Odstoupení od smlouvy

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Odstoupení od smlouvy

Příspěvekod MartinP » 03.11.2011 22:13

Na jaře budu mít auto 4 roky a jezdím s ním denně 120 Km a jsem spokojen. A to že auto nejede není pravda, šlápni na plyn a uvidíš :D , já mám 1,6 CRDi 85 Kw a táhne do 4000 otáček uplně vpohodě. Všechny značky mají své problemy. Jo a zjisti jestli ti tu palubovku vůbec měnili nebo jenom opravovali.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jjiri » 03.11.2011 22:21

Držím palce, já bych se o to pokusil samozřejmě s pomocí právníka a třeba docílíš aspoň dohodu v podobě výhodného zpětného odkupu.
Jinak to, že máš rezavé dveře u přes rok starého auta ani ne s 20 k. a oni to chtějí lakovat je trošku silná káva. To nemůžou myslet vážně... Doufám, že takhle ceed nerezne normálně a že máš opravdu jen smůlu.
jjiri Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MartinP » 03.11.2011 22:42

Mužu vám říct, když si pořád stěžujete na rez, tak si kupte trabanta a budete snat spokojenější.Protože co jsem viděl octávek odlupující lak a rez a to i u nových. Jo a mrkněte na jiný fora a udělejte si obrázek, řeší samý prkotiny u dražších aut.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod jjiri » 04.11.2011 10:27

No rez na novém autě po ročním provozu, rozhodně prkotina není. Jako vlastník ceeda doufám, že to je vyjímka. Bohužel tvá podrážděná reakce mě přesvědčuje o opaku, ale snad je to jen zapálení pro věc :)
jjiri Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jakub » 04.11.2011 11:10

Už jsem to zde kdysi psal, ale když jsme byli na exkurzi v Žilině, tak na výstupní kontrole metal finish linky člověk kontroluje hladkost dveří v tom ohybu co je pod sklem. Pokud se mu něco nezdá, vezme brusku a celou plochu zabrousí. Tím však poškodí zinkovou vrstvu. Pokud to pak v lakovně dostatečně neochrání (něčím co má stejnou ochranu jako zinek), špatně odmastí nebo prostě vznikne mikrotrhlina, tak v tom místě vznikne rez. To je i důvod, prož to rezne zevnitř (bublina bez předchozího poškození laku).

Teď nedávno jsem v autosalonu koukal na vystavené cee'dy. Všechny měly boule na palubkách. Asi se tady dost šetřilo, moje palubka z první série vypadá o dost lépe.

Jinak teď 7.11. dávám auto na záruční opravu laku kolem 3.brzdového světla a lišty nad SPZ. Minulý prodejce se vykašlal na svolávačku, takže teď se musí opravit i prodřený lak.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 04.11.2011 11:34

@William:
fržím palce, ať to dobře dopadne. I když mám obavu, že to financování přes úvěr nebo leasing mají prodejci rádi právě proto, že je složité odstoupit od smlouvy. :(

Já musím říci, že jsem s autem (najeto cca 33 000) Km po všech peripetiích docela spokojen.
1) Na hnusnou palubku jsem si zvykl a nekoukám raději na místa u spolujezdce. Boule se mi ale už neobjevily.

2) Rádio beru jako slabinu CEEDa - signál chytá mizerně. Podobný krám dávají i do Vengy.

3) Sametku u okna řidiče mi již měnili 2x.

4) Lak mám v pořádku. Auto jsem 4 měsíce po koupi nemyl, protože jsem neměl čas ani chuť, poté jsem jej hodil do bezkontaktní myčky, co mám za rohem a zvolil "umytí s voskem". Od té doby jezdím do stejné myčky a auto vypadá dobře, dokonce ani nemám prahy obité kamínky apod. Barva na autě je- tuším - Q8-Beige.

Jediné, co chci nahlásit při další garančce, je ohnuté těsnění zcela na konci u levých zadních dveří . Dám sem případně fotku, ale nemáte s tím někdo zkušenosti?

Jo a zjistil jsem, co v autě občas "šramotí". Při vyšších rychlostech na nekvalitní silnici sluneční clona klepe o výplň stropu - nevím, jestli na stropě mají takovou "pěnu" všechny CEEDy, nebo jen některé vyšší výbavy jako Comfort+. A další nectností je samozřejmě praskání v různých částech palubky v mrazech, když se vytápí interiér, čímž ale trpí většina aut.

BTW: Tohle forum považuju za nejlepší, o problémech je tu možné psát, jen by bylo dobré, kdyby moderátoři možná víc umravnili některé KIA "*****":)
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Blackdeath.p » 04.11.2011 11:34

Paul Atreides píše:BTW: Tohle forum považuju za nejlepší, o problémech je tu možné psát, jen by bylo dobré, kdyby moderátoři možná víc umravnili některé KIA "*****":)

Nějak jsem nepochopil co přesně chceš umravnovat.... :roll:
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 04.11.2011 11:44

Bohužel moje témata z minulého roku v sekci Závady už byla rozbita a zařazena do jiných témat, takže se těžko odkazuje.
Myslím tím to, jak si někteří členové brali výhrady ke značce a hlavně k nekvalitě mého vozu osobně, jak nechápali ironické poznámky o výstupní kontrole KIA a měli zapotřebí hájit značku i prodejce, protože
svou jedinou zkušenost s vozem KIA považovali za univerzální a nebyli schopni akceptovat, že někdo po měsíci od koupě vozu nebude pokorně ve svém volném čase jezdit 8x za sebou do servisu, aby mu auto za 400 000 milostivě na koleně dobastlili. A že pomohla jen hrozba stížností u importéra a následovné odstoupení od smlouvy (auto nemám na leasing) - tedy přesněji pomohlo to v okamžiku, kdy jsem udělal první krok a kdy u prodejce/servisu zjistili, že o odstoupení jen nevtipkuju.
Nebo když popisuju závadu ESP signalizovanou kontrolkou, tak mi tady jeden expert napíše, ať si nejprve zjistím, jak ESP pracuje atd.
Naposledy upravil Paul Atreides dne 04.11.2011 12:13, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 04.11.2011 11:52

! "snike" píše:
@Paul Atreides: ... příště tě poprosím volit vhodnější přirovnání ... provedl jsem editaci *****
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 04.11.2011 11:56

@snike. OK, omlouvám se, i když na webu se dá stejné slovo najít několikrát třeba v podobně posměšném kontextu jako "grammar n**".
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod only_one » 07.11.2011 08:58

To William, chápu že tě žere, to co tu popisuješ, nicméně Kia Ceed je abolutní Low coast vozidlo u kterého řešit do nejmenšího detailu takové věci je trošku mimo. Balení ceeda má totiž ideální poměr cena/kvalita. Za cenu co se tyto vozidla prodávají napříč všemi výrobci nenjadeš nové vozidlo co bude mít zpracované dataily na úrovni RR, Aston Martinu a jiných vychovaých vozů. V této třídě bych se zaměřil na to, zdali to auto bude mechanicky fungovat. Dolakování karoserie není dnes ničím zvláštním a děje se to taky všude (VW, Seat, Fiat..). Ani stroje za XXX milionů neumí být dokonalé. Zamrzí to, ale i tak je stále mnoho let na to, aby se o tyto detaily staral zadarmo garanční servis. Kia totiž nijak nevyniká spolehlivostí od svých třídních konkurentů a dohání ji neduhy stejně jako všechno ostatní, přidaná hodnota je právě v té záruce. Auto můžeš svévolně trápit 7 let a "někdo se postará". Rozhodují je to, aby se neprojevila závada směřující k nehybnosti vozu. Nějaké boule by mě nechali v klidu.
V jiném případě sis panáčku měl ten úvěr rozšířit o nějaký ten milion výš a vybírat jinde :-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 07.11.2011 09:24

Williamovi bych poradil zkusit jiný servis, nebo opravdu našetřit a zkusit o pár set tisíc dražší auto. Mimochodem vím, že taky jako já chodíš na autorevue.cz, kde se řeší větší průsery, např. http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a atd, takže nějaká kosmetická vada je oproti tomu menší bolest. Nicmémě mě by to vadilo taky, tak přeju vyřešení k Tvé spokojenosti.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 07.11.2011 11:41

Bohuzel se musim pridat k nazoru o palubovce, pred nedavnem jsem palubovku reklamoval, ze se nad stredovou konzoli se odloupla. Kdybych vedel, ze to co mi namontuji je 200x horsi tak se na to vykaslu a necim to zalepim. Dekor nove palubovky je vic do seda, nema takovy vroubkovany povrch jako ta puvodni a co je nejvetsi kamen urazu je jeji zvlneni nad airbagem spolujezdce. Po prvni montazi mi technik volal, ze palubovka prisla, ze ji mechanik namontoval ale ze ty boule byly tak velke ze mu ji technik prinutil zase demontovat. Nasledovala druha montaz ale ja uz nemel silu na dohady. Proto se se servisem dohodnu, ze nechaji objednat potreti, kterou ja nez namontuji osobne prohlednu nez ji tam necham dat. Obavam se, ze kazda dalsi bude vypadat stejne. Jestli tomu tak je i pri montazi novych aut tak ma KIA docela problem.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 07.11.2011 11:54

Zkoušejte dál, ale takhle http://www.novinky.cz/krimi/249718-nesp ... o-vuz.html radši ne.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 07.11.2011 15:21

@mbiron
trochu nechápu jednání toho servisu. Snad tu přístrojovku prohlédnu než ji namontuji, a ne že strávím celý den montáží a pak ji zase vyndám. Každopádně nevidím důvod aby auto za 250- 550tis mělo kosmetické vady na přístrojovce. Kia šla asi kvalitou pěkně dolů, ještě že mám ato z téměř prvních let výroby kde se řeší věci které se dají celkem snadno opravit (vyměnit).
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW