spotřeba 1.6 CVVT

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotřeba 1.6 CVVT

Příspěvekod JonnY » 31.03.2010 01:27

ja mam tiez podobnu spotrebu (okolo tych 6.5) a naozaj si nemyslim ze motor trpi. staci dodrziavat par zasad, a nieje problem ani pri otackach nizsich nez 2000rpm. napr udrziavat 60kmh na 5ke nieje na rovinke ziaden problem. lenze ak zacne cesta co i len minimalne stupat, alebo potrebujem zrychlit tak podradim.

rovnako, to ze clovek jazdi s nizkou spotrebou ci podla predpisov neznena, ze jazdi pomaly a brzdi premavku. ze 20m od svetiel odchadzam so spotrebou 20+litrov (holt, casto si neviem pomoct :oops: ) na celku nic moc nezmeni. tam ide o ten dalsi kilometer, a o to ci ho clovek pojede za 5 litrov alebo 7...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod pitrstar » 31.03.2010 18:29

vladislav píše:@pitrstar
Nic ve zlém ,ale já těch 3500km co máš uvedených u auta nepokládám za zajetý motor..Pokud jezdíš za 6,5 litru z 1,6 CVVT tak klobouk dolů..Já mám 1,4 CVVT najeto 50 000km a na 150 km dlouhé trasy co jezdím do práce se vejdu do 6,2 litru..To můj motor už pokládám za zajetý....Rozdíl ve spotřebě mezi 1,4 a 1,6 je okolo litru...Asi si kápnul na dobrý kus.. :thu:
P.S.. Jen pro zajímavost.. Titanus má jen o 60kg těžší auto ..

Nevím, kde jsi vzal 1 litr rozdíl mezi 1,4 a 1,6 ?
1,4 musíš více vytáčet, tím stoupá spotřeba, u 1,6 není taková potřeba, takže se to cca kompenzuje.
Každopádně 60kg u 1,4 je znát.
Vše záleží na stylu jízdy řidiče, takže je to hodně diskutabilní. ;) :)
Naposledy upravil pitrstar dne 31.03.2010 19:36, celkově upraveno 1
pitrstar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia PRO_cee'd (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lisak1979 » 31.03.2010 19:03

Bratr někde sehnal tabulku vytvořenou v excelu,kterou jsem si upravil ať mi počítá spotřebu sama. :D :D :CZ: :SK: :kia:
Kopie - Spotřeba auto - Kia C´eed.xls
:scooter:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lisak1979 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2009)
30 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod lada » 31.03.2010 22:14

No ja mam najetych jen 6000km a jezdim neco mezi 7 az 8 litry.Min to mozna jde ale asi bych byl brzda provozu.Kdybych chtel jezdit za 5 tak jdu do nafty,ale ze moc nenajezdim mam benzin a myslim ze na ten vykon je to primerena spotreba.
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 31.03.2010 22:48

@pitrstar

Nechci se v žádném případě pouštět do diskuze ,který motor je lepší...atd atd..Měl jsem možnost jezdit s tou 1,6 CVVT přes 1000km takže mohu srovnávat....To že je tam rozdíl okolo litru při stejné dynamice jízdy není jen můj názor..Ale pokud jezdíš na motoru 1,6 CVVT ,který má najeto 3500km za 6,5 litru tak si opravdu moc nezajezdíš..Na stylu jízdy řidiče záleží,v tom s tebou musím naprosto souhlasit ..Jezdím už 33 let, takže už o tom taky něco vím.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 01.04.2010 07:21

Ona je charakteristika techto motoru dosti podobna takze bude u te 1,6 spotreba vetsi, netvrdim ze zrovna o litr ale bude. Kdyz das vedle sebe dva konstrukcne stejne motory od jednoho vyrobce jeden s motorem 1,0 a druhy 2,0 tak ktery bude papat vic? ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod lada » 01.04.2010 12:28

No ten prvni na 100km 6l a ten druhej na 50km 6l tak vo co jde.Proste jezdis za 6 :D
lada Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod JonnY » 01.04.2010 15:58

mbiron píše:Ona je charakteristika techto motoru dosti podobna takze bude u te 1,6 spotreba vetsi, netvrdim ze zrovna o litr ale bude. Kdyz das vedle sebe dva konstrukcne stejne motory od jednoho vyrobce jeden s motorem 1,0 a druhy 2,0 tak ktery bude papat vic? ;)

plus minus autobus zalezi od prevadzky. neni ziaden problem aby ta 1.0 zrala viac.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod pitrstar » 01.04.2010 17:39

vladislav píše:@pitrstar

Nechci se v žádném případě pouštět do diskuze ,který motor je lepší...atd atd..Měl jsem možnost jezdit s tou 1,6 CVVT přes 1000km takže mohu srovnávat....To že je tam rozdíl okolo litru při stejné dynamice jízdy není jen můj názor..Ale pokud jezdíš na motoru 1,6 CVVT ,který má najeto 3500km za 6,5 litru tak si opravdu moc nezajezdíš..Na stylu jízdy řidiče záleží,v tom s tebou musím naprosto souhlasit ..Jezdím už 33 let, takže už o tom taky něco vím.. :)

