| Důležité upozornění | 
|---|
|  Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ   Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 | 

bosyboss píše:Ja asi týždeň pozorujem na mojom aute, že ak ráno naštartujem tak cca. 2-4 sec. má auto nepravidelný chod ako keby išlo na 3 valce a všimol som si, že z výfuku výjde biely a štiplavý dym. Potom je všetko ok. Ak motor vypnem a znova naštartujem všetko ok. Aj keď následne ochladne a znova naštartujem za cca. 4 hod. je všetko ok. Nestretli ste sa s tým niekto?

Ice_B píše:Aj ja sa môžem pridať, mne to robí tiež. Ak niekto pozná príčinu, tak to sem hoďte. Díky.
 .
 . 

karelbel píše:Já bych to tipoval na problémy se žhavením - zkuste startovat o něco déle než obvykle (tj. 20 sekund po zhasnutí kontrolky žhavení). S podobným problémem jsem se setkal u feldy 1.9D, po výměně žhaviček zase chytá na první pokus, a to i v třeskutých mrazech

Katikakus píše:Neco podobneho jsem pozoroval na Avensisu 2.2 D4-D. Par sekund po startu nepravidelny chod a husty bily kour z vyfuku. Nakonec se ukazalo, ze byly zanesene vstrikovace kvuli nekvalitni nafte - podotykam, ze tankovano pouze u Shell, ale konkretne ta na Evropske v Praze je vyhlasena nekvalitni naftou - asi to necim pancuji. Takze dva vstrikovace vymena, dva opravili. Nechci strasit, ale myslim, ze to bude podobny problem. Moderni commonraily jsou holt na kvalitu nafty citlivejsi.

CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.
  CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.

lebka75 píše:čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém naCEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém.

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé