Nová Kia Sportage

Re: Nová Kia Sportage

Příspěvekod luboš » 06.11.2010 08:46

No v Praze u Emil Frey nám tvrdil že pokud objednáme dnes (myšleno před cca 3 týdny ) bude do 3 max. 4 týdnů na prodejně.Prý posílají každého 13 v měsíci objednávky a všechny se do 4 týdnů vyřídí.
luboš Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 06.11.2010 15:25

vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Stefi » 06.11.2010 16:21

:? :roll: nevím, ale GDI tu již bylo u myšáků, motory 1,8 GDI v Carisma :evil: /jestli se nepletu tak to bylo už někdy v po 96, anebo ještě nějaký rok dřív/ je to jen znovu oživení a moc halasné, první přímé vstřiky benzínu a var. časování.....trochu posunuté v čase, doplněné o pár vychytávek za léta provozu a výzkumu..... :evil:http://volvoklub.herma.org/2009/06/09/v ... y-a-fakta/ a ještě něco http://www.autoweb.cz/mitsubishi-carisma-1995-2004/ /jinak jde jen o interní označení přímého vstřiku dnes jej používá většina automobilek :evil:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod va.safarik » 06.11.2010 18:03

zdravim
ja ji mel do tydne
jetli budete chtit,muzu vam podavat postrehy z provozu.

jednim z prvnich je dost podstatny -- nikdy za deste neotvirat okenko,ani trosku

u zadneho auta se me to jeste nestalo,to je vodopad a pod nim vyskovy reproduktor

dlsi --- kuraci pozor,to auto je protikuracke , bez popelniku a jakmile otevrete okno,je tam pruvan jako na motorce

je toho vic,ale to si necham na jindy

mimochodem,nezjistil jste nekdo uz jaky typ tlf se da naladit k autu? diky za radu. budu prodluzovat smlouvu a xperii od SE se me sladit nepovdlo
va.safarik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia Sportage III (2010)
54000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.11.2010 18:35

@va.safarik
Budem určitě moc rádi pokud sem budeš dávat postřehy z provozu.. :thu: :thu:
Já bych měl dotaz na nulování průměrné spotřeby paliva???Nuluje se také při natankování paliva spotřeba sama??A nezjistil si jestli se nuluje také sama i během jizdy nekontrolovaně atd ..??Jako je to u Ceeda po FL a Vengy???
Jinak k tomu otvírání okénka za deště trochu pomůže deflektor na přední okna...Mám ho na Ceedu je to dobrý doplněk..Koukal jsem u prodejce do doplnků i na Sportage ji už tu nalepovací také nabízejí.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ladlen » 07.11.2010 00:40

@luboš:
Neviem, aká je teraz situácia v Čechách, ale na Slovensku je to tak, ako som popísal. Napokon, čo bolo pred 3-4 týždňami a čo je dnes, je rozdiel. Dnes 8 z 10-tich zákazníkov príde kvôli Sportage a pretože perfektne vyzerá, má výborné jazdné vlastnosti a výborné ceny, tak vážne uvažujú o kúpe. Lenže, dodacie lehoty už začínajú byť veľmi dlhé a s tým začína byť problém.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod va.safarik » 08.11.2010 09:27

clovece,tak to jsem si teda nevsiml,ale nuluju si ji sam.
prosim te,poslal bys me odkaz na ty listy?
mel jsem je zatim na vsech autech.
jinak pokracuji v postrehach
jak jsem jiz rekl s jizdou jsem spokojen
interier docela v poho az na ostre hrany na plastech volantu a drzadla spolujezdce
po tydnu provozu me z niceho nic najednou odeslo spinani 4 x 4 aniz bych ho pouzil.rozjel jsem se u benzinky a bylo to. s vimenou nebyl problem(na pockani)
ted se budu muset zastavit v servisu,nekdy me nejde zapnout tempomat.musim zastavit,chcipnout to a pri opetovnem nastartovaní uz zase funguje normalne(asi nejakej sotek.
zatim cus
va.safarik Neuvedeno
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia Sportage III (2010)
54000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.11.2010 10:27