Do diskuze se nechceš pouštět, ale co je potom toto...? Názorů je tu mnoho, od toho je diskuzní fórum (a ne každý musí souhlasit).
Jestli si zajezdím či nezajezdím se spotřebou 6,5 l nemůžeš vědět (nevíš, jaký mám styl jízdy a nesedíš vedle mě), můžeš akorát tak polemizovat.Nikde jsem nepsal, že mám stále spotřebu 6,5l i při sešlápnutém pedálu, až na podlahu (takovou blbost bych ani nenapsal).
Byla tady diskuze, nebo respektive názor ... , že při spotřebě 6,5l se trápí motor? Což považuji za vyloženou hloupost.
Neber to ve zlém, ale jako další názor v diskuzním fóru, každý ať si udělá názor sám. ;)
pitrstar Muž
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia PRO_cee'd (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 01.04.2010 20:04

@pitrstar
vladislav sa nechcel pustat do diskusie o tom ktory motor je lepsi ;)

to ze mas spotrebu 6,5L mi hovori otom ze ten vyssi udaj pri zrychleniach a vyssich otackach je okolo 7,5 -8l ale potom aby si sa dostal na 6,5 musis hodne jazdit so spotrebou okolo 5,8 - 6L ...

kazdy jazdi tak ako mu to vyhovuje a chce o tom nediskutujme...no kazdy musi uznat ze dosahovat spotrebuje 6,5 pri 1,6cvvt je ovela ovela tazsie ako pri 1,4 jazdit za 7,5 :D

a kedze nemame ani sajnu z kade si a ktore trasi jazdis je to z nasej strany len uvazovanie tak ako pises :) no pretekar nie si to je jasne :D

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod milda » 25.04.2010 21:40

MILDA : Drazí od prvního podnětu ke spotřebě jsem na tachometru dosáhl stav 25 000 Km a zjistil jsem, že stylem jízdy jezdím stále stejně. Jediný rozdíl na spotřebě je v tom, že si asi motor sedl po 20 000km. Najednou mi spotřeba spadla na průměr 7,6 litru. Když mám čas a jedu pijánko ( a zdržuju) tak se dostanu chvilkama i na 6,7 litru ( bez spolucestujících). Vydrží mi to ale krátce a tak jedu opět svým stylem a jsem na 7,6 - 8,0. Jinak když jedu plný a na dálnici kolem 150 - 160 km/hod. tak se to zase usadí kolem 8,1- 8,2. Takže už ne 8,2 litru neustále, ale jak píši průměr 7,6. Nikdy neuvěřím nějakých 6,5 litru. Buď se někdo spletl a jezdí s 1,4 nebo je neštěstí za ním jet.
milda Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod JonnY » 25.04.2010 22:56

milda : ked nechces verit, tazko presviedcat

mozno 7 ludi napisalo, ze s 1.6 jazdia za menej nez 7 litrov. myslis ze si vymyslaju? ze nevedia ake maju auto ? ja myslim ze nie
skor to bude o jazdnom style, zabehnuti motoru a trasach ktore jazdia :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod slava » 26.04.2010 01:30

Mám 1.6 CVVT taky, najetých přes 7 000 km, na začátku PP ukazoval 7,8 - 8,0 l, časem dostal rozum a ukazuje 7,4 l a to jezdím celkem "ražno". Dalo by se jezdit i pod 7,0 l, ale to by mně hrubě nebavilo a jak říká reklama, za volantem by neseděl nadšený, ale nas...ý řidič! A to si přece naši miláčci nezaslouží :no: . Dovedu si představit jízdu za 6,5 l a za 7,5 l. Někomu vyhovuje 6,5 l a někomu ne. Například mně NE! Aby motor odvedl práci jakou si představuji, musí prostě dostat svoje. Kašlu na ušetřeného půl litru. Žádné zdržovačky, jedem, jedem!! Samozřejmě to neznamená, že jezdím jako blázen, maximální rychlosti se snažím dodržovat, ale nebudu se na dálnici rozjíždět na 130 km/hod 25 vteřin, když to jde třeba za 15, no ne? Anebo u cedule z 50 na 90. Když vidím ve zpětných zrcátkách, jak ti borci co se mně snažili přes celou dědinu tlačit, abych jel rychleji,(vždycky říkám"teď se frajere dívej")a najednou jsou za mnou 100 - 150 metrů, to se pak směju pěkně nahlas :lol: :lol: :lol: .
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.04.2010 09:04

@slava
S tím názorem co si napsal nezbývá nic jiného než souhlasit... :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod JonnY » 26.04.2010 11:13

slava : jojo.
ale ako som uz pisal. 50m akceleracie ti spotrebu nejak moc neovplyvni. ten kilometer ktory prejdes potom je urcujuci.
ja osobne, pri akceleracii vacsinou ostatnym ujedem, ale potom v meste idem okolo 55-60 (na 50 samozrejme :D) a to ma vela ludi predbieha. brzdim premavku ?

inac skoro vobec nepouzivam klimu. to by bola spotreba hned o pol litra hore...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí