Automatické zamykání dvěří

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Automatické zamykání dvěří

Příspěvekod dr.krtek » 08.09.2010 17:24

Mám to dle brožury nastavený na 10-15km/h kdy se dveře zamknou. Po dojetí, vytažení klíčku by se dle mého měly aut. odemknout, ale tak jednou ze tří pokusů zůstanou zamčené a musím odemknout přes tlačítko. Dělám někde chybu, nebo se kuwa mám obrátit na servis?
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Automatické zamykání dvěří

Příspěvekod lebka75 » 08.09.2010 18:16

tak mě se dveře zamknou při překročení 40 km/h a když zastavím, tak se mi po vytažení klíčku vždy všechny otevřou, tak bych tvůj problém opravdu viděl asi na :kia: servis
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod rehmen » 08.09.2010 21:15

dr.krtek píše:Mám to dle brožury nastavený na 10-15km/h kdy se dveře zamknou. Po dojetí, vytažení klíčku by se dle mého měly aut. odemknout, ale tak jednou ze tří pokusů zůstanou zamčené a musím odemknout přes tlačítko. Dělám někde chybu, nebo se kuwa mám obrátit na servis?

V okamžiku, kdy kdokoliv otevře (zevnitř) dveře před vytáhnutím klíčku ze zapalování, tak zůstanou všechny ostatní dveře zamčené i povytažení klíčku. Tj. zastavíš, vyleze spolujezdec dřív než dojde k vytažení klíčku -> vytáhneš klíček -> vysoupíš => otevřené zvenčí jsou dveře spolujezdce a řidiče, vše ostatní je zamčené.

Takže na to chce holt myslet.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod snike » 08.09.2010 21:39

@rehmen: ... mně se po vytažení klíčku odemknou všechny dveře a je jedno jestli před tím byly kterékoliv dveře zevnitř otevřeny :yes: Ten problém s neodemykáním dveří po vytažení klíčků mně a Čambrlovi ukazoval na svém autě M@cic ... v mém i Čambrlově autě to funguje tak jak má ... odemyká :thu:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dr.krtek » 08.09.2010 21:40

díky, to je přesně ono, ale jsem přesvědčený, že u modelu 2008 se mi dveře odemykaly i po předchozím otevření dvěří. ale to je jedno. díky
dr.krtek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod William » 08.09.2010 22:31

Nechal jsem si to automatické zamykání odstranit,manželka se z toho mohla zbláznit :D když chci tak se zevnitř tlačítkem zamknu sám :idea:
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod slava » 09.09.2010 05:59

William píše:Nechal jsem si to automatické zamykání odstranit,manželka se z toho mohla zbláznit :D když chci tak se zevnitř tlačítkem zamknu sám :idea:

To je výtečný nápad. Kolega ho měl taky a moc se mu to líbilo. Do doby než se vracel z honu a cigáni mu na křižovatce v Uherském Hradišti kde zastavil na červenou, ukradli z kufru zbraně. Byl zelený ještě 14 dní potom. Policajti měli manévry, on průser jak mraky a stejně se nic nenašlo.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 09.09.2010 06:58

snike píše:@rehmen: ... mně se po vytažení klíčku odemknou všechny dveře a je jedno jestli před tím byly kterékoliv dveře zevnitř otevřeny :yes: Ten problém s neodemykáním dveří po vytažení klíčků mně a Čambrlovi ukazoval na svém autě M@cic ... v mém i Čambrlově autě to funguje tak jak má ... odemyká :thu:

Dík za info, myslel jsem, že je to tak schválně, i když jsem nemohl za bpha přijít na to proč. Zeptám se na to v servisu (pokud to udržímv hlavě) :)
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod dr.krtek » 09.09.2010 07:58

či-li jestli chápu dobře, tak když se i po otevření třeba dveří spolujezdce a následném vytažení klíče ze zapalování dveře neodemknou, tak je to chyba zralá na servis....já jsem fakt přesvědčenej, že u modelu 2007 se prostě odemkly vždy po vytažení klíče.
dr.krtek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 09.09.2010 08:09

dr.krtek píše:či-li jestli chápu dobře, tak když se i po otevření třeba dveří spolujezdce a následném vytažení klíče ze zapalování dveře neodemknou, tak je to chyba zralá na servis....já jsem fakt přesvědčenej, že u modelu 2007 se prostě odemkly vždy po vytažení klíče.

Přesně tak.. :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod figaro » 09.09.2010 15:07

Moje skusenosti su take (ceed FL), ze ked zastanem a otvorim dvere skor (alebo spolujazdec) ako vytiahnem kluc zo zapalovania ostatne dvere zostavaju zamknute a zvonku nejdu otvorit. Ak ale najskor vypnem motor a vytiahnem kluc zo zapalovania, vsetky dvere sa automaticky odomknu. Tak teraz neviem ci je to tak spravne alebo to mam hlasit v servise. Prave na buduci tyzden sa chystam na prvu garancku.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod reddevil » 09.09.2010 15:34

takto to robi aj na venge, dokonca ked niekto vystupi a ma teda odomkute len svoje dvere, na tlacitku na palubovke blika ta ledka, zda sa mi ze dokonca ked dvere zavrie, zhasne a dvere sa zamknu, ale to si nie som isty, lebo v podstate ked niekoho "vylozim", tak idem dalej a po rozbehu sa dvere automaticky zamknu...

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod rehmen » 13.09.2010 07:29

figaro píše:Moje skusenosti su take (ceed FL), ze ked zastanem a otvorim dvere skor (alebo spolujazdec) ako vytiahnem kluc zo zapalovania ostatne dvere zostavaju zamknute a zvonku nejdu otvorit. Ak ale najskor vypnem motor a vytiahnem kluc zo zapalovania, vsetky dvere sa automaticky odomknu. Tak teraz neviem ci je to tak spravne alebo to mam hlasit v servise. Prave na buduci tyzden sa chystam na prvu garancku.

Evidentně je to takto správně a v mém případě je to chyba na reklamaci :x
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 16.09.2010 20:07

Dnes jsem byl v servisu a testovali jsme odemykání na zcela novém autě a chovalo se to stejně jak u mě - tj. pokud někdo otevře dveře, před vytažením klíčku ze zapalování, tak pak po vytažení klíčků ze zapalování nedojde k otevření ostatních dveří.

Chtěl bych proto poprosit všechny, kdo mají předFL ceeda, jestli by mohli napasat jak to funguje u nich - tj. jestli se toto chování zavedlo až pro FL verzi.

Jo a kromě toho byl servisák trochu překvapenej, že po zamčení dveří stačí, když spolujzdec jednou zatáhne za kličku a dveře se mu otevřou - u testovaného nového auta jsem musel zatáhnout 2x. Tady bych opět měl prosbu, tentokrát pro FL ceed - jak to funguje u vás? Ideálně někdo, kdo má výbavu Active :)

Dík
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 16.09.2010 21:01

Já mám ceeda 1.6 CRDI EX výbava ,výroba Březen 2OO8.Auto se mi zamyká pri dosažení 40 Km/h.Při zastavení spolujezdci musí 2x zatáhnout za kličku aby se dveře odemkly a i když jsou jedny dveře odemknuty a já vytahnu klíč ze zapalování, tak se zbytek auta odemkne.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Další

Zpět na Elektronika