dialkove na central

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

dialkove na central

Příspěvekod tomasisko » 21.10.2010 14:12

Mam central ale chyba mi dialkove ovladanie (pripadne alarm), daval si to uz niekto dorabat v Kia servise pripadne inde? Ako je to potom so zarukou? Čo to koštuje?

Edit BEDA: tema presunuto do vhodnejsi sekce
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: dialkove na central

Příspěvekod bazi » 22.10.2010 14:29

Také jsem řešil tento problém. Chtěl jsem si do auta nechat domontovat dvoucestný alarm s pagerem (Magicar M 871).
Ptal jsem se svého prodejce a ten mi emailem potvrdil, že s tím není problém a že o záruku nepřijdu, pokud montáž
provede specializovaný servis a vystaví mi k tomu doklad o montáži. Samozřejmě Kia pak nenese zodpovědnost za
problémy způsobené neodbornou montáží, to bych pak musel řešit se servisem, který mi alarm montoval.

Nicméně každá pobočka k tomu může přistoupit jinak a tak bych ti doporučoval se raději zeptat svého prodejce.

Další možností je koupit si alarm a nechat si ho namontovat přímo v servisu Kia, ale to vyjde o dost dráž - vyšší hodinová
sazba a pravděpodobně i delší čas montáže, protože nebudou mít s montáží alarmu takové zkušenosti jako specializovaný
servis, který se věnuje pouze autoelektrice a montáži alarmů.
bazi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Umbram » 10.11.2010 21:44

Mně to nabídli a namontovali hned při prodeji auta, za cenu 6000Kč . Je to alarm+dálkový centrál MOLPIR M-372-12V. Strašně mně tvrdili, že to mají zrovna v akci, tak z neznalosti cen alarmu jsem na to kývnul. Na internetu jsem tento alarm našel za 2000Sk. Akorát jsem si všiml, že mi tam namontovali ultrazvukový snímač. Zatím jsem s ním spokojen až na tu cenu.
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 25.04.2011 11:47

stalo sa uz niekomu taka vec ze pokial zavriem z dialkovym central+alarm.a nahodou nieco zabudnem v aute otvorym,vezmem tu vec a necham nahodou kluce v aute na sedadle? a ked ma vonku niekto oslovi tak sa potom stane to ze po niekolkych sekundach central sam uzamkne? mne ano !!pred vcerom este dobre ze to bolo nedaleko kde byvam.musel som ist po nahradny kluc.doma sam potom skusal ze nahodou dam kluc do spinacej zavrel som z vonku dvere no potom uz sam nezavrel.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kmet » 25.04.2011 13:38

*peter562/12*:
Přesně tohle se mi stalo kdysi na Eskortu (jen domů jsem to měl kousek dál - cca 10km :lol: ) a příčinou byl vadný spínač osvětlení kabiny ve dveřích. Nesepnul se okruh, tudíž auto si myslelo, že nikdo dveře neotevřel a znovu se po půl minutě zamklo - klíče samozřejmě na sedadle ;). Ale aspoň mě to odnaučilo nechávat klíče v autě, i když stojím u něj :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 25.04.2011 15:05

ahoj Kmet.nemal som pokoj tak som dnes cital prirucku na vengu strana 4/5 (KLUCE S DIALKOVYM OVLADANIM) ono to tak ma fungovat :!: . a ja si myslim moj nazor ze je to nedobry napad od :kia: .co ak je niekto na dovolenke alebo co ja viem kde? co ten uboziak urobi?
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.04.2011 15:14

no potom je tu situacia ze na tej dovolenke odides prec od auta (vela krat do auta pocas dovolenky par dni ani nejdes) a budes mat nie len otvorene auto ale aj rovno kluce dnu... ci je lepsie mat ukradnute auto, hoci len miestnymi detmi co sa budu chciet povozit, alebo zavrete auto je otazka...

p.s. na dovolenky vzdy mame oba kluce od auta - jedny ja a druhe priatelka, len ich strata je pomerne realna...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod snike » 25.04.2011 15:58

@peter562/12: ... že by to mělo fungovat tak jak to popisuješ ty, to nikde v příručce neni :no: Je tam uvedeno:

Odemčení (2) - Pokud stisknete tlačítko pro odemykání, všechny dveře se odemknou. Varovná světla dvakrát zablikají a indikují tak, že všechny dveře jsou odemčené. Při stisknutí tohoto tlačítka se dveře opět automaticky zamknou, pokud je do 30ti sekund neotevřete.

... čili auto se zamkne pokud ho odemkneš a do 30-ti sekund neotevřeš žádné dveře. Jediný problém bych viděl pokud otevřeš přes dálkové ovládání pouze páté dveře :!:

Odemykání pátých dveří (3) - Páté dveře se odemknout pokud je stisknuto toto tlačítko (po dobu delší než 1 vteřiny). Varovná světla dvakrát zablikají a indikují tak, že všechny dveře jsou odemčené. Při stisknutí tohoto tlačítka se dveře opět automaticky zamknou, pokud je do 30ti sekund neotevřete.
Po otevření a opětovném zavření zadních pátých dveří se páté dveře opět zamknou.

... takže když otevřeš pouze páté dveře, něco vytáhneš z kufru při tom tam odložíš klíče do kufru a ten pak zavřeš ... automaticky se páté dveře zamknou i s klíčema uvnitř :yes:

Jestli se ti auto zamkne po 30-ti sekundách i když otevřeš nějaké dveře ... pak je něco špatně, jak psal Kmet, třeba nějaké čidlo otevřených dveří ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 25.04.2011 16:04

v prirucke sa pise ze ak po stlaceni tlacidla na odomknutie do 30sekund nedojde k otvoreniu dveri system sa znova aktivuje.lenze ja som ich medzi tym aktivoval a potom deaktivoval nasledne otvoril dvere a dajak zabudol kluc v aute,zavrel som dvere central to potom sam zavrel asi tiez do 30sekund.skusal som to dnes vela krat doma a dvere NEZAMKNU ked startnem alebo zapnem vypnem radio atd. same sa ZAMKNU len ked AKTIVUJEM nasledne DEAKTIVUJEM alarm.otvorim dvere nic ine nerobim ani nestartnem auto,hodim kluc do auta a zavriem dvere a CAKAM tie sa same zavru do 30sekund.a taktiez funguju presne ako je napisane v prirucke.
Naposledy upravil peter562/12 dne 25.04.2011 16:22, celkově upraveno 1
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 25.04.2011 16:16

Pak si s tím zajeď do servisu, ať se ti na to kouknou ... nejspíš bude někde problém s dvečním spínačem ... auto si myslí, že se dveře neotevřeli a tak se samo zamkne :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 25.04.2011 20:03

tak uz to mam opravene. bol u nas na olievacke bratrancek servisak od aut.tolko som ho otravoval ze to mal zhruba za 15 min. opravene.dal som dole vnutorne oblozenie nasledovne demontoval cely plechovy kryt.pouzil w40 sprej daco machroval do kontaktov a ono to uz funguje.vraj nieco bolo uvolnene.akurat demontaz som si musel urobit sam,ale s dobrym pocitom.zmontujem to az zajtra.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Skrew » 26.04.2011 00:38

Vim ze tema mezitim trochu uhlo, ale dovolim si jeste zareagovat na prvni prispevky...
Umbram píše:Mně to nabídli a namontovali hned při prodeji auta, za cenu 6000Kč . Je to alarm+dálkový centrál MOLPIR M-372-12V. Strašně mně tvrdili, že to mají zrovna v akci, tak z neznalosti cen alarmu jsem na to kývnul. Na internetu jsem tento alarm našel za 2000Sk. Akorát jsem si všiml, že mi tam namontovali ultrazvukový snímač. Zatím jsem s ním spokojen až na tu cenu.
No pokud jsi platil 6000 celkem i s montazi, tak to neni spatna cena :thu:. My jsme se pred koupi ptali na moznost domontovat mlhovky a dalkove ovladani centralu do Cool edice a na 3 prodejnach nam rekli vicemene ty same castky.
Cca 5 tis. jen za to dalkove ovladani a kolem 6 za dalkove + alarm. Nas teda spis zarazila cena 10-12 tisic za ty mlhovky, zduvodnovali to tim, ze je to i casove narocnejsi, ze se tam meni i packa pod volantem, kabely a tak...
Tak jsme si rekli kaslem na to a jeli pres celou republiku pro skladovy Active plus (zena trvala na cervene :roll:) a na miste nam rekli ze MY2010 pry nemel ani mlhovky, ani regulaci podsviceni palubky, takze ty mlhovky jsou zase aktualni :cry:
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 01.06.2011 23:09

vcera som s kamaratkou co bola na navsteve u nas porovnavali nase vengy.a zistili sme jednu malickost, a to ze ked aktivujem alarm na dialkove a potom vopcham kluc do zamku a otvorym zamok a dvere,tak mne to zacne trubit a jej venga po otvoreni dvier nic !!!tak sme z jej autom zasli do :kia: a vysvetlily ten problem, skusali to a potom jej trubilo do 30 sekund. ze to tak ma bit. a ja som povedal ze je to blbost ked dakto otvori dvere a zacne trubit do 30 sekund tak vykradnem to auto a KLUDNE ODIDEM. A ZE JA MAM DAJAKE SPECIALNE AUTO ZE KED MNE HNED ZACNE TRUBIT.tak sa chcem vas vengacov opitat :help: ci vam alarm trubi hned alebo neskor.za odpoved vam dakuje novacka ktora este nieje na tom fore registrovana.a samozrejme aj ja :D
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 02.06.2011 14:21

Já měl Ceeda a ted mám Sportage a troubí to okamžitě po otevření dveří.....Myslím,že speciální auto má spíše Tvoje kamarádka.. :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod peter562/12 » 03.06.2011 06:55

VLADISLAV-vdaka za odpisanie.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Elektronika