Maximální rychlost....

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Maximální rychlost....

Příspěvekod Stefi » 04.04.2010 20:49

Máš 85 kW motor?,,,,,, podle ohlasů na foru si je kluci chválí, a dobře byl hodnocen i testech redakcí motožurnálů, jinak fábku si měl 1,9 a to je o 0,3 litru víc, oni se nabízejí naše KIE i s 66 kw :twisted:
Naposledy upravil Stefi dne 04.04.2010 21:01, celkově upraveno 1
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 04.04.2010 20:53

Nevím jakou verzi 1.6 Crdi máš, ale 160 km/h není pro ceeda žádná překážka. Pomalejší zrychlování se začne projevovat kolem 170 km/h ale na 190 km/h se auto dostane vždy. Dostat se na 200 a víc už vyžaduje rovinku nebo mírné klesání.
Když si vzpomenu na náš výlet do Žiliny tak tam nás Meken tlačil k dvoustovce neustále :roll: a to má 1.4 :shock: . Jít pod 180, tak bych musel vyklidit levý pruh :cry: . Jo, tenkrát jsme pořádně protáhly trubky :evil: :D
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 04.04.2010 21:11

Berka píše:Nevím jakou verzi 1.6 Crdi máš, ale 160 km/h není pro ceeda žádná překážka. Pomalejší zrychlování se začne projevovat kolem 170 km/h ale na 190 km/h se auto dostane vždy. Dostat se na 200 a víc už vyžaduje rovinku nebo mírné klesání.
Když si vzpomenu na náš výlet do Žiliny tak tam nás Meken tlačil k dvoustovce neustále :roll: a to má 1.4 :shock: . Jít pod 180, tak bych musel vyklidit levý pruh :cry: . Jo, tenkrát jsme pořádně protáhly trubky :evil: :D

mam 85 KW s sestkou, na tech 160 neni problem se dostat, ale pak ze 160-na 180 potrebuju tak 2 minuty a to me desne stve.
A kolik ti to zere, kdyz tam drzis okolo 160? To byl pro me dalsi sok...
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Berka » 04.04.2010 22:21

Zrychlení ze 160 na 180 rozhodně nepočítám na minuty, ale sekundy. Možná to bude těžším převodem 6°. Neboj se vytočit pětku a šestku zařadit až později jen na udržování dosažené rychlosti. Spotřeba se při takové jízdě pohybuje kolem 7-7,5l
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 04.04.2010 23:17

PetrLa píše:
Čambrla píše:Konstrukční rychlost cee'da není ani 190 km v hodině. A jezdit 200 na našich silnicích považuju za hazard. A to i tehdy, když je povrch slušný a kolem provoz nic moc. Je řada dalších faktorů, které mohou způsobit neovladatelnost vozidla nebo nehodu. Taky si rád přišlápnu na plynový pedál, ale všeho s mírou.

souhlas ...jel jsem s Ceedem nejvíc 160 km/h a to jen kousek. Při této rychlosti mi připadlo, že celé auto plave a je to takové "rozhozené". Možná kdybych měl ve svém SWčku ještě 4 pytle cementu, tak možná.

no tak jestli ti při 160 plave tak by jsi měl navšívit servis. 160 je normální cestovní rychlost na dálnici a když se spěchá tak i 180 a nepozoruju žádnou změnu chování auta. já jezdím defacto furt v levém pruhu...
a jinak 1,6crdi bez problému atakuje 205km/hod (tedy tachometrových) :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 05.04.2010 07:57

súhlasím s Tonym, tiež 160 na tacháči skoro celú cestu NR-PHA :oops: a auto išlo v pohodičke. Žiadne známky toho, že by plávalo, že by niečo nebolo v poriadku. Pri 180 niektoré zákruty na českej D1/2 už dosť vynášali, ale to je odstredivá sila a nie chyba auta. ;) tiež 1,6 CRDi :roll:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Neumi » 05.04.2010 10:12

juuuj tak to vam teda celkom zavidim ... ja som sa este asi nad 150 nedostal (aj to asi len pri predbiehani ked ssom sa zabudol).
Nuz, mam prilis velky strach o penazenku :oops:
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 05.04.2010 10:16

Coz o to, mazat 200 km/h je bezva zazitek ale ne na nasich silnicich, to je spise hazard a silenstvi. Pro me spise nez se nekam dostat o par minut driv a ukazovat Oktavkarum jak na to mam mi prijde ponekud detinske a radeji prijedu pozdeji ale bezpecne. Mam rad svuj zivot, svoji rodinu :love:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.04.2010 10:21

Tony píše:
PetrLa píše:
Čambrla píše:Konstrukční rychlost cee'da není ani 190 km v hodině. A jezdit 200 na našich silnicích považuju za hazard. A to i tehdy, když je povrch slušný a kolem provoz nic moc. Je řada dalších faktorů, které mohou způsobit neovladatelnost vozidla nebo nehodu. Taky si rád přišlápnu na plynový pedál, ale všeho s mírou.

souhlas ...jel jsem s Ceedem nejvíc 160 km/h a to jen kousek. Při této rychlosti mi připadlo, že celé auto plave a je to takové "rozhozené". Možná kdybych měl ve svém SWčku ještě 4 pytle cementu, tak možná.

no tak jestli ti při 160 plave tak by jsi měl navšívit servis. 160 je normální cestovní rychlost na dálnici a když se spěchá tak i 180 a nepozoruju žádnou změnu chování auta. já jezdím defacto furt v levém pruhu...
a jinak 1,6crdi bez problému atakuje 205km/hod (tedy tachometrových) :D

Pokud vím, tak normální cestovní rychlost tu a i v okolních státech (nepočítaje německo), je 130 km/h.
PS: jsem hrdým vlastníkem pudu sebezáchovy.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Čambrla » 05.04.2010 10:22

Pánové, mě to nedá, abych nezareagoval ještě jednou. Psal jsem to kdysi i Ingdavemu tady na foru. Taky si rád zajedu rychle. V těchto autech to člověk ani nepostřehne, a na tachometru je 160. Ani to nepřijde. Nepředpokládám, že v těchto rychlostech jezdíte jinde, než na dálnici. Ale i přesto. Dalo by se možná namítat, že je to vaše osobní věc. Je a není. Při jízdě máte kolem sebe další vozidla, další lidi. Těch situací, které mohou vést k nehodě, je celá řada. Namátkou:

Auto před vámi vám hodí „myšku“ – osobně se mi to stalo několikrát, hodně od kamioňáků – a to pak máte co dělat, abyste to ubrzdili.

Od auta odletí kamínek či něco jiného (např. zmrzlý led na střeše kamionu či přívěsu...) – v takových momentech většinou řidič podvědomě cukne, přikrčí se, trhne volantem.... ve velké rychlosti jste mimo pruh okamžitě (taky se mi to stalo několikrát, jednou dokonce spadnul přede mě zmrzlý sníh z přívěsu kamionu, a to jsem jel do 130 a měl jsem co dělat); a několikrát jsem se přikrčil i při průletu ptáka před autem – je to podvědomé, stane se to 95 lidem ze sta.

Před vámi jede auto, najednou se prudce něčemu vyhne a před vámi se třeba objeví díra na povrchu, zbytky přejetého zajíce.... automaticky ten volant strhnete taky.

Ve velké rychlosti začnete předjíždět a současně s vámi vybočí z pruhu auto za vámi či před vámi. Zrovna minulý týden jsem byl toho svědkem, kdy řidič za námi (jeli jsme za traktorem) si myslel, že jsme všichni tupci a jen na silnici zdržujeme. Začal předjíždět ještě v křižovatce a hned za ní řidič přede mnou. To druhé už bylo skoro v příkopu a od kol se mu kouřilo – určitě nejel víc jak 80.

A takových momentů by se našlo určitě mnoho. Nechci tady vypadat jako „puritán“ nebo ze sebe dělat chytráka či jak by to kdo ještě mohl nazvat. Ale věřte, že těch zkušeností mám opravdu dost. Nepřeji nikomu nic zlého, ale při velkých rychlostech je opravdu na průser zaděláno. A některé momenty v životě bohužel vrátit nejdou. Mládí přeci jen nemá takové životní zkušenosti jako my, poněkud postarší a řadu situací vlivem nezkušeností nedocení.

Omlouvám se za tento příspěvek, ale když jsem četl, jak se řada z vás „chlubí“, jakou rychlostí už jeli či jakou běžně jezdí, tak mi to nedalo.

Všem přeji jen a jen tisíce kilometrů bez nehod. :thu:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.04.2010 10:25

mbiron píše:Coz o to, mazat 200 km/h je bezva zazitek ale ne na nasich silnicich, to je spise hazard a silenstvi. Pro me spise nez se nekam dostat o par minut driv a ukazovat Oktavkarum jak na to mam mi prijde ponekud detinske a radeji prijedu pozdeji ale bezpecne. Mam rad svuj zivot, svoji rodinu :love:

SOUHLASÍM S TEBOU!!! Těch 5 ušetřených minut mi za to opravdu nestojí. Jezdím často do německa a budete se divit ale tam se řidiči na dálnici nikam neženou...většina tam jezdí v klídku 130-140. No a pak v levém pruhu zahraniční magoři, co musí zkusit kolik to dá. Taky za bouračku ve vysoké rychlosti jsou tam tučné pokuty. Ono něco na tom pořekadle bude, že zakázané ovoce nejvíc chutná.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod oberonko » 05.04.2010 10:29

pawlow píše:Zdar Kiaisti,
uz tejden patrim mezi vas s Ceednikem Sw, 1,6 CDRI. ted jsem se zrovna vratil od Baltu a moc nadsenej nejsem. NAd 160 se Kie moc nechce. proste to vubec nezrychluje. Predtim sem mel Fabii s cervenym TDI a ta poctive zrychlovala do 180, pak uz to byly taky jenom kousicky.
Mam zatim nalitano asi 1500 km, a tahle jizdni vlastnost me poradne nastvala, jezdim hodne po Nemecku a tam se pohybuju po dalnici mezi 130-180 a to cekani, nez tam tech 180 spadne, je nekonecny. Myslite, ze se to jeste polepsi? Taky se spotrebou nejsem moc nadsenej a v dobrym vzpominam na koncernovou pumpu-trysku.

predpokladam ze ono to tvoje nove auticko potrebuje este trochu zabehat...aj kolegovia tu na fore ti potvrdia ze cca pri 1000-1500 nalietanych km (ten rozsah je individualny a u kazdeho sa rozni) pocitis aj rapidne zvysenie vykonu...tuto informaciu o nastupe vykonu poskytuju aj predajcovia (mali by)...pri kazdom aute je tomu tak...
ale inak tym ze mas 6kvalt (coz ti zavidim :cry: ) tiez by som nieco prisudil tomuto faktu...na druhej strane zas ty mas diesel tak ten rozsah kde to este taha by mal byt vacsi ako benzinaky... :scooter: ale zas my sme zivsi :tongue:

Edit, doplnenie: pawlowe mrkni sem tu sa riesilo zajeti noveho vozu: http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f ... 5&start=15 mozno ti to presnejsie odpovie na tvoju otazku...
Naposledy upravil oberonko dne 05.04.2010 10:48, celkově upraveno 1
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.04.2010 10:32

Čambrla píše:Pánové, mě to nedá, abych nezareagoval ještě jednou. Psal jsem to kdysi i Ingdavemu tady na foru. Taky si rád zajedu rychle. V těchto autech to člověk ani nepostřehne, a na tachometru je 160. Ani to nepřijde. Nepředpokládám, že v těchto rychlostech jezdíte jinde, než na dálnici. Ale i přesto. Dalo by se možná namítat, že je to vaše osobní věc. Je a není. Při jízdě máte kolem sebe další vozidla, další lidi. Těch situací, které mohou vést k nehodě, je celá řada. Namátkou:

Auto před vámi vám hodí „myšku“ – osobně se mi to stalo několikrát, hodně od kamioňáků – a to pak máte co dělat, abyste to ubrzdili.

Od auta odletí kamínek či něco jiného (např. zmrzlý led na střeše kamionu či přívěsu...) – v takových momentech většinou řidič podvědomě cukne, přikrčí se, trhne volantem.... ve velké rychlosti jste mimo pruh okamžitě (taky se mi to stalo několikrát, jednou dokonce spadnul přede mě zmrzlý sníh z přívěsu kamionu, a to jsem jel do 130 a měl jsem co dělat); a několikrát jsem se přikrčil i při průletu ptáka před autem – je to podvědomé, stane se to 95 lidem ze sta.

Před vámi jede auto, najednou se prudce něčemu vyhne a před vámi se třeba objeví díra na povrchu, zbytky přejetého zajíce.... automaticky ten volant strhnete taky.

Ve velké rychlosti začnete předjíždět a současně s vámi vybočí z pruhu auto za vámi či před vámi. Zrovna minulý týden jsem byl toho svědkem, kdy řidič za námi (jeli jsme za traktorem) si myslel, že jsme všichni tupci a jen na silnici zdržujeme. Začal předjíždět ještě v křižovatce a hned za ní řidič přede mnou. To druhé už bylo skoro v příkopu a od kol se mu kouřilo – určitě nejel víc jak 80.

A takových momentů by se našlo určitě mnoho. Nechci tady vypadat jako „puritán“ nebo ze sebe dělat chytráka či jak by to kdo ještě mohl nazvat. Ale věřte, že těch zkušeností mám opravdu dost. Nepřeji nikomu nic zlého, ale při velkých rychlostech je opravdu na průser zaděláno. A některé momenty v životě bohužel vrátit nejdou. Mládí přeci jen nemá takové životní zkušenosti jako my, poněkud postarší a řadu situací vlivem nezkušeností nedocení.

Omlouvám se za tento příspěvek, ale když jsem četl, jak se řada z vás „chlubí“, jakou rychlostí už jeli či jakou běžně jezdí, tak mi to nedalo.

Všem přeji jen a jen tisíce kilometrů bez nehod. :thu:

Svatá pravda ....do kamene tesat. Asi jsem v očích ostatních louda a idiot, ale nehodlám zabít sebe nebo nedej bože ostatní.

Jak řekl kdosi přede mnou: To je ta demokracie. Pro ty co ji hodlají dodržovat je strašně zavazující a pro ty co ji nehodlají dodržovat je úžasně uvolňující.
Takže přeberu-li si to po svém, tak má svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. A to i na silnici. Chce-li jet někdo v levém pruhu 130 km/h, tak jede nejvyšší rychlostí, kterou podle platných norem smí. Proto na něj nebudu blikat a troubit jak idiot a svorně pojedu za ním a to i kdybych chtěl jet rychleji. A to samé platí i ve městě.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Čambrla » 05.04.2010 10:44

PetrLa: Moc pěkně napsáno. :thu: :thu:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 05.04.2010 11:02

súhlasím tu s názormi, že naše cesty- SK aj CZ nemajú parametre a hustotu premávky na rýchlosti 150 a viac. Ale ak je úplne prázdna diaľnica, ako to bolo včera, tak som šiel rýchlejšie a auto to zvládlo v pohode. samozrejme som si vedomí, aké to je keď sa niečo nepredvídané stane v takej rýchlosti. samozrejme s tým treba počítať a predvídať a nehnať tak, ak je hustá premávka.

Každopádne všetkým prajem, aby vždy prišli v zdraví do cieľa :roll:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion