Pár otázek k novému autu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Pár otázek k novému autu

Příspěvekod kojak » 28.03.2011 15:54

Tak jsem byl "donucen" si koupit nové auto a KIA vyhrála. Do teď jsem měl Octávku, 1996 ročník, takže úplně první a už se až moc kazila.

Každopádně mám pár otázek:
1) maska chladiče je posunutá na jednu stranu, prostě u jednoho světla skoro mezera není a u druhého je skoro půl cm. Neměl nikdo podobný problém? Podle mě by nemusel být problém to srovnat, ale spíš mi jde o to, jak KIA reaguje na reklamace, jestli je možné i něco takového vyřešit.
2) palubní PC, v Octávce jsem byl zvyklý, že byly dva nezávislé, oba se nulovaly ručně, ale ten první ještě automaticky po 2h stání. Takže v tom druhém jsem měl statistiky klidně za posledních 5000km - průměrnou spotřebu, průměrnou rychlost atd. a zase ten první mi sloužil suprově na to, že prostě jsem věděl statistiku k aktuální trase. Tady se s tím fungováním nějak nemůžu sžít, nulovat každou věc zvlášť (vynuluju spotřebu, ale abych věděl, za jaký úsek ta spotřeba je, tak musím ještě i vynulovat ujeté km a pokud bych chtěl i průměrnou rychlost, tak už musím nulovat 3x, což za jízdy je dost nepohodlné). No a druhá věc, všiml jsem si dobře, že se při braní benzínu průměrná rychlost vynuluje?! Dá se s tím něco udělat?
3) přezutí na letní - je nějaký problém při přezutí mimo autorizovaný servis? Zatím jsem ceny nezjišťoval, ale předpokládám že přímo u KIE to bude dražší než jinde.
4) auto nemám ani měsíc a už se někomu povedlo na parkovišti mi ho označkovat. Naštěstí je to v zadní části u kola, asi 3cm dlouhá rýha, takže to tolik vidět není. Nechat to lakovat celý díl je blbost, ale dá se to nechat nějak místně spravit? Nebo dá se aspoň někde koupit barva na zatření, aby to aspoň tolik neřvalo? (mám tmavě šedou metalízu, takže bílá rýha je docela vidět).
5) asi drobnost, ale jak to má automatické zamykání po rozjezdu, tak občas se mi stane, že vystoupím, klíček v ruce a některé dveře jsou zamčené. Zatím jsem to moc nesledoval, ale podle všeho to dělá, když dýl nechám klíček ve vyplé poloze po vypnutí motoru. Dá se nějak zařídit, aby se odemkly všechny dveře, pokud stojím, vypnutý motor a otevřu dveře řidiče?
6) tažné - je nějaký problém se zárukou, když se udělá jinde než u KIE?
7) ukazatel dojezdu, je to normální, že ukazuje 50km dojezd a pak naráz ---? Protože bych řekl, že nejvíc se hodí právě při dojíždění nádrže :-D

Předem díky za odpovědi :-)

Jinak je to perfektní auto, měl jsem trochu strach z 1.4 motoru, ale i když není nejsilnější, tak mně stačí a jsem spokojený.
kojak Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
2400 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Pár otázek k novému autu

Příspěvekod Čambrla » 28.03.2011 19:53

Kde si přezuješ kola je úplně jedno. To není žádný zásah do vozidla, který by měl vazbu na záruku. To samé se týká např. výměny žárovek.
Co se týká škrábanců, projdi si diskusní forum, najdeš tam hned několik témat k tomuto problému.
Odemknutí dveří - myslím si, že u současných modelů je to stejné jako u starých. Mě se při vypnutí zapalování automaticky odblokují všechny dveře. Ovšem mám dojem, že když se dveře automaticky nezablokují při jízdě po dosažení nastavené rychlosti (40 km), ale před tímto automatickým zablokování je uzamkneš stiskem tlačítka, tak je pak nutné je odblokovat rovněž stiskem tlačítka. Pokud se zamknou samy, samy se i odemknou.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Kmet » 28.03.2011 20:15

*kojak*:
Nejlíp Ti poradí ti, kteří mají stejný model, rok a výbavu, ale obecně -
1. posunutou masku by měla :kia: vyřešit bez problémů :thu:
2. PP je jiný, než mají koncernová auta - je to jen o zvyku :yes:
3. :kia: je úplně jedno, kde si kola "přezuješ" - jsou přece Tvoje :D
4. opravná "tužka" se dá koupit - objednává se podle VIN, takže přesně pro Tvoji barvu :yes: ..... stojí cca 300,-Kč
5. při vytažení klíčku ze zapalování by se měly odemknout všechny dveře (pokud je to jinak = servis). Při pouhém zastavení (bez vytažení klíčku) musí spolujezdec 2x ( slovy - dvakrát :lol: ) zatáhnout za kličku, aby se mu dveře odemkly
6. tažné: nevím :(
7. s tím dojezdem pod 50km je to tak - máš nulu, tak rychle utíkej tankovat :!:

VÍTEJ U NÁS a klidně se i nadále ptej - kdo může, ten pomůže :drink:

edit: s tím zablokováním dveří je to přesně tak, jak píše *Čambrla* :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rehmen » 28.03.2011 22:30

Kmet píše:*kojak*:
Nejlíp Ti poradí ti, kteří mají stejný model, rok a výbavu, ale obecně -

5. při vytažení klíčku ze zapalování by se měly odemknout všechny dveře (pokud je to jinak = servis). Při pouhém zastavení (bez vytažení klíčku) musí spolujezdec 2x ( slovy - dvakrát :lol: ) zatáhnout za kličku, aby se mu dveře odemkly
7. s tím dojezdem pod 50km je to tak - máš nulu, tak rychle utíkej tankovat :!:

Mám po FL a:
add 5: když před otevřením dveří vytáhněš klíč ze zapalování, tak se vše odemkne. Když ale přetím někdo otevře jakékoliv dveře, tak se rozbliká kontrolka zavření dveří a z venku jdou otevřít ty dveře, které byly otevřené + 5. dveře. Po vytažení klíče ze zapalování se nic nezmění (zevnitř jde ale otevírat vše). Dveře jdou odblokovat následujícími způsoby:
a) jsou-li zavřené všechny dveře, tak 2x zmáčknout tlačítko zamknutí dveří (1. stisk zamkne ty které předtím někdo otevřel)
b) jsou-li jakékoliv dveře otevřené, tak stačí 1x zmáčknout - ceed se "pokusí" zamknout, což se mu nepovede a při tom odemkne všechny dveře
c) vystoupit, zakmnout a odekmnout.

Já jsem to zkoušel reklamovat a na novém autě mi ukázali, že to tak funguje i jinde než u mě a označili to (Dolnis Mukařov) za vlasnost tohoto modelu. Je to tedy u všech poFL. Mě akorát přijde zvláštní, že se odekmnou ty 5. dveře.

Jo a spolujezdec nemusí 2x zatáhnout za kličku.

add 7: je to normální - to se píše i v manuálu. Asi to bude dáno umístěním senzorů v nádrži.

Jo a taky tě tu vítám :)
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod William » 29.03.2011 22:27

PS: to automat.zamykání jsem si nechal zdarma v :kia: zrušit,všechny nás to otravovalo a ted je ve OK,když se budu chtít zevnitř zamknout,tak prostě na palubce zmáčknu zamykání a je to ;)
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod kojak » 29.03.2011 23:28

Díky za uvitání i za reakce :-)

s tím odemykáním dveří to bude asi jak píše rehmen, co si tak vybavuju, tak by to odpovídalo. Zítra to zkusím ověřit. Je to ale celkem blbá vlastnost, když někdo zevnitř otevře dveře dřív než vytáhnu klíček, tak že se dveře neodemknou i když už stojím. Často totiž dojedem, vypnu motor a přítelkyně vystoupí a jde do zadu pro psy a já ještě třeba sedím a sbírám si věci. Tak si musím zvyknout, že hold kdyžtak budu vytahovat klíček hned jak zastavím. A nebo v nejhorším nechám vypnout to zamykání, což podle prodejce budu první, kdo to chce :-D Původně jsem se ptal, protože mi nepřišel dobrý nápad být zamčený pro případ, že nabourám. Ale prý když bouchne airbag, tak se všechny dveře odemknou, tak budu pánovi prodejci věřit :-)
Jinak pokud vystoupím a dveře jsou zamčené, tak mi stačí zmáčknout odemykání a :kia: vše odemkne, nemusím zamykat a až pak odemykat. Aspoň teda mám ten pocit :-D

Ten dojezd pod 50km je škoda, teď jsem třeba vyjížděl, měl jsem 75km dojezd a věděl jsem, že ujedu 50km a lepší časově pro mě bylo natankovat až se vrátím. Jenže pak když mi zbývalo 50km a ono se to vypne, tak je to blbý pocit :-D a kolem jen samé pochybné benzinky, tak jsem si to riskl a doufal, že to naposledy ukazovalo správně :-)

Jinak ještě když už jsme u toho počítání dojezdu, nevíte podle čeho to počítá? Jestli to má v sobě danou nějakou spotřebu a podle ní napevno nebo jestli to nějak přizpůsobuje? Protože když jsem třeba jel teďka z Brna do Zlína, tak na začátku dálnice mi to ukazovalo skoro o 140km dojezd větší než na konci a to jsem ujel tak 80km max :-D Takže to by podle mě ukazovalo, že to počítá podle nějakého daného čísla a nepřizpůsobuje se to tomu, že jsem hodně spěchal a měl jsem spotřebu přes 10l/100km

A ještě jedna otázka - existuje nějaký obchod s doplňky přímo pro :kia: ? Díval jsem se po ebay a tam se prodávají různé blbůstky, ale díky poštovnému jsou některé věci podle mě zbytečně drahé, než by musely být tady.

Jo a ještě, jak se řeší reklamace? Je tam nějaký schvalovací proces, že to hodím prodejci a on si auto nafotí, někam pošle a :kia: řekne, že to může opravit nebo tam dojedu, oni mají čas, tak to rovnou spraví a zase hned jedu?
kojak Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
2400 km @ 0 l/100km

Příspěvekod marhalu » 29.03.2011 23:39

Kmet píše:*kojak*:
...
c) vystoupit, zakmnout a odekmnout.

...

pěkně popsaný jen upravím poslední možnost stačí dát rovnou odemknout dálkou a dveře se otevřou. Pozor klíček musí být vytažen, jinak dálka nefunguje :)

reklamace : pokud to je jasný např. popraskaný světla tak vymění hned když mají skladem jinak se musí objednat. Ještě jsem musel reklamovat vanu. Prolínal olej a to bylo na schválení. Takže záleží na typu reklamace
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod rehmen » 30.03.2011 01:17

Já dálkový nemám, takže proto tato možnost chyběla :)

Jinak odpovím další dotaz jen částečně: dojezd se počítá podle spotřeby za posledních x km (kolik je x to asi nikdo přesně neví). Může být dojezd třeba 400 km při ježdění po městě a na dálnici s naloženým autem 150 km/h letí dojezd dolů 2x rychleji než najeté km (vlastní zkušenost, že to tak bylo i víc než 100 km než se to srovnalo). Naopak když se pak jede dlouho z kopce dolu, tak kilometry skáčou a dojezd se zvyšuje a zvyšuje. Je to celkem logická vlastnost - ukazuje to kolik člověk dojede při zachování současného stylu jízdy.

Reklamace: záleží jak co a v jakém servisu. Můžu říct svoje zkušenosti a někdo jiný se stejnou závadou v jiném servisu bude popisovat něco zcela jiného - z tohoto hlediska spíš než dotaz doporučuji si v klidu projít toto fórum a v něm sekci závady a z toho si pak lze udělat obrázek jaký je postup řešení.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Zpět na ceed SW