TOP 10 -nejprodávanější modely aut v ČR

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: TOP 10 -nejprodávanější modely aut v ČR

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2011 13:36

Korejcobijec: hledej lepe...

Mikalo: nevim co tvoji odpovedi chces naznacit - nerozumim tomu co jsi mi chtel sdelit. Koreu si vazne nepletu, mam za sebou neco malo z politologie :D a to co jsem napsal v podstate plati.

C4 nemam, pze stale vlastnim Cerato (to je taky KIA ;) ) a jeste min do 1/2013 budu... potom se uvidi, pze pokud korejcum zustane to novorocni sebevedomi, tak zacnu vazne brat ohledy na veci, ktere jsou u konkurence takovym malym bonusem navic pri plus minus stejne cene... ESP, odhlucneni podbehu, motoru atp a treba to nakonec ta C4 vyhraje.

Kdybych mel zit stale predsudky, tak korejce nemam, stejna jako by ho nemel asi nikdo z vas. Nemam rad reci typu jedna baba povidala, radsi si ctu fora, kde se clovek dozvi realitu od uzivatelu a ze by ti soucasni Francouzi trpeli az tak vyraznymi problemy... oznacil bych to spis za detske nemoci a kdo je nema? KIA je nema?
Takze az jednou budu mit treba frantika, nebo itala a budu trpet, teprve potom si muzu dovolit delat zavery na tema kvalita. Nechovejte se prosim, jako nektera individua na auto.cz.
Ceed je prumerne dobre auto, tak jako kterekoli jine... jina ovsem v jistych zalezitostech strci ceeda do kapsy. Ted jde jen o to, jestli nekdo z beznych ridicu trapi kazdy den svuj vuz na hrane apod.

Kdyz se vam nezdaji frantici, prosim, co treba italove a jejich BRAVO? nebo vyprodejovy Focus? A co takhle priplatit si 15-20 tisic a mit skladoveho Golfa? Nikdo nechce?

Duvod proc muj tata zvolil v 5/2005 Cerato a v 11/2007 byla neodeolatelna cena, vzhledem k vybave a nabizene uzitne hodnote, proti predrazene konkurenci. Vzdyt v te dobe stal Focus, v podobne vybave jako Cerato, temer 550 tisic... o jinych znackach nemluve. V dobe Ceedu to bylo uz jen kolem 470 a dnes je Focus ve vyprodeji za 280 ve vybave, ktera za tu cenu nabidne vic nez ceed za uvedene ceny pro letosni rok.
Jeste mi nikdo nesdelil logicky argument, proc vzit ceeda s horsi vybavou, nez zavedenou komnkurenci za stejnou, nebo o neco nizsi cenu.

At mi nikdo netvrdi, ze si tehdy kupoval ceeda proto, ze ho chytil za srdce a tak strasne ho chtel, ze se vybodl na evropske vozy - NE, kazdy jste ho kupoval pro vyborny pomer cena/uzitna hodnota (vybava)... :x
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 09.01.2011 13:58

mna okrem ineho aj zaruka...vtedy v drtivej vacsine koncila po 2 rokoch...a ak mam byt uprimny ja osobne som v tejto chvili ochotny zaplatit za KIU rovnako alebo o nieco viac ako za konkurenciu lebo spolahlivost a pre mna aj kvalita ktora sa mi dostala v mojom kusku, rozhodne za tie peniaze stoja a osvedcila sa mi...ak bude KIA robit spolahlive auta co sa elektroniky a motorov tyka tak rozhodne moze mat zdrave sebavedomie...

pri tychto cenach sa uz aj tak bojim co to spravi na kvalite vozidiel...nie ze by som mal peniaze na rozhadzovanie ale chcem mat klud a to mi momentalne :kia: za priaznive (aj ked nie uz bezkonkurencne) ceny splna....nie vzdy je usetrenych 30.000,- ta spravna volba...

ale my mozme byt len radi ze existuje konkurencia, co vyhovuje len nam a je z coho si vyberat :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 09.01.2011 17:27