Ty lišty jsou v originálním příslušenství k Sportagi..Můj prodejce mi dal brožůrku s příslušenstvím.Takže určitě ji bude mít i tvůj prodejce.. ;) Na celý tento víkend dostanu zapůjčenou předváděčku s 1,6 benzínem.Tak ji pořádně protáhnu...Po trase Humpolec--Praha..A pak do Stříbrné Skalice a Kostelce nad Černými lesy a zase zpět domů. A to plně obsazený v pěti lidech.Počítám přes 300km.Na to nulování spotřeby kouknu sám...Jinak s tempomatem už mělo problémy více lidí i u jiných modelů... :thd:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mbiron » 08.11.2010 12:32

Dnes jsem mel tu moznost si novou Sportage osahat a project a musim uznat, ze s motorem 1,6, sestistupnovou prevodovkou a vybavou Comfort jsem byl mile prekvapen. Ac na surovost motoru jde celkem poslusne za pedalem, spolu s prodejcem kdy takto prevazne budu jezdit bych byl velice spokojen. Brzdy jsou jak je zvykem jedovate a kdo nikdy driv nemel tu moznost s :kia: jezdit tak bude jeho prvni seslapnuti dosti stresujici. :D Mista na kolena i nad hlavou mam dostatek pri mejch 174cm, jen mam obavy ze nekdo s 2. metrama bude mit trochu problem. Trochu se mi zda uzsi operak sedacek, citil jsem trochu boky sedacky v zadech. Odkladacich mist je celkem dostatek i kdyz jako v Cee´du SW to rozhodne neni. Prehradka u spolujezdce je srovnatelne velka ale ne klimatizovana, odkladaci mista ve dverich jsou vetsi a vejde se do nich PET lahev, nad tim je jeste jeden maly prostor cca velikosti svou krabicek cigaret. Odkladaci prostory na zadnich sedadlech pod loketni operkou chybi, tady nechapu proc :?: :!: je to zbytecne hluche prazdne misto, snad ve vetsi vybave. Zadni sedacky maji loketni operku, bohuzel tady je velka skoda, ze neni pruchozi treba na lyze s vakem, tady trochu :kia: pokulhava.Mista na zadnich sedackach je dostatek i pro vetsi lidi jak v oblasti kolen tak nad hlavou. Sklapeni operaku a zvetseni zavazadloveho prostoru se dela zatahnutim za madlo kdy se operaky sklopi. Zavazadlovy prostor je dostatecne velky i na kocarek, bohuzel zde neni dvojita podlaha jako byla v Cee´du a bocni odkladaci prostor je jen jeden ale zato hlubsi. Roletka zavazadloveho prostoru vypada velice konfortne a asi s ni v praxi nebude problem jako tomu bylo u Cee´da SW kdy placala o plasty.
Kdyz jsem vyjizdel z autosalonu tak jsem projizdel mezi auty a mel jsem pocit jako ze se nevejdu, to je zapricineno ponekud jinym posedem a neni videt vubec predek vozu. Bohuzel jsem nemel moznost protahnout auto na dalnici takze pro provoz v mestskem provozu mohu konstatovat, ze toto auto je velice prijemne a co jsem si vsiml hned po par km je fakt, ze spojka je nesrovnatelne lepsi nez tomu bylo u prvni verze Cee´du benzinove motorizace 1,4 ci 1,6.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.11.2010 14:03

Co jsem zatím prozkoumal s prohlidky auta a brouzdání po internetu...Tak jsem jim zatím nepovedly dvě věci podle mě...
Umístění ovládání palubního počítače vlevo za volantem a ještě neosvětlené..
A koukal jsem na ukazatel momentální spotřeby vozidla...Tam člověk opravdu špatně se orientuje.. :thd: Ale zatím jsou to maličkosti,které se dají tolerovat aspon z mého pohledu... :)
Kia-Sportage_2011_1600x1200_wallpaper_b3.jpg

Kia-Sportage_2011_1280x960_wallpaper_a5.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mbiron » 08.11.2010 16:35

vladislav píše:Co jsem zatím prozkoumal s prohlidky auta a brouzdání po internetu...Tak jsem jim zatím nepovedly dvě věci podle mě...
Umístění ovládání palubního počítače vlevo za volantem a ještě neosvětlené..
A koukal jsem na ukazatel momentální spotřeby vozidla...Tam člověk opravdu špatně se orientuje.. :thd: Ale zatím jsou to maličkosti,které se dají tolerovat aspon z mého pohledu... :)
Kia-Sportage_2011_1600x1200_wallpaper_b3.jpg

Kia-Sportage_2011_1280x960_wallpaper_a5.jpg

Opravdu, ovladani palubniho pocitace je trochu divne vymyslene a i pristup je ponekud nestandardni a velice lehce prehlidnutelny. Ukazatel momentalni spotreby misto ciselneho udaje je pouze graficke od 0 do 20 litru coz trochu nechapu - ono to vic pri momentalni spotrebe nezere :?: no to asi sotva. Skoda, ze jsem si nevzal sebou fotak abych tyto ruzne neduhy na ktere poukazuje Vladislav nevyfotil a nedal sem pro upozorneni.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod va.safarik » 08.11.2010 21:06

souhlasim,kdyz jedu potme,smatram jako sleopec a hledam cudlik ma pp.
dnes jsem se ale podivil............nehlida to kapalinu ostrikovacu,coz je dnez uz ve vetsine aut standart
merim skoro dva metry a vejdu se i v ksiltovce a tonemam sedadlo az dole
prihradku u ridice mam lkimatizovanou
v kufru je pod platem rezerva,kterou kdyz budu potrebovat misto vyndam a mamjeste jeden kufr,skoro jako v skodovce.
dnes jsem patral po tom,jak nechat zapst predni ram do technycaku. pánvé to by jste se pobavili,masakr
jako v kocourkove. jestli ja ho namontuju a oni me s nim vyhodi,tak asi nekoho zabim.
je to od firmy ......jjautomotive.eu..........neznate je nekdo? jsou to slovaci
Naposledy upravil va.safarik dne 08.11.2010 21:11, celkově upraveno 2
va.safarik Neuvedeno
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia Sportage III (2010)
54000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod luboš » 08.11.2010 21:10

Neosvětlené ovládání PP je jistě nepříjemnost která múže obtěžovat zvlášť když uvážím kde je ovládání umístněno.Asi by nebyl problém ovládání osvětlit.A úplně nejlepší by bylo dát ovládání někam kde bude víc po ruce.Myslím že Cee´d to má na volantu,ale zobrazení momentální spotřeby bych nějak zvlášť nedramatizoval.Tenhle údaj mě osobně moc nezajímá.A když tak jen jako zajímavost.Podobně to mělo i BMW.Nebo ještě má??
luboš Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 09.11.2010 08:47

@va.safarik
pre istotu si este nastuduj toto viewtopic.php?f=2&t=999 :idea:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod va.safarik » 09.11.2010 19:50

zdravim
tak jsem ji dns po ceste z prace protahl po polich. bahno mam az na strese.
kdyz jsem prijel domu,pral bych vam slyset manzelku s tchyni.
kdyz si budete chtit uzit jizdu v polich,nezapomente vynout atismyk(nevim,jaka je ta zkratka)
jinak si moc nezaradite. chvilema jsem myslel,zebudu muset sehnat traktor,ale nakonec to pobrala.
super rodeo(jezedaci,by asi moc velkou radost ze me nemeli)
uz jsem premyslel,ze bych ji vzal do Podboran na tankodrom,ale nevim,kdo by me sel jistit.
kdyz jsem ji kupoval,chtel jem palubni pocitac,ale netusil jsem,ze ho ma sportage skoro k nicemu.
pred ni jsem mel opel zafira a tam se opravdu snazil. hlidal brzdy,svetla,provozni kapaliny atd. a kdo tvrdi,ze okamzita spotreba je k nicemu,nevi o cem mluvi
jen takovy ukazatel jako ma sportage,nebo jak rikal kolega bmw(to jsem mel pred oplem),je asi na prd. mel jsem 1,8 16V a kdyz jsem se naucil jezdit podle okamzite spotreby,jezdil jsem za 6,3 l .a to nejsem zadny snek,plne vyuzivam sily motoru(od toho tam prece je ne?).
zatim cus
jo jeste,moje sportage ma kapsy i na zadnich dverich s prolisem na pet flasku
Naposledy upravil va.safarik dne 09.11.2010 20:01, celkově upraveno 1
va.safarik Neuvedeno
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia Sportage III (2010)
54000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage