Garanční prohlídky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Garanční prohlídky

Příspěvekod Tomík » 25.12.2010 19:54

zdar,
tak jsem byl 22.12. na 1.gar. Nakonec jsem zvolil :kia: servis v Rakovníku (mám to přeci jenom kousek). Vcelku spokojený-ochota, přehled, vysvětlení. Byla provedena prohlídka a výměna všeho dle rozpisu. Cena slevě 6000,-Kč. Nejdražší samozřejmě olej. Cca 600kč za litr, no a při cca 5.3l-paráda ne? :thd:
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod pawlow » 25.12.2010 21:09

Garancku jsem se ptal v Nemecku-vysla by levnejc,jinak jsem tam uz delal reklamaci a bez problemu.
(do garancnich 30t sem se jeste nedostal, ale za 12 t poreferuju-)
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 26.12.2010 13:03

Tomík píše:zdar,
tak jsem byl 22.12. na 1.gar. Nakonec jsem zvolil :kia: servis v Rakovníku (mám to přeci jenom kousek). Vcelku spokojený-ochota, přehled, vysvětlení. Byla provedena prohlídka a výměna všeho dle rozpisu. Cena slevě 6000,-Kč. Nejdražší samozřejmě olej. Cca 600kč za litr, no a při cca 5.3l-paráda ne? :thd:

600 za litr, To je kokosový nebo palmový :lol: Že se vůbec nestydí takhle okrádat lidi . Berou to v sudech mají na to slevy ,ale učtují jak lichváři.Při první prohlídce mají vyměnit jen olej. ,pokud auto jezdí bez problémů.Tady jen pořád čtu dokola , tluče spodek . -výměna tyček-Lepí desky- neví si rady- :no: Do garančky mám ještě 10 měsíců ,ale mám 100chutí si vyměnit olej sám a na ně se normál vyprdnout. Někdo může naznčit ,že příjdu o záruku ,ale takhle jsem to udělal i s Picentem. a nebyl problém. Nebudu platit hříšné prachy vydřiduchům ,kteří neví jak by přišli k prachům.Když někdo dává takové záruky,tak očekávám odpovídající kvalitu. Sečtuli ceny garanček za 7 let ,tak i kdybych si ty tyčky vyměnil sám tak budu pořád v plusu. :thu:Vesměs je tady taky psané ,že nechtějí některé závady uznat.takže co je to za záruku? Nejvíc mě pobavilo ,když po prodeji Picanta byla řádně vyplněná servisní knížka pro nového majitele.To auto nevidělo servis 6 let :yes:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.12.2010 13:07

No nevím s tou zárukou..To bych si rozmyslel...Já třeba dostal výfuk komplet nový , kotouče i dvakrát brzdové destičky...Takže se mi to placení garančních prohlídek vyplatilo..Nikdy jsem neměl větší cenu garanční prohlídky jak 4000Kč..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 26.12.2010 14:27

:) Je to možné ,ale já za 7 let najedu tak 50 tis. V tédobě nepočítám s nějakou velkou výměnou něčeho podstatného. Auto je celoročně garažováno ,motor nepřetáčím.Takže těch pár drobností co by mě čekalo si udělám v garáži sám.Spíš by mě mohla vypéct elektronika. S tou bych si nevěděl rady . :thu:Ale projedu jen 1-2 garančky a pak to už nechám osudu :kia:Pro auto je spíš lepší dobrá havarijní pojistka bez spoluúčasti.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod lebka75 » 26.12.2010 14:27

pokud se nepletu do tohoto servisu poměrně často jezdí auto, které rozváží olej od Cinolu http://www.cinol.cz/, ale třeba jen jezdí kolem, jinak nevím za co by chtěki 600 kš za litr, drahééé :!:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 26.12.2010 14:33

Korejcobijec píše:

600 za litr, To je kokosový nebo palmový :lol: Že se vůbec nestydí takhle okrádat lidi . Berou to v sudech mají na to slevy ,ale učtují jak lichváři.Při první prohlídce mají vyměnit jen olej. ,pokud auto jezdí bez problémů.Tady jen pořád čtu dokola , tluče spodek . -výměna tyček-Lepí desky- neví si rady- :no: Do garančky mám ještě 10 měsíců ,ale mám 100chutí si vyměnit olej sám a na ně se normál vyprdnout. Někdo může naznčit ,že příjdu o záruku ,ale takhle jsem to udělal i s Picentem. a nebyl problém. Nebudu platit hříšné prachy vydřiduchům ,kteří neví jak by přišli k prachům.Když někdo dává takové záruky,tak očekávám odpovídající kvalitu. Sečtuli ceny garanček za 7 let ,tak i kdybych si ty tyčky vyměnil sám tak budu pořád v plusu. :thu:Vesměs je tady taky psané ,že nechtějí některé závady uznat.takže co je to za záruku? Nejvíc mě pobavilo ,když po prodeji Picanta byla řádně vyplněná servisní knížka pro nového majitele.To auto nevidělo servis 6 let :yes:

absolvoval jsem pouze první garančku a od té doby dodržuji intervali výměn a kupuji origo díly, ale měním si to u kámoše, který dělá auta. Díly jsou levnější než od autorizavaných :kia: servisů a o jejich nadpozemských sazbách na hodinu ani nemluvím :thd: :thd: :thd:. Zatím jsem pouze měnil přední tyčky stabilizátoru a ty mne stáli celkem cca 1500 kč, mám najeto 71 000 km a od 16 500 km jezdím na LPG
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 26.12.2010 14:36

Taky to mám v plánu. Na první jen výměna oleje a to si donesu svých 4 litry. nic víc. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod bosyboss » 26.12.2010 15:15

Ja si na garančné prehliadky nosím svoj materiál.Pri 20000km ma práca vyšla u :kia: na 50ečiek, čo je 1200 kč a to som ochotný zaplatiť=záruka.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Korejcobijec » 26.12.2010 15:33

To mám taky na mysli ,ale pokud nebudou chtít jdu jinde. Ptal se už vůbec někdo na tu šílenou cenu oleje? Přejí si , k Novým rokům. dávají si dárečky. Mě by třeba zajímalo co by řek takový Vrchní Kyják na toto. :kia:Měli by těm autorizovaným klepnout po prstech a uvolnit srvisy.Je jedno ,kdo mi zkontroluje auto a dá razítko. Nevidím v tom rozdíl ,kde bude vyměněný olej. a na jakém hevéru se to zvedne.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod reddevil » 27.12.2010 09:37

zaujimava skusenost - jeden servis u nas (nebudem menovat, ale asi je jasne ktory), kto si donesie vlastny olej, zaplati viac za jeho vymenu, ako ten, co berie ich predrazeny olej... ked najdem faktury, oskenujem a hodim ich sem... podnikanie na slovensky sposob.

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod PARIK » 19.01.2011 17:21

Přehrávaly vám sotfér řídící jednotky 1.6Crdi podle závady: přeprogramování ECU ED U-1.6 VGT-ochrana turbodmýchadla.
Upozornění vydáno 1.11 2010.Děkuji za odpovědi.
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod MartinP » 19.01.2011 20:31

Já jsem před týdnem dělal 3 garanční prohlídku a přehrávaly softwar jak kvuli turbu, tak ješte kvuli škubání motoru co se tady na foru taky řešilo.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod nadko » 10.02.2011 12:05

Ahojte, prečítal som celú diskusiu a hladal som informácie o tolerancii prekročenia počtu km/mesiacov pri garančnej prehliadke, ale podľa mňa to nie je ničim podložené, v servisnej knižke je napísané že ju treba absolvovať PO prekročení 15 000 (20 000) km / 12 mesiacoch podľa toho čo nastane skôr. Keby som tam došiel a prekročil to aj o 10 000 km, tak som nič neporušil, prišiel som presne podľa doporučenia, nie? Nebudem to samozrejme takto zneužívať, len ma zaujíma názor, resp. skúsenosti niekoho kto dosť prekročil tento interval, podľa mňa žiadny postih z toho neplynie a akby sa pri nejakej poruche tým chceli ohánať, tak nemajú k tomu oporu.
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Tomík » 10.02.2011 12:22

zdar,
asi bych to tak neviděl. To by jsi mohl např.najezdit 30tis. a nic. Máš daný interval, tzn. že já mám 1 garančku po 30tis. a další při 6Otis. tzn. že musim přijít tak nějak akorát. Samozřejmě, že asi nikdo nebude remcat pokud to přešvihneš o nějaký km. U škodovky jsem to přelítl o 2 tis. a v pohodě.
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion