Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Re: 1.4

Příspěvekod Jakub » 28.08.2009 21:49

Já se zase budu opakovat, ale výkon a kroutící moment jsou na sobě závislé veličiny:

P = 2 * PI * n * Mk

(P - výkon, n - otáčky, Mk - kroutící moment)

Kroutící moment se mění zpřevodováním, kdežto výkon zůstává stejný (samozřejmě až na ztráty). Takže např. 2 ceedy - naftový a benzinový jedoucí stejnou rychlostí - potřebují dodávat stejný výkon motoru. Kroutící moment dieselu ale bude vyšší než benzínu, protože pracuje s nižšími otáčkami. Kroutící moment na kolech po zpřevodování je ale stejný. ;)

O výkonu a kroutícím momentu jsem slyšel už dost "pohádek" :) a to i v motoristických časopisech. Za všechny třeba: Výkon je potřeba pro rychlé rozjetí, kroutící moment pro pružnost. :D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 29.08.2009 20:11

Jo a taky to ze obsah nicim nenahradis. Bohuzel to stoji vic penez ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Re: A co emisne kontroly

Příspěvekod libra » 14.10.2009 09:36

snike píše:Třeba to naše škubání mělo docela jednoduchý důvod ;-)

Obrázek

To je sice pekne, ale zaujimalo by ma, ako velmi nehladia na emisie pri "opravenom" softe. Teraz su tie auta nove, ale co bude, ked s nimi budeme musiet povinne chodit kazde 2? roky na emisnu kontrolu? Budu aj tie upravene motory splnat pozadovane hodnoty? Alebo znova pojdeme vsetci s "novym" softom na prerabku na stary? :no:
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod oberonko » 30.01.2010 17:39

myslim ze TYDOK uz pohopil, ze to nie je normalne ako mu neposlucha :kia: ...snad sa to vyriesilo a celkom by ma zaujimalo (asi nie som sam) co to nakoniec bolo za zavadu..??? :?: kazdopadne sa pripajam k 1,4-kam, ktore to nerobia...ajked v meste sa na 160km/h nedostanem casto...
inak pekna odbocka od problemu...vsimam jak sa tak hrabem prispevkami :D
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Re: Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Příspěvekod mike73 » 11.03.2010 18:14

a me to dela tohle:

viewtopic.php?f=22&t=1387
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod robertini » 12.04.2010 18:42

Zdravim

Potreboval by som poradit z kiu ceed 1,6 benzin.Mam problem ze mi motor trha tak ze ma ide vyplut cez predne okno,zacalo svietit to cerpadielko alebo znak emisii a nakoniec zistili ze je to lambda sonda,ale po vymene sondy to sklbe dalej.Ked sa rozbieham tak plyn ako keby bol priduseny a potom sa to rozbehne ako keby dostalo tah.Ked idem na 2,3,4 okolo 50km rychlost a nizke otacky tak to trha,alebo ked dam nohu z plynu dole a slabo prilozim na plyn tak vtedy trha.V servise my povedali aby som dosiel o tyzden a rozmyslam ci nevyskusam druhy servis.Prosim poradte nejako.Moze to byt aj benzinom?Ale uz som tankoval 2 krat a stale to robi.Dakujem
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.04.2010 18:56

servis v Trnave typujem...zacinam o nom pocuvat same negativa :| problem z dusenim mototra tu uz par ludi malo no vacsinou ak sa nemylim islo o diesle...

a inak kludne to benzinom moze byt - ak mas diesel :D ale fatk, samozrejme zly benzin je potvora...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Re: trhanie motora

Příspěvekod ferino » 12.04.2010 21:05

@robertini

Auto bolo kupene ako opises "Auto je predvadzacka ale mam tam znamu ktora mi ho dohodila,a vie ako sa na tom aute jazdilo."

Na servis nemas pekneho slova "Servis kia to je tiez kapitola sama o sebe,ked clovek potrebuje nahradne vozidlo,nemame,teraz sa mi pokazilo pred sviatkami tak som cely vyteseni.Taky mechanici co su v servisoch bud su mantaci alebo hnilaci,lebo dobry mechanik si zalozi dielnu a robi sam na seba a nie niekde za 500eu v servise.Suciastky na skladoch nedrzia,tak my somari teraz musime cakat nez to objednaju."

Na auto nadavas tiez "Zdravim,takze moj nazor na kiu ceed je taky,ze by som si v zivote toto auto uz nekupil."

Celkovo ked to tak zhrniem, tak alebo ta tvoja znama je riadna mrcha :oops: , nevraviac o tom ze nerozumiem tomu ak ti znama odporuci taku slusnu predvadzacku, tak ako to ze ti nevie zabezpecit aj slusny servis. :? Vari salon a servis nie su u toho isteho predajcu? A ako to moze byt slusna predvadzacka ak sa ti to v jednom kuse sype. :shock:
Celkovo sa mi z tych prispevkov zda akoby si si nepamatal co si pisal v tom predchadzajucom. :no: Sorry, ale akosi v tych tvojich prispevkoch nenachadzam logiku.

Netvrdim, ze su Cee'dy bezporuchove, ale tie tvoje prispevky su nejake ... Pre mna nepochopitelne. Asi potrebujem k tomu podrobnejsie subtitles. ;)
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod robertini » 12.04.2010 21:37

Asi slusna predvadzacka to nebola,ale co uz,potreboval som auto a trosku overene tak som kupil toto.Z vonku som nechcel auto,lebo som moc neveril dovozu.Ta znama tam uz nerobi,kriza prepustania.Chodim do servisu v TT.Nasrany som jak pes,dnes som sa tesil ze konecne auto pojde tak ako ma a zase nic.Doteraz som nemal z autom nic,vsetko bolo okej,rok bez problemov az na tie cievky ale to bola chvila roboty v ramci zaruky.Keby sa mi nekazilo auto tak som rad kie ceed,bol som spokojny doteraz.V Blave na Tuhovskej je servis okej?
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.04.2010 21:43

moja skusenost na Tuhovskej je pozitivna :thu: co slubili splnili ako som ti pisal SZ tak ja mam zle skusenosti s KIA servismi len tam kde je zmiesany s inymi znackami hlavne jeep, dodge a podobne...tam kde ich naozaj zivi len KIA mam len dobre skusenosti :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vegas » 13.04.2010 09:51

Tohle ti může způsobovat spoustu příčin. lamba, svíčky, cívky, snímače (váha vzduchu, snímač podtlaku sání, snímače teploty), palivový filtr, palivové čerpadlo......

DOporučuji změnit servis, přeji štěstí při hledání závady
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mirble » 15.04.2010 13:47

Tento problem jsem měl u starého auta, chovalo se přesně jak popisuješ, začalo to výměnou lambdy, svíčkama, filtrama, váhou vzduchu a dělalo to stále. Jedinné co zbývalo byl benzín, kupoval jsem u rýzných marketů a levných pump, jakmile jsem do toho natankoval shell a nechci delat reklamu, tak auto jezdilo jak vyměněné, po těchto skubatůrách ani vidu ani slechu. od té doby jezdím pro benzín pouze do shellu, ano připlatím si něco na litru, ale mám nižší spotřebu a klid a mír v duši. Staré auto jsem již vyměnil za Kiu ceed sw 1,6 benzin a jedinné co do ní liju je shell a dobře se mi odměňuje.
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod micronimus » 16.04.2010 09:15

mirble píše:Tento problem jsem měl u starého auta, chovalo se přesně jak popisuješ, začalo to výměnou lambdy, svíčkama, filtrama, váhou vzduchu a dělalo to stále. Jedinné co zbývalo byl benzín, kupoval jsem u rýzných marketů a levných pump, jakmile jsem do toho natankoval shell a nechci delat reklamu, tak auto jezdilo jak vyměněné, po těchto skubatůrách ani vidu ani slechu. od té doby jezdím pro benzín pouze do shellu, ano připlatím si něco na litru, ale mám nižší spotřebu a klid a mír v duši. Staré auto jsem již vyměnil za Kiu ceed sw 1,6 benzin a jedinné co do ní liju je shell a dobře se mi odměňuje.

no vidíš, mě kdysi přesně tohle dělalo po jednom jediném tankování právě u Shellky ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 16.04.2010 12:15

ono staci zaneradenej tank nebo cisterna a mate videt co pak natankujete za svinstvo. Dokonce jsem slysel o praktice ze, prepravni firma do cisterny umyslne natankovala vodu aby mohli kseftovat s benzinem a naftou co je navic. Vodu pak s palivem vypusti do nadrze v cerpaci stanici a ani obsluha nema sanci to zjistit. Litr sem litr tam, hlavne ze je kseft :thd:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod robertini » 16.04.2010 22:42

aj ja som natankoval na shelke a potom mi odislo auto.Najprv zistili ze je to lambda sonda,a teraz nejake cidlo na klukovkespodnej ci take nieco.
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady