HID xenony

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 13.12.2007 16:55

Michal píše:Tak takovýhle přístup jsem opravdu nečekal. Su docela v šoku a pěkně nasr...j

Se ti ani trochu nedivím, na takovéhle chování prodejce k zákazníkovi by chtělo upozornit někde výše ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 13.12.2007 17:01

snike píše:
Michal píše:A máme tu výsledek mé návštěvy u prodejce. Řekli mi že je to moje chyba že jsem podepsal smlouvu. Že mně prodejce řekl že to domontují v servisu a víc se o tom nebavil. Jak sem mohl tušit že tam namontují takovouhle nepovolenou sadu. Tak to namontovali a dnes mi tvrdili že s tím žádnej problém není a milosrdně mně vytiskli tři papíry které mají od dodavatele které prý dokazují že je to povolené!!! Ostřikovače a automatickou regulaci prý musejí mít pouze xenony dodávané výrobcem do nových aut ale protože oni to domontovali až v servisu tak nic z toho být nemusí!!!No a k ceně. Prostě oni to kupují a montují za 25.000,- takže sem to podepsal a co teda vlastně chcu. Takže světla mám dál a kdybych náhodou chtěl tak že mi tam za drobný doplatek za práci zase vrátí zpátky klasický žárovky.

Tak tohle nemá obdoby, to je teda síla :shock: :shock: :shock: Chtělo by to jim udělat publicitu trochu v tisku či v TV ;-)

Kia motors by se tímhle měla začít zabývat protože toto jednání poškozuje její značku a dobré jméno!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.12.2007 17:03

Kužel píše:
snike píše:
Michal píše:A máme tu výsledek mé návštěvy u prodejce. Řekli mi že je to moje chyba že jsem podepsal smlouvu. Že mně prodejce řekl že to domontují v servisu a víc se o tom nebavil. Jak sem mohl tušit že tam namontují takovouhle nepovolenou sadu. Tak to namontovali a dnes mi tvrdili že s tím žádnej problém není a milosrdně mně vytiskli tři papíry které mají od dodavatele které prý dokazují že je to povolené!!! Ostřikovače a automatickou regulaci prý musejí mít pouze xenony dodávané výrobcem do nových aut ale protože oni to domontovali až v servisu tak nic z toho být nemusí!!!No a k ceně. Prostě oni to kupují a montují za 25.000,- takže sem to podepsal a co teda vlastně chcu. Takže světla mám dál a kdybych náhodou chtěl tak že mi tam za drobný doplatek za práci zase vrátí zpátky klasický žárovky.

Tak tohle nemá obdoby, to je teda síla :shock: :shock: :shock: Chtělo by to jim udělat publicitu trochu v tisku či v TV ;-)

Kia motors by se tímhle měla začít zabývat protože toto jednání poškozuje její značku a dobré jméno!

Co ktomu si nechat přizvat soudního znalce?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 13.12.2007 17:04

Kužel píše:
snike píše:

Přesně tak ;-) Klidně bych zavolal nebo se stavil přímo v Kia Motors, schválně jak se k tomu postaví :evil: :evil: :evil:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 13.12.2007 17:04

By to chtelo najit nekde oporu ve smlouve nebo zakone, ze ti vlastne namontovali neco nezakonneho, i kdyz ty jsi jim k tomu dal svoje svoleni, ale oni te na tu nezakonnost neupozornili :|

PS: ani se nedivim, ze nevedi o tom, ze musis mit ostrikovace svetel a dynamicky regulaci naklonu ... kolega z prace volal svemu servisakovi a taky ho o tom musel pomalu presvedcovat, ze to musi byt :huh: ten si to nakonec nekde overoval a pak mu to potvrdil :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.12.2007 17:05

Ale to je dobrej nápad! Do toho půjdu. Teď musím prchat ale su moc zvědavej na reakce ostatních.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.12.2007 21:38

Michal píše:Ale to je dobrej nápad! Do toho půjdu. Teď musím prchat ale su moc zvědavej na reakce ostatních.

Béda radí dobře,vzhledem k tomu že oni jsou odborný servis,(aspon si to myslím)tak by měli vědět co se montovat má a co ne.Jestliže ti namontovali něco co je v rozporu se zákonem,myslím ,že když to začneš řešit můžeš i vyhrát.Navíc tě měli na to upozornit.Ty jsi nemohl vědět že toto není schválené,proto jsi se rozhodl nechat to na nich.Oni se vůči tobě dopustily podvodu.Takže máš několik možností.Bud si sežeň odborný posudek,stačí když zajedeš na STK,kde jsou slušní ,rádi ti to sepíšou,prostě prodejce tě podvedl.A ty máš teď auto, které díky jim nesplňuje podmínky provozu. Vyhoda bude jestli ti prodejce dal a máš u sebe i papír že to je povolené,tím myslím že oni ti dali ten papír.Tím tě uvedli v omyl a nemůžou se bránit tím že o tom nevěděli.prostě máš víc možností.A pak jim to předlož a klidně jim řekni že ti znemožnili používání OA a že to dáváš jako oznámení o tr.č.podvodu,poškodili ti věc(auto)tím že není schopno provozu na pozemních komunikací apod.Je toho dost.A teď je jen na tobě jestli to vydržíš.Ale já bych to nevzdalMyslím že se ani nemusíš bát toho že by ti STK odebrala TP.Pprostě jim řekni, co se stalo a jestli ti mohou napsat vyjádření že auto je nezpůsobilé provozu neodbornou montáží,kterou provedl dle faktury ten a ten servis.Pak požaduj aby ti bylo auto dáno do původního stavu.Navíc máš možnost ze zákona toto reklamovat jako vadný výrobek.ATD.Přeji zdar a pevné nervy.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 09:44

RE:Michal

:) já jsem "pro" odstoupení od kupní smlovy(pakliže to jde v Tvým případě)....a utracení 1/2 melounku ve slušnějším :kia: salónku :yes:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 14.12.2007 10:09

Přes to STK, jak radí Anonym, je to asi pro tebe nejschůdnější řešení. Když ti na STK vydají potvrzení, že auto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, tak by měl prodejce :kia: se k tobě začít chovat jinak a domluvit se na řešení věci. A pokud by ani tohle nepomohlo, pak bych se obrátil přímo na Kia Motors v Praze Čestlicích, ty taky jistě mají nějaké páky na své prodejce a jistě jim bude více záležet na renomé značky :kia: ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 11:13

Presne jak radi Anonym. Zajed na STK, vysvetli problem, nech provest kontrolu a nech si vystavit technicky posudek o nezpusobilosti OA k provozu na pozemnich komunikacich. Pokud se na to necitis, doporucuji navstivit pravnika a jeho prostrednictvim je obeslat s tim, ze zadas odstoupeni od smlouvy, o uvedeni vozu do puvodniho stavu a o vraceni penez s tim, ze pokud tak neucini do tebou stanovene lhuty, date to k soudu. S tim technickym posudkem bych zabehl (zaslal DOPORUČENE!!! schovat si listek) i na centralu Kia a infomoval je o pocinani jejich autorizovaneho servisu... V jejich zajmu je to resit, je to pro ne spatna reklama a myslim ze se do reseni pusti. Tohle by melo stacit. Budou se chtit vyhnout soudnimu sporu... Pokud ne a k zalobe dojde, doporucil bych pro rychle vyrizeni zavolat do CT, mozna by to mohlo byt pro ne zajimave tema do Cernych ovci... :) Hodne zdaru a hlavne pevne nervy... (to je to co beznemu cloveku chybi, proto doporucuji pravnika, byvaji vetsinou neskutecne klidni a v pohode pri reseni takovych veci a to ja nechapu :), mam s tim jiste zkusenosti )
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 11:47

jojo :yes: jak říkaj chlapci

ještě bych doporučil v případě nevyhnutelnýho osobního jednání v tom ostudným :kia: salónu vzít s sebou elegantně oblečenýho mlčícího kamaráda pro vytvoření právnického křoví :twisted: jináč jim hřebínek nespadne, když tam vlezeš sám....tohle fakt funguje 8-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.12.2007 11:51

Když čtu tyto příspěvky tak teda koukám...mám opravdu asi velké štěstí na prodejce.....začala se mi v rozích odlepovat boční lišta na dveřích ..byl jsem u mého prodejce..vyřešil to slovy dáme vám novou máme jich dost ..žádné slova ,že by mi jí různě dolepovali a podobně...Michal má prodejce druhého kalibru.....tomu bych přál ,aby on musel řešit ten problém na svém autě a někdo se choval stejným způsobem... :yes: :Možná ,že by nebylo na škodu tu zveřejnovat tyto prodejce...at ostatní vidí jejich chování..a jim by to nebylo určitě vůbec příjemné... :kia: :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 12:05

vladislav píše:Když čtu tyto příspěvky tak teda koukám...mám opravdu asi velké štěstí na prodejce.....začala se mi v rozích odlepovat boční lišta na dveřích ..byl jsem u mého prodejce..vyřešil to slovy dáme vám novou máme jich dost ..žádné slova ,že by mi jí různě dolepovali a podobně...Michal má prodejce druhého kalibru.....tomu bych přál ,aby on musel řešit ten problém na svém autě a někdo se choval stejným způsobem... :yes: :Možná ,že by nebylo na škodu tu zvěřejnovat tyto prodejce...at ostatní vidí jejich chování..a jim by to nebylo určitě vůbec příjemné... :kia: :kia:

:roll: tak to je typickéj "důkaz místo slibů", že vše je jen v lidech a jejích přístupu....
:evil: asi by se tu šiknul časém ňákéj žebříček korektnosti :kia: salónů potažmo servisů...jenž to by pomohl potencionálním majitelům,kteří odtud čerpáj info,v rozhodování -> u koho si koupit svýho :kia: miláčka....resp.kde zanechat svůj těžce vydělaný tvrdý český penís...pardon peníz :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.12.2007 12:11

Tak s tímto návrhem plně souhlasím...možná,že jako skupina lidí..club ...by se dalo dělat více než jednotlivec..a extrémních případech se za toho daného člověka postavit s plnou váhou... :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 12:22

:| snad se i časém objeví šťastnéj to majitél :kia: :scooter: vozu s právnickou fakůltóu a praxí,jenž by nepohrdnůl s rozšířením své klientéli o nás tady a který by laskavě hilfnůl... :( v těchto složitějších situacích :yes:...Beda mu jistě rád přidělí přídomek"§clubový právník§" :shifty:
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion