Volba pojištovny??

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Volba pojištovny??

Příspěvekod Stefi » 15.11.2010 09:58

:? To víš , moje a tvoje bydliště :roll: , já mám dvoulitra, okna,náhrad.vůz do 30000,-všechny možnosti, havarka, živly, krádež a vandalizmus, spoluúčast 1% u okna bez, včetně povinného to mám ročně za 23844,-Kč ( výška na 538 900,-), jinak on line by to dnes bylo podstatně míň, ovšem už to mám dávno zpátky, jen srna byla 100 litrů. 11nárazník, a vandalizmus 6 litrů já dal jen 3, a to jsem měl náhradní auto přes týden :twisted:
Edit: tak stejné podmínky bych to dnes měl online vycházel jsem jako, že opět nové auti , Konečná cena pov. a havarijko (po všech slevách) 18 950 Kč ročně
Naposledy upravil Stefi dne 16.11.2010 10:18, celkově upraveno 1
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod olin » 15.11.2010 10:25

Pojišťovnu jsem vybíral přes portál http://www.top-pojisteni.cz. Při uzavření on-line je většinou nižší pojistné. Povinné mám Direct včetně čelního skla
s max. bonusem za 2590 Kč/rok, havarijní (havárie+živel) bez krádeže u Triglav opět s max. bonusem za 4400 Kč/rok - poj. částka 320000 Kč,
spoluúčast 5%. Každý rok pojistnou částku u havarijky snižuji, aby odpovídala aktuální hodnotě vozu. Při případné totální škodě je pro mne výhodnější
rozdíl mezi novou cenou a pojistnou částkou doplatit. Kdo má častější pojistné události (u mne zatím 1x za 30 let) , u toho by to mělo být naopak.
Ve smlouvě pak musí být jasně uvedeno, že se jedná o pojištění na novou cenu, jinak pojišťovna automaticky odečte amortizaci :thd:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 15.11.2010 12:55

Česká pojištovna je tragédie.U ní bych si už nepojistil ani nemocného králíka.Při koupi auta před 6 léty nám byla přidělená i s hav. poj.Tá byla součástí úvěru a pov. pojištení se platilo zvlášt.Prvním rokem byla částka 524,- po 6 létech bezeškodního průběhu 735,-???????Placeno čtvrtletně.Toto mi nikdo nedokázal vysvětlit,protože to sjednala úvěrovka a mě nemůžou podat informace. Hlavně že prachy jim nevadily.Já se ptám .KDOOOOOOOO SEŽRAL MÉ BONUSY?????Po delší době jsem z nich vyrazil aspon potvrzení 72 měsíců pro další případnou pojištovnu.Pak pojištění skončilo . Credium ho vypovědělo ve lhůtě a táto společnost byla tak drzá,že mi nabídli nové pojištění za 3 200,-To se bavím o obsahu 999 a 72 měsících bezeškodního průběhu.Na toto jsem vůbec nereagoval. V sobotu skončilo datumově a já potřeboval v pondělí odvézt auto do Kie na protiúčet. Já poctivý blbec se šel zeptat ,zda je možné krátkodobě pojistit vozidlo na ten přejezd. Ano odpověděla paní z České a nachystala pojistku za 644,- To jí řikám já chci na měsíc , né na půl roku. A ona potvrdila ,že je to na měsíc. vemte si kalkulačku a spočítejte si kolik to dělá za celý rok.Tím jsem s něma skončil a Českou nechci ani vidět. Vedle byla Generali a tam mi auto pojistili za 439 čtvrtletně a po předložení kupní smlouvy mí vrátili za 14 dní 390,- Už vím u koho budu pojištovat . Už vím koho budu doporučovat. Ale taky vím . koho nedoporučit a komu se vyhnout.Dcera měla taky auto u ČP a to byl děs.Nabourali jí auto v cizině a byl měsíc dohadů kdo přiveze auto do republiky na opravu.Auto nakonec opravili tak ,že v lepší stodole by to udělali líp . Oprava trvala 6 měsíců. UŽ NIKDY ČP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :no:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Stefi » 15.11.2010 16:20

Když to platí ten kdo financuje, tak bonusy nejdou na tvou stranu, oni mají tam flotilové pojištění, nevím co si měl uzavřeno, ale já zavolám, řeknu servis kde to budou řešit, pokud je smluvní tak řeknou OK,rovněž oznámím ,beru si náhradní vůz, dám plnou moc servisu, asistence si přijede pro auto, v podmínkách je odvoz do nejbližšího smluvního, pak se domluví můj servis z kolegy kde je auto, tam mi dovezou i náhradní a je po ptákách... naposled jsem poslal mailem fota, čtvrtek sem neměl čas, v pátek když si byly pro auti už většinu dílů měl servis objednán,,,takto jsem to řešil i s předcházejícím autem, odtahovka mi přivezla přímo náhradní vůz a moje rozbité odvezly, ja dával jen podpisy a určené 1%, fakturaci rovněž přímo na servis, proč si přidělávat práci :twisted: mnoho krát platí, první vyhrání z kapsy vyhání :roll: /jinak Generali jsem někdy v 93 -98 i zastupoval, a vrátil jsem se zpět k české.../dokonce dnes pro ovládnutí trhu na východ od nás působí ČP a Generalí společně :evil: ale nedělám pro ni
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 15.11.2010 18:59

Ještě k ČP - každému se holt vyplatí nějaká jiná pojišťovna. Já jsem jen nechápal, že se mě vyptávali jestli třeba rodiče nebo prarodiče nemají nějakou pojistku, že bych mohl automaticky dostat stejný bonus jako oni. To mi hlava nepobrala, že kdyby měl děda pojištěnej barák u ČP, tak já dostanu slevu na havarijko? Nemám sice vystudované pojišťovnictví nebo aplikovanou statistiku, ale stejně si myslím, že neexistuje souvislost mezi mojí mírou nehodovosti a tím kde má můj prarodič pojištěný barák :lol:

Nicméně chápu, že když má někdo půl rodiny pojištěný u ČP, tak se mu to může vyplatit. Já jsem spíš zvědavej kam se mi pohne bonus za rok - budu už ve "spolehlivější" kategorii přes 27 a k tomu ženáč :)
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 15.11.2010 22:50

rehmen píše:Ještě k ČP - každému se holt vyplatí nějaká jiná pojišťovna. Já jsem jen nechápal, že se mě vyptávali jestli třeba rodiče nebo prarodiče nemají nějakou pojistku, že bych mohl automaticky dostat stejný bonus jako oni. To mi hlava nepobrala, že kdyby měl děda pojištěnej barák u ČP, tak já dostanu slevu na havarijko? Nemám sice vystudované pojišťovnictví nebo aplikovanou statistiku, ale stejně si myslím, že neexistuje souvislost mezi mojí mírou nehodovosti a tím kde má můj prarodič pojištěný barák :lol:

Nicméně chápu, že když má někdo půl rodiny pojištěný u ČP, tak se mu to může vyplatit. Já jsem spíš zvědavej kam se mi pohne bonus za rok - budu už ve "spolehlivější" kategorii přes 27 a k tomu ženáč :)

To pojištění v rodině se týká pouze auta, u ČP když má někdo z rodiny pojištěné auto, můžeš dostat stejný bonus jako má on.

Já mám auto pojištěné u ČP, v roce 2003 mi na auto spadl při vychřici strom - totální škoda - za tři týdny jsem měl na účtě peníze a byl jsem mile překvapen. Tak jsem u nich pojistil i další a teď i nové auto. Jediné co mi vadí je, ale to dělají snad jen dvě pojišťovny, že sami nekorigují cenu pojistky dla stáří vozu. Další potíž vidím v tom, že jsem si nechal dát 4% slevu za to, že případně dám auto jen do servisu, který má smlouvu s ČP a v Praze to je pro KIA jen NH-Car a potom už jen neautorizované servisy. Tedy není tam ani Dolnis, ani Autobond což jsou servisy, které používám. Proto příště tuto slevu oželím. Jinak mám bonusy 50% na povinné i havarijní pojištění.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod rehmen » 15.11.2010 23:14

Mirek28 píše:To pojištění v rodině se týká pouze auta, u ČP když má někdo z rodiny pojištěné auto, můžeš dostat stejný bonus jako má on.

Nabídka skutečně zněla na slevu za jakoukoliv pojistku u ČP u kohokoliv v rodině. Vím že to zní absurdně, ale je to tak. Stejně absurdní jako, že nabídky ostatních pojišťoven byly 15 - 19 tisíc a ČP 25.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 16.11.2010 10:15

:? Nekorigují cenu vozu, to je při opravách dobré, vím, že u auta staršího pět let hradila ČP v plném rozsahu bez amortizace, nevím až pro jak stará auta to dělá,/ já měl jen jedno něco přes pět let/ a pouze u totallky berou časovou hodnotu, anebo tržní,(oni říkají obecnou) a tak se posoudí je li oprava ještě rentabilní, pokud by přesáhla tuto obecnou hodnotu tak se řeší jako totálka ,vyjde to levněji...(z vlastní skušenosti v 98 jsem měl totálku, oprava by vyšla víc jak 260 tisíc, tak jsem dostal 220 tisíc, kupoval cca 365 tisíc, nemělo při události ani rok a půl, hlavně já přežil...)
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod micronimus » 16.11.2010 11:52

olin píše:Pojišťovnu jsem vybíral přes portál http://www.top-pojisteni.cz. Při uzavření on-line je většinou nižší pojistné. Povinné mám Direct včetně čelního skla
s max. bonusem za 2590 Kč/rok, havarijní (havárie+živel) bez krádeže u Triglav opět s max. bonusem za 4400 Kč/rok - poj. částka 320000 Kč,
spoluúčast 5%. Každý rok pojistnou částku u havarijky snižuji, aby odpovídala aktuální hodnotě vozu. Při případné totální škodě je pro mne výhodnější
rozdíl mezi novou cenou a pojistnou částkou doplatit. Kdo má častější pojistné události (u mne zatím 1x za 30 let) , u toho by to mělo být naopak.
Ve smlouvě pak musí být jasně uvedeno, že se jedná o pojištění na novou cenu, jinak pojišťovna automaticky odečte amortizaci :thd:

nevím jestli jsi nešáhnul vedle s volbou. Konkrétně Direct a Triglav byly vyhodnoceny jako nejhůře plnící (nejmenší vyplacené částky vzhledem ke škodě) pojišťovny ze všech působících na českém trhu ;) Jsou levné to jo , ale nesmí dojít k pojistnému plnění :lol:
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod olin » 17.11.2010 14:01

@micronimus

Je to jen věc názoru. Povinné ručení to má v názvu - musíš ho mít. Jak pojišťovna plní mne (snad mi to případní poškození prominou) moc nezajímá, takže je pro mne důležitá
hlavně cena. Havarijní pojištění mám zase spíš pro klid své duše. Za více než 30 let, co jezdím, jsem si na svém autě udělal škodu jen jednou za necelých 10 tisíc. Takže
k tomu přistupuji tak, že je lepší platit málo a třeba i málo dostat, než platit hodně a nemít jistotu, že dostanu víc. V pojišťovně jsem před pár lety dělal a konkrétně
pojištění vozidel,takže smlouvu si vždy dobře přečtu a dám pozor na to, na co je třeba. Tolik na vysvětlenou mého přístupu k pojištění. Každý by měl volit podle toho, co je pro něj důležité a výhodné.
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod micronimus » 18.11.2010 00:15

re:olin

to jistě, já si myslím že levné pojištění se vyplatí u levných aut nebo aut starších 3 let. Nedokážu si ale představit, že bych si koupil auto dejme tomu za 400-500t , ušetřil na pojištění 5-6t a v případě škody nebo totálky dostal o třetinu míň než při normálním (chápej průměrně drahém) pojištění. Což je příklad Triglavu a hlavně mediální masáže u Directu. Tohle musí ale každý posoudit sám včetně rizika. Pro mě např. je důležitější byť teoretické ale možné plnění před ušetřenými několika tisícovkami ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod titanus » 18.11.2010 11:29

Skrytý obsah může prohlížet pouze registrovaný uživatel fóra

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 18.11.2010 19:21

titanus píše:
Skrytý obsah může prohlížet pouze registrovaný uživatel fóra

tak to bych rád teda viděl zdroj této informace....protože mi to připadne plácnutí do vody.....osobně mám s Kooperativou dobré zkušenosti a nemůžu říct ani popel.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Stefi » 18.11.2010 22:05

:? PetrLa ty jsi u :CZ: odnože, a na :SK: působí kooperativa :SK: , dvě různé společnosti..... :|
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.11.2010 00:00

btw: nevíte někdo jak je to s dalším řidičem auta? Když mám povinné a havarijní u Uniqua a nabourala by moje žena, tak platí to havarijko i na to? ... Jsem línej teď hledat smlouvu a kontrolovat jak je to :)
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion