od Alpinus » 14.01.2011 10:00
Ahojte.
Včera ma prvýkrát zradilo auto. Je to Ceed SW 2008, CRDi, 85 kw, ESP. Najazdené 67 000 km.
Včera som chcel odísť z práce domov, nastúpil som do auta, naštartoval....ale zároveň som si všimol, že mi svieti kontrolka ESP OFF. Myslel som si teda, že som ESP vypol nechtiac kolenom, tak som stlačil gombík ESP, ale kontrolka nereagovala. Pri príchode do práce ráno bolo všetko OK. Tak som vypol motor, kľúč som nevyťahoval zo zapaľovania (možno som mal) a naštartoval zase - rovnaký problém, kontrolka ESP OFF nezhasla ale ostala svietiť. Keď však kľúč nechám v polohe jedna (žhavenie pri dieseli), kontrolka po krátkom zasvietení zhasne....akonáhla som však naštartoval zasvietila a nedala sa vypnúť ani pomocou tlačitka na ON/OFF ESP. Keďže motor išiel normálne, auto sa javilo byť v poriadku, šiel som domov. Po 5O km jazde ma však v rodnom meste napadlo, že mám KIU po ceste, tak sa zastavím v servide a spýtam sa prečo to svieti. Zaparkoval som teda pred servisom a vypol motor. Napadlo, že teraz keď som vytiahol kľôč tá kontrolka možno pri opätovnom štarte dostane rozum....a ...... nestalo sa tak. Navyše auto vôbec nenaštartovalo a počas štartovania len preblikávali budíky ako keď máte vyšlahanú baterku. Hneď som išiel za technikom.... bolo 20 minút pred zatvorením a hneď som sa stretol s "ochotou", vraj kde som bol doteraz, keď musím veci riešiť "na fajront" a podobne. Technik po mojom opise okamžite vec uzavrel, že je pokazená baterka. Keď som mu povedal, že som práve po 50 km jazde po diaľnici, povedal, že skúsi auto naštartovať pomocou káblou...čo sa mu však podarilo až na tretí raz. Usúdil teda, že to bude niečo vážnejšie a že auto musím nechať u nich a na obed im zavolať čo s tým je.
Obed ešte nenastal...tak len chcem vedieť či niekto z Vás nemal rovnaký problém, či by nevedel niekto poradiť.
Som zúfalý, auto potrebujem na každodenné cestovanie a bojím sa, aby ma v servise neoklamali, nieč vymenili a problém bude stále.
Na iných fórach som sa sporadicky dočítal, že podobný problém existuje na Ceedoch aj na i30, ale nikde som sa nedočítal čím to je spôsobené a ako to riešiť.
Ďakujem za každú radu.