1.6 crdi -150 tisíc km

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: 1.6 crdi -150 tisíc km

Příspěvekod vladislav » 25.02.2011 04:32

@runis
Měl jsem možnost jezdit s tím motorem s Vengou..To auto má najeto asi 10tis km a v absolutně plné výbavě..Bylo to novinářské auto,které se používá k testům..Nechci se mýlit,ale bylo to auto co bylo použito i v tomto testu.. http://www.auto.cz/test-kia-venga-vs-sk ... inam-54704 ...Jezdilo moc pěkně..Prodejce ho už má asi týden...Mluvil na delší trasy o spotřebě 6,5 l/100km....Nikdy jsem v naftě auto neřídil..Ale jelo to moc dobře.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kmet » 25.02.2011 07:04

Tony píše:@Kmet

hej já už mám turbo taky vyměněné. hvízdalo jak sanitka a to asi půl roku než jsem s tím do servisu šel a nedozvěděl sem se kde byla chyba. teď mám asi rok nové a už zase začíná... no vidím to na podzim zase na garančku :D

Však taky podle jednoho Tvého dřívějšího příspěvku jsem při garančce chtěl, ať mi to turbo zkontrolují a byla zjištěna zvýšená hlučnost - to houkání jak sanita mi osobně nepřišlo až tak hlasité, jelikož jsem doteď s žádným jiným Ceedem nejel. Jen mi bylo divné, proč jsem pořád široko-daleko jediný, kdo slyší sanitku a uhýbá k okraji vozovky :lol:
To hvízdání způsobuje vyběhaná hřídel natáčení lopatek turba nebo prohnuté sběrné potrubé - slova servisáka :yes:
Jsem zvědavý, co Ti na podzim řeknou ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 25.02.2011 11:08

Pro pana runise: Ano máte pravdu . podal jsem to špatně.CHci být jen nápomocen vašemu problému. Doufám ,že na brzdě zjistí skutečný stav a věc se hne kupředu.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod runis » 25.02.2011 13:41

Pro ceedleguan: ja to jen upresnil. Nic ve zlem. Mam manual bez toho start-stop. Nevim jak to presne oznacuji.
Pro Vladislav: ja mam taky prvni naftu a nejede to spatne. Jenze jsem mezitim mel moznost nekolik naftaku ridit a zacal jsem porovnavat. Nejvyssi vykon mel ten muj. A prime srovnani se slabsim Getzem, kdyz jsem okamzite presedl mi vzalo usmev ze rtu! Proste to jede lip nez Venga. Navic kluci tady pisi jak Soul trha se stejnym motorem asfalt, takze jsem z toho smutny, ze taky tak nejede. Mozna, ze v dusledku je treba cas zrychleni na 100km/h stejny, ale ten pocit kdyz to zatahne proste u Vengy neni. Az bude trochu casu zkusim to nechat zmerit a hodim tu hodnoty. Jen ted moc nestiham, takze to bude trvat.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod pawlow » 25.02.2011 19:45

Koukni do motoru, jestli nemas prokousany (od kuny) hadicky k turbu.
Ja byl 2 krat na diagnostice, nic mi nezjistili, pak jsem si toho vsimnul sam, vymenil podtlakovej slauch za par korun a auto najednou jelo jako divy.
Je pravda, ze commonraily maji nad 3000 otacek dost vyprodano, ale do tech otacek tahnou docela dobre.
Kunam chutnaj nova auta dost,, me se to stalo, myslim, hned prvni noc.
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod runis » 25.02.2011 21:45

Kuna tu řádila, to je pravda. už jsem se koukal, ale není tam moc místa. A ani nevím kde se dívat. :-( Ale bral bych to všemi deseti. Jen ať to jede!!! Proto jsem ten motor chtěl!
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.02.2011 22:00

pawlow: nezlob se na mě, ale mě to táhne až za hranici 4000 ot. pak to teprve zvadne.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod kofejn » 25.02.2011 22:16

I mně, ale pak je pád hodně rychlý. Mám ale dvoulitr.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod runis » 26.02.2011 18:53

Tak jsem dnes koukal na ten motor a moc tam toho vidět není. Z toho co jsem byl schopen vidět, jsem nic nenašel. Nevíte někdo, jak sundat z motoru ten plastový dekl? Tak by tam bylo lépe vidět.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod runis » 26.02.2011 20:02

Tak jsem teď našel test Vengy a Roomster. Oba nafta, 94kW versus 77kW. No a asi to vypadá, že to jak Venga blbě s tímto motorem jezdí, je normální. Kdyby alespoň byla ta spotřeba taková jak tam píší. Uvidím co ještě ukáže ta brzda. Ale vypadá to, že to asi časem chipnu. Bohužel ten motor ze série vůbec nejede.

Test: http://www.auto.cz/test-kia-venga-vs-sk ... inam-54704
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 26.02.2011 20:52

Tak jsem ten test pročetl a to co píšou o motoru 94 kw je i pro mě velkým překvapením.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod runis » 26.02.2011 21:02

JJ....jenže já si ho bohužel koupil. :-( Vycházel jsem ze zkušeností lidí, co ho tady mají. Jenže on jede jinak v Soulu a jinak ve Venze. Možná to bude tím filtrem pevných částic. Nevím a vyhodit ho kvůli záruce nemůžu. Ale vůbec se mi to nelíbí. Před koupi jak na potvoru nikde nebyl k odzkoušení. Jel jsem jen se Ceedem SW 85kW a ten jel dobře, tak jsem netušil, že silnější pojede hůře. Nechal jsem se pěkně napálit! :-( A za nemalé peníze! Takže to vypadá, že nejlepší volba z nafty je těch 66kW u 1,4 CRDi. Pro všechny ostatní, nenechte se Kií na tenhle motor nachytat. Nicméně motor jede i táhne, jen ne tak jak nafta má. Možná o trochu lépe než benzín, ale za ten rozdíl to asi nestojí. I spotřeba je s filtrem vyšší. Zajímalo by mě, jestli ta 85kW verze, co se prodává na Slovensku, má taky ten filtr. A jak jede.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 26.02.2011 21:07

tak to je zvláštní...to bych se tedy rád svezl.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Prokeš » 27.02.2011 08:35

Tak ahoj,ten dekl sundáš tak že za něj vezmeš (tahem na horu) je tam jenom nasazen na držáku, neboj se za to vzýt, ten test jsem četl taky , je to jenom reklama na Romstra, osobně jsem jel 1.4 tdi v Romstru aj 1.6 tdi , ta 1.4 je takový traktor ale užasná spotřeba za normálního ježdění 3.5l ale nic výc nečekejte,zato ta 1.6 je jiné kafe je tišší a lépe jede ten obsah a 1 válec je znát, oproti :kia: nemá takový nástup dravost ale jede taky pěkně,jak tam píšou že se stím škodováckým dá jezdit pod 1500 otáček bez problému nevým nekoukal jsem kolik to točí ale u Soula se pohybuji kolem 2000a to je pohoda tak nevým proč bych to měl podtáčet na spotřebě bude škoda určitě lepší je to TDI,v konečným hodnocení bude asi záležet jenom na kráse čemu dáš přednost a na větším kufru do Romstra dáš větší náklad,až bude čas tak zajdu za sousedem a zeptám se ho ten má právě Romstra 1.6TDI a pak písnu, co se týče rozdílu Soul a Venga to je fakt zajimavé stejné motory tak by to mělo ject stejně nebo aspon podobně podle toho jak si každý zajede ale že by to všichni špatně zajely to asi ne ,Soul jede jako :twisted: tak nevým co by bylo s Vengou aby nejela , známý co byl u mně co sem psal výše tak jede ve středu do :kia: tak s chválně co oni nato řeknou nebo co stim udělají , pak písnu tak čau :drink:
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod runis » 27.02.2011 14:38

To: Prokes-dekuji. Tahal jsem za to, ale mel jsem strach, ze to zlomim. Prosim te dejte vedet co mu reknou. A jestli, tak at si stezuje i na podvozek, ze v zime netlumi. Budu to delat taky, tak at nas je vic.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion