Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod vorel » 06.04.2009 10:46

Já vždy, když zaparkuji, tak auto na neutrál, ruční brzda, vystoupit, opřít se o sloupek, povolit ruční brzdu, auto popotlačit dopředu, zatáhnout ruční brzdu.
Dělám to tak, protože se málo kdy při parkování trefím tak akorát vepředu k obrubníku. Přeci jen je ten přední spojler nízko. Tak že auto dotlačuji 40-10 cm.
A takovéto stopy na kotoučích jsem viděl i u Volva, BMW a Mercedesu. Dost to překvapí.
Taky to může být malou vůlí mezi destičkami a kotoučem.
vorel Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod slava » 06.04.2009 11:08

Není mi jasné jak mohou deštičky příreznout ke kotouči. To by znamenalo, že mezi deštičkou a kotoučem není vůle. Takže by se za jízdy o sebe třeli. Tím by se zahřívali, roztahoval by se objem a auto by vlastně samo brzdilo. Tak to nejde. Problém je někde jinde. Ale kde, nevím. Na to by se měli zaměrit odborníci a vyřešit to, než se kvůli brzdám někdo zabije. Myslím, že Vladislav by o tom mohl něco říct. Co vím tak jeho se to ZATÍM dotklo nejvíc.

Edit Beda: ja s tim zatim vyrazny problemy nemel, to se tykalo Vladislava
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod luboss » 06.04.2009 11:10

Najvacsie problemy s tym mal zatial Vlado
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod slava » 06.04.2009 11:32

Tak to jsem se spletl. Oběma se moc omlouvám!! :help: :help: :help:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 06.04.2009 11:35

@slava

U kotoučových brzd v klidu není téměř žádná vůle mezi obložením a kotoučem. Vůle se při otáčení kotoučem vymezuje aerodynamickým vztlakem. Proto kotoučové brzdy na rozdíl od bubnových nepotřebují samoseřizovací mechanismus.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod slava » 06.04.2009 11:43

jakub píše:@slava

U kotoučových brzd v klidu není téměř žádná vůle mezi obložením a kotoučem. Vůle se při otáčení kotoučem vymezuje aerodynamickým vztlakem. Proto kotoučové brzdy na rozdíl od bubnových nepotřebují samoseřizovací mechanismus.

Díky. Zase o něco chytřejší. Takže je potřeba jezdit co NEJRYCHLEJI, aby byl pořádný aerodynamický vztlak. Přirezává to jen těm co jezdí pomalu. Vidíte jak je nebezpečná pomalá jízda!!!!!! :grin: :grin: :grin:
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

...

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2009 14:38

neviem ci ste to uz neriesili, ale tu je moj postreh:

ked som bol pred casom na prehliadke s autom, dal som skontrolovat aj brzdove platnicky, technik ich rozobral a je v kazdej jednej taky zliabok, co bol zaneseny, ked to cistil som sa pytal ze naco je to dobre. Povedal ze je to prevencia proti pistaniu brzd, skrabancom na kotucoch a prilepovaniu sa na na kotuce, takze mozno to ma nieco spolocne aj s tymto.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Bindick » 06.04.2009 14:48

jakub píše:@slava

Aerodynymickým vztlakem? To asi, to asi né. Vztlak přece nebude vznikat u rotujícího tělesa v profilu "obdélník". Myslím, že to je setinovou nepřesností kotouče, který při rotaci oddálí disky s písty. Tak jsem si to vždy myslel.
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Re: ...

Příspěvekod vladislav » 06.04.2009 15:45

milan74kb píše:neviem ci ste to uz neriesili, ale tu je moj postreh:

ked som bol pred casom na prehliadke s autom, dal som skontrolovat aj brzdove platnicky, technik ich rozobral a je v kazdej jednej taky zliabok, co bol zaneseny, ked to cistil som sa pytal ze naco je to dobre. Povedal ze je to prevencia proti pistaniu brzd, skrabancom na kotucoch a prilepovaniu sa na na kotuce, takze mozno to ma nieco spolocne aj s tymto.

Tam ten zakopaný pes nebude...tady se můžeš podívat ty drážky jsem čistil http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=15 a nepomohlo to ani náhodou....ten zakopaný pes je v materiálu..brzdových kotoučů...podle dosavadních zkušeností co s tímhle problémem mám... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod papra » 06.04.2009 16:54

Zdravím tak jsem v servisu ukázal fotky jaký stopy mám na kotoučích a bylo mi řečeno,že s tím nic neudělají,že to tak je ,když auto nejezdí denně :| tak nevím :bored:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.04.2009 17:02

papra píše:Zdravím tak jsem v servisu ukázal fotky jaký stopy mám na kotoučích a bylo mi řečeno,že s tím nic neudělají,že to tak je ,když auto nejezdí denně :| tak nevím :bored:

Ted mě to rozesmálo...to by ses pak musel kouknout do kupní smlouvy jestli tam máš písemně uvedeno ,že s tím autem musíš jezdit denně.. :lol: :lol: No holt máš asi dobrý servis... :idea: Jen hloupá výmluva..u mě to došlo tak daleko,že jsem to měl přirezlé i 5x za týden stačilo jen ,aby celý týden bylo vlhko nebo pršelo..do druhého dne to zarezlo jako nic..ty máš ještě hodně nové auto u mě se to začlo projevovat tak po půl roce.. :idea:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod papra » 06.04.2009 18:00

vladislav píše:
papra píše:Zdravím tak jsem v servisu ukázal fotky jaký stopy mám na kotoučích a bylo mi řečeno,že s tím nic neudělají,že to tak je ,když auto nejezdí denně :| tak nevím :bored:

Ted mě to rozesmálo...to by ses pak musel kouknout do kupní smlouvy jestli tam máš písemně uvedeno ,že s tím autem musíš jezdit denně.. :lol: :lol: No holt máš asi dobrý servis... :idea: Jen hloupá výmluva..u mě to došlo tak daleko,že jsem to měl přirezlé i 5x za týden stačilo jen ,aby celý týden bylo vlhko nebo pršelo..do druhého dne to zarezlo jako nic..ty máš ještě hodně nové auto u mě se to začlo projevovat tak po půl roce.. :idea:

to je pravda ve smlouvě to není to by těch aut asi moc neprodali :idea: až tam pojedu znovu zase se zeptám co na to jestli už na to přišli,že to není normální i když co je dnes normální :shock:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 06.04.2009 19:03

no já nevím ale já jezdím denně a dělá to taky... nehledě na to že takovou výmluvu bych mu obratem vrátil ale přes jiný otvor...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod kofejn » 07.04.2009 21:26

Ahoj klucí, tak abych vás potěšil, tak jsem taky našel na kotoučích stopy po destičkách. Tedy je na levé straně, k pravé se v garáži moc nedostanu. Ale je to jen pár stop, zatím nic hrozného :-|. Venku to prohlédnu pořádně a o víkendu asi i umeju celé auto. Budu sledovat, jestli budou zase stopy.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod forrester » 08.04.2009 00:05

mne zase bolo povedane ze je to normal dennym pouzivanim,tak som ho poslal odkial vysiel ,a pockam si ake bude rozhodnutie KMSS na reklamacku,a potom to budem riesit inym sposobom,
a potom oscanujem sem aj vyjadrenie importera, aj vyjadrenie od najlepsieho mechanika na fordy v SK ktory to pozrel a hned vedel cim to je, a hodim aj foto mojich kotucov, napisem do predajcov, ako postupovali v servise cele 2 dni co to tam stalo na dvore .... a ze "perlili ostosest"
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy