Zajetí nového auta

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Zajetí nového auta

Příspěvekod Mikalo » 02.05.2011 12:05

Já neustále používám natural 95 a s tím jak mám auto zajeté jsem opravdu spokojen. Nejlepší je to odzkoušet, ale zaručuji, že u tohoto typu motoru co máme žádné výrazné změny nečekej. Jenom to, že budeš platit dražší benál a namlouvat si, že auto má podstatně více koní a spotřeba klesá.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod SANTO-1971 » 03.05.2011 07:11

ja mám skúsenosti že do 1000 km treba z autom jazdit normálne ale netočit vysoké otáčky ...po 1000 km ho treba na krátke časi poprehánat a trochu natiahnut otáčky aby neostalo lenivé ,potom už jazdit normálne a z času načas mu naložit...takúto istú radu mi dal aj predajca
SANTO-1971 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Titanic » 04.07.2011 02:51

No nevim, hlasky typu "tocit tolik do 500km a tolik nad 500km, jinak auto zlenivi" mi prijdou jako hospodsky povidacky :drink: . Auto neni osel. Takze nezlenivi, ale maximalne se tam neco zmrsi a ECU to neni. ECU je naprogramovana a nema narok si na cokoli zvykat, nebo nezvykat. Takze zbyva pouze mechanika. A to bych prirovnal ke kolu. Kdyz koupim v krame kolo, tak sice namazu retez, ale je dobry s nim chvilku jezdit, aby se ten olej dostal vsude a lip to jelo. Proto se snazim prehazovat. Ale kdyz nahodou prehazovat nebudu, tak to holt pojede lip az za dyl, az proste prehazovat zacnu. A jestli to bude za 500km nebo 10000km, je uplne jedno, akorat bych mel zajistit, aby tam byl olej. Takze spis jde o to jezdit normalne a neresit nejaky otacky a zajizdeni, horsi to nebude. Jen se bude lisit doba (pocet ujetych km), kdy to bude lepsi. Horsi to podle me muze byt, pokud se to hroti - vytaci, podtaci a saskuje z razenim - behem "zajizdeni", jen proto aby se auto zajelo - vlastne se auto nasilne opotrebovava, jen proto aby jelo lip. Pripomina mi to, jako kdyz si kamos v dobach kdy frcely krivaky :twisted: , koupil novyho krivaka a omlatil ho o chodnik, jen aby byl dost underground.
Radsi bych si poslechl nazor konstruktera motoru (nebo ostrileneho automechanika), nez prodavace (ten mi radil pod 2000km 3000 az 4000, nad 2000 muzu i min jak 3000) nebo toho "co mu nekdo neco rikal a ze je to urcite tak". :yes:
Titanic Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
1330 km @ 8 l/100km

Příspěvekod airwaves » 04.07.2011 06:41

Naprosto souhlasím. Vytáčet nový motor aby nezlenivěl....kdo s tímhle tvrzením začal by měl dostat odměnu :D . Vždyť je to hromata strojařskejch součástek s danejma tolerancema z výroby. Plus to ECU neboli ŘJ z číny :D .Když ho hned proženete aby nezlenivěl tak akorát násilně rychle zvětšíte vůle a vlastně uměle motor zplnoletníte. Jen klídek a trpělivost ať nezačne brzo brát olej. Proč hned připravit roční holčičku o poctivost :D ?
Hyundai ix20 1,6 CVVT Style LPG 50500 km
Škoda Felicia 1,3 MPi LPG 240000 km
airwaves Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Skoda Felicia (1997)
240000 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod lord_maxx » 19.07.2011 15:38

Jako nováček a zájemce o nového ceeda SW jsem si rád pročetl toto vlákno, neboť budu přechházet z 2.0 HDi, který lze podtáčet až to hezké není a jen málokdy s ním přesáhnu 3 000 ot/min (3 000 ot/min odpovídá reálným cca 140 km/hod na dálnici). Mám obavy, že se mi to nebude chtít (alespoň ze začátku) vytáčet zbytečně moc. Ale asi si budu muset zvyknout ;) .

Máte někdo podobné zkušenosti z přesednutí z diesla na benzín?
lord_maxx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Titanic » 25.08.2011 01:36

Obcas presedavam ze sluzebni nafty Yetiho nebo Fabie KI na soukr. Ceeda benzina a pak brecim a brecim a brecim. Mam rad Harley zvuk, takze nizky otacky, bublani a tah od spoda. Mam ceeda benzina slupku 1.4 takze pistivej opak, ale mohlo byt i hur.
Kazdopadne jsem zajizdeni neresil a jezdim normalne. Obcas bylo potreba trochu prislapnout plyn, abych nekoho predjel. Rekl bych ze je motor trochu hlucnejsi a ze ma i vetsi tah nez na zacatku, mozna na to proste vic slapu, nevim. Mam 1300km.

Nikdo fundovany mi zatim logicky nezduvodnil, proc bych se mel pri zajizdeni drzet na 3000ot, nebo proc casto radit (viz. muj predchozi prispevek), tedy v pripade, ze nespecham s tim, abych mel do mesice auto zajety "opotrebeny" jako nekdo jiny po 2 letech. Pri prvni stovce km jsem jak pako jezdil na 3000ot - na 2.rychl, stupen protoze jinak jsem prekrocil povolenou rychlost v obci. Nastesti jsem to takto praktikoval pouze jeden den. Ted se obvykle pohybuju mezi 2300 a 3000, ale samovolne - nekoukam na otackomer. Nekdy se mi stane, ze poklesnou na 2000 i trochu niz, ale to uz je cejtit, ze to chce podradit (neni vhodny, aby to chcipalo). 1x ci 2x jsem se dostal kratkodobe pri predjizdeni skoro na 5000. Obcas se dostanu na 4000. Kdyz jedu dalnice, tak se drzim na 3800 az 4400. Ty cisla jsou orientacni - proste to neresim, jen si hlidam, abych zbytecne neklesnul pod 2000ot. A zbytecne nevytacim nad 4500.
Titanic Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2012)
1330 km @ 8 l/100km

A na těch mikroploškách ae pokazí olej laicky řečeno.

Příspěvekod airwaves » 08.09.2011 17:04

Nejsem rozhodně fundovaný na zajíždění motorů. Jen jsem někde četl v oblasti tribotechniky, že při zajíždění se některé mikro plošky v motoru ohřejí víc . Na těchto mikroploškách se kousek po kousku kazí syntetický olej který toto nemá rád. Proto by bylo nejlepší dát do motoru minerál a po 5 tisících nebo 2,5 ho vyměnit za předepsaný. Kdo by se s tím ale dneska dělal že. Takže asi proto ze začátku máme jezdit opatrněji abychom si nezničili první olej který musí vydržet 20 tisíc.
Hyundai ix20 1,6 CVVT Style LPG 50500 km
Škoda Felicia 1,3 MPi LPG 240000 km
airwaves Neuvedeno
Uživatel fóra

Skoda Felicia (1997)
240000 km @ 8.8 l/100km

Novy ceed 1,4

Příspěvekod Smudlo » 27.01.2012 20:55

Nikdy som nemal nové a v pondelok si jedno odnesiem domov. Ak má niekto z Vás k dispozícií dobré rady na kvalitný zábeh budem rád. Niečo som si prečítal. Ale poprosím len 1,4 benzín. Vopred ďakujem.

edit snike: ... přesunuto do již existujícího tématu
Smudlo Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod mbiron » 27.01.2012 23:13

Bezna jizda, vcasne razeni, nepodtaceni motoru a to same v maximalnich otackach, proste bezna jizda. To same ti rekne i prodejce pri prevzeti auta ;) Hodne stesti :thu:
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod elwousek » 28.01.2012 12:59

Já mám ceeda sw 1,6 cvvt od listopadu, prvních 1400km průměr 11litrů, teď má 1800 a kleslo to na 9,3, do 1000 ježděno do 3000ot.maximálně a i teď mezi 2000-3500ot. Přeci jen ten motor si pomechanické stránce musí "sednout" - , dělal jsem na dieslových lodních motorech a primcip je stejný, takže fakt nepřetáčet - motor si nic "nepamatuje", nezlenivý, jen jsou brzy větší vůle. A s výměnou oleje - vyplatí se po cca 8000 - 10000 tisíci km olej vyměnit. V servisu je předepsána výměna na 20000km.
I langoše se dají dělat na "vyjetém" oleji, jen ta chuť nějak zhořkne.
elwousek Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
7349 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 28.01.2012 14:17

máme taky ceed,SW, 1,6 crdi, druhá tisícovka klesla spotřeba- kombinovaná z 5,6 na 5,3, a to i přituhlo, takže předpokládám, že v lepším klimatu to pujde ještě lehce dolů. jezdím řekl bych normálně, dojezdové časy z předešlých aut se nepohly, snad o trochu zkrátily. ale to autíčko si občas o přišlápnutí řekne a je to celkem hezký pocit- akcelereace moc pěkná :)
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 30.03.2014 10:46

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod spd001 » 07.06.2014 10:38

dobry clanok a pre mna nic nove.zabehavam podla vlastneho gusta a potreby a otackomer je to posledne co v aute sledujem, na to mam usi nie oci :D
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Divnobotka » 29.06.2014 19:36

článek zajímavý a moje osobní zkušenost s prodejcem je tato : po dotazu jak zajíždět můj nový ceed 1,6GDi se mi dostalo odpověďi - zajíždějte ho co to dá hned od začátku. Přesto si myslím, že je potřeba zapojit zdravý selský rozum a slepě nenásledovat jeden názor. Já osobně vždy počkám až se motor zahřeje a pak ho trošku víc vytočím, často řadím, atd. Jestli to je dobře ukáže čas....
Naposledy upravil Divnobotka dne 01.07.2014 19:57, celkově upraveno 1
Divnobotka Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
7000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod spd001 » 29.06.2014 20:25

urcite tym nic nepokazis no nazoru ze "zabehavajte ho od zaciatku co to da" by som sa urcite nedrzal motor treba zohriat ale zohriaty neznamena ze teplota vody je 90C ale dolezita je teplota oleja ktoru bohuzial :kia: PP neukazuje skoda :x
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí