Světla pro denní svícení (DRL)

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Světla pro denní svícení (DRL)

Příspěvekod vladislav » 26.08.2010 23:11

Zvedni telefon a zavolej na KMCZ..A zeptej se na to tam jak to vidí oni pak se zárukou po takovém zásahu do nárazníku.... :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 26.08.2010 23:18

Ano na to se chystám,ale než to udělám,chtěl jsem vědět jestli to už někdo neřešil.Díky za reakce
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod olin » 27.08.2010 13:29

titanus píše:no ved prave + vyditelnost za horizontom :thd: ma od toho jednoznacne odradzaju...keby to bolo vyriesene ako ma AUDI priamo v svetlometoch tak uz to mam :D

Přesně jsi trefil hřebík na hlavičku :!: Takto nízko umístěná světla (a týká se to i nových Škodovek) i za malým horizontem nejsou vidět. Už se mi 2x stalo při dešti za
náklaďákem, že jsem čekal, až bude volno na předjetí, pak chtěl vyrazit, a v poslední chvíli jsem tato světla zaregistroval a musel se zařadit zpět. Je to takový úsek
za Kolínem na Prahu, mírný, táhlý kopeček s lehkým horizontem. Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení. :(
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Tomík » 30.08.2010 07:44

snike píše:@Tomik: ... já třeba v současné době používám Osram SilverStar ... taky jsou tu dost oblíbené Philips BlueVision ... něco více o těchto žárovkách si můžeš přečíst tady viewtopic.php?t=336 nebo tady viewtopic.php?t=337

Zdar,
tak jsem to dnes objednal, tak uvidíme.
dík
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 01.09.2010 17:04

olin píše:
titanus píše:no ved prave + vyditelnost za horizontom :thd: ma od toho jednoznacne odradzaju...keby to bolo vyriesene ako ma AUDI priamo v svetlometoch tak uz to mam :D

Přesně jsi trefil hřebík na hlavičku :!: Takto nízko umístěná světla (a týká se to i nových Škodovek) i za malým horizontem nejsou vidět. Už se mi 2x stalo při dešti za
náklaďákem, že jsem čekal, až bude volno na předjetí, pak chtěl vyrazit, a v poslední chvíli jsem tato světla zaregistroval a musel se zařadit zpět. Je to takový úsek
za Kolínem na Prahu, mírný, táhlý kopeček s lehkým horizontem. Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení. :(

:kia: :CZ: Zdravím vás a nestačím se divit, co se zde všechno píše za nesmysly, to co píše "olin"je sice pravda,ale týká se to všech aut ať svítí DRL nebo normálními světly, záleží jak je ten horizont velký.Po republice jsou jich tisíce. Přes den když se dříve nesvítilo tak si viděl co??? Auto a ne světla a ještě si představ, že jdou kdykoliv, třeba v hustém dešti rosvítit normální světla, záleží na úvaze každého kdy co rozsvítí, DRL světla mohou být až 25 cm od vozovky, já je mám 35 cm a co vidím ostaní , tak je mají povětšinou taky tak. Problém vidím spíše v tom , že někteří mají namontované nehomologované a se slabou svítivostí a to už je opravdu jenom obrysovka pro parádu. :kia: :CZ:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Stefi » 01.09.2010 17:52

jirka.zc píše:Ahoj všichni, co se týká namontování DRL světel pro denní svícení , tak budeme mít nelehkou situaci vymyslet umístění a typ světěl tak, aby splnovaly předepsané míry t.j. hlavně max.40 cm od okraje vozidla a 60 cm mezi světly. Pro lepší orientaci přední RZka má 52 cm. Prohledal jsem všechny možné typy na netu, měřil mřížku a nic kloudného jsem nevymyslel. Na starém autě jsem to měl rok v provozu a je to pohoda . Nechce se my porušovat rozměry a potom se někde dohadovat s policajtem nebo na STK. V autosalonu KIA mi řekli, že mi je namontujou, ale musím si je koupit a ukázat kam je namontovat. To nám moc nepomohou, protože to sami neví kam je dát. Kdyby jste někdo něco vykoumal tak napište.Jo a podle návodu k obsluze je v pojistkách připravn ůdajně jedn slot pro DRL. Ale jak funguje, zatím nevím. :thu: :kia:
:? Kolego z jihu, ale ty to nesplňuješ vzdáleností od vnějšího obrysu , a problém je vtom , že Venga je široká 1765 mm, ty máš rozteč (jak zde uvádíš) mezi světly 620 mm/62 cm/ čiže 1765 - 620 = 1145/2 = 572,5 mm což 57,25 cm a ty si utekl od okraje /bočního obrysu, na každé straně/ auta o víc jak 17 cm :? :roll: , oni musí být splněny obě podmínky :cry:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Tomík » 01.09.2010 18:18

Tomík píše:
snike píše:@Tomik: ... já třeba v současné době používám Osram SilverStar ... taky jsou tu dost oblíbené Philips BlueVision ... něco více o těchto žárovkách si můžeš přečíst tady viewtopic.php?t=336 nebo tady viewtopic.php?t=337

Zdar,
tak jsem to dnes objednal, tak uvidíme.
dík
čus

Tak už jsou namontovaný. Úplná spokojenost. Svítí perfekt ani jsem nemusel používat dálkový.

Dík
zdar
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod olin » 02.09.2010 11:46

olin píše:... Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení. :(

@jirka.zc
Co jsem napsal je můj názor. Můžeš s ním nesouhlasit, stejně jako já s Tvým, ale mne by nikdy nenapadlo
napsat, že ten Tvůj je nesmyslný. Mimochodem na to, že si někdo v dešti rozsvítí potkávací světla se nespoléhám, protože
většina řidičů tak neučiní. :( Mne uvidí všichni vždycky včas, protože potkávací světla na mém autě svítí za jízdy vždy už 10 let. :yes:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod matysekul » 02.09.2010 12:11

jirka.zc píše:
olin píše:

:kia: :CZ: Zdravím vás a nestačím se divit, co se zde všechno píše za nesmysly, to co píše "olin"je sice pravda,ale týká se to všech aut ať svítí DRL nebo normálními světly, záleží jak je ten horizont velký.Po republice jsou jich tisíce. Přes den když se dříve nesvítilo tak si viděl co??? Auto a ne světla a ještě si představ, že jdou kdykoliv, třeba v hustém dešti rosvítit normální světla, záleží na úvaze každého kdy co rozsvítí, DRL světla mohou být až 25 cm od vozovky, já je mám 35 cm a co vidím ostaní , tak je mají povětšinou taky tak. Problém vidím spíše v tom , že někteří mají namontované nehomologované a se slabou svítivostí a to už je opravdu jenom obrysovka pro parádu. :kia: :CZ:

Nechci vyvolávat flame,ale tohle je přesně to ,proč nemám rád DLR. Jak někdo může říct,že záleží na úvaze každého kdy co rozsvítí :angry: Déšť je definován jako snížená viditelnost,tudíž musíš svítit potkávacími světly! Jenže to dost lidí nerespektuje,však oni vidí a hlavně šetří .Akorát nemusí být vidět jak zepředu,tak zezadu ......Sám svítím víc jak 10 let a opravdu mi to nedělá problém...
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 02.09.2010 16:29

Stefi píše:
jirka.zc píše:Ahoj všichni, co se týká namontování DRL světel pro denní svícení , tak budeme mít nelehkou situaci vymyslet umístění a typ světěl tak, aby splnovaly předepsané míry t.j. hlavně max.40 cm od okraje vozidla a 60 cm mezi světly. Pro lepší orientaci přední RZka má 52 cm. Prohledal jsem všechny možné typy na netu, měřil mřížku a nic kloudného jsem nevymyslel. Na starém autě jsem to měl rok v provozu a je to pohoda . Nechce se my porušovat rozměry a potom se někde dohadovat s policajtem nebo na STK. V autosalonu KIA mi řekli, že mi je namontujou, ale musím si je koupit a ukázat kam je namontovat. To nám moc nepomohou, protože to sami neví kam je dát. Kdyby jste někdo něco vykoumal tak napište.Jo a podle návodu k obsluze je v pojistkách připravn ůdajně jedn slot pro DRL. Ale jak funguje, zatím nevím. :thu: :kia:
:? Kolego z jihu, ale ty to nesplňuješ vzdáleností od vnějšího obrysu , a problém je vtom , že Venga je široká 1765 mm, ty máš rozteč (jak zde uvádíš) mezi světly 620 mm/62 cm/ čiže 1765 - 620 = 1145/2 = 572,5 mm což 57,25 cm a ty si utekl od okraje /bočního obrysu, na každé straně/ auta o víc jak 17 cm :? :roll: , oni musí být splněny obě podmínky :cry:

:kia: :CZ: Zdravím kolegu z Moravy a v mojem příspěvku z dubna píši, že jsem ten parametr nesplnil,samozřejmě o tom vím, i s tím jsem do toho šel a nikomu těch pár centimetrů nevadí, ůčel to plní a auto je bezvadně vidět i za slunečního svitu.
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod vladislav » 02.09.2010 16:35

Zrovna včera ,když jsem jel večer do práce tak už se docela stmivalo a nejmeně 4 auta si to bez problémů pelášily jen na DLR..Dokonce jeden nákladák... :?
Nejsem zastáncem denního svícení..V Rakousku to zavedli a hned pak to zrušili ..Svítí tu přes den ten kdo to pokládá za prospěšné..A neřekl bych,že je tu nárust nehodovosti..Toto je můj názor..DLR ano,ale jen namontované z výrobní linky...Jinak se z toho u nás tady stane džungle...Policie na to evidentně nestačí.. :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod souk69 » 02.09.2010 16:50

:shock: Přesně tak, před pár dny jsem dojel ráno při cestě do práce auto, které nesvítilo / vzadu /. Po předjetí jsem zjistil, že má rozsvícené DLR!! :shock: A jak sami uznáte, tak v současnosti je ráno v 5 hodin docela tma.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 02.09.2010 18:39

Taky nejsem zastáncem denního svícení. V Rakousku to zrušili hlavně proto, že jim stoupla nehodovost cyklistů a chodců. Každý šofér dával bacha na světla a při té příležitosti občas některý přehlédl a smetl kolistu nebo pěšáka. Jenže u nás si to nikdo nepřizná, že to byla blbost to zavádět. Furt nám kdosi bude cosi diktovat, jako kdyby jsme neměli vlastní rozum. Však i Obama se diví, že si necháme diktovat od belgičanů! A to prosím celá Evropa. Bral bych to, kdyby jsme byli země dlouhých stínů, za polárním kruhem, kde je šero půl dne a ne tady, kde je světlo za deset minut a tma taky. To se zase rozjede debata, ach jo :shock:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kend » 02.09.2010 18:41

Tak tady kdyby nekdo chtel DRL na ceed nebo pro ceeda ve svetlech : Nasel jsem to ted je to NOVINKA uz je mam doma jenom cekaj na namontovani :P

http://www.tuningshop.cz/cira-optika-3/ ... -svicenim/

Tak snad to bude vypadat pekne :)))
kend Neuvedeno
Nováček

Kia PRO_cee'd (2009)
8000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod luboss » 02.09.2010 18:46

kend píše:Tak tady kdyby nekdo chtel DRL na ceed nebo pro ceeda ve svetlech : Nasel jsem to ted je to NOVINKA uz je mam doma jenom cekaj na namontovani :P

http://www.tuningshop.cz/cira-optika-3/ ... -svicenim/

Tak snad to bude vypadat pekne :)))

Ja ich mam tiež, ale tie ledky sa NESMU pouzivat ako DRL... nie su na to homologovane a navyse su slabe na to aby splnali funkciu dennych svetiel.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion