Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Jaký motor?

Příspěvekod Mark77 » 02.05.2010 09:19

S tím studeným motorem to souhlasím, já sice jezdím 10km ale v zimě je to s fousem. Ale motor to přebere ohřeje se. :)
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Cee´d 1.6 CVVT (90KW) vs 1.6 CRDi (85KW)

Příspěvekod pne » 12.05.2010 12:54

mam 1,6CVVT a pri rychlejsej a vdaka vyssim otackam i hlucnejsej dialnicnej jazde trochu lutujem ze skromny rodinny rozpocet nevydal na 6rychlostne crdi. Ale na okreskach i vdaka lepsiemu zrychleniu sa da aspon trochu "hybat medzi pomaly stojacimi vozidlami". CVVT vdaka kratsiemu sprevodovaniu nie je designovany ako dialnicny kriznik i ked sprintuje lepsie.
pne Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Nafta vs. Benzin

Příspěvekod centralnifido » 18.07.2010 22:04

Kluci , můj názor i když jsem měl už poměrně dost aut je ten že ze začátku života jsem měl vždy jen benzíín a nedal bych na něj dopustit , jenže pak jsem si koupil jednou naftáka , a od té doby bych do benzínu už v životě nešel a toho se držíím do dnes . 1.4 CVVT je super ale pokud máte na naftu tak bych se nerozhodoval . Litovaly by jste a to zcela určitě .
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Re: Do FL Ceedu SW 1.4 nebo 1.6???

Příspěvekod PetrLa » 19.07.2010 18:51

centralnifido píše:Kluci , můj názor i když jsem měl už poměrně dost aut je ten že ze začátku života jsem měl vždy jen benzíín a nedal bych na něj dopustit , jenže pak jsem si koupil jednou naftáka , a od té doby bych do benzínu už v životě nešel a toho se držíím do dnes . 1.4 CVVT je super ale pokud máte na naftu tak bych se nerozhodoval . Litovaly by jste a to zcela určitě .

úplně jsi mi promluvil z duše...vždy jsem jezdil s benzíny a bylo to super....je to super furt...jenže pak jsem jezdil nějakou chvilku s nafťákem a když jsem se rozhodoval pro ceeda, tak jsem měl jasno co chci za motor ....sice jsem chvilku váhal, zda na to mám, ale pak jsem si řekl, že auto nekupuju každý den a těch 30 tisíc už mě nemůže tak rozhodit.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 19.07.2010 20:10

a u mna naopak :)
jazdil som s dieslamy a teraz nedam na benzin dopustit.
celkom stacila vymena jedneho vstrekovacu na citroena za 400 euro. po 100tisic km... ak si clovek predstavi ze by ich mal menit viac ...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod centralnifido » 19.07.2010 20:54

Jonny . Ale taky si promiň uvědom , že na Ceeda máš 7 let záruku a nebo 150 000 Km . takže pokud odejde do věčných lovišť v té době čerpadlo tak hurá do servisu a nezapomenout na servisní knížku kvuli záruce .
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod rehmen » 30.07.2010 22:02

Jenže u auta za cca 300 tisíc je cenový rozdíl 50 tisíc za naftu pro spoustu lidí moc...a co se týče ušetřených peněz při naftě, tak se rozdíl v nákupní ceně vrátí za kolik - 85 tisíc km?
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod hermenet » 31.07.2010 10:15

Navíc budoucí peníze uspořené na naftě se počítají špatně. Je jistý rozdíl ve spotřebě, který je při stále stejném stylu jízdy víceméně konstantní, ale to je tak vše, s čím se dá počítat. Rozdíl mezi cenou nafty a benzínu ja časově velmi kolísající veličina a podle mého úsudku lze v rozhodujícím časovém horizontu (tj. v horizontu vymezeném očekávanou životností auta) předpokládat spíš trend sbližování, protože na naftu jezdí stále více aut (vzrůst poptávky po naftě = tlak na cenu směrem nahoru; snížení poptávky po benzínu = tlak na cenu směrem dolu).
Takže babo raď, já bych se rozhodoval podle způsobu užívání (jezdím strááášně moc a strááášně dlouhé trasy => jednoznačně nafta; jezdím strááášně málo, většinou jen po městě popojíždím po obchodech => jednoznačně maloobjemový benzín; něco mezi tím => hodím si korunou, nebo se budu řídit srdcem :-) )
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod JonnY » 31.07.2010 11:38

suhlasim. a na pocudovanie pri modernych benzinoch casto ani rozdiel v spotrebe nieje az taky velky.

pre mna bola podstatna este jedna vec.
pri benzine sa ti moze pokazit len par blbosti. lambda za 4-6 tisic, vaha vzduchu... v podstate same somariny.
pri diesly ? vstrekovac 15tisic, turbo 20 a viac, vysokotlake cerpadlo 20+, dvojhmoty zotrvacnik (ak je) 20+... moderne diesle su plne strasne drahych a citlivych suciastok, ktore sa po case kazia. pri 7 rocnej zaruke to neni az take, ale aj tak....
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PetrLa » 31.07.2010 17:13

JonnY píše:suhlasim. a na pocudovanie pri modernych benzinoch casto ani rozdiel v spotrebe nieje az taky velky.

pre mna bola podstatna este jedna vec.
pri benzine sa ti moze pokazit len par blbosti. lambda za 4-6 tisic, vaha vzduchu... v podstate same somariny.
pri diesly ? vstrekovac 15tisic, turbo 20 a viac, vysokotlake cerpadlo 20+, dvojhmoty zotrvacnik (ak je) 20+... moderne diesle su plne strasne drahych a citlivych suciastok, ktore sa po case kazia. pri 7 rocnej zaruke to neni az take, ale aj tak....

Částečně máš pravdu, ovšem už to taky není tak poruchové jak se to furt všude vytahuje....je to furt dokola jak téma s KIOU ...je to koreec tak je to automaticky šmejd (protože to dřív za moc nestálo) ...je to diesel tak se bude kazit (protože první diesely se taky kazily)....jinak ceed myslím nemá "dvojhmoty" setrvačník.

Obliba aut s dieselovými motory celkově roste a není to díky nákladům....lidem se ty motory líbí...nemyslím že by se jim líbily, kdyby byly tak poruchové jak se tím všude furt vyhrožuje. Ovšem neber mě vážně...každá liška si chválí svůj ocas. :-)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod rehmen » 01.08.2010 11:45

Tak u C'eeda bych se diesla rozhodně nebál - v testu Auto Bildu po 100 tisíci km skončil velmi dobře :)

Jinak s tím výpočtem ceny - ono je to přeci jen o dost komplikovanější - při prodeji je pak cena dieslu taky vyšší....Já vybral, dost kvůli ceně, benzín a rozhodně nelituju
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 02.08.2010 12:50

Mexican píše:
Mikalo píše:
slava píše:add: Kia vs. Hyundai. Bez debaty je :kia: hezčí a lepší(alespoň mně se zdá líp vybavená), ale když 1.4, tak Hyundai, protože má motor s 80 kW. Jinak jasně jedině :kia: . Snad jen závist z lepšího prodeje :kia: 1.4 s 80 kW donutila Hyundaice tak sprasit :kia: , protože jim dělají šéfy.

Já mám KIA Cee'd 1,4 66kW a neměnil bych za Hyundai 1,4 ani, že má o něco výkonější motor. Nějaký majitel Hyundaje psal, že při rychlosti 130 km má otáčky přes 4000 a to se odráží i na větší spotřebě. Já jsem jel 130 km a otáčky cca 3800 :thu: :kia:. Jinak nic špatného proti Hyundai.

tak tych 200 otacok, je uz teda poznat (ironicky smajlik) - kym to netoci aspon o 500 otacok menej, je to v podstate jedno. Vo vseobecnosti sa mi zda ze motory tocia hrozne vela. Fiesta s 1,25motorom a 55kw toci 3950otacok pri 130 km/h, takze nechapem naco tam (do ceedu, i30) laduju take prevodovky a motory ked akceleracia nic moc, otacky vysoke. Pre mna vec ktora ma prinuti neostat verny znacke (prip koncernu s :kia: )

Já jsem psal přes 4000 ot. Asi tam měl 4100 nebo 4200 nejsem si jist, proto jsem psal přes 4000. Je to na fórum Hyunday. Jinak máš pravdu, že jednička u cee'du je bez akcelerace.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod hermenet » 02.08.2010 14:25

To je, pánové, s prominutím nějaký nový druh fobie? Tenhle strach s frekvence otáčení nějakých hřídelů v motoře? Já když to točím na pětapůl tisíce třeba hodinu, tak to jede pořád dobře, teploměr je v klidu na svých cca 83 st. C, žádné vibrace, pořád to táhne dobře, prostě pohoda. 8-)
Ale jestli chce někdo jezdit v čemkoli víc než 120 km/h zadarmo, tak ať stopuje :-)
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod rehmen » 05.08.2010 07:10

hermenet píše:To je, pánové, s prominutím nějaký nový druh fobie? Tenhle strach s frekvence otáčení nějakých hřídelů v motoře? Já když to točím na pětapůl tisíce třeba hodinu, tak to jede pořád dobře, teploměr je v klidu na svých cca 83 st. C, žádné vibrace, pořád to táhne dobře, prostě pohoda. 8-)
Ale jestli chce někdo jezdit v čemkoli víc než 120 km/h zadarmo, tak ať stopuje :-)

Co se týče spotřeby, tak normálně jezdím ve 2 lidech a když jsem se snažil jet trochu šetrněji, tak to vyšlo na cca 6,75 l / 100 km. Teď o víkendu jsem jel ve 2 a plně naložený (holt ty bedny pro kapelu něco vážej), cesta 2 x 160 km, motor jsem točil skoro pořád 3 - 5,5 tisíce, na dálnici (trochu prasácky) 150 hm/h a spotřeba 7,6 l / 100 km. Jo a půlku cesty mi jela klimatizace. Po cestě jsem nepozoroval žádné problémy s přehříváním nebo klepáním motoru.

Já nevím, ale to mi nepřijde jako nějaký citelný nárůst spotřeby. S Felicií jsem na takovouhle spotřebu jezdil bez naložení, bez klimy a s mnohem menší akcelerací :D
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod zulyk » 05.08.2010 07:50

hermenet píše:To je, pánové, s prominutím nějaký nový druh fobie? Tenhle strach s frekvence otáčení nějakých hřídelů v motoře? Já když to točím na pětapůl tisíce třeba hodinu, tak to jede pořád dobře, teploměr je v klidu na svých cca 83 st. C, žádné vibrace, pořád to táhne dobře, prostě pohoda. 8-)

benzin je benzin a ten treba tocit, vylety po cervene pasmo otackomera nie su vynimkou ani u mna a to uz aj v zabehu, nech si zvykne :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí