Dnes jsem mel tu moznost si novou Sportage osahat a project a musim uznat, ze s motorem 1,6, sestistupnovou prevodovkou a vybavou Comfort jsem byl mile prekvapen. Ac na surovost motoru jde celkem poslusne za pedalem, spolu s prodejcem kdy takto prevazne budu jezdit bych byl velice spokojen. Brzdy jsou jak je zvykem jedovate a kdo nikdy driv nemel tu moznost s

jezdit tak bude jeho prvni seslapnuti dosti stresujici.

Mista na kolena i nad hlavou mam dostatek pri mejch 174cm, jen mam obavy ze nekdo s 2. metrama bude mit trochu problem. Trochu se mi zda uzsi operak sedacek, citil jsem trochu boky sedacky v zadech. Odkladacich mist je celkem dostatek i kdyz jako v Cee´du SW to rozhodne neni. Prehradka u spolujezdce je srovnatelne velka ale ne klimatizovana, odkladaci mista ve dverich jsou vetsi a vejde se do nich PET lahev, nad tim je jeste jeden maly prostor cca velikosti svou krabicek cigaret. Odkladaci prostory na zadnich sedadlech pod loketni operkou chybi, tady nechapu proc

je to zbytecne hluche prazdne misto, snad ve vetsi vybave. Zadni sedacky maji loketni operku, bohuzel tady je velka skoda, ze neni pruchozi treba na lyze s vakem, tady trochu

pokulhava.Mista na zadnich sedackach je dostatek i pro vetsi lidi jak v oblasti kolen tak nad hlavou. Sklapeni operaku a zvetseni zavazadloveho prostoru se dela zatahnutim za madlo kdy se operaky sklopi. Zavazadlovy prostor je dostatecne velky i na kocarek, bohuzel zde neni dvojita podlaha jako byla v Cee´du a bocni odkladaci prostor je jen jeden ale zato hlubsi. Roletka zavazadloveho prostoru vypada velice konfortne a asi s ni v praxi nebude problem jako tomu bylo u Cee´da SW kdy placala o plasty.
Kdyz jsem vyjizdel z autosalonu tak jsem projizdel mezi auty a mel jsem pocit jako ze se nevejdu, to je zapricineno ponekud jinym posedem a neni videt vubec predek vozu. Bohuzel jsem nemel moznost protahnout auto na dalnici takze pro provoz v mestskem provozu mohu konstatovat, ze toto auto je velice prijemne a co jsem si vsiml hned po par km je fakt, ze spojka je nesrovnatelne lepsi nez tomu bylo u prvni verze Cee´du benzinove motorizace 1,4 ci 1,6.