HID xenony

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 21.05.2008 12:21

AllInOne píše:
Michal píše:Žádný závodění, pěkně kadla kadla. Přes 200km/h jen vyjmečně. :grin: :scooter:

:razz: :razz: na Macochu nejedem, aby to jelo přes 200km/h 8-)

počítám s tebou :scooter:

snike z nás musí šedivět taky skáčem od tématu k tématu :)
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 21.05.2008 12:25

[quote="Michal"]
AllInOne píše:Jenže takhle mám v kupní smlouvě uvedené v doplňkové výbavě xenonová světla a když se něco semele tak má PEMM na krku žalobu a samozřejmě i požadavek na odškodné. O záruce nemluvím, to je samozřejmost.

@snike
Trvá to dlouho než se to poprvé nažhaví, však na to mrknem, vypadá to že bych se otočil v kolíně.

Tak snad nám do toho Kolínského setkání nic nevleze ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 21.05.2008 14:46

Michal píše:
AllInOne píše:
Michal píše:Žádný závodění, pěkně kadla kadla. Přes 200km/h jen vyjmečně. :grin: :scooter:

:razz: :razz: na Macochu nejedem, aby to jelo přes 200km/h 8-)

počítám s tebou :scooter:

snike z nás musí šedivět taky skáčem od tématu k tématu :)

snike je trpělivej admin ;-) snad klapne i počasí
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod host.a » 22.05.2008 07:49

Kolega kupoval nedavno Suzuku a nabidli mu montaz xenonu. Zeptal se, jestli mu xenony zlegalizuji ve VTP jako alternativni osvetleni. Odpoved znela, ze ne. Rozdil mezi cenou sady a jejich cenou byl propastny, tak nabidku zamitl.
host.a Neuvedeno
Uživatel fóra

HID

Příspěvekod Návštěvník » 22.05.2008 17:29

Já se Vám kluci fakt divím. Když opomenu to, že oslňujete ostatní, tak i to vlastní riziko není zanedbatelné - dokážu si živě představit, že vám někdo nedá přednost a řachne to do vás. - samozřejmě, on vám měl dát přednost - JENŽE - vaše auto s přestavbovou sadou na té silnici nemělo co dělat a ten někdo se na vás pěkně zahojí.

Já bych si to možná ještě rozmyslel. Dočkejte času, Cee´d je převelice úspěšné auto a originálních xenonových sad se učitě dočáte.
Návštěvník

km @ l/100km

HID

Příspěvekod Zaza » 22.07.2008 19:21

S tím zahojením by to mohl skoro každý. Když někdo bude chtít tak spousta lidí má neschválené rozměry kol a pneumatik, neschválené ledkové světla pro dení svícení, žárovky v ostřikovačích a tak dál. Vždycky je to na tom koho člověk potká. Já když potkávám ty tetiny a strýce co si jedou s rosvícenyma dálkovyma oslňují a ještě se diví co všichni chcou. Prostě zpomalím a pojedu opatrně.
Zaza Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 21.09.2008 09:16

Po mé zkušenosti z dovolené kdy jsme jeli 2x celou noc, jsem se rozhodl přejít na xenony. Ve dne při vjezdu do špatně osvětleného tunelu (a těch bylo!) jsem neviděl vůbec nic a vždy jsem kontroloval jestli vůbec svítím. Dříve mi ta světla nijak nevadila protože jsem v noci nikam daleko nejel, ale teď bych je označil za katastrofální. Přitom dálkové svítí pěkně. Nepůjdu do žádné laciné sady protože se bojím kvality a nechci někde v noci zůstat bez světel. Zatím mi zaujala tato nabídka http://www.proxenon.cz/cms/4300K-PHILIPS-HID Netvrdím že je koupím ihned,protože teď už v noci nikam daleko nepojedu a ještě se chci podívat v německu do nějakých obchodů jestli neobjevím sadu xenonů od Bosche.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 21.09.2008 14:13

Berka píše:............ Ve dne při vjezdu do špatně osvětleného tunelu (a těch bylo!) jsem neviděl vůbec nic a vždy jsem kontroloval jestli vůbec svítím............

Opravdu si myslíš, že ti v této situaci xenony pomohou? Na vině, že "nic" nevidíš nejsou světlomety auta, ale naše oči ;-) Naše se oči neumí tak rychle přizpůsobit z přechodu z denního světla na osvětlení tunelu. Moderně řešené tunely to mají tak, že ze začátku jsou nasvětlené více, pak se intenzita osvětlení sníží a před výjezdem se zase zvyšuje. Světelné přechody jsou pak pro naše oči pak přirozenější a zvyšují bezpečnost jízdy ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 21.09.2008 17:07

snike píše:
Berka píše:............ Ve dne při vjezdu do špatně osvětleného tunelu (a těch bylo!) jsem neviděl vůbec nic a vždy jsem kontroloval jestli vůbec svítím............

Opravdu si myslíš, že ti v této situaci xenony pomohou? Na vině, že "nic" nevidíš nejsou světlomety auta, ale naše oči ;-) Naše se oči neumí tak rychle přizpůsobit z přechodu z denního světla na osvětlení tunelu. Moderně řešené tunely to mají tak, že ze začátku jsou nasvětlené více, pak se intenzita osvětlení sníží a před výjezdem se zase zvyšuje. Světelné přechody jsou pak pro naše oči pak přirozenější a zvyšují bezpečnost jízdy ;-)

...ale to já přeci vím že to nějakou dobu trvá než si oči zvyknou na tmu, jenže během té chvilky můžeš taky něco přehlédnout a taky je jasný že čím lepší světla budeš mít tak tím rychleji uvidíš protože ta tma před autem nebude tak hrozná. Také vím jaký tady máte názor na xenony v ceedu a mohu vám slíbit že světla pak nechám seřídit a můžu odpřísáhnout že opravdu poctivě používám regulaci sklonu světel. Dokonce ji mám běžně během roku na pozici č.1 abych nikoho neoslnil. Ta světla nebyla slabá jen v tunelu, ale vadila mi téměř celou noc. Kdo z vás jel na jih itálie tak ví že dálnice je tam samá ostrá zatáčka- žádné táhlé oblouky jako na běžné dálnici a brzdit před každou zatáčkou je něco hrozného.
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 21.09.2008 21:21

Už nemusím v německu shánět Bosch xenony, našel jsem je na netu. http://www.xenonpoint.cz/ Jelikož je cena velice přijatelná tak je asi vezmu. Zatím jsem se rozhodl pro barvu 5000K http://www.xenonpoint.cz/produkty.asp?s=3
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 21.09.2008 22:22

Já zase začínám vážně uvažovat zakoupení http://www.inzep.cz/ochranne-bryle/svarecske-ochranne-bryle/bryle-svarecske-se-1140.html :lol: :lol: :lol:

P.S.: Já vím, už se tady o tom toho napsalo dost :evil: :evil: :evil:

Tak abych také něco napsal k tématu, tak moje první dojmy ze žárovek Philips BV jsou dobré. Jak psal Vladislav, svítí o něco méně než Osram NB, ale jsou na noční jízdu plně dostatečné. Přijde mi, že díky bílému světlu se více zvýrazňují bílé pruhy na silnici. Také jsem zvědav jak se osvědčí v noci za deště :?::?::?:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 22.09.2008 00:16

No me tvrdili v Asasu kde montujou Xenon HID, ze to neosvetluje a ze muzu bejt naprosto v klidu, Aifell je taky ma a pry je vse OK tak nevim mam z toho divny pocit a hlavne co me porad odrazuje od zakoupeni tech xenonu fakt, ze nejsou homologovane a resit problemy s policii se mi fakt nechce takze zvolim radeji legalni volbu a tim jsou prave Philips Blue Vision.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jakub » 22.09.2008 07:29

@Berka

Tak jsem koukal na ty "BOSCH HID" a dost jsem se nasmál. BOSCH z Hong Kongu :D To jsem zvědavej, kdy jim někdo na ty padělky přijde :D
Bosch sice vyrábí výbojky a měniče, ale určitě ne nějaké pochybné a nehomologované HID sady.

Obrázek

Jinak Xenony jsou o dynamické regulaci, která reaguje na aktuální situaci. Je také mnohem složitější a dražší než pouhé nastavování sklonu u světel s halogenovými žárovkami. Nastavování ručně opravdu nestačí.

P.S. Jsem to ale svině :whistling: . Jsem poslal do BOSCHe email s odkazem na ty stránky.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Happy » 22.09.2008 09:01

mbiron píše:No me tvrdili v Asasu kde montujou Xenon HID, ze to neosvetluje a ze muzu bejt naprosto v klidu, Aifell je taky ma a pry je vse OK tak nevim mam z toho divny pocit a hlavne co me porad odrazuje od zakoupeni tech xenonu fakt, ze nejsou homologovane a resit problemy s policii se mi fakt nechce takze zvolim radeji legalni volbu a tim jsou prave Philips Blue Vision.

Jak se už napsalo, řešit budeš hlavně STK.
Pokud budeš řešit policii, tak než běžné kontroly na cestě, tak spíš v případ, že by ses (nebo někoho) vysekal a přišlo by se na to, že nemáš něco homologované, tak by se na tom svezli. Světla jsou světla. Takže věř, že by to udělali. Stačí, aby dotyčný řekl, že jsi ho oslnil, a jsi jasný, byť to třeba nebyla vůbec pravda.

KIA by se měla zamyslet nad tím, jaká světla tam montuje. Je to fakt bída. Ale i kdyby světla svítila výborně, vždycky by se našli jedinci, kterí by si tam ty xenony dali. Takže ono je to jedno, people are people.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 22.09.2008 10:27

Myslím že o záporech těchto xenonů se tady toho napsalo už dost. Probíralo se to v jiných tématech a vím jaká z toho plynou rizika. Názor většiny členů tohoto fóra je mi znám a tak jsem v žádném případě nečekal žádné pochvaly za případnou montáž.
Co se týká výroby xenonů v Hong Kongu tak nevím proč by je tam nemohli vyrábět. Bosch má továrny na celém světě a jako každý podnik, vyrábí tam kde je levná pracovní síla. Podívejte se doma na elektroniku a téměř na všem najdete Made in China a je jedno o jakého světového výrobce se jedná. Platí se jen za značku a design, vnitřnosti bývají od stejných subdodavatelů.
Dnes jsem mluvil s kamarádem který má podobnou sadu v pětkovém golfu už přes rok a říkal že žádný problém zatím neměl. Nikdo na něj nebliká, sada má certifikát TÜW + nějakou homologaci a na STK? Ale jděte, každý ví jak STK funguje...

Prosím admina aby veškeré moje příspěvky a odpovědi z tohoto témata přesunul, aby zde zůstalo jen to co se týká žárovek Philips. Jinak tady bude zmatek (za který můžu já)
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion