Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

Re: Problém se světlem v kufru a kontrolkou otevření kufru a ESP

Příspěvekod William » 01.10.2010 17:37

Jen k té výstupní kontrole,také se divím kdo ty vozy pouští dál,co jsem četl na fabriky :kia: stránkách v jejich podnikovém časopise,dávají si na tom záležet,ale první věc co jsem řešil hned po převzetí,ale sám jsem si to svépomocí ihned opravil,bylo drnčení plastu na 5 dveřích v kufru,toho sloupkového plastu,byl zacvaklý nedostatečně,tak jsem ho musel vyndat a ty západky vyztužit el.izolačkou aby tam ten plast držel......auto projíždí cca 3km po areálu co jsem se dočetl a co vím ze Škodovky tam mají takový hupy,přejezdy apod,kde takové drnčení zjistí a tady by to zjistili hned,protože to fakt drnčelo nepřetržitě a ještě jsem utíral pod motorem na řízení chuchvalec vazelíny,ketrý se tam musel objevit z výroby,myslel jsem,že někde něco vyteklo,ale nebylo odkud... :| ,ale to bylo hned v euforii po koupi a nečekal jsem co přijde dál....
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 17:54

WIlliam:
Ten jejich podnikový časopis je PR plátek, který vydává každá firma. S realitou mají tyto plátky společného asi tolik jako pacient po lobotomii s druhem homo sapiens.:)
Jak smýšlejí a jak jsou spokojeni dělníci u pásu s korejským bičem v rukách českých patolízalů a s asiatským organizačním géniem obecně? Doporučuju si projít http://www.hyundai.phorum.cz/.

A co si budeme namlouvat - když někdo neustále řeší, jestli dostává dost peněz, nebo proč musí dělat přesčasy, tak těžko čekat, že ho při výstupní kontrole rozhází kus rachtajícího plastu nebo ťápota do měkké vazeliny.:)
A pokud jste nacvakával plast, měl chuchvalec vazelíny, tak svou práci odflákl i prodejce, který má povinnost auto před předáním důkladně zkontrolovat.

CEED mi přijde jako výborně promyšlené auto s mizernou montovnou situovanou bohužel v SK a ČR a a s věčně ožralou nebo bohorovně flegmatickou výstupní kontrolou.:)
Naposledy upravil Paul Atreides dne 01.10.2010 17:58, celkově upraveno 1
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 01.10.2010 17:55

Paul Atreides píše:....věčně ožralou nebo bohorovně flegmatickou výstupní kontrolou.

trochu by som vazil slova nad takym vseobecnym konstatovanim :( :thd:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 17:57

titanus píše:
Paul Atreides píše:....věčně ožralou nebo bohorovně flegmatickou výstupní kontrolou.

trochu by som vazil slova nad takym vseobecnym konstatovanim :( :thd:

Toto všeobecné konstatování je podloženo reálnou zkušeností. A v tomto vlákně vidím, že nejen mou.:)
Ale jinak se tomuhle říká ironie, hyperbola, nadsázka a tak...:)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 01.10.2010 21:26

@Paul Atreides
Dá se pochopit tvé rozhořčení,ale my tady za to nějak nemůžeme..Spíš by ses měl obrátit na servis a KMCZ....Já patřím například k těm kdo je z autem v současné době naprosto spokojen...Kvalita nových aut je všeobecně špatná..S tím se setkáváme nejen u značky Kia.....Takže pokud nejsi spokojen tak reklamovat,reklamovat ...Jinak jsme byli na exkurzi v závodě Kia v Žilině.. :lol: ..věčně ožralou nebo bohorovně flegmatickou výstupní kontrolou... :lol: Jsme tam opravdu nikde neviděli...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Re: Závady po roce a 42000 najetých km

Příspěvekod ohen10 » 01.10.2010 22:27

možno je to len môj pocit, ale každá automobilka mi pripadá, že do áut s nižšou výbavou dávaju nekvalitné materiály. Spozoroval som to ako na škodovke- fábia aj octávia, tak aj na iných značkách. Samozrejme značky zhruba na úrovni škodovky a nie luxusné autá. Patri napr aj pre renault a spol. ja mám teda vyššiu výbavu a som zatiaľ maximálne spokojný- klo klop na drevo sa mi zatiaľ nič nepokazilo (nepočítam keď do mňa niekto narazil a slabá kvalita servisov...)
je to naozaj len môj pocit?
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Re: Závady po roce a 42000 najetých km

Příspěvekod mike73 » 01.10.2010 23:11

ohen10 píše:možno je to len môj pocit, ale každá automobilka mi pripadá, že do áut s nižšou výbavou dávaju nekvalitné materiály. Spozoroval som to ako na škodovke- fábia aj octávia, tak aj na iných značkách. Samozrejme značky zhruba na úrovni škodovky a nie luxusné autá. Patri napr aj pre renault a spol. ja mám teda vyššiu výbavu a som zatiaľ maximálne spokojný- klo klop na drevo sa mi zatiaľ nič nepokazilo (nepočítam keď do mňa niekto narazil a slabá kvalita servisov...)
je to naozaj len môj pocit?

ano je to jen tvuj pocit, je to o stesti co se v aute sejdou za soucastky a jak prislusneho montaznika/montaznici vytocil sef ci manzelka/manzel
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 02.10.2010 00:55

@Vladislav
Asi nerozumím tomu, na co reagujete.

1) Nikde jsem nenapsal, že někdo z vás za problémy s autem může. Berete si osobně to, že se vyjadřuju špatně o konkrétním kusu svého auta a že podle svého auta soudím celou produkci KIA? To tak bývá, objektivní statistiky k dispozici nemám a ani mě nezajímají.
Ano, občas jsem zde jízlivý a zareaguji na naivní fanouškovské příspěvky s nahrávkou na smeč. Zvláště, když někdo reaguje na ironický příspěvěk argumentem, že byl na návštěvě v KIA.:) Omlouvám se za další jízlivost, ale nemohu si pomoci - slyšel jste o Potěmkinových vesnicích? Nebo jinak - myslíte si, že po své zkušenosti s autem a potom, co tady napsal třeba William, nemohu žertovat (co jiného mi taky zbývá) na téma výstupní kvalita v :kia:? Ty smajlíky v mém příspěvku nejsou pro nic za nic.

2) Díky za radu, že se mám obrátit na KMCZ a servis. Většina mých příspěvků se týká právě toho, že jsem se na ně obrátil a snažím se problém řešit. Předpokládám, že někteří zájemci o auto prolustrují stejně jako já toto fórum a udělají si obrázek sami.

3) Dovedu si přiznat, že jsme naletěl a prachy za auto vyhodil do vzduchu. Jak jsme zjistil, většina lidí si před sebou obhájí koupi jakéhokoli šmejdu, jen aby nebyli za hlupáky. A já se teď za hlupáka fakt považuju.:)

Předpokládám, že toto fórum je i od toho, aby ostatní zájemci zvážili, zda se KIA vyplatí nebo ne. Přeju vám, že vy s autem teď žádné problémy nemáte - a ostatní mohou posoudit, jestli dají při svém výběru auta více na vás nebo na mě. Každý z nás představuje jednu dílčí subjektivní zkušenost, která o celkové kvalitě vozů KIA vypovídá jen málo. Přesto věřte, že má své kouzlo sedět asi počtvrté během 3 měsíců v servisu u stolku, kde jsou letáčky, jak AutoBuild (nebo jaký časopis) tvrdí, kterak je KIA CEED spolehlivé auto.:)

4) Pro jistotu dodám - nejsem fakt od konkurence.:) Není problém některému adminovi případně moji identitu (nebo VIN vozidla) odtajnit.:)
Naposledy upravil Paul Atreides dne 02.10.2010 20:16, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 02.10.2010 09:36

Já jsem opravdu zklamán z těch všech věcí co mě potkali a ještě o to více,že to je moje první úplně nové auto a fakt dlouho jsem vybíral a prostě sdílet nadšení ze značky :kia: a přejít ty věci,že je to normální i u ostatních automobilek prostě nemůžu...když vám vymění poprvé celou přístrojovku kvůli bublinám a vy přijdete k autu,ani ho neodemknu a už z dálky vidím jednu velkou nerovnost uprostřed u vyměněné nové přístrojovky tak to prostě není normální a nechápu ,že :kia: vůbec takovou novou přístrojovku do servisu pošle...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Jenda » 02.10.2010 10:01

@Paul Atreides
Nic proti tobě nemám, natrefil jsi patrně na problémový kus :kia: , ale vše se dá řešit v klidu, bez osočování, emocí a hanění značky :kia: . Proč tak činíš? - s tvým problémem a závadami, které nebrání bezpečnému používání vozu nejsi sám, každý na jakémkoliv voze najde závadu, či nedokonalost, ale to neznamená, že šmahem pošpiním vše... Ty se chceš zviditelnit, politovat od nás všech a nestačí ti na to naše fórum. Taktéž v Garáži na Autorevue jsi si postěžoval s banální závadou "Ceed - světlo v kufru..." viz
odkaz: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a
To je asi vše, co jsem ti chtěl sdělit a přeji hodně zdaru při reklamaci závad a trochu soudnosti při své argumentaci. ;)
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 02.10.2010 10:27

Kazdy z nas mel tu a tam nejaky problem s kvalitou zbozi a nemusi se zrovna jednat o nove auto i kdyz zde se prave resi kvalita znacky :kia: Rozhodne se tu nehodlam teto znacky zastavat, jiste ma i ona svoje mouchy ale jsem si naprosto jisty ze problemy se nevyhnou zadne znacce. Napsat ale ze si vyhodil penize z okna je jen tvuj problem, protoze ostatni sednou do auta a vse co se jim nezda tak reklamuji a svoje auto nechaji dat do stavu do ktereho patri. Jestli mas spatny servis, vymen ho, jestli se budou zavady opakovat odstup od smlouvy, na to mas narok. Pak si porid jinou znacku a muzes nam po case napsat o kolik je lepsi. Mej ale na pamenti v jakem segmentu auto mas, kolik penez si za nej dal a co stoji ostatni znacky ve stejne tride.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mike73 » 02.10.2010 12:53

Obcas tady taktez mam pocit az prilis nekritickeho obdivu k nasim autum. Pravda je, ze nakupni cena byla prijemna, tak drobnosti muzeme odpustit, ovsem to neznamena ze na ne nesmime verejne upozornit. Nesmi byt tech drobnosti ale moc - argument ze se to deje i u jinych znacek neobstoji.
Rekl bych ze krome obdivovacu vyhledava auto fora i dost lidi proto aby si udelali obrazek pred koupi, pripadne se poradili jak donutit vyrobce/prodejce k naprave nedostatku. Prototoze maloktery (nejspis zadny ) dealer ti na ferovku rekne od toho a toho vyrobniho cisla bylo spatne to a to a my vam to s radosti zdarma vymenime - kazdy se tvari jako by to videl poprve. Clovek na ne musi tlacit, a tlaci se daleko lip kdyz vis od ostatnich ze maji stejny problem. Jinak te servis odpalkuje - zavada se neprojevila - sledujte to dal.
To dela tak dlouho jak to jen jde nebo az se unavis.
Naposledy upravil mike73 dne 02.10.2010 20:32, celkově upraveno 1
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 02.10.2010 19:54

Jenda:
Já proti nikomu z vás také nic nemám. Proč si to stále musíme i s dalšími opakovat?
Četl jste ty moje příspěvky? Jestli jen trochu rozumíte psanému textu, tak nemůžete tvrdit, že od vás chci politovat nebo že jen házím špínu. Vydávám snad svoje zkušenosti za univerzální zkušenost se značkou KIA? Vemte si, že spousta lidí tady na fóru generalizuje, jak je KIA úžasná, protože jejich auto je úžasné a navíc není ani předražené jako ta (fu, fuj, fuj) Škoda. Jenže to se považuje za vhodný rituál pro fórum KIA, kritické hodnocení KIA ve stejném duchu jsou ale "emoce, hanění značky KIA, nedostatek soudnosti"? Ehm.
Příspěvky mohu stylizovat, jak chci. Nemám rád příspěvky, které vypadají, jako když je psal emocionálně vykastrovaný troglodyt.

A pokud budete číst pečlivě, tak zjistíte, že by mi stačilo jediné. Uznání chyby a snaha prodejce, servisu a importéra problémy řešit, anebo se zpočátku alespoň o problémy aktivně zajímat.
Ale
1) 5 týdnů čekání na rádio a žádná reakce od servisu?
Nebo
2) Odpověď na mail s výčtem nedostatků musím od prodejce urgovat, protože se ani neobtěžuje napsat "řeším to"?

A takto bych mohl pokračovat dlouho. Moje chyba je, že jsem ignoroval varovné signály po zaplacení zálohy - viewtopic.php?f=20&t=1890&start=15.

Je to poprvé, co mě někdo takto namíchnul. A je vhodné problém vyostřit a na rovinu seznámit prodejce se svými problémy a požadavky, nebo kritizovat JEN na fóru a poté sklopit u prodejce hlavu a pokorně odkývat vše, co mi prodejce nakecá, protože tuší, že za právníka peníze nedáte a že na svých právech trvat nebudete?

První kladné body po dlouhé době získal nyní vedoucí prodeje při mé poslední návštěvě, když nabídl náhradní auto.
Jiný servis zatím neberu, protože se tím zkomplikuje reklamace- servisy budou pravděpodobně svádět problémy jeden na druhého.

Ano, příspěvky jsou zde a na garáží. Na garáži jsem vybíral auto a říkal jsem si, že bude vhodné na stejném místě poreferovat i o závadě. Jak najdete dále v odkazovaném tématu, rozzuřil jsem se hlavně po opakovaném rozsvícení kontrolky ESP. A na garáži je ostřejší a sarkastický tón obvyklý.:)

A vadí mi to proto, že mé první auto žádné problémy po koupi nemělo, takže jsem asi zhýčkaný.:) A nevadí mi ani tolik "vyhození peněz" (!!!!nadsázka, nadsázka!!!!_ - spíš to, že místo aby mi druhé auto v rodině život usnadnilo, tak mi ho teď spíš komplikuje. :(
Naposledy upravil Paul Atreides dne 02.10.2010 20:56, celkově upraveno 11
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 02.10.2010 19:57

A ještě - jak vidíte, vyjadřuje se obecně ke značce KIA a konkrétního prodejci ani servis nejmenuju a nekomplikuju jim další obchod třeba tím, že na Googlu na první stránce vyletí nějaké takovéto stránky. Stále si myslím, že můj případ je spíš exces. Který také jako exces řeším...
Naposledy upravil Paul Atreides dne 02.10.2010 20:50, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 02.10.2010 20:15

mike73:
Ten argument o ceně, který použil třeba mbiron, stejně jako vy neberu.
Moje předchozí auto bylo cca o 150 000 levnější a tyhle problémy jsem nezažil. Fakt já ani třeba William nereklamujeme nějaké vrzání při přejezdu třetí nerovnosti o úplňku na D1 přesně při 161,5 Km/hod, vysokou spotřebu nebo podobné hysterické ptákoviny od nesoudných majitelů nových aut...
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady