Problemy so startovanim

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

1.6CRDi nepravidelný chod po štartu za studena

Příspěvekod bosyboss » 25.03.2010 23:18

Ja asi týždeň pozorujem na mojom aute, že ak ráno naštartujem tak cca. 2-4 sec. má auto nepravidelný chod ako keby išlo na 3 valce a všimol som si, že z výfuku výjde biely a štiplavý dym. Potom je všetko ok. Ak motor vypnem a znova naštartujem všetko ok. Aj keď následne ochladne a znova naštartujem za cca. 4 hod. je všetko ok. Nestretli ste sa s tým niekto?
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: 1.6CRDi nepravidelný chod po štartu za studena

Příspěvekod roman mikus » 25.03.2010 23:59

mne to tiez robi. mam 1,6 crdi a rano ked nastartujem, tak prve 2-4 sekundy motor buble zvlastne...nerytmicky. potom to prestane a ide ako ma. pozorujem to, ked auto stoji dlhsie, napr. cez noc. ci mi ide biely dym, neviem...stiplavy ale urcite je...ved nafta:)

vsimol som si, ze pri tom "nerytmickom-cudnom" bublani, ma motor cca 1000 otacok. ked otacky klesnu, je to ok.
budem to sledovat...

bosyboss píše:Ja asi týždeň pozorujem na mojom aute, že ak ráno naštartujem tak cca. 2-4 sec. má auto nepravidelný chod ako keby išlo na 3 valce a všimol som si, že z výfuku výjde biely a štiplavý dym. Potom je všetko ok. Ak motor vypnem a znova naštartujem všetko ok. Aj keď následne ochladne a znova naštartujem za cca. 4 hod. je všetko ok. Nestretli ste sa s tým niekto?
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 26.03.2010 02:27

Aj ja sa môžem pridať, mne to robí tiež. Ak niekto pozná príčinu, tak to sem hoďte. Díky.
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod kaduz » 26.03.2010 07:49

já mam Cerato a po ránu mi to dělá taky, jako by to chvilku běží na tři válce a za pár sekund se to srovná.
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 26.03.2010 23:10

Dnes som s tým bol v servise.Motor zdiagnostikovali a nič nenašli. Pri prvej prehliadke sa mi na to poriadne pozru.Ak by to niekto riešil skor nech sem dá prosim výsledok.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod karelbel » 26.03.2010 23:42

Já bych to tipoval na problémy se žhavením - zkuste startovat o něco déle než obvykle (tj. 20 sekund po zhasnutí kontrolky žhavení). S podobným problémem jsem se setkal u feldy 1.9D, po výměně žhaviček zase chytá na první pokus, a to i v třeskutých mrazech
karelbel Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2010)
3331 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 27.03.2010 15:22

Ice_B píše:Aj ja sa môžem pridať, mne to robí tiež. Ak niekto pozná príčinu, tak to sem hoďte. Díky.

Ale na druhej strane som rád, že v tom nie som sám :D .
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod bosyboss » 27.03.2010 15:35

karelbel píše:Já bych to tipoval na problémy se žhavením - zkuste startovat o něco déle než obvykle (tj. 20 sekund po zhasnutí kontrolky žhavení). S podobným problémem jsem se setkal u feldy 1.9D, po výměně žhaviček zase chytá na první pokus, a to i v třeskutých mrazech

Tak som to dnes skúsil a výsledok stále rovnaký.Ba som skúsil aj 5 krát po sebe nažaviť a potom naštartovať a ani to nepomohlo. Len pre info.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod roman mikus » 08.05.2010 15:43

pytal som sa v servise na nepravidelny chod po starte za studena a povedali mi, ze u ceedov je to normalne...je to jeden z troch neduhov ceeda. prvy je vrzgajuci stredovy panel, druhe su tycky stabilizatora a treti je nepravidelny chod motora po nastartovani.

sranda je, ze tento nepravidelny chod som zacal vnimat az po roku a pol:)
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 08.05.2010 16:24

Neco podobneho jsem pozoroval na Avensisu 2.2 D4-D. Par sekund po startu nepravidelny chod a husty bily kour z vyfuku. Nakonec se ukazalo, ze byly zanesene vstrikovace kvuli nekvalitni nafte - podotykam, ze tankovano pouze u Shell, ale konkretne ta na Evropske v Praze je vyhlasena nekvalitni naftou - asi to necim pancuji. Takze dva vstrikovace vymena, dva opravili. Nechci strasit, ale myslim, ze to bude podobny problem. Moderni commonraily jsou holt na kvalitu nafty citlivejsi.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 08.05.2010 16:49

Katikakus píše:Neco podobneho jsem pozoroval na Avensisu 2.2 D4-D. Par sekund po startu nepravidelny chod a husty bily kour z vyfuku. Nakonec se ukazalo, ze byly zanesene vstrikovace kvuli nekvalitni nafte - podotykam, ze tankovano pouze u Shell, ale konkretne ta na Evropske v Praze je vyhlasena nekvalitni naftou - asi to necim pancuji. Takze dva vstrikovace vymena, dva opravili. Nechci strasit, ale myslim, ze to bude podobny problem. Moderni commonraily jsou holt na kvalitu nafty citlivejsi.

Aj ja si myslím, že to bude v tom.
Teraz som do nafty už 2 krát pridal čistič palivovej sústavy+ dávam tam aj Vif letný.Trošku sa to zlepšilo, tak uvidím čo ďalej.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Problemy so startovanim

Příspěvekod Serb » 19.09.2010 19:54

Zdravim.
Mam ceed SW 1.6 CVVT s LPG. V poslednej dobe mam dost problem so startovanim. Bud mi to nastartuje velmi tazko, alebo po nastartovani to neudrzi otacky, a hned to "skape". V pripade, ze nastartujem a chcem sa rozbehnut, tak mam velmi velky problem v nizkych otackach kedy sa auto rozbieha velmi pomaly a vo vyssich otackach (nad 2500ot) to zrazu kopne a normalne sa to rozbehne.
Tiez to po takomto nastartovani casto neudrzi konstatne otacky na volnobeh a samovolne to zvysuje otacky aj nad 2000 otacok bez toho, aby som sa dotkol plynu. Ked uz auto zabehnem, tak tieto problemy zmiznu (aj ked stale tazsie startuje).

Bol som s tym v KIA servise, kde mi povedali ze prestavbou mi automaticky padla zaruka na motor a pohonne prislusenstvo, takze to v ramci zaruky ani nebudu pozerat... Vraj mi to mozu pozriet, ale budem si to musiet platit - technik vraj moze hladat chybu aj 2 dni a pri cene 23 eur/hodina si pekne zaplatim...
Neviete mi poradit kde by mohol byt problem? Splynovac mam nastaveny dobre - motor mi startuje na benzin a na plyn prehodi az po urcitom case...
Dik
Serb Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Problemy so startovanim

Příspěvekod lebka75 » 29.09.2010 16:14

no s LPG to souviset nebude, protože vždy startuješ na benzín, ale vypadá to na krokový motorek, ten reguluje volnoběžné otáčky
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 30.09.2010 19:10

čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém na :kia: CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Serb » 22.10.2010 18:03

lebka75 píše:čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém na :kia: CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.

Bohuzial klapku som si uz dal v KIA servise vycistit a stale to robi to iste (dufam ze mi ju vycistili dobre..)... uz som aj svicky vymenil... ja fakt neviem v com to bude :-(
Serb Neuvedeno
Uživatel fóra

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí