@William:
fržím palce, ať to dobře dopadne. I když mám obavu, že to financování přes úvěr nebo leasing mají prodejci rádi právě proto, že je složité odstoupit od smlouvy.

Já musím říci, že jsem s autem (najeto cca 33 000) Km po všech peripetiích docela spokojen.
1) Na hnusnou palubku jsem si zvykl a nekoukám raději na místa u spolujezdce. Boule se mi ale už neobjevily.
2) Rádio beru jako slabinu CEEDa - signál chytá mizerně. Podobný krám dávají i do Vengy.
3) Sametku u okna řidiče mi již měnili 2x.
4) Lak mám v pořádku. Auto jsem 4 měsíce po koupi nemyl, protože jsem neměl čas ani chuť, poté jsem jej hodil do bezkontaktní myčky, co mám za rohem a zvolil "umytí s voskem". Od té doby jezdím do stejné myčky a auto vypadá dobře, dokonce ani nemám prahy obité kamínky apod. Barva na autě je- tuším - Q8-Beige.
Jediné, co chci nahlásit při další garančce, je ohnuté těsnění zcela na konci u levých zadních dveří . Dám sem případně fotku, ale nemáte s tím někdo zkušenosti?
Jo a zjistil jsem, co v autě občas "šramotí". Při vyšších rychlostech na nekvalitní silnici sluneční clona klepe o výplň stropu - nevím, jestli na stropě mají takovou "pěnu" všechny CEEDy, nebo jen některé vyšší výbavy jako Comfort+. A další nectností je samozřejmě praskání v různých částech palubky v mrazech, když se vytápí interiér, čímž ale trpí většina aut.
BTW: Tohle forum považuju za nejlepší, o problémech je tu možné psát, jen by bylo dobré, kdyby moderátoři možná víc umravnili některé KIA "*****":)
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)