Spotreba Venga

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Spotreba

Příspěvekod Slowrider » 23.04.2010 18:09

Kdybych neměl těžkou nohu, tak mě předjede i stará škodovka :D
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod milan79 » 23.04.2010 18:44

ved nevadi urobis mu gesto :thu: a ides dalej :lol:
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.04.2010 19:45

Slowrider píše:Kdybych neměl těžkou nohu, tak mě předjede i stará škodovka :D

Dost dobře tě nechápu a shrnu si to:
- jsi spíš sportovní řidič
- dříve jsi jezdil ve dvou-litru
- koupil jsi si auto co má 1,4 litru 66kW výkonu v bůhví jakých otáčkách
- jezdíš s tím jak s dvou-litrem

Můžu se zeptat co jsi čekal? Že to pojede jak dvou-litr a bude to brát o polovinu méně? Zkrátka dle mého to honíš jak zdutou kozu, protože jsi zvyklý na jiný krouťák, jiný výkon, jiné rychlosti. Ten motor co tam je umí určitě jezdit za méně, ale při "pohodové" jízdě. Když to budeš honit, tak to prostě bude žrát i trávu kolem cesty. Pokud jsi zvyklý jezdit sportovně, měl jsi volit jiný motor.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 24.04.2010 07:42

@PetrLa
to sa mu snazim vysvetlit celu dobu :D
@Slowrider
zere to tak ako jazdis...inak pekny anti-nick :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod gallyleo » 24.04.2010 08:52

Spotreba po mste je vždy vysoká. Mám 1.6 CVVT, zatial jazdim hlavně po mestě, najazdene 1700km a spotreba 8,5l takze nic moc. Budem si na to eště asi dlho zvykať, pretože som jazdieval po meste tak za 5l ale ono asi s tým motorom to o moc lepsie nebude, navyše sa snažim zatiaľ držat otáčky nad 2000 resp. okolo 3000 kym sa zabieha, takze i to asi pridalo na spotrebe. takže si myslim že tvoja spotreba v mestskom provoze je OK :thu:
gallyleo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
6500 km @ 7-8 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 25.04.2010 17:59

Blázen nejsem, jasně, že jsem nečekal, že to bude jezdit jako dvoulitr :-D Ale ptal jsem se na zkušenosti, co tu mají lidi u nás s Kiou se stejným motorem a do 10.000km to žere kolem osmy a pak to spadne na 6,5 zhruba. Nečekal jsem, že to pojede, to je mi jasný, ale čekal jsem, že spotřeba bude od začátku menší. Tak počkám, až něco najedu a uvidíme, jestli ta spotřeba fakt spadne dolu.
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 25.04.2010 19:02

@Slowrider
No nevím,ale to že spadne spotřeba o 1,5 litru po 10 000km se mi zdá docela moc...Přál bych ti to,ale já myslím realistických je tak 0,5 litru po zajetí motoru...U mě tomu tak bylo..Nevím třeba motor 1,6 benzín tuto vlastnost má.Ale mám v poslední době čtvrté nové auto a vždy spotřeba nešla tak moc dolů..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod milan79 » 25.04.2010 19:06

Ja osobne teda tomu tiez moc neverim, ze to spadne tak rapidne dolu.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.04.2010 20:06

vladislav píše:@Slowrider
No nevím,ale to že spadne spotřeba o 1,5 litru po 10 000km se mi zdá docela moc...Přál bych ti to,ale já myslím realistických je tak 0,5 litru po zajetí motoru...U mě tomu tak bylo..Nevím třeba motor 1,6 benzín tuto vlastnost má.Ale mám v poslední době čtvrté nové auto a vždy spotřeba nešla tak moc dolů..

souhlasím a dle mého názoru je to "snížení spotřeby" zapříčiněno dvěma faktory:
- zvyknutí si řidiče na nový vůz
- zajetí motoru
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod -drb- » 26.04.2010 15:56

Zvyknutí si na auto je opravdu zásadní při spotřebě.

Obecně nemám nijak velkou spotřebu, ale rozhodně mi trochu klesla v průběhu toho, ajk jsem se s autem sžíval, jak jsem čím dál lépe odhadoval, jak se auto zachová v určité rychlosti v zatáčce, jak moc či málo motor brzdí bez plynu atd.

Vidím to pak na silnicích, kdy jedu plynule, zatáčky projíždím rychlostí co nejbližší té, kterou jedu i rovinky (a přitom jsem ještě daleko od nějakých rizikových průjezdů) atd. Díky tomu používám naprosto minimálně brzdy. Místo toho více řadím, dobrzďuju motorem, přeřazuju na optimální otáčky na zrychlování či naopak udržování rychlosti atd.

Občas potkám někoho, kdo má pocit, že hrozně spěchá a musí mne předjet. A pak je to vždy tak, že za zatáčkou zrychlí, na konci rovinky vidím, jak brzdí, zpomalí, já ho v zatáčce dojedu téměř na kufr, on zase zrychlí, zase brzdí atd. Tak jedeme za sebou několik kilometrů, on hrozně spěchá, já jedu v klidu, ale průměrná rychlost nás obou je nakonec stejná. Rozdíl je ale výrazný ve spotřebě.

Nejezdím stylem Economy Run, navíc mám teď zhruba polovinu cest po městě (tedy přesněji po Praze, takže až příliš často trčím v koloně), zbytek jsou na stejno dálnice a okresky. Přesto mám spotřebu 7,2 (ceed, 1.4 CVVT, najeto 17000). Pokud jedu delší trasu mimo město, není problém to udržet pod 6,5 ve dvou dospělých + dítě a s plným kufrem, přitom je to svižná, ale hlavně plynulá jízda, žádný klobouk za volantem a vajíčka na sedačce.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod pato75 » 27.04.2010 19:55

Zdarec.
Tak po vikende mam za sebou prvých 700 km.Spotreba bola na moje prekvapko super :roll: .Cesta tam 5,2l a spät 4,8l(počítač).Rýchlost 100 a 130.
Pred Venguskou som mal Focus tdci 85kw a spotreba je približne rovnaka.Aj ked som mal dojem že ford je o niečo živší.Ale uvidime po 30000km.
Takže spokojnost. :)

Kia venga 1,6crdi 85kw TX
pato75 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod milan79 » 27.04.2010 20:51

pato75 píše:Zdarec.
Cesta tam 5,2l a spät 4,8l(počítač).

pekne. mne sa to po cca 300km pohybuje medzi 5,4 az 5,6, ale zatial jazdim len v meste a kratke trasy, takze som spokojny.
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod snowko » 02.05.2010 23:06

srobik2000 píše:Budem rad, ked sa pochvalite kolko Vas milacik pije. Ja mam 1.4 benzin a zatial sa mi podarilo z HC do NR 5.9l a naspät 5.7l/100l. Zatial som spokojny. :kia:

Ahojte, ma tu niekto aj Vengu 1,6 benzinovu? Aku mate spotrebu?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod buggy » 03.05.2010 13:03

Staci sa pozriet na zoznam uzivatelov. Ja mam 1,6 benzin, najazdenych 1600km a teraz v teple uz ma spotrebu aj 5,7 (napr vcera cesta cca 50km dokopy - mimo BA, medzimesto a dediny). Donedavna 8,1 v meste a vecne na trate max. 5km.
KIA Venga 1,6l benzin, Continental Silver.
buggy Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3500 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Venousek » 08.05.2010 22:54

Ahojte, já mám 1.4 benzín a zajíždím ho na cca 3000 ot/min a zatím průměr cca 7,0 l/100km. Jsem spokojený, protože jezdím v 50ce spíše na trojku abych měl furt ty doporučené otáčky na zajetí a kupodivu je motor opravdu velice tichý, takže jakmile to zajedu si myslím, že nebude problém mít něco kolem 5,5l/100. Už se těším.
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí