radenie spiatočky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Aifell » 10.09.2008 11:29

No já ani tak nemám problémy jen ze zpátečkou jako spíše opět s defendlockem ... a tedy s montáží v servisu ... :-( Opět po několika měsících se ozvalo cinkání pod řadící pákou a když jsem juknul pod plastový kryt zjistil jsem, že cinká takový ten okroužek do kterého zajíždí kulový čep defendu viz foto uprostřed. ten okroužek se pohybuje společně s řadící pákou, když se řadí a to dopředu a dozadu a hlavně při jedničce a zpátečce ci cinkne. Když jsem to měl rozdělané a zahýbal tím jak já nazývám okroužek (ten plech s kulatým otvorem) tak při zahýbání na pravou stranu bylo cinkání na zcela zřetelné. Bohužel to cinká přímo pod řadičkou kam nevidím, asi tam budou nějaká táhla či co ... Jen doufám, že v servisu to zase nějak jen nepřihnou a za další 3 měsíce to opět nevyleze ... :-(

Co se týče řazení tak např. 2 rychlostní stupeň by tam mohl při podřazení ze trojky jít taky o něco lépe, ale už jsem si zvyk a snad se to ochodí ...

Obrázek

Obrázek
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod rybko » 26.12.2008 18:40

Zdravim.Ja mam najazdene okolo 650km a ano tiez sem tam robi spiatocka problem....skusam to tak ako tu uz pisali cize pritiahnut k sebe 0,5 sekundy pockat a pomaly zaradzovat do spiatocky...ale niekedy sa fakt musi dat do neutralu pustit spojku a zaradit znova...stavalo sa mi to aj na predoslom aute ale to bolo na rozdiel od 2mesacnej KIE...ale ono ten problem ma asi viacero znaciek....
rybko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 26.12.2008 18:50

rybko píše:Zdravim.Ja mam najazdene okolo 650km a ano tiez sem tam robi spiatocka problem....skusam to tak ako tu uz pisali cize pritiahnut k sebe 0,5 sekundy pockat a pomaly zaradzovat do spiatocky...ale niekedy sa fakt musi dat do neutralu pustit spojku a zaradit znova...stavalo sa mi to aj na predoslom aute ale to bolo na rozdiel od 2mesacnej KIE...ale ono ten problem ma asi viacero znaciek....

To se poddá časem... :shifty: :shifty:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod rybko » 26.12.2008 19:00

Ono spiatocku radim velmi malo takze pokial mi to nerobi z 1ky do 2ky alebo naopak tak mi to nevadi...a hadam ako vravis sa to casom podda ;)
rybko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 26.12.2008 19:53

rybko píše:Zdravim.Ja mam najazdene okolo 650km a ano tiez sem tam robi spiatocka problem....skusam to tak ako tu uz pisali cize pritiahnut k sebe 0,5 sekundy pockat a pomaly zaradzovat do spiatocky...ale niekedy sa fakt musi dat do neutralu pustit spojku a zaradit znova...stavalo sa mi to aj na predoslom aute ale to bolo na rozdiel od 2mesacnej KIE...ale ono ten problem ma asi viacero znaciek....

Mě to přestalo rozčilovat až cca po půl roku (cca 6000 km). Ono tu zpátečku tak často neřadíš jak ostatní rychlosti. Vydrž a když to nesedne do první garančky, tak se tam ozvi.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Happy » 26.12.2008 20:03

Jestli si vzpomínáte, tak ohledně zpátečky jsem se tu něco nanadával, možná jsem z Vás všech řval nejvíc a nebyl jsem ochotný se s tím smířit. Po 6 měsících a 4000 km... co myslíte, sedlo si to? Ani omylem. Ale už mám grif, jak to tam zasunout vždy napoprvé, i když se jí tam většinou nechce. Tedy nezajíždí tam jak po másle, ale už nepočítám zuby a nemusím vyšlapovat 2x spojku. Kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že to budu dělat automaticky, asi bych si poťukal na čelo.

Jak na to? Když tam nejde, tak se snažit to cpát pořád dopředu a nepovolovat, i když je to zaseklé v půlce dráhy. Takže stále tlačit dopředu a pomalinku, ale opravdu pomalinku (to je důležité, aby se nepočítaly zuby) pouštět spojku..., ale pozor, nepouštět fofr klacek a pořád tlačit dopředu. Pak to tam najednou zajede. Při nácviku může dojít ke dvěma chybám, jejichž projevem je:
1. počítání zubů. Příčina: spojku pouštím pomalu, ale netlačím nařadící páku směrem vpřed;
2. cuknutí. Příčina: tlačím páku dopředu, ale spojku pouštím moc rychle.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mbiron » 26.12.2008 21:00

Tak jestli ti tenhle tankovej zpusob razeni vyhovuje tak klobouk dolu, ja bych uz stal v servisu na sestelovani, ani nahodou bych nepolevil.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod luboss » 26.12.2008 21:06

ano mozem potvrdit Happyho slova aj ked sa mi to prvy krat stalo nahodou kedy som myslel ze tam spiatocku uz mam a pustil som spojku a kedze som stale paku tlacil tak mi tam skocila, ale takto to robim len vynimocne, radsej ju pustim do neutralu a zaradim este raz
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Happy » 26.12.2008 21:55

mbiron píše:Tak jestli ti tenhle tankovej zpusob razeni vyhovuje tak klobouk dolu, ja bych uz stal v servisu na sestelovani, ani nahodou bych nepolevil.

Od té doby, co mi chtěli měnit lišty dveří tím způsobem, že vytáhli sekundové lepidlo se slovy, že to asi nebude to pravé ořechové, tak se servisu bojím jako čert kříže. Musím v okolí najít nějaký jiný.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mbiron » 27.12.2008 00:34

Stastnou volbu noveho.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 27.12.2008 14:47

Happy píše:Od té doby, co mi chtěli měnit lišty dveří tím způsobem, že vytáhli sekundové lepidlo se slovy, že to asi nebude to pravé ořechové, tak se servisu bojím jako čert kříže. Musím v okolí najít nějaký jiný.

Zkus ten v NJ. Nepik je s nim spokojeny.
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod Návštěvník » 25.01.2009 18:34

Doteraz mi tá spiatočka veľmi nevadila, ale keď som pred týždňom uvidel ako predo mnou asi 2m stojaci Peugeot Boxer zasvietil na mňa spiatočkovými svetlami a mne sa ju nie a nie podariť zaradiť, tak to ma už vytočilo. Skončilo to (ako inak) škodou na nárazníku 530,- € (samozrejme z poistky škodcu), ale to vybavovanie... Vo felde by som mu bol dááávno ušiel! :kia:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 25.01.2009 18:58

jako nic proti, ale já vážně netuším co s tou zpátečkou děláte??? předpokládám že umíte všichni řadit, pak je zrada v autě a běžte s tím do servisu než to pořád mordovat a psát o tom dokola.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod rybko » 25.01.2009 20:18

Ono to urobi iba raz za cas...ale ako igas pisal stale v nevhodnu dobu..je to z casti aj smola..a problem je ze 50x zaradis dobre a 51vy krat nezaradis na prvy krat...pochybujem ze by s tim servis nieco spravil..uz viaceri pisali ze sa im to sem tam stava...
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Tony » 25.01.2009 20:31

rybko píše:Ono to urobi iba raz za cas...ale ako igas pisal stale v nevhodnu dobu..je to z casti aj smola..a problem je ze 50x zaradis dobre a 51vy krat nezaradis na prvy krat...pochybujem ze by s tim servis nieco spravil..uz viaceri pisali ze sa im to sem tam stava...

a to berete jako katastrofu když jednou z 51x nemůžete tu zpátečku zařadit a musíte znova vyšlápnout spojku? o tom se tu diskutuje? já myslel že to dělá někomu pořád nebo co.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí