Spotreba Venga

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Spotreba

Příspěvekod titanus » 31.08.2010 15:46

ak nejde mohamed k hore nech pride hora k mohamedovi inak povedane ak nemaju na sklade auto skus zobrat servisaka do auta a nech si to vyskusa ci je to normalne, podla mna je to chovanie tak fabie htp a nie 85kw CRDi :no: ..urcite uz sedel na predvadzackach a urcite skusal co to da ;) mam benzin takze sa mi tazko radi no pri zrychlovani na dialniciach urcite nikoho nebrzdim :no:

s bodom b) je holy fakt ale podla mna sa netyka preve tohoto problemu...

nikto z klubu neposkytne pawlowi skusobnu jazdu v jeho motorizacii :?:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod pawlow » 31.08.2010 16:03

Zatim nemusi nikdo nabizet vlastni auto - teda leda, ze byste to nekdo cetl a byl blizko Rumburku nebo okoli.
Uz jsem se domluvil tady u prodejce, maji mit 1,6 CRDI do 14 dnu - potom mi zavolaji a ja vam reknu, jak sem na tom,,zatim to dali jenom na pocitac a tam jsou pry optimalni hodnoty.
Tak kdo si pocka, ten se docka,, snad-)))
Ale diky za Solidarność a pomoc
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Stefi » 31.08.2010 16:29

Tady souhlasím s tím tvojím b) Objem nicim nenahradis, minule jsem se bavil s prodejcem o 1,6 TDI CR v Oktávkách...říkal, lidé co měli před tím 1,9 TDI PD jsou rozčarováni, i když jsou výkony stejné :?: :?: ,posaď si vedle sebe grafy obou motorů rozličných objemů a stejných výkonů, tam uvidíš jak máš dávkovat a co můžeš kdy čekat, ano výkon máš max. při vyšších otáčkách jak výhodný krouťák :? :roll: , a rovněž tak je to tam co řeší niekto z tema 1,4 benzín, a od toho se pak odvíjí spotřeba, někdy když mám blbej týden tak to mám asi 7,6 l/100km počítané ručo, ale palubák dlouhodobě na 6,6..., když jezdím jak p***e, nemůžu ani nic jiného čekat, pánové většina je v nás... ten motor si říká co chce, jen jej poslouchat.. :twisted: :roll:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 31.08.2010 17:41

Takže, jen pro orientaci:
Dnes jsem jel Zlín -> Trenčín -> Bratislava -> Vídeň (letiště) a zpět ....celkem 504 km. Ještě pro upřesnění těm co nečtou pozorně, tak mám Cee'da 1,6 CRDi, 84 kW, pětikvalt.

Průměrná spotřeba rovných 6 litrů na sto kilometrů. Počítám do toho i téměř 45 minutové čekání před Bánovem, kde je rozkopaná cesta a je to stažené do jednoho pruhu a fronta byla nekonečná. Celou dobu se jen popojíždělo, takže vypínat motor nemělo smysl ...tam mi to poskočilo z 5,9 na těch 6 litrů.

Při cestě zpět jsem si vzpomenul na to vaše pomalé zrychlování a tak ač jsem porušil předpisy a celou cestu chcalo jako kráva, tak jsem to 2x zkusil z cca 120 do 150 km/h . Zrychluje to okamžitě. Zařazen stále 5. rychlostní stupeň...takže otáčky někde mezi 2500 a 3000.

Jediná souvislost, co jste tu vzpomenuli je, že vy máte tempomat, kdežto já ho nemám čili mám nožní tempomat :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod runis » 31.08.2010 19:02

Já se spíše přikláním k bodu č. 3). Takže problém bude asi v našich autech. Na ten papírový výkon co mám, to fakt ve vyšších rychlostech nechce jet. Už jsem se dotazoval v servise telefonicky, ale že se s tímhle problémem ještě nesetkali. A v PC to asi bude také vše OK. Navíc dálnice v okolí není zrovna moc po ruce. Ale řešit to budu až při výměně plováku. Už jsem to tam měl na lakování a fakt nemíním vozit auto do servisu každý měsíc.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 12.09.2010 20:22

Môže niekto kto má nainštalovaný tempomat uviesť svoju spotrebu v porovnaní s technickými údajmi vozidla?
Teda či použitie tempomatu umožňuje dosiahnutie uvádzanej spotreby, respektíve zníženie spotreby a vyššia spotreba je spôsobená ťažkou nohou?
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod runis » 12.09.2010 20:32

Nemohu to doložit, ale mi příjde, že s tempomatem je vyšší. Alespoň, když není dálnice jen na rovince. Ale jak píši je to můj dojem.
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Mexican » 12.09.2010 22:00

na dialnici je spotreba s tempomatom vzdy nizsia. Na okreskach nie, pretoze tempomat nevidi - kopec dole, kopec hore.. ale rozdiel nie je nijak dramaticky
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod runis » 13.09.2010 09:47

No právě! Jenže i ta dálnice musí být rovná. Takže když jedu z Ostravy do Prahy, tak je půlka dálnice do kopce a z kopce a do kopce a z .... takže také nic moc. Možná ze Žiliny do Bratislavy je celkem po rovince, tak tam to možná smysl má, ale na D1 asi ne. Tak mi to tedy připadalo, když jsem po ní s tempomatem jel.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Mexican » 13.09.2010 12:13

runis píše:No právě! Jenže i ta dálnice musí být rovná. Takže když jedu z Ostravy do Prahy, tak je půlka dálnice do kopce a z kopce a do kopce a z .... takže také nic moc. Možná ze Žiliny do Bratislavy je celkem po rovince, tak tam to možná smysl má, ale na D1 asi ne. Tak mi to tedy připadalo, když jsem po ní s tempomatem jel.

dialnica ma uplne iny aspekt - rovnomernost. A tu ani najlepsia noha nema sancu na tempomat, ten drzi zvolenu rychlost ako pribity. Nehovorim o komforte (a o tom by som ja bez tempomatu mohol na svojich 700km cestach v priebehu jedneho dna pisat knihy)... problem je ze za tempomat pytaju velke peniaze, ono ani na relativne prazdnej ceste 1 triedy nie je tempomat k zahodeniu. urcite by som ho nezavrhoval. Pre dialnicne jazdenie je to da sa povedat nevyhnutnost
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 24.09.2010 13:05

mam vengu 1,4 b najazdene mame uz cez 9600km pisal som v juni ked som isiel cez cele slovensko tak po dialnici 130km-hod. ukazovalo spotrebu od 6,9-7,1 lit.ale ziadne prudke zrychlovanie.niekto tu raz napisal ze usporit sa da aj ked pustim nohu z pedala. a znizi sa rychlost asi o 10km zo zaradenou rychlostou musim napisat ze uspora je znacna.je to pravda.na tie km co uz mame najazdene tak si dovolim aj ja napisat ze spotreba isla dole.a to ked ideme 50-60km-hod. spotreba je 4,6-4,8 litrov a ked jazdime 60-90km-hod.spotreba je 5,1-5,5 litrov a okolo 100km-hod 5,6-5,9 ale znacne vyuzivam dojazd ku krizovatke alebo dole z kopca alebo dobrzdovanie len zo zaradenou rychlostou.proste normalnou jazdou.no a ked na to dupnem a som f-1 tak spotreba vyskoci aj ku 9 litrom.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pan Jan » 24.09.2010 13:43

Slowrider píše:To bylo na dánici z Hradce Králové na Prahu, tam jsem zkoušel maximálku, tachometrově 255km/h, jinak celou dálnici jsem jel 190-220 km/h a pak z Hradce už do 120km/h a průměrná spotřeba dle PC 9,2l

Tobě se raději vyhnu... Až někdy pojedeš kolem Šumperka, dej mi vědět, schovám auto do garáže...
pan Jan Muž
Nováček

Příspěvekod Prokeš » 24.09.2010 15:42

tak vás zdravým a taky něčím přispěji i když mám mam Soula 1.6Crdi 94 kw ale motory jsou stejné, běžnou spotřebu do práce 10 km tam 10 spět 5,3l rychlost 80-90km cesta okrsky a město,před 3 týdny jsme se vrátily z Chorvatska , jeli jsme v 5 lidech a to celková váha osob 480kg plný kufr a box na střeše v kterým jsem měl 80kg (vážil jsem to)takže jsme byly pěkně nařachlý, ujeli jsme 2110km a spotřeba 6.4 L my vyšla ,celou cestu puštěná klima, rychlost 130-140 km nebo 80 kde bylo omezení v Rakousku, taky jsem to prubnul v Chorvatsku 180km podle navigace a úplně v pohodě furt to zrychlovalo ale měl jsem strach už že by my ten box mohl ulítnout tak nohu z plynu , co se týká akcelerace co tady píšete tempomat nemam ale na předjíždění to je perfektní , má to doopravdy pěkné zrychlení ,3 rychlostní stupen to má perfektní zátah , v rodině máme Octávku 1.9 tdi 77 kw a oba i se švárou jsme se shodly že ten Soul je živější,a to sem už starší takže moc už neblbnu ale někdy vás vytočí ty mladší vrstevníci tak nato taky šlápnu a doopravdy to akceleraci má dobrou i když podřadíte z 5 na 4 a plnej plyn , aut jsem měl od škodovek pak Opl Vectra 1.6 74kw a v práci W transportéry 1.9 nebo 2.5 různé výkony ,takže můžu si myslím hodnotit a ten náš motor je dobrý, spotřeba je o něco vyšší než u TDI ale né zase o moc že by to byla tragédie a spotřeba 6.4 l na té dovolené jsem opravdu spokojen ,tet mam najeto 11100km a chystám se na 1 kontrolu, jináč hodně kilometrů z Vengou bez nehod a mějte se :drink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod snowko » 25.09.2010 01:52

Konecne som si dal namahu skontrolovt realnu priemernu spotrebu. Pri poslednom najazde 574 km to vyslo /nie podla palubneho pocitaca/ 6, 8 l. Z toho 450 km bola cesta Ba - Donovaly a spat a zvysnych 124 km po BA. Na Donovaly som siel max zatazeny, spat sam. Myslim ze to bola celkom ok spotreba. Po dialnici jazdim tak 120 km/hod.

peter562/12 píše:mam vengu 1,4 b najazdene mame uz cez 9600km pisal som v juni ked som isiel cez cele slovensko tak po dialnici 130km-hod. ukazovalo spotrebu od 6,9-7,1 lit.ale ziadne prudke zrychlovanie.niekto tu raz napisal ze usporit sa da aj ked pustim nohu z pedala. a znizi sa rychlost asi o 10km zo zaradenou rychlostou musim napisat ze uspora je znacna.je to pravda.na tie km co uz mame najazdene tak si dovolim aj ja napisat ze spotreba isla dole.a to ked ideme 50-60km-hod. spotreba je 4,6-4,8 litrov a ked jazdime 60-90km-hod.spotreba je 5,1-5,5 litrov a okolo 100km-hod 5,6-5,9 ale znacne vyuzivam dojazd ku krizovatke alebo dole z kopca alebo dobrzdovanie len zo zaradenou rychlostou.proste normalnou jazdou.no a ked na to dupnem a som f-1 tak spotreba vyskoci aj ku 9 litrom.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Venousek » 25.09.2010 17:12

Slowrider píše:To bylo na dánici z Hradce Králové na Prahu, tam jsem zkoušel maximálku, tachometrově 255km/h, jinak celou dálnici jsem jel 190-220 km/h a pak z Hradce už do 120km/h a průměrná spotřeba dle PC 9,2l

Promiň ale tobě připadá normální, jezdit po dálnicích kolem 200km/h? Doufám, že tě nikde nepotkám. Takové lidi opravdu nemusím... :no:
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí