titanus píše:no ved prave + vyditelnost za horizontomma od toho jednoznacne odradzaju...keby to bolo vyriesene ako ma AUDI priamo v svetlometoch tak uz to mam
snike píše:@Tomik: ... já třeba v současné době používám Osram SilverStar ... taky jsou tu dost oblíbené Philips BlueVision ... něco více o těchto žárovkách si můžeš přečíst tady viewtopic.php?t=336 nebo tady viewtopic.php?t=337
olin píše:titanus píše:no ved prave + vyditelnost za horizontomma od toho jednoznacne odradzaju...keby to bolo vyriesene ako ma AUDI priamo v svetlometoch tak uz to mam
Přesně jsi trefil hřebík na hlavičkuTakto nízko umístěná světla (a týká se to i nových Škodovek) i za malým horizontem nejsou vidět. Už se mi 2x stalo při dešti za
náklaďákem, že jsem čekal, až bude volno na předjetí, pak chtěl vyrazit, a v poslední chvíli jsem tato světla zaregistroval a musel se zařadit zpět. Je to takový úsek
za Kolínem na Prahu, mírný, táhlý kopeček s lehkým horizontem. Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení.
jirka.zc píše:Ahoj všichni, co se týká namontování DRL světel pro denní svícení , tak budeme mít nelehkou situaci vymyslet umístění a typ světěl tak, aby splnovaly předepsané míry t.j. hlavně max.40 cm od okraje vozidla a 60 cm mezi světly. Pro lepší orientaci přední RZka má 52 cm. Prohledal jsem všechny možné typy na netu, měřil mřížku a nic kloudného jsem nevymyslel. Na starém autě jsem to měl rok v provozu a je to pohoda . Nechce se my porušovat rozměry a potom se někde dohadovat s policajtem nebo na STK. V autosalonu KIA mi řekli, že mi je namontujou, ale musím si je koupit a ukázat kam je namontovat. To nám moc nepomohou, protože to sami neví kam je dát. Kdyby jste někdo něco vykoumal tak napište.Jo a podle návodu k obsluze je v pojistkách připravn ůdajně jedn slot pro DRL. Ale jak funguje, zatím nevím.![]()
Tomík píše:snike píše:@Tomik: ... já třeba v současné době používám Osram SilverStar ... taky jsou tu dost oblíbené Philips BlueVision ... něco více o těchto žárovkách si můžeš přečíst tady viewtopic.php?t=336 nebo tady viewtopic.php?t=337
Zdar,
tak jsem to dnes objednal, tak uvidíme.
dík
čus
olin píše:... Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení.
jirka.zc píše:olin píše:titanus píše:no ved prave + vyditelnost za horizontomma od toho jednoznacne odradzaju...keby to bolo vyriesene ako ma AUDI priamo v svetlometoch tak uz to mam
Přesně jsi trefil hřebík na hlavičkuTakto nízko umístěná světla (a týká se to i nových Škodovek) i za malým horizontem nejsou vidět. Už se mi 2x stalo při dešti za
náklaďákem, že jsem čekal, až bude volno na předjetí, pak chtěl vyrazit, a v poslední chvíli jsem tato světla zaregistroval a musel se zařadit zpět. Je to takový úsek
za Kolínem na Prahu, mírný, táhlý kopeček s lehkým horizontem. Takže je to pěkné, ale dle mého názoru to snižuje účel denního svícení.
![]()
Zdravím vás a nestačím se divit, co se zde všechno píše za nesmysly, to co píše "olin"je sice pravda,ale týká se to všech aut ať svítí DRL nebo normálními světly, záleží jak je ten horizont velký.Po republice jsou jich tisíce. Přes den když se dříve nesvítilo tak si viděl co??? Auto a ne světla a ještě si představ, že jdou kdykoliv, třeba v hustém dešti rosvítit normální světla, záleží na úvaze každého kdy co rozsvítí, DRL světla mohou být až 25 cm od vozovky, já je mám 35 cm a co vidím ostaní , tak je mají povětšinou taky tak. Problém vidím spíše v tom , že někteří mají namontované nehomologované a se slabou svítivostí a to už je opravdu jenom obrysovka pro parádu.
![]()
Stefi píše:jirka.zc píše:Ahoj všichni, co se týká namontování DRL světel pro denní svícení , tak budeme mít nelehkou situaci vymyslet umístění a typ světěl tak, aby splnovaly předepsané míry t.j. hlavně max.40 cm od okraje vozidla a 60 cm mezi světly. Pro lepší orientaci přední RZka má 52 cm. Prohledal jsem všechny možné typy na netu, měřil mřížku a nic kloudného jsem nevymyslel. Na starém autě jsem to měl rok v provozu a je to pohoda . Nechce se my porušovat rozměry a potom se někde dohadovat s policajtem nebo na STK. V autosalonu KIA mi řekli, že mi je namontujou, ale musím si je koupit a ukázat kam je namontovat. To nám moc nepomohou, protože to sami neví kam je dát. Kdyby jste někdo něco vykoumal tak napište.Jo a podle návodu k obsluze je v pojistkách připravn ůdajně jedn slot pro DRL. Ale jak funguje, zatím nevím.![]()
Kolego z jihu, ale ty to nesplňuješ vzdáleností od vnějšího obrysu , a problém je vtom , že Venga je široká 1765 mm, ty máš rozteč (jak zde uvádíš) mezi světly 620 mm/62 cm/ čiže 1765 - 620 = 1145/2 = 572,5 mm což 57,25 cm a ty si utekl od okraje /bočního obrysu, na každé straně/ auta o víc jak 17 cm
![]()
, oni musí být splněny obě podmínky
kend píše:Tak tady kdyby nekdo chtel DRL na ceed nebo pro ceeda ve svetlech : Nasel jsem to ted je to NOVINKA uz je mam doma jenom cekaj na namontovani![]()
http://www.tuningshop.cz/cira-optika-3/ ... -svicenim/
Tak snad to bude vypadat pekne))
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé