Tempomat suprová věc, ale poslední dobou začíná trošku zlobit (tovární výrobek).
1. Typická situace: před obcí podřadím na 4 (vypne se udržování rychlosti - např.90), auto zpomalí na 50, zmáčknu nastavení nové rychlosti (tlačítko SET -), ale udržování rychlosti se neaktivuje - nerozsvítí se kontrolka SET v budíkách. Tlačítko SET - zmáčknu ještě tak 2 až 3 krát, pak se SET rozsvítí a auto začne udržovat rychlost, jenže v tu dobu už tak o 5 km/h míň, než jsem původně chtěl nastavit. Pokud mám ustálenou rychlost (zmáčknutý plynový pedál), nastavení ryhlosti funguje bleskově.
2. Další anomálie - někdy - tak dvakrát do měsíce - se mi stane, že při zvyšování nebo snižování rychlosti pomocí tlačítek tempomatu se vypne udržování rychlosti, dalším stiskem se opět zapne, ale mezitím přestane řídící jednotka dodávat naftu a auto cukne.
3. Od začátku je s tempomatem ještě jedna potíž, a sice po krátkodobém odstavení auta (typicky na čerpací stanici) a opětovném nastartování a aktivaci tempomatu nejde zapnout udržování aktuální rychlosti, pomůže jen aktivace brzdy, i jen na zlomek sekundy, a už vše funguje. Vím že se tento problém už řešil před pár lety, ale nevíte někdo, zda výrobce nevydal nějaký nový firmware tempomatu, kde by byla tato chyba odstraněna?
Nemáte někdo podobné potíže s továrně montovaným tempomatem? Za chvíli půjdu na garančku, tak bych rád věděl jestli je s tím mám v servisu otravovat, nebo to nechat být. Díky za rady.