Berka píše:Nevím jakou verzi 1.6 Crdi máš, ale 160 km/h není pro ceeda žádná překážka. Pomalejší zrychlování se začne projevovat kolem 170 km/h ale na 190 km/h se auto dostane vždy. Dostat se na 200 a víc už vyžaduje rovinku nebo mírné klesání.
Když si vzpomenu na náš výlet do Žiliny tak tam nás Meken tlačil k dvoustovce neustálea to má 1.4
. Jít pod 180, tak bych musel vyklidit levý pruh
. Jo, tenkrát jsme pořádně protáhly trubky
![]()
PetrLa píše:Čambrla píše:Konstrukční rychlost cee'da není ani 190 km v hodině. A jezdit 200 na našich silnicích považuju za hazard. A to i tehdy, když je povrch slušný a kolem provoz nic moc. Je řada dalších faktorů, které mohou způsobit neovladatelnost vozidla nebo nehodu. Taky si rád přišlápnu na plynový pedál, ale všeho s mírou.
souhlas ...jel jsem s Ceedem nejvíc 160 km/h a to jen kousek. Při této rychlosti mi připadlo, že celé auto plave a je to takové "rozhozené". Možná kdybych měl ve svém SWčku ještě 4 pytle cementu, tak možná.
Tony píše:PetrLa píše:Čambrla píše:Konstrukční rychlost cee'da není ani 190 km v hodině. A jezdit 200 na našich silnicích považuju za hazard. A to i tehdy, když je povrch slušný a kolem provoz nic moc. Je řada dalších faktorů, které mohou způsobit neovladatelnost vozidla nebo nehodu. Taky si rád přišlápnu na plynový pedál, ale všeho s mírou.
souhlas ...jel jsem s Ceedem nejvíc 160 km/h a to jen kousek. Při této rychlosti mi připadlo, že celé auto plave a je to takové "rozhozené". Možná kdybych měl ve svém SWčku ještě 4 pytle cementu, tak možná.
no tak jestli ti při 160 plave tak by jsi měl navšívit servis. 160 je normální cestovní rychlost na dálnici a když se spěchá tak i 180 a nepozoruju žádnou změnu chování auta. já jezdím defacto furt v levém pruhu...
a jinak 1,6crdi bez problému atakuje 205km/hod (tedy tachometrových)
mbiron píše:Coz o to, mazat 200 km/h je bezva zazitek ale ne na nasich silnicich, to je spise hazard a silenstvi. Pro me spise nez se nekam dostat o par minut driv a ukazovat Oktavkarum jak na to mam mi prijde ponekud detinske a radeji prijedu pozdeji ale bezpecne. Mam rad svuj zivot, svoji rodinu
pawlow píše:Zdar Kiaisti,
uz tejden patrim mezi vas s Ceednikem Sw, 1,6 CDRI. ted jsem se zrovna vratil od Baltu a moc nadsenej nejsem. NAd 160 se Kie moc nechce. proste to vubec nezrychluje. Predtim sem mel Fabii s cervenym TDI a ta poctive zrychlovala do 180, pak uz to byly taky jenom kousicky.
Mam zatim nalitano asi 1500 km, a tahle jizdni vlastnost me poradne nastvala, jezdim hodne po Nemecku a tam se pohybuju po dalnici mezi 130-180 a to cekani, nez tam tech 180 spadne, je nekonecny. Myslite, ze se to jeste polepsi? Taky se spotrebou nejsem moc nadsenej a v dobrym vzpominam na koncernovou pumpu-trysku.
Čambrla píše:Pánové, mě to nedá, abych nezareagoval ještě jednou. Psal jsem to kdysi i Ingdavemu tady na foru. Taky si rád zajedu rychle. V těchto autech to člověk ani nepostřehne, a na tachometru je 160. Ani to nepřijde. Nepředpokládám, že v těchto rychlostech jezdíte jinde, než na dálnici. Ale i přesto. Dalo by se možná namítat, že je to vaše osobní věc. Je a není. Při jízdě máte kolem sebe další vozidla, další lidi. Těch situací, které mohou vést k nehodě, je celá řada. Namátkou:
Auto před vámi vám hodí „myšku“ – osobně se mi to stalo několikrát, hodně od kamioňáků – a to pak máte co dělat, abyste to ubrzdili.
Od auta odletí kamínek či něco jiného (např. zmrzlý led na střeše kamionu či přívěsu...) – v takových momentech většinou řidič podvědomě cukne, přikrčí se, trhne volantem.... ve velké rychlosti jste mimo pruh okamžitě (taky se mi to stalo několikrát, jednou dokonce spadnul přede mě zmrzlý sníh z přívěsu kamionu, a to jsem jel do 130 a měl jsem co dělat); a několikrát jsem se přikrčil i při průletu ptáka před autem – je to podvědomé, stane se to 95 lidem ze sta.
Před vámi jede auto, najednou se prudce něčemu vyhne a před vámi se třeba objeví díra na povrchu, zbytky přejetého zajíce.... automaticky ten volant strhnete taky.
Ve velké rychlosti začnete předjíždět a současně s vámi vybočí z pruhu auto za vámi či před vámi. Zrovna minulý týden jsem byl toho svědkem, kdy řidič za námi (jeli jsme za traktorem) si myslel, že jsme všichni tupci a jen na silnici zdržujeme. Začal předjíždět ještě v křižovatce a hned za ní řidič přede mnou. To druhé už bylo skoro v příkopu a od kol se mu kouřilo – určitě nejel víc jak 80.
A takových momentů by se našlo určitě mnoho. Nechci tady vypadat jako „puritán“ nebo ze sebe dělat chytráka či jak by to kdo ještě mohl nazvat. Ale věřte, že těch zkušeností mám opravdu dost. Nepřeji nikomu nic zlého, ale při velkých rychlostech je opravdu na průser zaděláno. A některé momenty v životě bohužel vrátit nejdou. Mládí přeci jen nemá takové životní zkušenosti jako my, poněkud postarší a řadu situací vlivem nezkušeností nedocení.
Omlouvám se za tento příspěvek, ale když jsem četl, jak se řada z vás „chlubí“, jakou rychlostí už jeli či jakou běžně jezdí, tak mi to nedalo.
Všem přeji jen a jen tisíce kilometrů bez nehod.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé