samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod Kmet » 09.11.2010 18:12

Nazdárek lidičky. :D Obávám se, že nulování průměrné spotřeby vyřeší :kia: dopsáním tohoto jevu do manuálu. Mám čerstvou zkušenost s Toyotou, konkrétně Yarisem - taky se mu nuluje PS po dotankování více jak 6l paliva, ale má to uvedeno v manuálu. Asi to bude v Asii běžný postup. :thd:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 09.11.2010 18:20

neviem ako presne to pri tankovani funguje no podla mna bude stacit mat sikovnu polovicku vzdy pri tankovani, ktora ked vidi ze ste prave natankovali 5L rychlo zopne klucik do 2. polohy aby PP nacital plavak a nebral natankovanie viac ako 6L :D len prosim vas netankujte furt plnu, to ju bude boliet zapestie :lol: (ak ho nema poriadne vytrenovane :whistling: ) to vsak bude relevantne ked sa vam to prestane nulovat samovolne bez tankovania :|

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Venousek » 09.11.2010 20:04

Ahoj, na stránkách KIA Motors je výzkum spokojenosti s Kia Motors Czech, takže co kdybychom to tam vyplnili. Když to tak chtějí, tak jim napíšeme naši spokojenost. No ale jen aby to někdo četl :(
Jo a tady je odkaz http://www.kia.cz/content/poprodejnislu ... nosti.aspx
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.11.2010 21:39

Měl jsem celý víkend zapůjčenou Kia Sportage ,tak jsem mimo jiné vyzkoušel i tuto vlastnost nulování průměrné spotřeby...Ani po dotankování paliva více jak 20 litrů dvakrát..Ani během celého víkendu se ta spotřeba sama nevynulovala..Tak si říkám když to jde u jednoho modelu proč to nejde u druhého...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snowko » 15.11.2010 01:08

tak aspon vieme, ze to ide...ze to KIA vie..ale otazne je ci chce...

edit snike: citace smazána ... prosím řídit se pravidlem IV. odst.2. (tlačítko „Citovat“ je povoleno používat jen v případě, že člen nereaguje na poslední aktuální příspěvek v daném tématu) viewtopic.php?f=2&t=2256 ... děkuji
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod rehmen » 15.11.2010 07:45

Kmet píše:Nazdárek lidičky. :D Obávám se, že nulování průměrné spotřeby vyřeší :kia: dopsáním tohoto jevu do manuálu. Mám čerstvou zkušenost s Toyotou, konkrétně Yarisem - taky se mu nuluje PS po dotankování více jak 6l paliva, ale má to uvedeno v manuálu. Asi to bude v Asii běžný postup. :thd:

No jo, ale je tento postup v pořádku? Když se začne u hodně aut objevovat závada např. rozsvícení vnitřního osvětlení při zapnutí stšračů, tak se to dá dopořádku dopsáním do manuálu? A když začnou třeba upadávat kola? :) Samozřejmně hodně přeháním, ale lze se zbavit závady tím, že jí dopíšu jako normální chování do manuálu - resp. co na to ČOI při reklamacích?
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod snowko » 15.11.2010 08:27

Ale co dopisu? : UPOZORNENIE: Udaj o priemernej spotrebe sa moze niekedy vynulovat. Je to normalny stav! (???)

Kmet píše:Nazdárek lidičky. :D Obávám se, že nulování průměrné spotřeby vyřeší :kia: dopsáním tohoto jevu do manuálu. Mám čerstvou zkušenost s Toyotou, konkrétně Yarisem - taky se mu nuluje PS po dotankování více jak 6l paliva, ale má to uvedeno v manuálu. Asi to bude v Asii běžný postup. :thd:
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Umbram » 16.11.2010 19:00

No taky mě to strašně štve , že stím nulováním nic nedělají. Já jsem to už v servise třikrát reklamoval, a pokaždé stéjna odpověď „nevime jak to vyřešit KIA nedává žádné instrukce, jak to řešit“. Řekli mě ať napíšu do Prahy ,to jedíné prý můžu zatím dělat. No osobně si myslím, že by měli hlavně v servisech urgovat v Praze , že mají naspokojené zákazníky! Každopádně jsem jim do té Prahy email poslal, ale zatím žádna odpověď. Tady je text co jsem jím napsal.

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na náhodné nulování palubního PC ve voze značky KIA Venga,kterou mimochodem vlastním.Chtěl bych hlavně odpověď,kdy bude tento problém konečně vyřešen,protože se mi zdá,že tento primitivní problém KIA řeší poměrně dlouho,což ji mimochodem zrovna dobré jméno nedělá.V servise jsem už byl několikrát, a nejenom s palubním PC, a na otázku co budou s tím nulováním dělat, mi bylo vždy odpovězeno, že o problému vědí, ale že KIA zatím nemá řešení jak to mají opravit. Tak mi připadá, že buď u Vás v KIA Motors pracují sami nekvalifikovaní inženýři, a nebo na nás zákazníky KIA kašle. Mě osobně se zdá, že by stačilo zrušit funkci nulování při dotankování paliva,(o které mimochodem není v manuálu ani zmínka) a problém by možná byl vyřešen.
Předem děkuji za kladnou odpověď.
S pozdravem p.Jirka ………
PS: VIN mého vozu je …………………………………………
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tomík » 16.11.2010 19:26

zdar,
skoro stejným způsobem jsem psal před 2 měsíci to samé. Do dneška se nikdo neozval, takže.......? :x

edit snike: citace smazána ... prosím řídit se pravidlem IV. odst.2. (tlačítko „Citovat“ je povoleno používat jen v případě, že člen nereaguje na poslední aktuální příspěvek v daném tématu) viewtopic.php?f=2&t=2256 ... děkuji
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 17.11.2010 01:39

A neexistuje nejaky "zakon na ochranu spotrebitela"...alebo nieco podobne? Auto sa sice da nadalej prevadzkovat, ale toto je chyba, ktora moze niekomu vadit - co aj vadi. Bud by to mal vyrobca odstranit, alebo ponuknut nejake riesenie, ktore uspokoji majitelov. Skusim to niekde zistit, predsa ako zakaznici nemozeme byt uplne bez moznosti branit sa.

Umbram píše:No taky mě to strašně štve , že stím nulováním nic nedělají. Já jsem to už v servise třikrát reklamoval, a pokaždé stéjna odpověď „nevime jak to vyřešit KIA nedává žádné instrukce, jak to řešit“. Řekli mě ať napíšu do Prahy ,to jedíné prý můžu zatím dělat. No osobně si myslím, že by měli hlavně v servisech urgovat v Praze , že mají naspokojené zákazníky! Každopádně jsem jim do té Prahy email poslal, ale zatím žádna odpověď. Tady je text co jsem jím napsal.

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na náhodné nulování palubního PC ve voze značky KIA Venga,kterou mimochodem vlastním.Chtěl bych hlavně odpověď,kdy bude tento problém konečně vyřešen,protože se mi zdá,že tento primitivní problém KIA řeší poměrně dlouho,což ji mimochodem zrovna dobré jméno nedělá.V servise jsem už byl několikrát, a nejenom s palubním PC, a na otázku co budou s tím nulováním dělat, mi bylo vždy odpovězeno, že o problému vědí, ale že KIA zatím nemá řešení jak to mají opravit. Tak mi připadá, že buď u Vás v KIA Motors pracují sami nekvalifikovaní inženýři, a nebo na nás zákazníky KIA kašle. Mě osobně se zdá, že by stačilo zrušit funkci nulování při dotankování paliva,(o které mimochodem není v manuálu ani zmínka) a problém by možná byl vyřešen.
Předem děkuji za kladnou odpověď.
S pozdravem p.Jirka ………
PS: VIN mého vozu je …………………………………………
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 17.11.2010 08:38

jirka.zc píše::kia: :CZ: Zdravím všechny a také jsem napsal další urgenci p.Kulhánkovi. (viz text) :CZ: :kia:

Zdravím vás opět pane Kulhánek, když jsem vám v květnu letošního roku jako první psal o samočinném nulování průměrné spotřeby na PP, odepsal jste , že jsou nahlášeny pouze 3 případy a že to postupujete výrobci k vyřešení. Časem jste doufám zjistil na základě dalších stížností na tento problém, že to dělá u všech vozidel, akorát , že si toho uživatelé ani nevšinou, protože mají třeba PP nastaven na jiný údaj. Zdá se nám, myslím tím nás uživatele, kterým to vadí, protože jsme si objednali PP z důvodu informací a hlavně o spotřebě, že půl roku je dost dlouhá doba, aby došlo ze strany výrobce k odstranění této závady. Mluvím i za ostatní, že bychom byli rádi, kdyby se s odstraněním této závady odstranilo i nesmyslné nulování po doplnění zádrže o 8 a více litrů paliva, o kterém mimochodem není v manuálu k vozidlu vůbec zmínka. Prosím o informaci co se s odstraňováním této závady děje a hlavně kdy bude konečně odstraněna. Vaši odpověď budu tlumočit dále čekatelům na nápravu na KIA Clubu CZ/SK.

:CZ: Zdravím všechny, protože se p.Kulhánek po dvou týdnech neozval, tak jsem tento mail přeposlal na KIA INFO......a je to více než týden a zase nic. Jiný kontakt již nemám. Jedině mě napadlo , jestli nemá nějaký jiný někdo z administrátorů klubu. :kia:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod runis » 17.11.2010 21:14

Jj...penízky od nás chtěli, ale teď na nás hezky se...! Omlouvám se za výraz. Někdo si užívá hezkého platu na vysokém místě, ale pracovat to nee. Proč by něco řešil, že? Na mail mu už nepíšeme, takže ho nikdo neotravuje, a on má čas na chvíle pohody v práci s kávou od Dadáka. :-( Přístup KIA je pro mě velkým zklamáním!!! Jen by mě zajímalo, zda majitelé vozu Huyndai IX20 (skoroVengy) mají také takové problémy s PP.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod loty » 17.11.2010 23:11

Na francuzsko fore to uz s tou ix20 bol zisti jeden chlapik...
vysledok je ten isty: NULUJE SA.... asi je to identicke....

...este ma s**e:

1. spotreba v technicaku nezodpoveda skutocnosti, co na to danovaci?
2. v ix20 je aspon ukazovate teploty zohriatia motora...
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod runis » 17.11.2010 23:26

Ta signalizace zahřáteho motoru mě také mrzí. A spotřeba....tam jsou úplně mimo mísu! Já se pořád modlím, aby ještě šla dolů. A to mám naftu.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 18.11.2010 01:10

Zakon na ochranu spotrebitela /platny v SR/ hovori:
----------
Predávajúci alebo ním poverený pracovník by mal o reklamácii rozhodnúť ihneď, v zložitých prípadoch do troch pracovných dní. Do tejto lehoty sa nezapočítava čas potrebný na odborné posúdenie vady. Vybavenie reklamácie však nesmie trvať dlhšie ako 30 dní. Po uplynutí tejto lehoty má spotrebiteľ rovnaké práva, akoby išlo o vadu, ktorú nemožno odstrániť. Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave (v zmysle judikatúry sa za takú považuje spravidla vec, u ktorej sa vyskytla taká istá vada po jej aspoň dvoch predchádzajúcich opravách) alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať (posúdenie tejto otázky závisí na okolnostiach konkrétneho prípadu).
----------
Problem je, ze auto aj napriek danej chybe, ktoru v servise riadne uznali a vybavili ako reklamaciu, je mozne riadne vyuzivat - samocinne nulovanie priem spotreby PP nijako neovplyvnuje bezpecnost jazdy autom. Nasiel som este jednu tel. linku, kde by mali vediet poradit, ako sa da v tomto pripade postupovat. Ked nieco zistim, opat napisem.

runis píše:Jj...penízky od nás chtěli, ale teď na nás hezky se...! Omlouvám se za výraz. Někdo si užívá hezkého platu na vysokém místě, ale pracovat to nee. Proč by něco řešil, že? Na mail mu už nepíšeme, takže ho nikdo neotravuje, a on má čas na chvíle pohody v práci s kávou od Dadáka. :-( Přístup KIA je pro mě velkým zklamáním!!! Jen by mě zajímalo, zda majitelé vozu Huyndai IX20 (skoroVengy) mají také takové problémy s PP.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady