Tempomat

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Tempomat

Příspěvekod rIKI » 01.06.2010 09:59

Tempomat suprová věc, ale poslední dobou začíná trošku zlobit (tovární výrobek).

1. Typická situace: před obcí podřadím na 4 (vypne se udržování rychlosti - např.90), auto zpomalí na 50, zmáčknu nastavení nové rychlosti (tlačítko SET -), ale udržování rychlosti se neaktivuje - nerozsvítí se kontrolka SET v budíkách. Tlačítko SET - zmáčknu ještě tak 2 až 3 krát, pak se SET rozsvítí a auto začne udržovat rychlost, jenže v tu dobu už tak o 5 km/h míň, než jsem původně chtěl nastavit. Pokud mám ustálenou rychlost (zmáčknutý plynový pedál), nastavení ryhlosti funguje bleskově.

2. Další anomálie - někdy - tak dvakrát do měsíce - se mi stane, že při zvyšování nebo snižování rychlosti pomocí tlačítek tempomatu se vypne udržování rychlosti, dalším stiskem se opět zapne, ale mezitím přestane řídící jednotka dodávat naftu a auto cukne.

3. Od začátku je s tempomatem ještě jedna potíž, a sice po krátkodobém odstavení auta (typicky na čerpací stanici) a opětovném nastartování a aktivaci tempomatu nejde zapnout udržování aktuální rychlosti, pomůže jen aktivace brzdy, i jen na zlomek sekundy, a už vše funguje. Vím že se tento problém už řešil před pár lety, ale nevíte někdo, zda výrobce nevydal nějaký nový firmware tempomatu, kde by byla tato chyba odstraněna?

Nemáte někdo podobné potíže s továrně montovaným tempomatem? Za chvíli půjdu na garančku, tak bych rád věděl jestli je s tím mám v servisu otravovat, nebo to nechat být. Díky za rady.
Kia Cee´d SW 1.6 CRDi VGT EX 2008,žlutá Dakar
dlouhodobá spotřeba 6,3 l/100 km
rIKI Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
115000 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ddrb » 04.06.2010 21:01

rIKI píše:3. Od začátku je s tempomatem ještě jedna potíž, a sice po krátkodobém odstavení auta (typicky na čerpací stanici) a opětovném nastartování a aktivaci tempomatu nejde zapnout udržování aktuální rychlosti, pomůže jen aktivace brzdy, i jen na zlomek sekundy, a už vše funguje. Vím že se tento problém už řešil před pár lety, ale nevíte někdo, zda výrobce nevydal nějaký nový firmware tempomatu, kde by byla tato chyba odstraněna?

Nemáte někdo podobné potíže s továrně montovaným tempomatem? Za chvíli půjdu na garančku, tak bych rád věděl jestli je s tím mám v servisu otravovat, nebo to nechat být. Díky za rady.

Pokud mne pamět neklame, tak se nejedná o chybu, ale o vlastnost. Řídící jednotka nedovolí aktivaci tempomatu, dokud si neověří, že jde vypnout pomocí brzdového pedálu. Při nouzovém brždění by pak motor stále udržoval původní rychlost.
Obrázek
ddrb Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
18000 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod rIKI » 07.06.2010 13:33

ddrb píše:Pokud mne pamět neklame, tak se nejedná o chybu, ale o vlastnost. Řídící jednotka nedovolí aktivaci tempomatu, dokud si neověří, že jde vypnout pomocí brzdového pedálu. Při nouzovém brždění by pak motor stále udržoval původní rychlost.

Díky za postřeh, to zní logicky. Když vyjíždím od domu, vždy použiju brzdu při vyjíždění na silnici, takže se mi to stává pouze na cestě, nikdy ne doma. :idea: S těmi dalšími dvěma potížemi se budu muset svěřit v servisu. Každopádně dík.
Kia Cee´d SW 1.6 CRDi VGT EX 2008,žlutá Dakar
dlouhodobá spotřeba 6,3 l/100 km
rIKI Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
115000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod marhalu » 09.06.2010 17:41

ddrb píše:Pokud mne pamět neklame, tak se nejedná o chybu, ale o vlastnost. Řídící jednotka nedovolí aktivaci tempomatu, dokud si neověří, že jde vypnout pomocí brzdového pedálu. Při nouzovém brždění by pak motor stále udržoval původní rychlost.

ted jsem si to overil ;). Odjizdel jsem o mekace a bzdu jsem nepouzil. Pak kdyz jse chtel aktivovat tempomat tak nesel do ty doby nez jsem si na to vzpomel a pribrzil pak uz fungoval bez problemu :)
Jedna pelicka - obcas vyuzivam jizdu na neutral, a D1 v tech kopcich neni problem pak udrzet na neutral 120km/h. A kdyz jsem chtel dole aktivovat zpatky tempomat tak mi nesel at jsem to mackal jak jak jsem chtel(ani brzda nepomohla) jen bylo v aute cim dal vetsi hluk od radia - spatna packa :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod phracek » 10.06.2010 11:00

Copask se da do ceeda 1,6 CVVT montovat tempomat? Pokud vim, tak cee'd bez FL ma plynovy pedal mechanicky a tudiz nelze pouzit tempomat. Nebo se to nejak zmenilo?
phracek Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 10.06.2010 11:33

Stefi píše:@Tony a co takhle http://www.skr-motorsport.cz/... :?

S touto možnosťou som sa taktiež pohrával, ale 11 000Kč je dosť +ešte montáž.
Inak ja som zvyknutý jazdiť na tempomat, no už som 6 mesiacov v odvikačke :lol:
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Neumi » 10.06.2010 15:53

Ku mne sa dnes dostala tato stranka, mozno niekomu pomoze:

http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... p-500.html
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 11.06.2010 10:26

Neumi píše:Ku mne sa dnes dostala tato stranka, mozno niekomu pomoze:

http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... p-500.html

jaj my máme ale elektronický plyn
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Re: tempomat

Příspěvekod Dettektorr » 11.08.2010 13:35

ddrb píše:
titanus píše:@hermenet

- tempomat sa pri pridani plynu alebo po stlaceni brzdi automaticky vypne

Jen menší upřesnění, tempomat se při přidání plynu nevypne, zůstává aktivní na původně nastavenou rychlost, kterou začne udržovat poté co se přestane tlačit na plynový pedál.

Co se týče použití, tak pokud není totalně plná cesta a napěchovaná kolona, pak se dá použít kdekoliv, ono pak stačí udržovat dostatečný odstup od vozidla před sebou. Např. v obci na udržení 50 km/h, na dálnice přímo ideální. Ostatně tak jako s jinou elektronikou, to že zapnu tempomat neznamená, že vypnu mozek.

Mně při koupi auta nabízeli v Autobondu tempomat jako dodatečnou montáž za cca. 9000 (páčka na konzoli volantu) a nebo za 12500 (s výměnou volantu a tlačítky na něj). Doufám, že si to pamatuji správně, protože nakonec jsem volil výbovu s továrním.

Tempomat v Ceedovi FL se deaktivuje i při zrychlování pomocí plynového pedálu, musí však rychlost přesáhnout o více jak 20 kmh, teda snad je to srozumitelný. Nicméně zůstává mu uložena poslední nastavená hodnota, ke které je pak možné se vrátit pomocí talčítka res.
Dettektorr Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod robo_horvath » 13.03.2012 17:32

Ahojte, chcel by som sa opytat aka je momentalne situacia s tempomatmi, su tu uz dost stare prispevky a zaujimalo by ma ci sa problemy vyriesili. Mozno aj ci sa este tempomat od motorsportu predava :D
V servise kde som sa bol pytat na domotovanie ponukaju len packu pod volant, o vymene originalnych tlacitok nevedia.
robo_horvath Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 14.03.2012 15:26

Zkus kontaktovat leda primo Motorsport http://www.skr-motorsport.cz/cz/kontakt
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod robo_horvath » 14.03.2012 17:23

to som uz skusil ale zatial som bez odpovede.
robo_horvath Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rosma » 16.03.2012 15:44

Čo sa týka tempomatu - pokiaľ nie je priamo vo zvolenej výbave auta, oplatí sa ho objednať a doplatiť cca. 250 € len vtedy, pokiaľ s autom jazdíme na dlhé trasy na diaľnici. Inak je to v bežnej premávke nepoužiteľné, a na zaplnenej diaľnici je to tiež na draka. Takže je to na zváženie, či sa ten doplatok vyplatí.
rosma Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod robo_horvath » 16.03.2012 15:56

mne sa to oplati, jazdim casto pardubice - praha a pardubice - poprad.
robo_horvath Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod M@jkl » 16.03.2012 23:41

já ho používám hlavně v obci kolona tuknu 50 a jedu a kochám se :D
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika