi malo cez 37€.
Na to, ze co som tu videl ponuku slovenskej firmy za 69€ sa to ozaj oplatilo. Aj ked to trvalo vyse mesiaca.

Zajtra rano ju hned odskusam po ceste do roboty. Videa skusim hned uploadovad na youtube.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion