Zdravím pánové.
Tak jsem se včera vrátil z dovolené v Chorvatsku. Byli jsme autem a já tam zkoušel i navigace na svém Galaxy I. Zkoušel jsem jen dvě. A to Sygic Aura ( v. 11) a Navigon 3.6.0. Musím bohužel konstatovat zklamání. Vkládání průjezdních bodů u obou zminěných navigací tragické a kam mě to kolikráte potom cpalo...no maras. Aura mi sama při navigování dvakrát zamrzla a musel jsem úplně restartovat mobil. Ale udělalo to vždy až po dlouhé době navigování. Jel jsem z Ostravy, přes Bratislavu, Szombathely, Lendavu do Varaždinu a pak už normálně jako každý do Splitu a pak do Dubrovníku. Problém průjezdních bodů byl u obou navigací od Bratislavy, přes Szombathely až do Lenti. Nešlo to nastavit jak jsem chtěl jet já, jen to pořád přepočítavalo a odklánělo mě to zpět do Slovinska na tu jejich dálnici, které jsem se chtěl vyhnout. Kdybych jel klasicky přes Vídeň a tu Slovinskou dálnici, tak by problém s oběma navigacema nebyl. Musel jsem to nakonec řešit tak, že jsem si zadával krátké úseky navigování, jako např do Varaždinu, z něj do Lenti, pak Szombathely a pak Bratislava atd. Prostě žádný komfort. Jinak bych zase skončil ve Vídni. Když jsem zkoušel si nastavit navigaci Navigon v Dubrovníku do Ostravy, tak mě to hnalo dvěmi trasami přes Srbsko a jednou na trajekt, pak trajektem do Itálie, tam kousek po cestách zpět na trajekt do Splitu a pak Videň, Brno a Ostrava. Celkem 1900km, místo 1200km.

Algoritmus fakt jedna báseň. Aura mi nabídla trasu přes Vídeň a Brno, prostě klasiku. Když jsem dal průjezdní bod Szombathely, v Maďarsku, tak mě to zavedlo do Vídně, pak odbočilo na Szombathely, pak zpět někde k Vídni a pak normálně Brno atd. Takže se ptám, jestli už někdomáte pořádně a hlavně stoprocentně na dlohých vzdálenostech odzkoušenou nějakou navigaci pro Android. Něco jako byl TomTom na WM. Tam to šlapalo dobře a byl jsem spokojen. Bohužel TomTom na Adroid není. IGO se mi moc nelíbí a ani nevím, jestli je oficiálně pro Adroid. Něco jsem kdysi četl, že to je jen nějaká "nástavba"? Ale jestli ji někdo odzkoušel i dole pod Dubrovníkem a nedělá problém si v ní naplánovat svůj intinerář, kudy chci jet na dovolenou, tak tento navi soft beru. V TomTomu jsem si dal i několik průjezdních míst a on to při navigování vzal na vědomí a fungvalo to. To bych si přál i u navi v OS Androidu. Děkuji za radu.