Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod -Petr- » 20.01.2011 20:53

Tak mně na mém Ceedovi SW (2010) štvou slabé jak to pojmenovat.... vzpěry? pátých dveří. Už sem si kvůli málo otevřeným pátým dveřím dal do řepy :cry: , dále - teď v zimě - začaly vrzat dveře řidiče - dělá to guma ve dveřích u vymezovače otevření. Taky začalo vrzat těsnění při zavírání dveří za řidičem (na garančce to budu všechno chtít vyměnit, u nového auta tohle prostě nesnesu), nevím čím to je, ale občas při dojetí a zaparkování po vystoupení z auta cítím jakoby zápach spálené gumy (možná to dělají mé nové zimní pneu?) Nikdy dřív jsem toto nezaznamenal, ale je pravda, že dřív sem jezdil na kdejakých gumách (tehdy ještě s VW Polo). Další vadou na kráse, o které jsem psal ale v jiném příspěvku - blbly zámky při -20°C - no ale rozchodil sem je. Největší chybou mého auta je spotřeba ale samozřejmě nebudu tvrdit že s 1.4 jezdím 90 :evil: . Jezdím s tím jako dobytek, pohybuju se okolo 9.5L/100, pokud jedu "normálně", tak jezdím za 8.1/100 - musím říct, že jezdím každé ráno se studeným motorem 3km a pak zase odpoledne zpět, takže velká část viny bude také na tom, že jezdím pořád na sytič.
Další vada - asistent řazení, to je s odpuštěním nedodělaný paskvil. Ukazuje mi při rychlosti 70 km/h, otáčky 2500/min že mám řadit za 5. Motor to sice pobere, ale asistent absolutně neukazuje hodnoty dolů (kdy podřadit). V servisu Kia mi na to řekli, že to je normální. Řekněte mi někdo - je to opravdu normální a nebo mně lakujou? Pro příklad - jedu na pětku 50 - motor podtočený a asistent řazení nic! Tak se ptám: proč to tam dávaj?!
A poslední a myslím závažná závada - pokud je motor studený a já se rozjíždím, motor jakoby na chvíli ztratí sílu a jakoby se přidusí (kontrolky se žádné nerozsvítí, plyn mám sešláplý na půl ale není to karburátor abych to zahltil - ale přesně tak se to chová). V servisu mi řekli, že na diagnostice nic nevidí. Takový závěr se mi nelíbí, nemá někdo podobný problém? Pokud je motor zahřátý, nikdy se to neděje.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kmet » 20.01.2011 21:12

*-Petr-*:
ten smrad spálené gumy už tady někde řešili - údajně se připaluje pryžový závěs výfuku při větším zatížení auta :? .
Spotřeba při Tvém nájezdu 3km tam a 3km zpět bude vždycky velká - on ten přímý vstřik paliva má své výhody až při delší stabilnější jízdě ;).
Jezdíš *jako dobytek*? Buď v klidu - nejsi sám :thu:
A na asistenta řazení se vykašli - není dobrý ani pro blondýny :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 20.01.2011 22:40

ANO teraz po vyše roku vlastnenia :kia: SOULika sa aj ja objektivne možem vyjadriť aj k tejto téme. Hľadal so pre našu family 2+3 detiny autíčko, ktoré bude nové, so servisom v BJ a okolí napr. Prešov, Humenné / možno si už nikdy nové nebudem mocť kupiť / , v cene do 12000 € ,priestranné a pohodlné pre "zadných" pasažierov" / používame aj sedačku pre dceru / , čo aj je, tak sme sa rozhodli pre KIU a naše očakávania vozidla, ktoré nám bude kedykoľvek / v lete ,aj v zime pri -21 st. / bezpečne k dispozícii, a odvezie z miesta A do B, čo zatiaľ aj je. Známe závady typu lak, zásterky, brzdové doštičky sme už niekoľkokrat preberali na tomto fóre.. Jedno, čo mi však vadí je veľmi neosobný prístup po predaji vozidla :kia: , kde sa žiaľ pre servis / pri predaji vozidla by Vás aj na rukách nosili.. :lol: / stávame akoby "nutné zlo" :x , ktoré ich stále "otravuje" svojimi otázkami :help: a problémami, reklamáciami :? a pod. ... Nikdy som si nevyžadoval , aby sa mi nikto doslova "klaňal" ale slušnosť a serióznosť pri kúpe tovaru za 12000- 18000 € je namieste, veď viacerí z nás vložili do tohto nákupu aj "celoživotné" úspory. Témy typu tam je "dobrý" :thu: a tam "zlý" :thd: :kia: servis , je žiaľ len vizitkou ľudí, ktorí v ňom pracujú a to by sa mohlo vyriešiť nástupom novej generácie servisných technikov ... / pretože poznám servisy v BJ, kde som bol aj so svojou starou Feldou "zákazník-PÁN", bez ohľadu na výšku a rozsah opravy :thu: / Dúfam , že nám vozidlo bude dlho slúžiť a budem "odkázaný" na značkový :?: servis :kia: len počas garančných prehliadok v záruke ...
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 21.01.2011 00:12

:scooter: :yawn: Mě se zdá ,že nad 100km/h je to dost hlučné.Dnes jsem jel asi 140 a to mi až skoro přerazilo rádio. No musel jsem přidat volume. Teada jestli to bude takhle rachotit až pojedu do Itálie ,tak budu mít škopek jak meloun. Pikáč byl proti tomu Kim čong Ilovi doslova a do písmene tichoučký jak pěna. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod mirzal » 26.02.2011 19:28

Na Kia Sorente mi vadí dlhá dráha riadiacej páky, korodovanie podvozku a lak ktorý odskočí po údere aj malého kamienka.Dosť rýchlo sa mi opotrebujú gumičky na stieračoch.
mirzal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mat177 » 01.03.2011 21:09

Osobně trošku postrádám proud v zásuvce při vytaženém klíči zapalování. Občas jedu na modelářské letiště a když chci zapnout nabíječku baterií musím buď otevřít kapotu, nebo zapnout klíč.
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod kofejn » 02.03.2011 09:16

Taky lezu přímo na baterku. Zapalovačová zásuvka má , tuším, jištění jen 10A a to by stejně pro větší akupaky (nebo proudy) nestačilo. Při zapnutém klíčku budou navíc pod napětím i jiné spotřebiče, škoda se připravovat zbytečně o energii.
A abych nebyl nebyl mimo téma, na Carens mi vadí řazení v zimě, kdy dvojka i trojka klade velký odpor a používání meziplynu tomu moc nepomůže. Další věc, co by mohli zlepšit, je posuvná zadní sedačka, kdy bych ji mohl posunout celou blíže k předním sedadlům. A chtělo by to použít delší pásy u zadních sedaček, protože jsem nemohl upnout dětskou autosedačku Cybex Pallas. V Ceedu to bylo OK.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mat177 » 19.03.2011 19:11

Ještě jsem narazil na dvě věci, které trošku vadí.
1. Chybějící teploměr vnitřní teploty (mám pouze manuální klimu). Myslím, že jedno čidlo navíc by :kia: nezruinovalo.
2. Tlačítka plus-minus na volantu dost vystupují, občas si nechtě přeladím radio :) .
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod slava » 20.03.2011 06:20

No, bóže. + nebo - je úplně jedno. Nikdy nevím co mám zmáčknout a to jsou pak překvápka. Vždycky se těším co to zase bude. Aspoň se mám pak čemu smát.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Beda » 20.03.2011 12:17

Ukazatel vnitrni teploty nemaji ani ti, co maji automatickou klimatizaci :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Kmet » 20.03.2011 19:58

*mat177*:
K čemu potřebuješ vnitřní teploměr? Vždyť je přece úplně jedno, kolik je uvnitř stupňů - důležitější je, jestli Ti je horko, zima, anebo tak akorát :thu: A stejně - mám na automatické nastaveno "22C" a pochybuju, že tam tolik stupňů je neustále (pouze +/-). No a i kdyby tam byl ještě nějaký vnitřní teploměr, který by chvilku ukazoval 20C, chvilku 24C, tak bych s klimou stejně nehýbal - nemělo by to totiž smysl :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod mat177 » 20.03.2011 20:54

Měl jsem automatickou klimu a nastavoval jsem ji v létě o pět stupňů méně než byla venkovní teplota. Teď nebudu vědět kolik mám v kabině stupňů a nerad bych dostal angínu :D . V létě se člověk rád vychladí ale ty následky. Nerad bych dopadl jako známí co dojeli na dovolenou a na druhý den valili domů ;)

Martin
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod runis » 23.03.2011 12:48

Mám Vengu skoro rok a moje pocity a zkušenosti jsou asi takové. Pořád se mi líbí a je velmi prostorná a dobře řešená. Podvozek dobře drží, ale osobně bych dal před sportem přednost tlumení nerovností. Ta kapalina v tlumičích kolem nuly asi zamrzne a a potom už to vůbec netlumí. V létě taky nic moc. I proto se z pod palubní desky, zajímavé je, že jen z pravé strany, ozývají divné rány. Chrastí mi přístrojový štít, ale to určitě vyřeší v servise. Jinak se dost obávám koroze. Krom toho, že lak dělá Kia úplně, ale úplně na ho..., tak mi rezne okolí čelního okna. Auto je necelý rok staré. Jsou to zatím jen nějaké tečky a puchýřky, ale v servise z toho byli sami hodně rozpačití. A také se obávám rzi v dutinách. Minulý rok jsem si pro jistotu udělal sám podvozek a letos zase pro jistotu asi znova dutiny. Je to známý problém, který odhalily testy Ceeda a Soula. Koroze v dutinách na hranách. A osobně jsem hodně rozladěn z motoru. Mám 1,6 CRDi 94kW. Spotřeba se ani nepřiblíží k udávaným údajům Kii, což ostatně dělají všechny fabriky, ale ani to zas tak moc nejede. Problémem je Euro 5 a ten hrnec na saze ve výfuku, co mu říkají filtr pevných částic. Kdyby tam nebyl, bylo by to letadlo. To je prozatím asi vše co mě na autě mrzí. I když nesmím zapomenout na známý problém PP a nechuť Kie, nemyslím servisu, ten je OK+, ale fabriky problémy řešit. Přístup peníze už máme, tak nám dejte pokoj, to je asi jejich heslo. Já doufám, že mě Venga ještě časem přesvědčí. Ale až po tom, co mi jí v servise dodělají, když to nebyly schopni udělat přímo na lince. Už mi v servise lakovali zadní 5. dveře, měly rozpráskaný lak od novoty (jo a nárazníky mají jiný odstín, než zbytek karosérie)! A taková maličkost, kdyby byly silnější hydraulické vzpěry víka kufru, nezlobil bych se. To je, ale proti uvedeným věcem úplná blbůstka. Zlákala mě záruka a asi ví, proč jí dávají. Jinak by to bylo fajn auto. Pozitivum je, že servis má zajištěnou práci. :-) No a já to sedm let nemusím platit. :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 23.03.2011 13:35

Runisi, kdyz te ctu je mi te vazne lito... tve zklamani z toho auta je brutalni a ani se ti nedivim, kdyz se podivam do ceniku... koupit neco, co ma parametry letadla (na danou tridu) a jezdi to jak trivalec f TDíčku od VW... :(

Ja mam cerato, uz je mu skoro 6, ale verte nebo ne, nikde zadna znamka po korozi, nikde nic vylozene nechtasti, motor sice zere 7,8-8,5, ale to bylo o G4ED zname... kazdpadne co KIA presla do Evropy jde to s kvalitou od deviti k peti - tim nerikam, ze by to meli na svedomi "bratia" :SK: ale KIA asi zacala k vyrobe pristupovat vic masove... ceny rostou kvalita stale prumerna... jeste na konci roku byl muj velky favorit Ceed, uz byl rezervovan skladovy kus, ale zasahla vyssi moc a bylo po... dnes jsem celkem rad kdyz to tady ctu. za tech 370 co jsem byl ochoten v te dobe investovat bych si dnes vybiral asi velmi dlouho, neb jen na prvni tuk vidim minimalne 12 modelu v nizsi stredni a mnoho dalsich v malych vozech...

Ale zpet k tematu... ja bych na Ceratu nemenil nic, je presne takove jak jsme ocekavali s bonusem "prozatimni" neporuchovosti :D
A KIA by mohla tedy asi zlepsit kvalitu soudobych modelu, prestat se honit za imaginarnimi cisly, nebo alespon odladit auta tak, aby jizda s nimi odpovidala jejich vykonu... kdyz to tak ctu.
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod figaro » 23.03.2011 13:57

Tak sa pokúsim aj ja zhrnúť moje poznatky z 1,5 ročného užívania Ceeda. Je to jedno z prvých aut po FL predané na Slovensku. Vo Zvolene to bol určite prvý FL Ceed. Motor je ešte silnejší z predchádzajúcich modelov (77kW, 105 HP).

Co sa týka spokojnosti s autom, tak asi tak na 80%. Najviac ma hnevá vysoká spotreba. Vôbec nejazdím rýchlo, max. 110 km/h, motor nevytáčam do maxima, veľa jazdím po diaľnici (každý deň cca 40 km do prace) spotreba sa napriek tomu drži na cca 7,1 l/100km co ani zďaleka nedosahuje výrobcom uvádzanú spotrebu. Tuto zimu mi začalo niečo búchať od zadného pravého kolesa. V servise neprišli na príčinu. Teraz, keď mínusové teploty povolili búchanie prestalo. Zlé ostrekovače, sú známy nedostatok ceeda. Striekajú veľmi nízko na čelné sklo a majú slabý výkon. Rovnako som riešil reklamáciu rosenia svetlometov z vnútra. Po oprave sa aj tak rosia ďalej. Vytáča ma funkcia palubného počítača a nulovania spotreby po natankovaní viac ako 6 litrov paliva. Cez túto zimu som rovnako zaznamenal zlé otváranie zadných piatych dverí. Keď nie sú mrazy je to lepšie. Okrem toho mi menili ešte vnútornú kľučku dverí na strane vodiča.

Veľmi mi vadí zlé radenie rýchlostí. Radenie z 1. do 2. je katastrofa. Dvakrát som radenie reklamoval, vždy premazali kulisu ale nezlepšilo sa to. Je potrebné si nájsť vlastný štýl radenia.

Klady: veľký priestor pre spolujazdcov vzadu. Príjemný interiér (zatiaľ nič nevŕzga). Pohodlné ovládanie na volante , Bluetooth, s rádiom som spokojný. Najazdených mám cca 20k km. Po starej 12 ročnej Felícii je ale asi každé nové auto dobré :D
Auto by som kľudne kúpil znova, no nie za tú cenu (13800,- €, EX výbava), za akú som vtedy kupoval. Musela by byť nižšia. Dnes sa dá za 14tisíc euráčov kúpiť aj lepšie auto.
Naposledy upravil figaro dne 23.03.2011 14:04, celkově upraveno 1
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion