Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Jakub » 27.11.2007 12:47

Já mám cee'd od května a zatím je u těsnění zadních dveří sucho a čisto. Ty záruční podmínky mě moc nepřekvapují. Záruka je bohužel vždy jen na vady výroby a materiálů, ne na nesplnění očekávaných vlastností (třeba odolnost proti soli). Tak je to bohužel u všech výrobků :(
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 27.11.2007 17:01

Anonym píše:No dneska jsem opět navštívil servis.Trochu jsem pokecali a pak jsem volal do Prahy.Tam mi řekli že karoserie je pozink, ale já reagoval tak ,že jsem odpověděl , na netu jsou video ukázky jak se karoserie namáčí ale holý skelt,nikoliv dveře.Takže na mou odpověd jestli i dveře jsou pozink už nikdo nedokázal odpovědět.Jsem zvědavý kdo tohle teda rozluští.Jinak jsem jim řekl ,že jakmile se tohle dostane ven, jestli to teda není jen jeden kus,budou mít po kšeftech.A servis- když na ty fotky koukli, jediné co řekli že to musí být už z výroby nějaká vada,holt je otázka jaká?No je tu záhada.Tak jsem zvědavý jak Vlafi pořídí.

Na stránkách http://www.kia-ceed.cz/ v sekci 7 důvodů - Evropská výroba, je video kde se namáčí celá karosérie i s dveřma a kapotou.Tak kolikrát to video natáčeli a které je hlavně pravdivé ohledně namáčení karosérie v lázni ????
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 27.11.2007 17:34

V navodech a manuálech je katalog,já ho ma taky a tam je napsáno že z pozinku je 87% karoserie,zbytek plech,tak jde jen o to jestli zrovna ten plech nebyl použit na rámy dveří,jelikož je to tam i hrozně spojené.No a pak stačí chyba a nebo i to ,jestli se to neodírá při zavírání o gumu a je to!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 27.11.2007 17:48

Z fotek co sem dal Vlafi, je zřejmé že to rezne no ,nevím jak to napsat -je to plech ,za kterém je nasazena těsnící guma no a pak se zavřou dveře a toto se celé opře o tesnící gumu karoserie a může docházet k oděrům pokud to je dost napevno a pak se lak ošoupe a je zaděláno na rez,navíc, jestli to už není pozink ale plech.ALe je to jen můj názor počkáme s čím Vlafi přijde ze servisu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.11.2007 09:33

milan69 píše:
Anonym píše:No dneska jsem opět navštívil servis.Trochu jsem pokecali a pak jsem volal do Prahy.Tam mi řekli že karoserie je pozink, ale já reagoval tak ,že jsem odpověděl , na netu jsou video ukázky jak se karoserie namáčí ale holý skelt,nikoliv dveře.Takže na mou odpověd jestli i dveře jsou pozink už nikdo nedokázal odpovědět.Jsem zvědavý kdo tohle teda rozluští.Jinak jsem jim řekl ,že jakmile se tohle dostane ven, jestli to teda není jen jeden kus,budou mít po kšeftech.A servis- když na ty fotky koukli, jediné co řekli že to musí být už z výroby nějaká vada,holt je otázka jaká?No je tu záhada.Tak jsem zvědavý jak Vlafi pořídí.

Na stránkách http://www.kia-ceed.cz/ v sekci 7 důvodů - Evropská výroba, je video kde se namáčí celá karosérie i s dveřma a kapotou.Tak kolikrát to video natáčeli a které je hlavně pravdivé ohledně namáčení karosérie v lázni ????

Tam je vidět ,že se namáčí celá karoserie i z dveřmi...ale pak dál na montážní lince zase dveře nejsou....že by ty dveře odendali ??A pak je zase přišroubovali..asi jo a tam může být ten zakopaný pes.... :lol: :lol: :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Beda » 28.11.2007 11:36

Z montazni linky na Toyoty vim, ze dvere se pri montazi interieru sundavaj, aby tam lepe mohli. Tak pocitam, ze zde to bude stejne ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2007 11:39

Jsem prohlížel to moje sw a výše popsané problémy naštěstí nemám.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.11.2007 12:43

vladislav píše:Tam je vidět ,že se namáčí celá karoserie i z dveřmi...ale pak dál na montážní lince zase dveře nejsou....že by ty dveře odendali ??A pak je zase přišroubovali..asi jo a tam může být ten zakopaný pes.... :lol: :lol: :evil: :evil:

Dveře se po nalakování sundavají na pre-trim lince. Koukněte do:

http://www.kia.sk/filemanager.php/save/73/kia%2006-07.pdf

Všechny firemní zpravodaje jsou na:

http://www.kia.sk/index.php?context=313
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.11.2007 12:48

jakub píše:
vladislav píše:Tam je vidět ,že se namáčí celá karoserie i z dveřmi...ale pak dál na montážní lince zase dveře nejsou....že by ty dveře odendali ??A pak je zase přišroubovali..asi jo a tam může být ten zakopaný pes.... :lol: :lol: :evil: :evil:

Zajímavé čtení...Díky Jakube.... :wink: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 28.11.2007 12:58

jakub píše:

Zase začínám pomalu věřit, že to s korozí u Cee´da nebude zas tak hrozné ;-) Ale to vše se ukáže až časem.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.11.2007 22:34

S tou korozí bych to zatím nedramatizoval. Předtím jsem měl 18 let staré Mitsubishi Galant a kdyby nemělo nějaký ten šrám, tak ani neví, co je koroze. A to taky určitě nebyl pozink. Hyundai a nyní i KIA používají know-how Mitsubishi, což lze poznat i na stejné konstrukci karosérie. Galant měl u zadních dveří úplně stejné dvojité těsnění chycené pod plechem jako cee'd a nebyla tam ani nejmenší stopa koroze.
Jinak podle toho, co vlafi psal, koupil jednu z prvních předváděček, což byly vlastně předsériové vozy, takže je možná zakopaný pes i tady. Já mám auto od května a u těsnění zadních dveří nevidím žádný problém.
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.11.2007 13:50

jakub píše:S tou korozí bych to zatím nedramatizoval. Předtím jsem měl 18 let staré Mitsubishi Galant a kdyby nemělo nějaký ten šrám, tak ani neví, co je koroze. A to taky určitě nebyl pozink. Hyundai a nyní i KIA používají know-how Mitsubishi, což lze poznat i na stejné konstrukci karosérie. Galant měl u zadních dveří úplně stejné dvojité těsnění chycené pod plechem jako cee'd a nebyla tam ani nejmenší stopa koroze.
Jinak podle toho, co vlafi psal, koupil jednu z prvních předváděček, což byly vlastně předsériové vozy, takže je možná zakopaný pes i tady. Já mám auto od května a u těsnění zadních dveří nevidím žádný problém.

Taky pevně doufám,že to nebude tak horké...vždyt i stará 105 mi vydržela bez viditelné koroze pár let..a to jsem jí kupoval v roce 1986..v dnešní době jsou protikorozní ochrany někde jinde.. :wink: :wink: I když tolik soli na silnici dřív nebylo :no: .. a užívali jsme si to pravé zimní ježdění na sněhu... :snow: :snow:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vlafi » 30.11.2007 20:14

Tak poslušně hlásím,že je to pouze nedostříknuté!!!!!!!!!! :P Jednoduché řešení-reklamace,pravděpodobně se to jen přetře,přestříká nebo tak něco..Každopádně sebou servisní knížku,aby se to do ní napsalo..Jinak pak Bedu napadlo,že by se mi ty rohy mohly trochu hnout při té bouračce a proto to je vidět..Jinak dveře se po lakování sundavají nejen kvůli lepšímu přístupu do vnitřku auta,ale také aby se ty dveře mohli vybavit..
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.11.2007 20:18

Uff tak to se mi docela ulevilo..začal jsem to dost hlídat...Díky za zprávu Vlafi.... ;) ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 30.11.2007 20:30

ZLATEJ KLUK ten Vlafi.Tak zítra si jdu pro něj.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady