bosyboss píše:Ja asi týždeň pozorujem na mojom aute, že ak ráno naštartujem tak cca. 2-4 sec. má auto nepravidelný chod ako keby išlo na 3 valce a všimol som si, že z výfuku výjde biely a štiplavý dym. Potom je všetko ok. Ak motor vypnem a znova naštartujem všetko ok. Aj keď následne ochladne a znova naštartujem za cca. 4 hod. je všetko ok. Nestretli ste sa s tým niekto?
Ice_B píše:Aj ja sa môžem pridať, mne to robí tiež. Ak niekto pozná príčinu, tak to sem hoďte. Díky.
karelbel píše:Já bych to tipoval na problémy se žhavením - zkuste startovat o něco déle než obvykle (tj. 20 sekund po zhasnutí kontrolky žhavení). S podobným problémem jsem se setkal u feldy 1.9D, po výměně žhaviček zase chytá na první pokus, a to i v třeskutých mrazech
Katikakus píše:Neco podobneho jsem pozoroval na Avensisu 2.2 D4-D. Par sekund po startu nepravidelny chod a husty bily kour z vyfuku. Nakonec se ukazalo, ze byly zanesene vstrikovace kvuli nekvalitni nafte - podotykam, ze tankovano pouze u Shell, ale konkretne ta na Evropske v Praze je vyhlasena nekvalitni naftou - asi to necim pancuji. Takze dva vstrikovace vymena, dva opravili. Nechci strasit, ale myslim, ze to bude podobny problem. Moderni commonraily jsou holt na kvalitu nafty citlivejsi.
lebka75 píše:čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém naCEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé