Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Návštěvník » 30.11.2007 21:01

vlafi píše:Tak poslušně hlásím,že je to pouze nedostříknuté!!!!!!!!!! :P Jednoduché řešení-reklamace,pravděpodobně se to jen přetře,přestříká nebo tak něco..Každopádně sebou servisní knížku,aby se to do ní napsalo..Jinak pak Bedu napadlo,že by se mi ty rohy mohly trochu hnout při té bouračce a proto to je vidět..Jinak dveře se po lakování sundavají nejen kvůli lepšímu přístupu do vnitřku auta,ale také aby se ty dveře mohli vybavit..

tak nezapoméň ohlásit jak ta reklamace probíhá...jestli Ti dáj jiný přibližovadlo než to dáj do kupy...by mě zajímalo, jestli ten dostřik provede :kia: servís nebo dvířka poputujou zpátky do :SK: manufaktůry...? :huh: ?
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vlafi » 30.11.2007 21:05

zřejmě jen se to v servisu dostříkne a jsem i docela radši..Jinak by se demontovali celé dveře a to už pak nemusí tak sednout..Rozhodně to chci zadarmo a jelikož ten dostřik by mě+l být na jeden den,tak to přežju,ale v případě,že by to bylo na delší dobu,tak se budu dožadovat náhradního autí a to zdarma
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.11.2007 21:16

vlafi píše:zřejmě jen se to v servisu dostříkne a jsem i docela radši..Jinak by se demontovali celé dveře a to už pak nemusí tak sednout..Rozhodně to chci zadarmo a jelikož ten dostřik by mě+l být na jeden den,tak to přežju,ale v případě,že by to bylo na delší dobu,tak se budu dožadovat náhradního autí a to zdarma

To auto by jsi měl dostat bez řečí...aspon u nás to tak funguje...nabízeli mi ho i když tam bude auto jenom přes den...ale je to zase jen o lidech... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod vlafi » 08.02.2008 17:54

Nové informace ohledně dveří..Po omrknutí v :kia: Dolnis není jisté,jak to přesně bude..Celé nové dveře asi nedostanu :mad: ,jelikož je nebudou chtít zřejmě zaplatit. :shock: .Jelikož to je 20tisíc za dveře a 20tisíc za lak.. :bored: Také bude oříšek se zárukou,jelikož záruka je na prorezavnění:Kia poskytuje záruku na to, že plechové díly karoserie vašeho nového vozidla Kia nevykazují vady materiálu nebo zpracování, které by měly za následek vznik prorezavění (otvor v dílu karoserie), za následujících podmínek. Autorizovaný prodejce Kia vám bezplatně opraví nebo vymění prorezavělý díl karoserie, pokud k prorezavění došlo v důsledku vad materiálu nebo zpracování při normálním používání.
Zřejmě to dopadne tak,že při servisní prohlídce se to nechá asi přestříknout,napíše se to do servisky a až to vyleze,tak se to nechá vyměnit..Ještě to není finální verze a majitel říkal,že se pokusí zjistit všechny okolnosti :roll:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.02.2008 23:37

vlafi píše:Nové informace ohledně dveří..Po omrknutí v :kia: Dolnis není jisté,jak to přesně bude..Celé nové dveře asi nedostanu :mad: ,jelikož je nebudou chtít zřejmě zaplatit. :shock: .Jelikož to je 20tisíc za dveře a 20tisíc za lak.. :bored: Také bude oříšek se zárukou,jelikož záruka je na prorezavnění:Kia poskytuje záruku na to, že plechové díly karoserie vašeho nového vozidla Kia nevykazují vady materiálu nebo zpracování, které by měly za následek vznik prorezavění (otvor v dílu karoserie), za následujících podmínek. Autorizovaný prodejce Kia vám bezplatně opraví nebo vymění prorezavělý díl karoserie, pokud k prorezavění došlo v důsledku vad materiálu nebo zpracování při normálním používání.
Zřejmě to dopadne tak,že při servisní prohlídce se to nechá asi přestříknout,napíše se to do servisky a až to vyleze,tak se to nechá vyměnit..Ještě to není finální verze a majitel říkal,že se pokusí zjistit všechny okolnosti :roll:

Podívej já si o KII už myslím své.Ale každý rozumný člověk ti řekne ,že jakmile to jednou rezne už se to ničim nespravý.Po nastříkání ti to opět časem vyleze Takže ano, ať je ta oprava drahá ale at to vymění.Vždyť KIA je auto roku 2008.A když tak to čtu tak si říkám že to má KIA dobře vymyšleno,ju at to rezne ale neprorezne a pak to není na záruku.Myslete si co chcete ale já už na jejich kvalitu nevěřím.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 08.02.2008 23:44

@Anonym
souhlasím..tady jde o to,že majitel servisu tomu radši dává menší šanci..I on říkal,že to také vyleze,ale bude zajímavé sledovat chování KIA..Jak říkáš,auto roku tak budu chtít výměnu..
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vlafi » 11.02.2008 19:33

Dnes jsem byl opět Dolnisu,zeptat se jak by se dalo postupovat..Majitel servisu řekl přijímacímu technikovi a společně jsme se šli na to podívat..Technik mířil rovnou ke dveřím od kufru :no: Po ohlédnutí bylo řečeno to co dříve-je to pouze na opravu,jelikož si :kia: vadné díly bere a celé dveře by neuznali,tak by to musel platit dealer,který provedl celkovou výměnu..Po informaci,že to napíší p.Bradáčovi navrhl pan Dolinek aby se to rovnou vyfotilo a poslalo se to i s fotkami..Až odepíše,tak budeme vědět více o tom,jak postupovat..

Jinak prosím všechny majitele,aby se na to mrkli..Jsme už totiž dva..Auta máme od sebe přes půl roku staré,ale např.stejně starý ceed s mým,který tam stál na parkovišti,tak to nemá..
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.02.2008 19:45

To si mě Vlafi vůbec nepotěšil ..já tam pod tu gumu koukám také pořád...zatím je to dobré..ale vlhkost se mi tam drží..... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 11.02.2008 19:57

Vlafi, nestraš :hurray: U mě vypadá lak v tom místě v pořádku, tak doufám, že to tak i zůstane.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.02.2008 22:47

vladislav píše:To si mě Vlafi vůbec nepotěšil ..já tam pod tu gumu koukám také pořád...zatím je to dobré..ale vlhkost se mi tam drží..... :yes: :yes:

Doufam ze nekoukas pod tesneni :) Neni to totiz pod gumou, je to v te V drazce vznikle svarenim dvou kusu materialu. :?

Vypada to jako problem technologie vyroby, kdy pri maceni v zinkove lazni se v tomto miste udela vzduchova bublina a lazen se tam nedostane, nebo pri odmastovani nedoslo k dokonalemu ususeni karoserie a trocha odmastovaci lazne v te drazce zustala. Vzhledem k tomu, ze karoserie se pred zinkovanim odmastuje a takto odmasteny kov je velice haklivy i na atmosferickou vlhkost, tak diky tomu ze se do te drazky nedostala zinkova lazen, vznikla rez, barva tam rovnez spatne chyta, takze problem je tu. Ja bych to nevidel jako velky problem (to Anonym si v tomto smeru dokonale uziva ) a da se to docela jednoduse osetrit svepomoci, pokud to ovsem neni nijak extremniho rozsahu a navic na mistech, kde neni videt, ale vlhkost se tam dostava. :evil:

To casem kazdy pozname, az se sem tam objevi dira, ci upadne plech ze svaru :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.02.2008 23:00

Viděl jsem Vlafiho auto...vím kde je to místo na dveřích...nevypadá to zrovna moc hezky... :roll: :roll:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 12.02.2008 00:39

Co napsat?Myslím že problémů drazí pánové začně víc!!!Docela mě v tom utvrzuje chování jak těch nahoře tak těch dole.Ti narovinu řeknou to co já ,že tomu nevěří a bohužel jsem se přesvědčil že KII ,jde jen o to aby jakákoliv závada,jakákoliv reklamace se nedostala ven.Dělal se humbuk kolem toho, jak je auto kvalitní apod.Ale jelikož si dále zjištuji co a jak, bude to naopak.Auto bude mít jen ten hezký kabát.Tím vás nechci strašit ale myslím že na ty mé řeči dojde.Je totiž dost věcíí které se bohužel doslechnu jinde a co mě docela vzalo,např. že dodávka dílů trvá dost dlouho.A lidi začínají docela přemýšlet než koupí KIU. Navíc je mi jasné že se auto musí prodat ale když slyším ty řeči jak je kvalitní výroba atd.je mi osobně zle.Už za všechno mluví i případ kdy jeden z vás dal auto do servisu a jak dlouho trvalo než dali novou převodovku.Pokud by to fungovalo jak má, tak jeden den ji vyndám ,druhý den zistím závadu pokud to neudělám hned ten den na to nechám přivézt druhou a auto může to tří až čtyř dnů vyjet ven .Prostě ano ,já nemám důvod zde psát jak jsem s autem spokojen.Navíc mi stačí i to jak pan ....... radi ........řeknete zakazniku ze ma volnou rezervu ktera boucha ,nebo at teda nezapina blinkry ale at se jich jen dotkne pak se mu nestane ze mu nevypínají atd.Prostě mě osobně je z toho na b...í!!!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 12.02.2008 01:56

Co na to říct :huh: Ač chceme nebo ne,tak s Anonymm souhlasím..Jen k tomu řeknu pár vět..Např.ta spojka se dovezla přímo z továrny a ne z hlavního skladu v Německu,ale to neomlouvá ten čas,který se čekalo..
Nyní bych se nejdříve zastal dealerů,servisů apod.jelikož na určitých věcech nemají vinu..Dle informací,které se mi občas dostávají,je problém hlavně v :kia: motors.cz coby importér..Ten totiž schvaluje každou reklamaci apod.Už padají i názory,že jistý pán,který přešel z Toyoty (nepamatuji si jméno ani pozici) není můž na správném místě..Ten pán,který byl před ním měl velkou zásluhu na zvednutí značky :kia: a místo toho aby v tom pokračovali dále,tak to vedou ke stavu jako je u škodovky..Usínají na vavřínech a tvz.mastí si kapsy..Když vemete o kolik je euro níž než dřív a s cenami se vůbec nehýbalo,tak to jsou jednoduché počty..S nížením marží se přispívá k tomu,aby prodejce prodával a nějaké doplnky jsou pro něj zdržování..Také se v brzké době čekává,který dealer s končí se značkou :kia:
Další věc je ale znalost nejen prodejců,ale hlavně techniků,kteří by o autech měli vědět vše podstatné nebo k tomu mít podklady..Nevím jakým systémem jsou školení,ale rozhodně ne kvalitním,když vám nedokáží na spoustu věcí odpovědět.Ale i to má druhou stránku,příklad za všechny:u nového auta stále bliká airbag a neví se proč,technik volá do Prahy,že by o tom potřeboval technické data a ostatní s tím spojené.Odpověd,kterou dostal bych rád měl nahranou-To je Váš problém.Vy jste to auto prodal,tak se starejte..Proto jsem dostal radu,která je pro všechny a asi jí bude třeba tvrdě dodržovat a to-S každým problémem se otáčet nejen na dealera,ale hlavně na importéra!!!!
K radám ohledně blinkrů apod jak píše Anonym se těžko hledají slova.Já bych udělal jediné,zvedl telefon a s úsměvem zavolal na vyšší místa,jelikož si tohle k zákazníkovi nikdy nemůžou dovolit!!!Zároven,ale také doporučuji výběr servisu,který je ověřený a hlavně o značku mají zájem..příkladem majitel,který nehodí problém na hlavu podřízeného,ale sám se snaží vymyslet řešení a asi víte koho myslím :)
Jinak problémy jsou u každé značky,ale jak píše Vladislav,záleží na kusu,který kdo má a např.Anonym má smůlu (myslím že se na tom shodneme) největší z nás a můžem být rádi,že je tu ještě s námi..
Zajímalo by mě proč je u nás tak málo informací,menší výběr aj..a já pomalu přemýšlím o pár otázkách na Slovenskou adresu..
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 12.02.2008 08:31

Anonym možná má nepovedený kus, to ale nijak neomlouvá postoj KMCZ k řešení problémů. U mě třeba výměna převodovky proběhla rychle jak píše Anonym, ale musím říci, že to asi bylo také zásluhou majitele servisu v NB, který osobně volal někomu do KMCZ a reklamaci si hlídali. Proto ta oprava trvala 4 dny.
Vtipné výmluvy typu uvolněná rezerva nebo zapínání blinkrů ťuknutím snad ani nebudu komentovat. Interní postup asi je, zákazníka odpálkovat aby si ti rozmyslel. Někdo se nenechá a tomu se to asi musí opravit. Ale chce to rozhodně se nenechat odbýt a trvat na svých právech a třeba i pohrozit medializací. Většinou jenom na vás zkouší, co si necháte líbit. Bohužel to takhle není jen u :kia:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.02.2008 10:01

jakub píše:Anonym možná má nepovedený kus, to ale nijak neomlouvá postoj KMCZ k řešení problémů. U mě třeba výměna převodovky proběhla rychle jak píše Anonym, ale musím říci, že to asi bylo také zásluhou majitele servisu v NB, který osobně volal někomu do KMCZ a reklamaci si hlídali. Proto ta oprava trvala 4 dny.
Vtipné výmluvy typu uvolněná rezerva nebo zapínání blinkrů ťuknutím snad ani nebudu komentovat. Interní postup asi je, zákazníka odpálkovat aby si ti rozmyslel. Někdo se nenechá a tomu se to asi musí opravit. Ale chce to rozhodně se nenechat odbýt a trvat na svých právech a třeba i pohrozit medializací. Většinou jenom na vás zkouší, co si necháte líbit. Bohužel to takhle není jen u :kia:

Je to o lidech a o pristupu k veci. Kiu nehodlam obhajovat. Stavi auta za urcitou cenu tomu odpovidajici technologii. To jestli veskera konstrukcni a technicka resei zvolena pro tento vuz jsou ta spravna, ukaze az cas.
To, proc se vse deje tak jak se deje vidim v jedne veci. Kia v CR nemela silnou pozici a nema ji doted. Bylo proto potreba RYCHLE vybudovat sit prodejen a servisu a zprovoznit system dodavek aut a anhradnich dilu, ktery doted nemeli. Rozjeli to rychle a ted se ukazuje, kde jsou slabiny a co pusobi problemy. Bohuzel nejvetsi problem vidim v lidech a jejich postoji k veci. Sami dobre vite (mate spoustu prikladu ve svem okoli) jak tezke je sehnat spolehlive a kvalifikovane lidi. O obchodnicich a lidech na vyssich technickych pozicich nemluve (uz jsem o tom kdysi tady psal).
Zkratka situace neni dobra, casem vykristalizuje kdo je dobry a ma na to delat znacce cest a budovat jeji jmeno a kdo odpadne. Vsichni dobre vime o cem je rec. Uz ted si vybirame servisy a prodejce. Muze se taky stat, ze to Kia diky postoji lidi v tomto rozmeru neustoji a tato znacka opet svou povesti padne tam, kde kdysi byla.
Cas ukaze co je dobre a co ma zaniknout... Doufejme ze Ceed nebude tou povestnou labuti pisni v podani znacky Kia....
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady