Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod vladislav » 08.04.2009 16:42

@forrester
Můžu k tomu říct,že výměna brzdových destiček,brzdové kapaliny ani brzdových kotoučů nepomáhá....změnil jsem styl jízdy přestal sem dobrzdovat motorem ,ale nechávám to vše na brzdách..(lidově řečeno začal jsem jim dávat záhul)..čas ukáže jestli tento styl jízdy tomu trochu pomůže.....prozrad nám jakou diagnozu stanovil ten mechanik od Forda ;) ;) Můj názor je špatný materiál brzdových kotoučů..jakmile je auto venku a prší tak je zle... :sad:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod cerman » 08.04.2009 16:51

Souhlasím s tebou- xsara ten problém nezná. A přitom přední jsou od TRW Frýdlant a zadní z Anglie.
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod luboss » 08.04.2009 17:10

vladislav píše:@forrester
Můžu k tomu říct,že výměna brzdových destiček,brzdové kapaliny ani brzdových kotoučů nepomáhá....změnil jsem styl jízdy přestal sem dobrzdovat motorem ,ale nechávám to vše na brzdách..(lidově řečeno začal jsem jim dávat záhul)..čas ukáže jestli tento styl jízdy tomu trochu pomůže.....prozrad nám jakou diagnozu stanovil ten mechanik od Forda ;) ;) Můj názor je špatný materiál brzdových kotoučů..jakmile je auto venku a prší tak je zle... :sad:

Myslim, ze by mohlo hrat rolu aj to co spominas, teda ci dobrzdujes motorom alebo to nechavas na brzdy. J brzdim motorom len minimalne, aj to len pri prudkom tiahlejsom klesani, vyuzivam teda hlavne brzdy a za 10 mesiacov sa mi este nestalo, ze by mi brzdy prihrdzaveli.
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.04.2009 17:35

myslím že to není kotouči ale spíš destičkami a materiálem (nosnou vložkou a její tloušťkou) . Nedochází pak k automatickému seřizování a destičky jsou příliž blízko kotouči a přireznou.

Já parkuju 100% roku venku , na dešti , v mrazu a zatím se mi to ještě nestalo , kotouč je i po dešti čistý a otisky destiček na kotouči také nemám .
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.04.2009 17:59

micronimus píše:myslím že to není kotouči ale spíš destičkami a materiálem (nosnou vložkou a její tloušťkou) . Nedochází pak k automatickému seřizování a destičky jsou příliž blízko kotouči a přireznou.

Já parkuju 100% roku venku , na dešti , v mrazu a zatím se mi to ještě nestalo , kotouč je i po dešti čistý a otisky destiček na kotouči také nemám .

No nevím už mám totiž třetí.... :whistling: :whistling: Koukal jsem se zrovna na tvou fotku a zda se mi,že tam máš na předním kotouči rýhu uprostřed Obrázek .Holt patřiš k těm štastným co s tím nemají problémy..Bud jen rád... :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod papra » 08.04.2009 19:47

Pokusím se až budu déle stát a zjistím,že to drhne dojedu do servisu ať si to vyzkouší jinak nevím jak je přesvědčit jedině ještě nahrát ten zvuk je děsnej a myslím dost přesvědčivej :neutral:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod forrester » 08.04.2009 22:22

vladislav píše:@forrester

no vyjadril sa ktomu,asi tak ze je chyba materialu kotuca, nakolko sa tam vytvara sklovina a platnicky nedoliehaju rovnomerne,a preto mam ryhy na kotuci od platniciek, videl to len tak zbezne,cez elektrony, od zajtra som v brne az do pondelka, tak to pojde do fordu na zdvihak,az v utorok ale len na obhliadku,pokial sa nevyjadri kmss, sahat do toho nebude.
ja mam hrdzave odtlacky od platniciek na prednych kotucoch a na zadnom mam ryhy a dost hlboke. tak uvidim dodam potom info.

a jedna perlicka na koniec" od hlavneho mechanika kia v nemenovanom servise, ze je to moja vina a ze to je "PREBRZDENE" a pre to to aj sucha aj hrdzavie, a na moju otazku co je to prebrzdene. ze som s tym musel urcite jazdit na okruhu, takze no comment :lol:

@ papra ja som tiez rozmyslal, ze im to tam dotiahnem na odtahovke, ale teraz na posledy, som im tam nechal stat auto na dvore celu noc, a ked som sa na to pytal ci to suchalo, tak mi bolo povedane ze trochu, a pri tom sa ma tam clovek co ma firmu oproti predajne, pytal ze ci mam bloknute kola, ze to suchalo jak svina,
takze mi z toho vychadza, ze priznat nechcu nic, len aby mali menej starosti...

este pridavam foto zadneho kotuca , ale sry za kaviltu, dochadzalo mi miesto v pameti tak je to len male a mobilom,ale neskor nafotim ked budem mat cas Obrázek
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 09.04.2009 09:25

RE : Vladislav

to je fotka ze dne kdy jsem si nové auto odvážel z prodejny. Ano byla na jednom kotouči rezavá rýha (taky mě to trochu trklo při přebírání auta) ale byla to jenom špína nejspíš od nějakého bordelu na destičce. Než jsem dojel domů bylo po rýze a od té doby jsou kotouče jak zrcadlo 8-) .

Na fotkách co jsem tu viděl byl vždycky flek (nebo několik fleků) na realtivně čistém disku. Kdyby rezly kotouče bylo by to vidět na celé ploše, takhle to vypadá že to rezne na kontaktu destička-kotouč . Tím pádem může být problém nejspíš v destičce . Buď špatnej materiál nebo špatná vzdálenost od kotouče.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 09.04.2009 10:56

chlapi včera mi to tak trhlo že sem myslel že jsem ztratil kolo!!! musim s tim neco udelat. 5.5. je garancka tak se uvidi
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Brzdove kola na cee'du

Příspěvekod phracek » 20.04.2009 13:37

Po zime jsem si vyfotil stav brzdovych ploten na svem ceedouskovi
a nelibi se mi, jak se tam vytvorily stopy.

Obrazky jsou vice vymluvne Obrázek Obrázek

Je to v poradku?
phracek Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.04.2009 13:43

hmm, zajímavé ... já krom lehce orezlejch středů mám kotouče jak zrcadlo ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod jozef2 » 21.04.2009 09:16

Velmi zaujimava tema.
Som prekvapeny, ze taketo veci sa stavaju. Ved ceed nie je prvym modelom KIE. Azda existuje co i len jeden model Hyundai/Kia na ktorom su brzdy v poriadku. Ak su brzdy v poriadku na jednom jedinom modeli Hyundai/Kia tak potom nechapem, ako je mozne, ze teraz na niektorych Ceedoch prihrdzavievaju brzdove dosticky k brzdovym korucom. Ak na Ceedoch pouzili nejaky novy druh materialu/konstrukcie, ktory sa ukazal menej kvalitny, tak nechapem preco ho rychlo nevyradia a nepouziju material/konstrukciu, ktory sa uz osvedcil.
Alebo snad aj na starsich modeloch Hyundai/Kia prihrdzavievali brzdove dosticky k brzdovym kotucom? A prihrdzavievaju aj na inych modeloch KIE ako napr. Soul, Rio, Sportage, atd.? A taktiez prihrdzavievaju na Hyundaioch - i30, i20 atd.?
jozef2 Muž
Nováček

Příspěvekod kofejn » 21.04.2009 09:24

Mám Carense a taky stopy po destičkách mám, ale rozhodně né tak výrazné jako Vladislav. Když jsem o víkendu myl auto, tak než jsem ho našampónoval, smyl a vysušil, tak na kotoučích už byl rezavý povlak. Těžko říct jestli je to chyba nebo vlastnost, nikdy jsem neměl litá kola a na kotouče jsem viděl jen při přehazování kol. A jak známo, co oko nevidí, srdce nebolí...
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Happy » 21.04.2009 15:55

Je zajímavé, že mně se taky lepí brzdy, ale kotouče mám krásně hladké, bez jakýchkoliv stop.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 21.04.2009 16:54

jozef2 píše:Velmi zaujimava tema.
Som prekvapeny, ze taketo veci sa stavaju. Ved ceed nie je prvym modelom KIE. Azda existuje co i len jeden model Hyundai/Kia na ktorom su brzdy v poriadku. Ak su brzdy v poriadku na jednom jedinom modeli Hyundai/Kia tak potom nechapem, ako je mozne, ze teraz na niektorych Ceedoch prihrdzavievaju brzdove dosticky k brzdovym korucom. Ak na Ceedoch pouzili nejaky novy druh materialu/konstrukcie, ktory sa ukazal menej kvalitny, tak nechapem preco ho rychlo nevyradia a nepouziju material/konstrukciu, ktory sa uz osvedcil.
Alebo snad aj na starsich modeloch Hyundai/Kia prihrdzavievali brzdove dosticky k brzdovym kotucom? A prihrdzavievaju aj na inych modeloch KIE ako napr. Soul, Rio, Sportage, atd.? A taktiez prihrdzavievaju na Hyundaioch - i30, i20 atd.?

Na tom neni nic prekvapiveho, takove veci se stavaji u vsech aut. To same plati na tvuj, uplne stejne formulovany dotaz ohledne laku.
To ted budes do kazdeho tematu vkladat stejny dotaz?
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy