Zdravicko
Vcera som si z Nemecka doniesol svoj prvy diesel a to Ceed SW je to
12/2007 1,6crdi 85kw
97 tis km, modra metaliza.
prvy majitel kupovane od sukromnika, dva kluce, dve sady hlinikacov, plus este jeden novy hlinikac ako nahradny, vana v kufri, sietka do kufra, kompletna servisna dokumentacia,
vybava - neaky senzor šera, digi klima, tempomat, okna v elektrike, hmlovky a inak asi nic extra.
S autom som absolvoval vcera 600km trasu po vlastnej osi domov - rychlost do 120km/h priemerna spotreba na tejto trase 4,6l ( po dalsich tankovaniach uividm o kolko klame pocitac)
Je to moj prvy diesel doteraz som mal vsetko benzin a obsahy okolo 2litrov ale vyhovuje mi hlavne spotreba a to ze si mozem davat naftu do nakladov vo firme a tym jazdite bez DPH.
Stryko ma rovnaky model len s chudsou vybavou a je velmi velmi spokojny a aj to bol jeden z dovodov- osobna skusnost znameho.
Chcel som povodne Focus 2 a vlastne aj stale chcem nakolko Kia bola volba z rozumu a Focus zo srdca.
Ale pri FoFo dva som nepocul dobreho slova ani na jeden jeho dieslovy motor, a skusenosti 3 osobnych znamych ma len utvrdili ze, ked Focus tak benzin.
prvotne plus :
vzhlad
vzhlad interieru
prehladny palubny pocitac
spotreba
zivy motor
dobre sprevodovane auto
prvotne minus :
relativne hlucnejsi motor (rozmaznane benzinove ucho)
hlud od kolies ( v zavislosti od povrchu a pneumatik)
malo odkladacich miest v interieri
detailne spracovanie interieru nie je na urovni nemeckych alebo japonskych aut
podsvietenie v noci je na najmensom svite stale dost kontrastne
vyhlad pri cuvani
auto som kupoval s jednym upozornenim - pri 110-120km h a zaradenej 5ke sa sem tam vyskytne vibracia radiacej paky, v servise vraj povedali ze je to das normal

stalo sa mi to aj po ceste domov, paka vtedy trosku klepka, pravdepodobne segment ktory sa zasuva do hlavici paky pri radeni spiatocky. Ked somna tento plast polozil prst vibracia ostane ale zvuk zmizne. pravdepodobne skusim kuskom peny alebe pdobneho materialu vypodlozit strbinku pod hlavicou.
Ak mate s tymto neduhom skusenosti prosim napiste mi alebo ma nasmerujte, uvidim ako sa s autom skamaratim, este ma tak uplne nepresvedcilo, ale cena bola viac ako dobra a aj to zavazilo.