;) Harykryšna:Já se rozhod pro Ceeda ,protože jsem měl kiu před ním a byl zcela bezproblémový. Proto tá volba.Jediné co pořád od tebe slyším je ESP.Mě stál asi 275 tisíc. ale když připočtu těch tvých deklarovaných 15-20 tisíc ,tak nevím co je to za Golf, Pod 300tis. snad ani není. Nebo nějaký ojetý šunt? Nebo základ bez rádia, bez klimy? jen takovou dojčojebávku? :no: To ,že se Frantí auta serou slyším všude.Asi na tom něco bude.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod dodorendvan » 09.01.2011 18:42

No tak politologiu som nestudoval ale Renaulta mam.Neda sa porovnat s Kiou.Kia ma motor tichy,riadiaca paka nebeha a lahucko sa radi.Brzdy su kvalitne,spojka zabera perfektne.Na renaulte je to opak.A to nemam nejaku staru sunku.Jediny nedostatok ktory by som mohol na Kii kritizovat je lak.
dodorendvan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2011 19:59

Korejcobijec:
ESP je podstatna soucast vybavy... jeste lonsky zacatek roku jsem to tak nevidel, ale stacila mala zkusenost a dnes radim ESP jako jednu vec, kterou do budouciho noveho auta chci. Tan golf byl ve vypisu skladovek na strankach VW a jeste s akcni slevou... bohuzel je to nejspis fuc... akcni ceny, takze to ted tezko dokazu.
Bylo to TSI 85k s ESP, 5dv. v cervene... 323 tisic. Psal jsem o tom na Auto.cz
Jinak nesrovnaval jsem tvoji vybavu cool, ktera nesplnuje moje pozadavky, ale vybavu Navigator. A k te kdyz si pripoctes onech 20k, tak by jsi mohl mit Golfa s TSI...asi tak.

Jeste otazecku - jde ke Coolu priobjednat DO k centralu?

Jak rikam, pocti si na forech Citroenu a Renaultu, mozna se budes divit, ze resi plno podobnych prkotin jako tady :P

Dodo:
Nenapsal jsi podstatnou informaci - co ze je ten tvuj Renault zac - to bys taky mohl psat o starem rendliku 19. Muj kolega uz ma druhy rok Megana III a nestezuje si na nic, krom duneni motoru pri 130kmh (coz je taky problem KIA a vibrace, ze?) a horsi pritlak jednoho sterace a zatekani do kufru, coz uz v servisu vyresili :D jinak vubec nic a spokojenost.
To ze ma gumove razeni... a co, tatuv ceed ma taky kostrbatou jednicku, zpatecku a prechod na 2... a moje Cerato a jeho lanovody? Pokud bych chtel radit rychle jak ve Focusu, tak porad pres zuby. Takze razeni me fakt nevytrhne... a u toho Megose mi to neprislo horsi nez v Ceedu.

Spatne si to vykladate panove, ja nemam proti Ceedu, ani KIA nic... jen me lezi v zaludku jejich sebevedomi, ale jak uz jsem psal, tenhle rok ukaze (pokud ovsem neprijdou brzy zase nejake akce), jak se KIA drzi, kdyz Hyundai nasadil lepsi ceny a vybavy... vse je otazkou penez a kazdy s 300 v kapse chce co nejvic muziky... tedy pokud se nenecha zlomit predsudky a syckovanim ostatnich :D

Pokud bych si mel pred vanoci vybrat koreu, byla by to i30 v Patriotu... kde byl s cenou/vybavou ceed jiste vite... a to se mi Ceed mnohem vic libi, jak v interieru, tak vne... ale i ja chci za sve prachy maximum muziky.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 09.01.2011 20:44

Buďme rádi, že v dnešní době si každý to své auto z mnoha značek a z mnoha modelů, dle svého vkusu, požadavků, finančních možností a v požadované výbavě vybere :thu: Co stačí nebo vyhovuje jednomu, druhému nemusí ... ale tak je to se vším :yes:

Proto prosím, aby to tu nepřešlo do vzájemného napadání :hammer: ... děkuji.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2011 20:52

Ano presne tak... :thu:

EDIT: takze jsem to nakonec nasel:

GOLF: Golf za hubicku

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.01.2011 21:12

Ja myslim ze nabidky ceniku jinych znacek si kazdy najde sam a zustaneme u znacky :kia: . jak pise Radek kazdy si vybere podle svych moznosti a sveho vkusu.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 10.01.2011 10:07

Mbiron:

Kdyby to byla pravda, ten odkaz bych sem nedaval ;) ale cesky clovek je "liny" a tak jsem to sem pro mistni neverici dal 8-)
Naposledy upravil Kryshna dne 10.01.2011 10:31, celkově upraveno 1

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 10.01.2011 10:10

;) Všimli jste si ,že mezi těmi 10 prvními není ani jeden Rokfor? 4x Škody2XKorejec 3xFord A jednou Golfík. :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 10.01.2011 10:21

;) mám ještě levnějšíhttp://www.autojarov.cz/nove-skladove-vozy-a-moto/volkswagen-golf-trendline-1-4-59-kw-5stupnova-2511817.html
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Kryshna » 10.01.2011 10:41

To sice ano, ale je to s tou predpotopni atmosferou s 80k ... ten jsem nasel dokonce za 298 ;) Jarovaci jsou moc drazi ;)
No ale vidis sam... a ted si dej tu prac a porovnej si, kdo ti co nabizi... co nabidne Golf za 308 (potazmo za 319 v TSI) a co ceed za 315... je mi z toho smutno, Ceed je mozna "dobre" auto, ale vime kde je Golf... ;)

Pls, rekni mi jeste, zda se da objednat DO central ke Coolu... tohle me moc zajima a zatim jste vsichni tento muj dotaz ignorovali ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 10.01.2011 10:46

;) Ale já už mám Ceeda a zatím až na 2x přikouslé bzrdy v poho. ;) Golfa měla dcera a po 150 tis. najetých km. ho dala pryč,protože byl imrvére v servisu.Už do Golfa nešla a má Minicoopera v dýzlu1.4 a je celkem spokojená.A kvalita německých aut šla taky dolů.Měla ješětě dobrý punc kvality ,když se vše dělalo v Dojči,ale pak v rámci úspor atd. se dělá všude možně a už to není tá pravá německá práce.Ty prestižní tipy si nachali u nich ,ale taky stojí ,že?Jo k tomu centrálu. když jsem ho bral ,tak jsem věděl o tom že centrál je jen na klíč.Zvyk jsem si na to a nemám důvod to předělávat.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod zcivin » 10.01.2011 11:25

Tak nevím proč je tady tak ohnivá diskuze. Kia je jednoznačke v top 10 a to nezměníte! A vývoj cen KIA - no to je pochopitelné, každý se snaží nějak zvýšit zisk. Myslím, že rozhodující je jiný faktor - spolehlivost a spokojenost s vozem. Dlouhá léta jsem měl škodovku - byl jsem spokojený a najednou se vozím v Ceedu - proč? V době kdy jsem ho kupoval (a opravdu jsem ho potřeboval), byla výbava/cena/recenze - nejlepší. Tak si počkám až zase budu kupovat auto :D - no a uvidíme. jinak najeto přes 30.000 a spokojenost - hluku ve 130 nerozumím - nemám (srovnávám se škodovkou). Takže si v klidu počkám jak se celá věc vyvine - ale zatím platí - pokud nové auto tak: :kia:
Kia Cee´d 1,4 Comfort 6,8 l/36.000 km
Motto:"Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůř" http://www.civinz.cz
zcivin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1)

Kia cee'd (2009)
60000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 10.01.2011 11:26

Jj ja vim :) No ono jestli mela IV Golfa, tak to vyhra nebyla... ale V a VI, jsou na tom podstatne lepe. Minicoopera? Jezis co ji k tomu vedlo? Nechtel bych videt ty naklady na servis... ale pokud je dobre situovana ;)
Je jasne, ze s nizsimi cenami se to musi nekde projevit... ale po usednuti za volant Golfu bych rekl, ze to znat nikde neni... i kdyz stale nechapu, proc jsou nekteri lide tak hotovi z tech plastu... moc rozdilu mezi mekcenymi plasty v golfu a ceedu nevidim :D pouze v mnozstvi.

To by me trochu stvalo strkat klicek porad do dveri :-/ na komfort DO jsem si zvykl, ale verim ze reseni musi byt.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion