Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

spotreba cee'd

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotreba

Příspěvekod RRR » 25.04.2010 21:28

Po přezutí na letní Michelin jsem vyzkoušel jet na spotřebu po okreskách v rámci dodržování rychlostí ,výsledek po 50 km. 5.0l dle P.P. V běžném provozu pak jezdím za 6.2l. Takže spokojenost.
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod marhalu » 03.05.2010 09:09

O víkendu jsme si udělali výlet do Bechtesgadenu přes Budějice, Linz a Salzburg. Start byl v Praze. Jeli jsme ve třech a pár věcí . Celou cestu plus popojíždění na místě jsme dali na jednu nádrž. A celková spotřeba byla 5.3 l se zapnutou klimatizací, takže super. Po I. třídě jsme jeli tachometrových 105 a dálnice 140 (GPS 99/131 km/h). Na průměrnou rychlost jsem se nekoukal ale neloudali jsme se :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod pne » 12.05.2010 13:01

1,6cvvt sw ciste mesto robim cca 8,1L. 6,8L primestskou jazdu 50:50, treba si strazit otacky a drzat ich pod 3500, potom sa da jazdit pod 7litrov.
pne Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tomri » 12.05.2010 13:54

pne píše:1,6cvvt sw ciste mesto robim cca 8,1L. 6,8L primestskou jazdu 50:50, treba si strazit otacky a drzat ich pod 3500, potom sa da jazdit pod 7litrov.

Jestli to budeš pořád držet pod 3500 ot/min, tak ti motor zleniví a už to nebude ono. Musíš ho prohánět a on si sedne a nebude moc žrát, ani když ho budeš trochu víc točit.
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 12.05.2010 14:47

tomri píše:
pne píše:1,6cvvt sw ciste mesto robim cca 8,1L. 6,8L primestskou jazdu 50:50, treba si strazit otacky a drzat ich pod 3500, potom sa da jazdit pod 7litrov.

Jestli to budeš pořád držet pod 3500 ot/min, tak ti motor zleniví a už to nebude ono. Musíš ho prohánět a on si sedne a nebude moc žrát, ani když ho budeš trochu víc točit.

:no: :help: řídící jednotka se sice prý přizpůsobuje stylu jízdy řidiče, ale až zas tak zásadní to nebude....je to dle selského rozumu ***.
Víc otáček = víc pracovních cyklů. Víc pracovních cyklů = víc vstřiků. Víc vstřiků = víc spotřebovaného paliva.

PS: motor nemůže lenivět, je to kus tupého kovu :)

PS2: to byl jeden z důvodů proč jsem šel do dieselu, kde platí, že pracuje při nižších otáčkách než benzín. Míň otáček = míň pracovních cyklů = menší spotřeba a menší opotřebení součástek = delší životnost.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Neferti » 12.05.2010 15:08

Pravda někdy bolí.. ale je to tak. Já se svojí 1.4 se držím na 7,7 až 8l a po dálnici musím krotit sám sebe aby to tolik nežralo :cry: ale jinak spokojenost, jen si za toho půl roku stále němůžu zvyknout na spojku a nastavení sedačky. u jiných aut mi stačí jen chvilka .....
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 12.05.2010 15:20

Neferti píše:Pravda někdy bolí.. ale je to tak. Já se svojí 1.4 se držím na 7,7 až 8l a po dálnici musím krotit sám sebe aby to tolik nežralo :cry:

Týýýý vo*e. Tobě budu asi mávat vždycky jenom zezadu.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod hermenet » 12.05.2010 15:37

PetrLa píše:PS2: to byl jeden z důvodů proč jsem šel do dieselu, kde platí, že pracuje při nižších otáčkách než benzín. Míň otáček = míň pracovních cyklů = menší spotřeba a menší opotřebení součástek = delší životnost.

Já myslím, ža takhle přímočaře to srovnávat nepůjde. Jsou to jiné motory, jiná paliva (rozdíl výhřevnosti, účinnosti, blablabla, chtěl bych tomu všemu rozumět). S tím poměrem životnosti a otáček mě to jako benzíňáka životně zajímá. A i tady si myslím a doufám, že to není jednoduchá násobilka. V dieselu jsou větší tlaky, huntuje se možná víc, když se podtáčí a přetáčí (tak se to říká), když jede studený (a jede studený dýl, protože se pomalejc zahřívá kvůli větší hmotě). Myslím, že to, že se někde (ve válci) něco (píst) šmrdolí po olejovém filmu dvakrát častěji, tak to neznamená dvojnásobné snížení životnosti. Jde taky o to, že se u každého z těch motorů olejový film mixuje s jiným druhem spalin, a o to, co to pak dělá. Ale říkám, chtěl bych tomu víc rozumět (a nemuset se to přitom učit :D).
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod slava » 12.05.2010 16:43

Ta spotřeba je zajímavá. Ze začátku se mi spotřeba ustálila zhruba na 7,9 l. Po nějaké době(to když se mi podařilo vynulovat celý PP) to kleslo na 7,8 l. Po dalším odborném zásahu do PP to šlo na 7,5 l. Řekl jsem si, že skusím styl šetřílek a zkusím jezdit pod 7,0 l. A ejhle spotřeba 7,6 l. Tak to teda ne!! Nejen, že se mi blbě jezdilo, když jsem se furt hlídal, ale spotřeba šla nahoru. Tak Emilka honím jak zdutou kozu, jemu se to líbí, jede jak šlak, já jsem spokojený a nadšený řidič a spotřeba se vrátila zpět na 7,5 l. Přece jenom benzín potřebuje mít otáčky, protože jak sám vidím je to nejen levnější ;) , ale taky bezpečnější, protože ve vyšších otáčkách reaguje na plyn okamžitě a není třeba hned řadit. Píšu o 1,6 CVVT najeto něco kolem 8 000 km. A to počítám s tím, že spotřeba ještě půjde dolů.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Tomi_san » 12.05.2010 21:05

Aj mne trvalo dáky ten kilometer kým som si zvykol ako držať nohu na plyne, aby mi aj hlavu nezožralo :D , ale podarilo sa a s mojim red devilom jazdime na cca 6,5 l/100km (1,6i DOHC).
:twisted: :yes: :tongue:
HYUNDAI ELANTRA XD 1.6i GLS
:twisted: ELA - RED DEVIL
Obrázek
Tomi_san Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
3. místo (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Hyundai Elantra III (2002)
200000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 12.05.2010 21:47

Tak já dneska vynuloval PP, ujel 64,8 km po Praze (Modřany - Podolí - Krč - Pankrác - Jižní spojka - Černý Most a zpět - Chodov - Šeberov - Libuš - Modřany), z toho kolem 20 km ve dvou, zbytek sám, průměrná rychlost 48 km/h, maximální 100 km/h, provoz plynulý - žádné kolony, dvakrát jsem na to na křižovatce i šlápnul a akceleroval na 70 km/h na dvojku. A... teď se držte: mám podle PP průměrnou spotřebu 5,6 l/100 km u 1,4 CVVT. :thu: Ale přiznávám se, dál už se nesnažím - budu rád, když se to ustálí na 6,5.
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Tomi_san » 12.05.2010 22:26

@hermenet: Nechcem provokovať, ale jeden takýto pokus mi na mojej 1.6 DOHC ukázal na PP 5,5 l/100km keby to nevidel aj môj brat, tak mi to nikto neuverí :twisted:
HYUNDAI ELANTRA XD 1.6i GLS
:twisted: ELA - RED DEVIL
Obrázek
Tomi_san Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
3. místo (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Hyundai Elantra III (2002)
200000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod JonnY » 13.05.2010 00:48

PetrLa : s tou rovnostou to nemas dobre :)
spotreba je vyssia kvoli vyssim stratam (trecim, cerpacim, pohone prislusenstva...). nejde o to, kolko krat prebehne vstrekovanie. ak pri rovnakej rychlosti zvysis otacky (podradis), tak sice budes vstrekovat benzin castejsie, ale bude ho umerne menej. inak by auto zrychlovalo.
vysledna spotreba ale bude vyssia, prave kvoli vsetkym stratam

rovnako zivotnost nezalezi od otacok motoru (az do urcitej hranice, v cervenych otackach to uz samozrejme neplati). ak je vsetko tak ako ma byt (zohriaty motor, olej ktory plni svoju funkciu, motor v dobrom stave...) tak je jedno ci sa motor bude tocit pri 2500 alebo 3500rpm. vsetky trecie plochy su mazane olejom, a ak vsetko funguje tak ako ma, tak je vsade vrstva oleja.
otacky same o sebe nejsu ziaden problem. problem je olej, ktory pri jazdeni v meste moze byt zreli na vymenu uz po menej nez 10tisic km, studene starty, dieslove usadeniny, nekvalitny benzin...
ak by clovek jazdil (s benzinom) len po dialnici, tak olej menit prakticky nemusi. motor sa zohreje za par minut, a pracuje v optimalnom rezime. opotrebenie ci starnutie oleje je uplne minimalne.
v usa sa robil podobny test, a motor najel v kontrolovanych podmienkach (tusim na okruhu) cca 100tisic mil bez vymeny oleja. stale sa jazdilo dokola ustalenou rychlostou.
pri diesloch je to horsie, ale v meste je to z hladiska zivotnosti tragedia ...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Neferti » 13.07.2010 19:36

v poslední době mám spotřenu kolem 6,4l ale když chci tak na dálnici těch 8l udělám :D
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 13.07.2010 20:19

JonnY píše:PetrLa : s tou rovnostou to nemas dobre :)
spotreba je vyssia kvoli vyssim stratam (trecim, cerpacim, pohone prislusenstva...). nejde o to, kolko krat prebehne vstrekovanie. ak pri rovnakej rychlosti zvysis otacky (podradis), tak sice budes vstrekovat benzin castejsie, ale bude ho umerne menej. inak by auto zrychlovalo.
vysledna spotreba ale bude vyssia, prave kvoli vsetkym stratam

rovnako zivotnost nezalezi od otacok motoru (az do urcitej hranice, v cervenych otackach to uz samozrejme neplati). ak je vsetko tak ako ma byt (zohriaty motor, olej ktory plni svoju funkciu, motor v dobrom stave...) tak je jedno ci sa motor bude tocit pri 2500 alebo 3500rpm. vsetky trecie plochy su mazane olejom, a ak vsetko funguje tak ako ma, tak je vsade vrstva oleja.
otacky same o sebe nejsu ziaden problem. problem je olej, ktory pri jazdeni v meste moze byt zreli na vymenu uz po menej nez 10tisic km, studene starty, dieslove usadeniny, nekvalitny benzin...
ak by clovek jazdil (s benzinom) len po dialnici, tak olej menit prakticky nemusi. motor sa zohreje za par minut, a pracuje v optimalnom rezime. opotrebenie ci starnutie oleje je uplne minimalne.
v usa sa robil podobny test, a motor najel v kontrolovanych podmienkach (tusim na okruhu) cca 100tisic mil bez vymeny oleja. stale sa jazdilo dokola ustalenou rychlostou.
pri diesloch je to horsie, ale v meste je to z hladiska zivotnosti tragedia ...

nejsem si zcela jist....pojedu-li 90 km/h na 4. rychlostní stupeň a pojedu-li 90 km/h na 3. rychlostní stupeň tak budu mít určitě vyšší spotřebu jak na 4. rychlostní stupeň....popiš mi prosím ty tvé ztráty ať se poučím.....

Připomělo mi to test mazivosti nafty a olejů...to se takový váleček se závažím vozí po rotujícím disku (obojí z kovu) a testuje se který olej míň maže....a pokaždé tam dochází k opotřebení....a čím víc cyklů, tím víc opotřebení ... může to mazat sebelíp a stejně se to opotřebovává ...tohle mi z hlavy nevytlučeš.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí