samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod Korejcobijec » 22.11.2010 19:49

CHlapi ,jen takový poznatek. Taky mi při natankování a odjezdu od pumpy naskočí nějaký divný údaj -posledně to bylo 14.4 zhruba po najetí 3-4km se vše vrátilo do normálu na spotřebu6.8.Když jsem vezl auto z autosalonu ,tak průměrná spotřeba lítala nahoru dolů ,ale myslím si ,že je to tím auto nemělo nic najeto a tak PP průměr nevěděl co má napsat dřív. Při prvním natankování to pak trvalo taky 3-4 km a vrátilo se to do průměru.Takže jsem vyzkoušel variantu ,když teda nulování ,musí to dělat tak jako úplně nové auto . Ale nic se nedělo.bud bylo6.9 nebo6.7 O víc se to nehlo.Takže si myslím ,že tá spotřeba se vrátí k normálu akorát je zpitomělý PP z natankovaných litrů.Musím opět zopakovat,že podle toho nejzdím,protože to bych musel mít oči pořád na spotřebě.Tankuji při rozsvícení kontrolky a za 500,-Vynuluji Trip a přepnu na dojezd.Těch 6.8 zhruba sedí +-0.2 na 100km. :thu: Auto je to celkově příjemné a o spotřebách si myslím své. Někdy tady někteří jedinci dokáží i pobavit ,ale od toho je diskuse.Přeji málo závad a hodně najetých km bez nehod a ztráty kytičky. :)
Korejcobijec

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 23.11.2010 09:02

@Korejcobijec
v novom ceede FL sa po natankovani viac ako 6L paliva priemerna spotreba okamzite vynuluje, takze nasledne pri starte mas okamzitu spotrebu trebarz 14L a ti berue v daneh sekunde aj ako priemernu, ci viac prejdes tym viac udajov stihne spracovat a tym padom sa viac priblizit k realite...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 24.11.2010 08:11

sranda....včera jsem sem psal příspěvek a je fuč.....záhada nebo záměr?

Edit BEDA: koukal jsem do logu moderatoru a nikdo nic nemazal, takze nevim, kde je tvuj prispevek :?

EDIT Titanus: bol som tu vcera od 7:00 do 18:45 a ziadny tvoj prispevok som tu nevidel a ani nemazal...
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Umbram » 24.11.2010 20:18

Tak si myslím, že by bylo opravdu dobré, kdyby někdo sebral odvahu a dal ten problém do televize, protože jsem dneska jel kolem prodejce KIA v Č.Těšíně (Chotěbuz) a stavil jsem se tam poptat na stěrače a tak jsem se jich zeptal jestli tam mají servis “ odpověď byla ano“, tak jsem se ptal jak oni řeší problém z nulováním PP. Odpověděli mi, že o žádném problému z nulováním nevědí. Takže mě zase utvrdili v tom, že na nás KIA kašle, protože by o tom snad měli prodejci vědět, a vadný výrobek nenabízet dál v prodeji. Ale chápu to byznys je byznys a na zákaznících co si zboží koupili, už jim nezáleží.
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 24.11.2010 21:36

díky za info.....tak jsem asi K*K*T a neodeslal jsem to, což se mi tedy ještě nestalo...asi si budu muset koupit něco na paměť :)

PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod snowko » 03.12.2010 13:38

Ako prisla zima, palubny pocitac nie a nie sa vynulovat. Uz siedmy den drzi. Tipujem, ze tymto prispevkom to "urieknem" a pri ceste domov sa to vynuluje...:-)
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Beda » 03.12.2010 15:21

Offtopic :
Hadam ti nezamrzlo palivo v nadrzi :lol: pak jemozne, ze se spotreba nenuluje :bored:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.12.2010 01:31

vladislav píše:Měl jsem celý víkend zapůjčenou Kia Sportage ,tak jsem mimo jiné vyzkoušel i tuto vlastnost nulování průměrné spotřeby...Ani po dotankování paliva více jak 20 litrů dvakrát..Ani během celého víkendu se ta spotřeba sama nevynulovala..Tak si říkám když to jde u jednoho modelu proč to nejde u druhého...

Tak musím opravit toto své tvrzení..Jelikož v manuálu jsem vyčetl ,že i ve Sportagi se ta spotřeba nuluje po doplnění více jak 6 litrů paliva...Bylo to asi tím,že se mi nevynulovala hned ..Já jsem na to vždycky koukal než jsem se pohnul z místa...Jelikož jsem jel celou cestu stejným stylem tak jsem na to nulováni po určitém čase ani nepřišel.. :lol: Benzin jsem bral dvakrát jen na cestě tam..Ale jsem přesvědčen ,že k samočinnému nulování nedošlo....Průměrná spotřeba se mi pohybovala pořád okolo 7,5 litru/100km...Tak se omlouvám za mylnou informaci i když jsem byl přesvědčen,že se to nenuluje..Přesně to zjistím,až auto budu mít doma... :thu:
RRRR.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod MiH » 06.12.2010 08:45

2Vladislav: Prosim ta, mas manual na novy Sportage v elektronickej forme?
MiH Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
70000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Tomík » 06.12.2010 11:35

info pro MiH:

Prosím Tě, to jsi z Likavky u Ružomberka??
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod MiH » 06.12.2010 12:31

Tomík píše:info pro MiH:

Prosím Tě, to jsi z Likavky u Ružomberka??
čus

ano, odtial
MiH Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
70000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod lub » 06.12.2010 15:24

Zdravím všechny postižené.
Nečekal jsem,že s náma :kia: takhle pěkně vyběhne,jednoduše to vrazí do návodu pro obsluhu a je to vyřešené.Vsadil bych se,že se to objevilo i v manuálu pro Vengu modelový rok 2011.Že je to úplný nesmysl to jim zřejmě nevadí,ale něco to naznačuje,jak jim záleží na spokojenosti zákazníků. :?
Tak ahoj.

vladislav píše:
vladislav píše:Měl jsem celý víkend zapůjčenou Kia Sportage ,tak jsem mimo jiné vyzkoušel i tuto vlastnost nulování průměrné spotřeby...Ani po dotankování paliva více jak 20 litrů dvakrát..Ani během celého víkendu se ta spotřeba sama nevynulovala..Tak si říkám když to jde u jednoho modelu proč to nejde u druhého...

Tak musím opravit toto své tvrzení..Jelikož v manuálu jsem vyčetl ,že i ve Sportagi se ta spotřeba nuluje po doplnění více jak 6 litrů paliva...Bylo to asi tím,že se mi nevynulovala hned ..Já jsem na to vždycky koukal než jsem se pohnul z místa...Jelikož jsem jel celou cestu stejným stylem tak jsem na to nulováni po určitém čase ani nepřišel.. :lol: Benzin jsem bral dvakrát jen na cestě tam..Ale jsem přesvědčen ,že k samočinnému nulování nedošlo....Průměrná spotřeba se mi pohybovala pořád okolo 7,5 litru/100km...Tak se omlouvám za mylnou informaci i když jsem byl přesvědčen,že se to nenuluje..Přesně to zjistím,až auto budu mít doma... :thu:
RRRR.PNG
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod milan79 » 06.12.2010 15:49

Do návodu môžu dať nulovanie po natankovaní 6 a viac litrov paliva, ale samočinné nulovanie (a to je hlavný problém) takto nevyriešia.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod snowko » 06.12.2010 17:11

Nie nie, uz je vsetko v poriadku. Zase to zacalo veselo nulovat. Takze zazrak sa nekona.

Beda píše:
Offtopic :
Hadam ti nezamrzlo palivo v nadrzi :lol: pak jemozne, ze se spotreba nenuluje :bored:
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 06.12.2010 22:30

A co když se to nuluje v zatáčkách ,protože si plovák myslí,že už tankujem ten drahý benzín :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady