máme nové auto

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: máme nové auto

Příspěvekod djtomy1 » 08.02.2012 15:08

plne stebou souhlasim az na ten tapecirung dveri ,vypada jak 80 let :thd: :angry:
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod marhalu » 09.02.2012 07:39

Radio jde ovladat i pri vypnutym zapalovani. Nahodou jsem na to prisel kdyz jsem si vypnul zapalovani a pak jsem zapnul radio :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Beda » 09.02.2012 08:17

PS: pak se samo po hodine vypne, aby nahodou nevymlatilo baterku, kdyz neni nastartovano :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod spido11 » 09.02.2012 08:30

V sportage sa vypne po 5 min :shock:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod stanislav » 21.02.2012 11:56

Zdravicko
Vcera som si z Nemecka doniesol svoj prvy diesel a to Ceed SW je to
12/2007 1,6crdi 85kw
97 tis km, modra metaliza.
prvy majitel kupovane od sukromnika, dva kluce, dve sady hlinikacov, plus este jeden novy hlinikac ako nahradny, vana v kufri, sietka do kufra, kompletna servisna dokumentacia,
vybava - neaky senzor šera, digi klima, tempomat, okna v elektrike, hmlovky a inak asi nic extra.
S autom som absolvoval vcera 600km trasu po vlastnej osi domov - rychlost do 120km/h priemerna spotreba na tejto trase 4,6l ( po dalsich tankovaniach uividm o kolko klame pocitac)
Je to moj prvy diesel doteraz som mal vsetko benzin a obsahy okolo 2litrov ale vyhovuje mi hlavne spotreba a to ze si mozem davat naftu do nakladov vo firme a tym jazdite bez DPH.
Stryko ma rovnaky model len s chudsou vybavou a je velmi velmi spokojny a aj to bol jeden z dovodov- osobna skusnost znameho.
Chcel som povodne Focus 2 a vlastne aj stale chcem nakolko Kia bola volba z rozumu a Focus zo srdca.
Ale pri FoFo dva som nepocul dobreho slova ani na jeden jeho dieslovy motor, a skusenosti 3 osobnych znamych ma len utvrdili ze, ked Focus tak benzin.

prvotne plus :
vzhlad
vzhlad interieru
prehladny palubny pocitac
spotreba
zivy motor
dobre sprevodovane auto

prvotne minus :
relativne hlucnejsi motor (rozmaznane benzinove ucho)
hlud od kolies ( v zavislosti od povrchu a pneumatik)
malo odkladacich miest v interieri
detailne spracovanie interieru nie je na urovni nemeckych alebo japonskych aut
podsvietenie v noci je na najmensom svite stale dost kontrastne
vyhlad pri cuvani

auto som kupoval s jednym upozornenim - pri 110-120km h a zaradenej 5ke sa sem tam vyskytne vibracia radiacej paky, v servise vraj povedali ze je to das normal :)
stalo sa mi to aj po ceste domov, paka vtedy trosku klepka, pravdepodobne segment ktory sa zasuva do hlavici paky pri radeni spiatocky. Ked somna tento plast polozil prst vibracia ostane ale zvuk zmizne. pravdepodobne skusim kuskom peny alebe pdobneho materialu vypodlozit strbinku pod hlavicou.

Ak mate s tymto neduhom skusenosti prosim napiste mi alebo ma nasmerujte, uvidim ako sa s autom skamaratim, este ma tak uplne nepresvedcilo, ale cena bola viac ako dobra a aj to zavazilo.
Ceed SW, 2008 1,6 CRDi 100tis +
stanislav Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 21.02.2012 18:33

@stanislav
Jen jedno upozorneni CRDI motory jsou vic nachylny na kvalitu nafty nez TDI, takze s "naftou do nakladaku" opatrne :| nevim jak jsi to presne myslel, ale CRDI jsou zmlsane motory a tak vetsina z nas radsi tankuje premiova/overena paliva a nebo tam leje aditiva, mozna jen zbytecne "blbnem", ale komu by se chtelo resit nejake reklamace vstriku apod.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod stanislav » 21.02.2012 18:58

Nie nie nemyslim tym naftu z druhej ruky...
myslel som to ze si naftu /bloky/ mozem davat do nakladov vo firme a bude mi vratena DPH
ja sa bojim diesla a preto mu chcem davat aj aditiva a venovat mu zvysenu starostlivost , pokial teda u mna zostane.
Nechcem aby sa mi nieco vysypalo, posledne dve auta som pouzival 4,5 roka bez jedinej akejkolvek zavady, tak prechod z diesla na benzin je u mna trochu skepticky nakolko mam nasadenu latku spolahlivosti.
Ako sa k nemu budem spravat ja tak mi to dufam ze aj oplati :drink:
Ceed SW, 2008 1,6 CRDi 100tis +
stanislav Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod vankrut » 14.03.2012 23:20

Dvere su katastrofa, manzelka uz straca nervy. treba ich zatvarat pomaly ako na V3Ske. vyckam do garancky a potom to vyreklamujem, nakolko som skusal par Kii a nik nemal rovnaky problem. Inak s autom celkom spokojny az na spotrebu. Lutujem ze som nepridal za Diesel. Vraj nepojde dole ani nahodou... uvidime, 9l+ na zimnych gumach v zime mi prislo dost. (viac som mal len na HTP firemnej fabke ;) ).

rosma píše:- ťažšie sa zatvárajú predné dvere -treba s nimi trochu tresnúť (vraj sa to "vybehá")
vankrut Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod bungee3 » 14.03.2012 23:56

Těsnění na dveřích si po čase sedne. Tak mi to říkal i prodejce. A měl pravdu :thu: Po necelých 5 měsících užívání vozu jde zavírat dveře o cosi lépe.
bungee3 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
98000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 15.03.2012 08:59

Trošku si to sedne, ale ani potom nejdou i Faceliftu zavírat tak skvěle jako u prvních modelů... což je fakt smutný
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod amper42 » 15.03.2012 20:46

Ahojte

Tak aj ja sa chcem podelit o svoje prve pocity s noveho auta ,mam ho mesiac a po par sto kilometroch som zatial nepostrehol vaznejsi problem,dost ma vytaca uz spominane zatvaranie dveri ,hlucnost od zimnych gum je tiez dost vyrazna a pri prehravani MP3 s Flash disku po par skladbach zostane ticho v reprakoch ked flshku vytiahnem a znovu zasuniem radio si ju znova nacita tak sa to zopakuje,idem skusit iny flash disk. Inak spotreba nie podla pocitaca ale skutocna po natankovani je 7 l ,co v zabehu je asi ok ,verim ze o nejakeho pol litra klesne .Takze som v podstate spokojny az na tieto detaily. 8-)
KIA CEED SW 1,4 77kW EX+EXTRA BALIK r.v.2011
7,0l/100km-1
amper42 Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
8800 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Globtrotero » 16.03.2012 12:07

Dneska Kia slaví 3 měsíce provozu, takže se bude oslavovat, i když po pravdě otázka je jestli si to zaslouží. 8-)

Zadní špinavý dveře (sklo) ... na to jsem si zvyknul. ;)
Zavírání dveří mne se*e asi nejvíc a je hodně blbý, když někoho vezu, vidí že je to nový auto a já mu musím říkat, ať s tím pořádně jebne, jinak to nezavře. :angry:
Poměrně mne zarazilo, že motor žere olej a chladící kapalinu ... přemejšlím, že do měsíce navštívím servis (přes noc jsem dal pod auto roli papíru a ani kápanec, takže otázka je kam to utíká). :?
Velká spokojenost se zvukem a USB. :)
Spotřeba se teď pohybuje řádově kolem 8litrů ... na 32litrovou nádrž jsem naposledy dojel 426 km což mi udělalo velikanánskou radost :D
Výkon a krouťák je příjemný ... pokud se motor vytočí tak je autí rychlý jako sviň :thu:
Trošku horší je to se zatížením: 4 lidi + bágly .. auto pěkně sedí a leckterej kopec je "radost zdolávat" :roll:
Co mne trochu vadí je to, že Kia neudělala spodní kryt motoru ... :thd:

O víkendu budu měnit na letní gumy, provedeme očistu Ceeda a uvidíme co si na nás přichystá na jaro za překvápka ...
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 16.03.2012 13:43

Zdar, máme dneska taky tři měsíce od převzetí :) .
negativa:špinavej zadek, ale připouštím, že byly i špinavý silnice
pořád jsem si nezvyknul na systém zamykání dveří a musím odemykat, když jdu do zadních, nebo když chci do auta vlízt pravejma předníma pro něco
našel jsem ve vaničce v kufru šroubeček a nevím, kam patří, při zbežném pohledu nikde nechybí / a šroubky jsem nevezl/
palubní počítač- orpoti starým renaultovi z r. 1997 mi připadá vč. spotřeby jako generátor nahodilejch čísel, proto spotřebu počítám růčo podle dojezdu a načerpanejch l.
Pozitiva: dobře nastavený rychlostě, když chci, jedu jako drak
spotřeba se poslední tisíc km ustálila na 5,2-5,3- pol. město, pol. slinice 1 třídy, na dálnici nejezdím, bo nemám známku
obava ze dveří, pal. desky a podobných nešvarů, které jsou tady uváděny, se zatím nepotvrdila
Sumárně: za ty peníze spokojenost.
zatím :D
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Globtrotero » 16.03.2012 17:55

zdenek.r .. tak to můžu jenom závidět 8-)

já jsem jako na smrt úplně k těm negativům zapomněl na to že mi neustále cvaká, ba co víc, je to souboj největší ... když z vyššího stupně podřazuju na 2 nebo 1 tak jsem rád že tam tu rychlost vůbec dám ... kdosi tu radil meziplyn .. to je lepší ... když já a meziplyn ... to jsem nikdy nedělal :D
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 16.03.2012 19:32

zdenek.r píše:Zdar, máme dneska taky tři měsíce od převzetí :) .
negativa:špinavej zadek, ale připouštím, že byly i špinavý silnice
pořád jsem si nezvyknul na systém zamykání dveří a musím odemykat, když jdu do zadních, nebo když chci do auta vlízt pravejma předníma pro něco
našel jsem ve vaničce v kufru šroubeček a nevím, kam patří, při zbežném pohledu nikde nechybí / a šroubky jsem nevezl/
palubní počítač- orpoti starým renaultovi z r. 1997 mi připadá vč. spotřeby jako generátor nahodilejch čísel, proto spotřebu počítám růčo podle dojezdu a načerpanejch l.
Pozitiva: dobře nastavený rychlostě, když chci, jedu jako drak
spotřeba se poslední tisíc km ustálila na 5,2-5,3- pol. město, pol. slinice 1 třídy, na dálnici nejezdím, bo nemám známku
obava ze dveří, pal. desky a podobných nešvarů, které jsou tady uváděny, se zatím nepotvrdila
Sumárně: za ty peníze spokojenost.
zatím :D

To automatické zavírání dveří jsem si nechal deaktivovat na garančce a řekli, že to mám grátis a kdykoli mi to zase aktivují.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW